amigdas.com

Fila în caracteristicile și caracteristicile dintelui

Dinții sănătoșiDinții dintr-o persoană, din nefericire, pot fi supuși diferitelor perturbări, precum și unei încărcări mecanice puternice. Stomatologia de tip modern poate vindeca și restabili chiar și cele mai severe leziuni ale danturii. Pentru a recrea calitatile si proprietatile estetice ale dintilor, va ajuta la incheieturile dentare speciale. Ce este și cum să le aplicați?

Se întâmplă ca cavitatea carioasă să se extindă în lățime și adâncime, distrugând mai mulți pereți de dinți sănătoși. În acest caz, medicul dentist poate umple dintele în stare proastă, astfel încât nimeni nu va oferi o garanție pentru rezultat după această metodă de tratament. Cu acest tratament, stomatologii oferă pacienților să folosească inserții specializate pentru dinți.

Fila din dinte ce este?

Fila dentară este o microproză tip artificiale care este creată pe locul țesuturilor îndepărtate și permite restaurarea formei anatomice a dinților. Într-un cuvânt, acesta este același sigiliu care este creat în laborator pe o impresie exactă, spre deosebire de o simplă sigiliu.

Această metodă Microprotezare este considerată una dintre căile de proteză a unui tip nedemontabil.

Suporturi dentare pentru aspect

Pe indicatorii externi, ele depășesc în mod semnificativ caracteristicile simplelor umpluturi. După instalare, se îmbină bine cu dintele însuși, are aceleași caneluri și caneluri și este de asemenea vopsită în aceeași culoare. Pregătirea dispozitivului este o lucrare lungă și pretențioasă, după care inserția este plasată cu precizie într-o gaură de dinți pre-pregătită.

Când pot face o filă dentară și când nu?

Principalul indicator la instalarea dispozitivului se consideră prezența unei carii puternice, datorită căreia aproximativ 60% din țesutul dur al dinților umani a fost pierdut. Uneori, cariile dentare sunt atât de dăunătoare pentru suprafața dinților, încât după 3 ștergeri ale țesuturilor defecte, nu va fi posibil să se instaleze o nouă etanșare. Această metodă este potrivită pentru etanșarea unei mari cavități a dinților.

aplica în cazul în care pacientul are:

 1. Dezvoltarea unui defect în formă de pană.
 2. sfeclă defectăDiverse leziuni ale dinților.
 3. Dentare dinte în planul mecanic.
 4. Hypoplasia smalțului dinților.
 5. În timpul protezelor folosind coroane.
 6. Împreună cu elementul de susținere pentru implantarea unei proteze tip pod.
 7. Pentru a preveni frecarea smalțului sănătos.

Când trebuie să faceți asta nu merita:

 1. Adâncimea cavității la pacient este prea mică.
 2. Cavitatea aproximativă a dintelui, care se sprijină pe dentina însăși.
 3. Progresia cariilor.
 4. Rare curățarea cavității bucale.
 5. Pacientul are simptome de bruxism (scrâșnirea dinților).

Principalele avantaje și dezavantaje.

Caracteristici pozitive:

 1. Remedierea include o acțiune specială încredere și puterea - nu sunt deformate deloc și nu se rup.
 2. Rezistă o rezistență specială la substanțe agresive și colorante, nu-și schimbă culoarea mult timp.
 3. Repeta exact forma dentiției.
 4. Atunci când creați un model, toate caracteristicile neobișnuite ale ocluziei pacientului sunt luate în considerare.
 5. Falla umanăChiar și după trecerea timpului, dinții rămân la fel de natural și frumos pe extern uite.
 6. Nu purtați nici un disconfort sau iritare.
 7. Ele au un aspect natural și estetic, astfel încât dinții să rămână la fel de atrăgători.
 8. Acționați ca de protecție pentru rădăcinile și gingii ale gurii diferitelor bacterii și microorganisme care sunt capabile să provoace ușor pulpită și alte tipuri de boli, prelungind astfel durata vieții și sănătății dinților umani.

Principalele dezavantaje:

 1. timp tratamentul este mult mai lung decât timpul de instalare a umpluturilor simple.
 2. Din cauza înălțimii sale costul de producție și complexitatea deosebită a creației, au un cost mult mai mare.

Ce file pentru dinți pot fi găsite?

 1. Tabele în indicația dinteluiCeramica - aceasta este cea mai populara, durabila si destul de estetica pentru aspectul produsului.
 2. Inserțiile din materiale compozite poartă un indice ridicat de rezistență, durabilitate, estetică și pot fi, de asemenea, bine conectate cu țesuturile dentare.
 3. Ele au cel mai important material - oxid de zirconiu. Arată bine, cu timpul nu se micsorează, dar costul său este mult mai mare decât inserțiile din ceramică și compozite.
 4. Depozitele metalice sunt adesea create sub coroană.

Cu toate astea, dentare file pot fi împărțite în:

 1. restaurare. Este necesar să se restabilească culoarea naturală a coroanei, precum și să se dea forma dorită.
 2. ciot (care este folosit pentru coroane). Filele Kulovye restaurează cu ușurință partea din pâlnie a dintelui deteriorat. După această filă, puteți instala cu ușurință o coroană artificială.

Ce material ar trebui să cumpăr căptușelul?

Deci, materialul pentru zidărie de tip cult ar trebui să fie selectat în timp ce se uită la un număr mare de factori și caracteristici ale pacientului, pe baza căruia este tipul de coroană care va fi utilizat pentru restaurare cavitatea orală.

 1. Inserția pentru coroane metalice trebuie instalată dintr-un aliaj de cobalt-crom.
 2. La recepția la dentistSub coroanele ceramice, inserțiile din platină de aur sau aliaj prețios sunt cele mai des folosite, care pot fi în același timp acoperite cu ceramică sau dioxid de zirconiu. Cele mai optime în caracteristicile și efectele sale sunt considerate o zidărie făcută din aur pentru o coroană convențională.
 3. Dacă priviți situația din punctul de vedere al inerției biologice, fila titan caracter, dar titanul are o calitate de fragilitate deosebita.
 4. Argint-paladina și aliajele de argint conțin substanțe bactericide. După ce utilizați filele cu o astfel de compoziție, puteți observa uneori pigmentarea gumei și a dintelui înconjurător.
 5. Parametrii contracției mici și durității ridicate sunt posedați de o inserție din crom-nichel și cromocobalt aliaj substanțe.

Principalele diferențe dintre furnir și fila dentară

Metodele de creare a acestor fonduri sunt aproape identice, motiv pentru care un număr mare de pacienți nu pot observa o diferență între ele. În fiecare dintre aceste cazuri, după tratament este creată o impresie specială, iar pentru cea de-a doua sesiune, pacientul însuși este instalat deja o filă sau un furnir.

Inserția este în principal procesul de restabilire a formei, iar furnirul este restaurarea dinților estetic plan. Taburile pot fi fabricate din materiale complet diferite - ceramică, compozite și altele. Datorită faptului că este obișnuit să se instaleze furnirul numai pe partea frontală a dinților, este important ca culoarea lor să coincidă complet cu culoarea smalțului natural al pacientului. Cel mai adesea inserțiile sunt folosite în zona de mestecare a dinților, astfel încât calitățile lor estetice nu sunt foarte importante. Acesta este motivul pentru care filele pot fi create în întregime din orice material, iar furnirurile din aur sau metal nu sunt produse niciodată.

Care este cel mai bun mod de a alege o coroană sau o filă?

Un număr mare de pacienți se întreabă: care este cea mai bună modalitate de a restaura dinții - o coroană sau un obișnuit și toate sigiliul obișnuit. Alegerea finală în favoarea acestei sau celei remedii se poate face numai după o diagnosticare complexă a stării pacientului și a țesuturilor înconjurătoare.

 1. coroanăCând trebuie să folosesc o filă ceramică? Apoi, când a fost posibil să se păstreze cel puțin o cantitate mică de țesut dentar, cele mai bune metode vor fi utilizarea unei plăcuțe dentare ceramice, în care nu va coroana suplimentară. Cel mai adesea evită pregătirea unei părți sănătoase a dinților, care se desfășoară de obicei în regiunea depululară a danturii.
 2. Când este necesară o coroană? O bandă simplă nu poate proteja dinții cu pereți epuizați, caz în care coroana dentară va fi cea mai potrivită metodă. Coroana va conferi restaurării o longevitate și o forță deosebită, cu toate acestea, dintele de dedesubt devine incomod sigilat și complet restaurat cu ajutorul unui insert de cult.

Moduri de a crea file

Metodele de creare a filelor dentare pot fi caracterizate de mai multe soiuri: directe, indirecte, precum și computere modelare.

 1. Atunci când se utilizează metoda directă, fila este creată numai după ce se pregătește impresia unui dinte special.
 2. Metodele indirecte includ eliminarea impresie chiar de la cele două fălci. De această dată este foarte important să țineți cont de mușcătura pacientului. Metoda indirectă este cea mai cheltuită financiar, dar aduce un mare beneficiu și rezultate bune, deoarece o astfel de filă face bine la structura dentiției fără a provoca nici un disconfort sau durere la pacientul adult.
 3. Cu ajutorul medicinei moderne, puteți utiliza, de asemenea, serviciile de simulare pe calculator - ar trebui să ia mai întâi un instantaneu al dintelui afectat sau a două fălci, atunci computerul creează un model de 3-D, care se face din nou robot de specialitate.

Introducerea inserției în cavitatea bucală

Instalarea filelor dentare implică vizitele unui dentist de mai multe ori.

Instalarea fileiPentru prima dată, medicul efectuează o examinare generală a cavității orale a pacientului și, dacă este necesar, creează o cavitate de mucegai. Pregătiți-vă pentru procedura de tratament. Pentru a crea un design pentru impresia deja făcută este petrecut aproximativ 1-2 săptămâni, în acest moment pacientul poartă o construcție temporară.

La a doua vizită la doctor retrage modelul temporar și ajustează cu grijă dintele la dimensiunea dintelui făcut - cu toate acestea, ar trebui să fie cât mai aproape de corpul danturii. După ce medicul și-a dat seama că modelul este potrivit atât pentru mărime, cât și pentru umbră, nu încalcă mușcătura și este confortabil de utilizat, începe faza de fixare a structurii.

În cazul utilizării anesteziei locale, structura este atașată la dinți cu ciment sau cu adeziv specializat, după o perioadă de timp lustruită.

Durata de viață a filelor dentare atinge în medie 10 ani, însă toate, în principal, depind de materialul din care constă produsul. Cu o bună manipulare, o curățare temeinică și constantă, durata de viață a structurii crește considerabil.

Ce ar trebui să fac dacă coroana cu piciorul a căzut?

Principalul motiv pierdere coroanele cu o lamă sunt considerate a fi o fixare slabă sau o activitate prost realizată de un dentist. Conform instrucțiunilor generale, după instalarea filei de tip cult, trebuie să așteptați aproximativ 24 de ore înainte de a putea efectua reglajul folosind o mașină de găurit. Dacă procesul de reglare se face la 10-20 de minute de la introducerea urechii, vibrațiile emise de burghiu pot provoca daune parțiale adezivului slab înghețat.

Dacă coroana a căzut imediat cu inserția, nu trebuie să așteptați și trebuie să consultați imediat un medic care va repara și fixa coroana din nou.

Ce se întâmplă dacă dintele de sub ureche a început să doară?

Dacă după fixare tabelele au început să rănească, iar în cele mai multe cazuri motivul pentru aceasta este sensibilitatea crescută a dentiției la pacienți. Dacă durerea nu se oprește pentru o lungă perioadă de timp, atunci pacientul ar trebui să ia o radiografie și apoi să viziteze din nou medicul dentist.

Cum să efectuați asistență medicală?

 1. Ar trebui să fie în mod regulat curat dinții și, de asemenea, clătiți gura cu apă curată după fiecare masă.
 2. Dacă este posibil, evitați diferitele solicitări mecanice.

Deci, filele dintilor sunt destul de comune, care se obisnuiesc sa se utilizeze in domeniul estetic al stomatologiei pe cont propriu, si impreuna cu un set de alte tehnici. Aceasta încă o dată este capabilă să confirme că această metodă de microproteză poate fi numită cea mai populară metodă în stomatologia ortopedică. Chiar și cel mai distrus dinte cu instalarea filei nu va arăta numai ca un dinte sănătos și frumos, dar va funcționa pe deplin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dințilorCum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Fișa culturii pe dinte: informații de bazăFișa culturii pe dinte: informații de bază
Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costaRestaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
» » Fila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
© 2021 amigdas.com