amigdas.com

Geluri pentru gumele cu dentiție: specie, nume și descriere

Alegerea gelurilor cu dentițieApariția primilor dinți la copii și apoi înlocuirea acestora de către rădăcină - aceasta este o bucurie pentru părinți, dar foarte des provoacă durerea gingiilor la copil, deteriorarea bunăstării în acest moment. Gelul pentru dentiție poate ajuta la ușurarea stării. Vă prezentăm informații complete despre mijloacele cele mai moderne și eficiente, acțiunea, compoziția și efectele secundare. De asemenea, furnizați instrucțiuni pentru utilizare și efectuați o analiză comparativă.

Unii copii experimentează timpul de erupție a dinților din lapte și înlocuirea lor cu un calm permanent permanent și fără durere, în timp ce alții, dimpotrivă, sunt forțați să simtă o durere foarte puternică. În ultimul caz, numai mijloace speciale pot atenua starea copiilor, de exemplu geluri analgezice cu dentiție.

Principiul activității de gel pentru copii

Cele mai multe geluri dentare dentitie prin prezența în structura lor a efectului anestezic doar superficial și nu pătrunde în fluxul sanguin copilul. Anestezicul din ele contribuie la ameliorarea stării copilului și la ameliorarea rapidă a durerii. De asemenea, există geluri fără adăugarea acestei substanțe, ele asigură efectul anesteziei cu alte componente (de obicei plante). În plus, indiferent de principalul ingredient activ, geluri dentitie pot avea alte componente care reduc inflamația în copil și alte simptome care apar în procesul de schimbare sau formarea dinților.

Cele mai frecvente geluri

Astăzi gelurile pentru gingii și dinți sunt reprezentate de un număr mare de companii. Pentru a simplifica alegerea, ia în considerare cele mai frecvente dintre medicamente.

Dentinox

El reprezintă un gel transparent de culoare galbenă, cu un miros distinct de mușețel și menta. Utilizarea gelului Dentinox pentru prevenție oferă o oportunitate de a realiza o dezvoltare normală și nedureroasă a primilor incisivi de lapte și a dinților permanenți. De asemenea, acest remediu nu permite senzații dureroase, iritații ale gingiilor și inflamație a mucoasei bucale (stomatită).

 • Gel DentinoxContraindicații. Prezența rănilor deschise pe mucoasă în cavitatea bucală a sugarului, a crescut sensibilitatea la componentele medicamentului. Din cauza conținutului de sorbitol din compoziția sa, acest medicament nu este utilizat pentru a trata copiii cu hipersensibilitate congenitală la fructoză.
 • Evenimente adverse. Apariția de iritație ușoară, înroșire și arsură. În anumite cazuri, probabil apariția alergiilor, inclusiv angioedem, reacții alergice de contact, erupții pe piele și mâncărime. În timpul apariției oricăreia dintre efectele secundare ale utilizării medicamentului trebuie să fie completat și mergeți la medicul dentist.
 • Compoziție 1 gram de gel. Componente active - clorhidrat de lidocaină (3,5 mg), polidocanol 500 (3,1 mg), tinctură Mușețel (200 mg). Componente suplimentare - carbomer (974 P), xilitol, propilenglicol, sorbitol, levomentol, polisorbat 20, edetat de sodiu, apă purificată, hidroxid și zaharina.

Holisal Gel

Preparate Holisal, pe bază de răcire, spre deosebire de lidocaină are un efect patogenic, care are ca scop eliminarea cauzelor durerii în timpul acestui proces - inflamație și edem.

Holistol: utilizați cu dinți de dințiDupă tratament, suprafața gumei a principalelor componente care acționează înseamnă - salicilat de colină, începe să fie absorbite de mucoasa și elimină inflamația locală: umflarea și scade comprimarea țesutului înconjurător, din cauza aceasta durere dispare. preparare suport adeziv poate oferi un debut rapid (3-4 minute) a rezultatului dorit, precum și deținerea sale lungi, aceasta permite eliminarea Holisalu disconfort în timpul creșterii timpurii a dintilor la un copil de până la 10 ore pe utilizare.

 • Contraindicații. Hipersensibilitate la salicilați, precum și alte substanțe Holisala. Trebuie acordată atenție tratamentului copiilor sub vârsta de un an.
 • Evenimente adverse. Alergia: probabil manifestarea unei arderi pe termen scurt pe locul de aplicare a preparatului, care este eliminat.
 • Compoziție pe 1 gram de preparat. Salicilat de colină (87,2 pg), clorură de cetalconiu (100 pg). Substanțe suplimentare - parahidroxibenzoat de metil (1,6 mg), ulei de semințe de anason obișnuită (1,62 mg) gietelloza (22 mg), etanol 95% (380 mg), apă (100 ml), parahidroxibenzoat de propil (0,9 mg) , glicerol (60 mg).

Kalgel

Se folosește pentru a ușura durerea în timpul creșterii dentare la copiii în vârstă de cinci luni. Situat într-o parte a medicamentului ajută Kalgelyalidokain blocarea excitabilitatea membranei fibrelor nervoase cele mai sensibile, și clorură de cetilpiridiniu ajută la suprimarea microorganismelor patogene.

 • counterindicationeu. Prezența hipersensibilitate la substanțele principale și auxiliare înseamnă, bradicardie, insuficiență renală sau hepatică, dereglarea de conducere intraventriculare, hipotensiune arterială, insuficiența cardiacă gradul doi sau trei.
 • Evenimente adverse. Efect iritant local în timpul utilizării prelungite, precum și alergii.
 • structură. Lidocaina clorhidrat (35 mg), clorură de cetilpiridiniu (15 mg). Substanțe suplimentare - soluție de sorbitol 70%, xilitol, PEG-50 ulei de ricin, glicerina, xilitolul, etanol 95%, laureth-8, zaharină de sodiu, hidroxietilceluloza 5000, macrogol 300, concentrat hidrogenat, levomentol, aromă, apă florale, purificată, caramel E150 .

Pansoral "Primii dinți"

Cel mai frecvent utilizat gel pentru facilitarea creșterii dinților pe bază de ierburi, fără conținutul anestezic. Și efectul de calmare și de înmuiere pe membrana mucoasă a gingiilor începe să aibă extracte de plante în compoziție.

 • Pansoral Contraindicații. Hipersensibilitate la componentele remediei, sugari cu vârsta până la 4 luni.
 • Evenimente adverse. Nu este definit.
 • structură. Extracte de musetel roman (49,80 mg), flori de șofran de semințe (1,2 mg) și rădăcină de althea de droguri (49,80 mg). Componente suplimentare: glicerol, Methylparaben de sodiu, apă purificată, propilparaben de sodiu, benzoat de sodiu, zaharină de sodiu, carbomer, trietanolamină și mușchi irlandez.

Kamistad

Acest medicament se numără printre gelurile pentru dinți pentru copii, care se utilizează la vârsta de trei luni și mai târziu. Remedierea face posibilă normalizarea temporară a stării generale a copilului și are un efect analgezic rapid. Datorită creșterii cantității de lidocaină, tratamentul copiilor cu vârsta sub 15 ani se va face numai în conformitate cu prescripția medicului.

 • Kamistad: instruireContraindicații. Nu este recomandat pentru tratamentul sugarilor cu vârsta de până la trei luni. Hipersensibilitate la substanțele active ale medicamentului.
 • Evenimente adverse. În timpul respectării dozei recomandate de medicament nu există efecte secundare. Rareori se observă hiperemie rară, precum și apariția senzației de arsură în zona de aplicare a gelului.
 • structură. Ingredientele active sunt clorhidratul de lidocaină (anestezic pentru ameliorarea durerii), tinctura de musetel (îndepărtează procesele inflamatorii). Componente suplimentare: diclorhidrat de sodiu, apă purificată, carbomeri, trometamol, clorură de benzalconiu.

Dentol

Se utilizează pentru a opri rapid durerea la sugari de la 4 luni în timpul creșterii dinților. După aplicare, Dentol își începe activitatea după un minut și efectul anesteziei poate oferi o jumătate de oră.

 • Gel DentolContraindicații. Prezența mai multor răni sau infecții la locul de aplicare. Hipersensibilitate la benzocaină.
 • Evenimente adverse. Nu au fost observate efecte adverse în timpul administrării dozelor. Există șanse de efecte secundare atunci când medicamentul este intolerant. În caz de mâncărime, umflare, precum și hiperemie în zona de aplicare, utilizarea ulterioară trebuie să fie finalizată.
 • Structura preparatului.7,5%: per 1 gram de gel: benzocaină (80 mg). Componente suplimentare - polietilen glicol 75 și 9, zaharină sodică, colorant, glicerină, apă purificată, acid ascorbic, aromă de cireșe.

Doctorul de bebeluși Primii dinți

Medicamentul nu are gust și miros, are o nuanță roz. Imediat calmează gingia și elimină inflamația. Utilizarea obișnuită face posibilă facilitarea semnificativă a procesului de pornire a creșterii dinților, fără complicații, datorită faptului că este prescris pentru sugari și copii mici.

 • Doctorul copilului Primii dinți: InstrucțiuniContraindicații. Hipersensibilitate la substanțele vegetale ale medicamentului.
 • Evenimente adverse. În timpul utilizării acestui medicament în dozele și indicațiile recomandate, nu există efecte secundare. Reacțiile alergice individuale sunt rare.
 • structură. Mușețelul (6%), gălbenele (5,9%), echinacea (6%), apă (75%), radacina de nalba (6%), metilparaben (0,3%), metilceluloză (5%), psyllium (6 %).

Cum de a alege gelul potrivit?

Pentru a ști care geluri cu dentiție poate ajuta cele mai bune, în primul rând, trebuie să vă familiarizați cu compoziția lor. Deoarece eficacitatea produselor care conțin lidocaină și alte anestezice depinde direct de volumul acestor componente în ele - cu atât mai mult este, desigur, efectul anesteziei vine mai repede. Și, deși eliminarea durerii este aproape instantanee, revenirea durerii vine la fel de repede - de regulă, la o jumătate de oră după aplicarea remedierii. Printre medicamentele pe bază de anestezice se numără Kamistad, Dentol, Dentinox și Kalgel.

Un alt tip de geluri eficiente în timpul dentiției este remedia, care se bazează pe substanțe semi-sintetice sau complet naturale. De exemplu, aceasta include: Pansoral, Baby Doctor și Holisal. Spre deosebire de anestezice pe bază de gel, aceste medicamente pot fi un efect mai puțin pronunțat, dar mai prelungit analgezic rezultat din care nu blochează doar componente vegetale durere, dar, de asemenea, ameliorarea cauzelor sale - inflamație a procesului gingiilor mucoase.

În general, toate gelurile de mai sus pentru dinți de copii sau copii, care încep să fie tăiați dinții, cu excepția propriilor lor merite, există un dezavantaj comun - posibilitatea alergiilor. Prin urmare, prin alegerea unui gel pentru dentiție, este necesar să ne concentrăm asupra stării alergice a copilului și a trăsăturilor pronunțate anterior ale impactului fiecăruia dintre grupurile acestor fonduri.

Astfel, medicamentele cu anestezic vor fi mult mai eficiente dacă copilul are dureri severe, care nu pot fi oprite de substanțe naturale. Un gel pentru copii bazate pe elemente vegetale sunt cele mai bune în timpul deteriorarea moderată a stării generale, dacă există suficientă ameliorarea durerii naturale prin reducerea inflamației.

Instrucțiuni de utilizare

Deși diferitele geluri au caracteristici individuale de utilizare (numărul de aplicații repetate, frecvența posibilă de aplicare), toate aceste medicamente sunt folosite pentru a rezolva o problemă în același mod. O cantitate mică de gel ar trebui să se răspândească pe suprafața gingiilor, din care apar dinții noi de bebeluși.

După cum este clar, această procedură este destul de simplă, dar chiar și așa este necesar să se ia în considerare recomandările pentru utilizarea unui anumit gel pentru diferite simptome. De exemplu, pentru a folosi un gel anestezic pentru dentiție, atunci când nu există temperatură, nu este deloc necesar, dar acest lucru este necesar dacă, pe lângă temperatură, sunt pronunțate și alte simptome, mai ales durerea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițateCum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
Cum să ajuți copilul cu dinți, dinții sunt tăiațiCum să ajuți copilul cu dinți, dinții sunt tăiați
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Kalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizareKalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizare
Descrierea gelului de dentinox. Instrucțiuni de utilizareDescrierea gelului de dentinox. Instrucțiuni de utilizare
Gel dentinoc: instrucțiuni de utilizareGel dentinoc: instrucțiuni de utilizare
Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?Gel cu dentiție: cum să alegi și să folosești?
» » Geluri pentru gumele cu dentiție: specie, nume și descriere
© 2021 amigdas.com