amigdas.com

Particularități ale vieții peștelui de pește de mare

lionfish roşuLeul aparține familia Scorpion

. Înfățișarea ei neobișnuită distinge peștele pradator de alte creaturi marine. Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai apelor oceanice este comun în rândul acvaristilor. La zebra acasă este capabil să trăiască până la 20 de ani.

descriere

Lionfish sau pește de zebrăLeul a primit un astfel de nume din cauza aripilor pectorale mari. Ele sunt destul de dezvoltate și în dimensiune pot fi comparate cu aripile de păsări. Corpul ei este presărat cu dungi maro, roșu sau gri. Din acest lionfish denumită deseori zebră. Culoarea strălucitoare a prădătorului de mare este un semnal de avertizare pentru alte pești. La urma urmei, este potențial periculos. Există glande otrăvitoare pe aripioare. În momentul pericolului, viermele de zebră își întinde aripioarele și nu puteți ajunge la corp. Predatori sau oameni care sunt prea apropiați, zebra străpunge cu spițe ascuțite care conțin otravă. Lungimea corpului ei este de 30 - 40 cm.

Peștele zebră preferă apele calde ale oceanelor. Acesta poate fi găsit în Pacific, Atlantic sau Oceanul Indian. Leul se află în locuri unde sunt prezente recife. Acesta trăiește preferențial în apele marine. Uneori, acest tip de pește are loc într-un corp de apă proaspăt sau sărăcit. Zebra de pește alege întotdeauna locuri de coastă, lângă recife și roci subacvatice.

Sursă de alimentare

lionfish de peșteLocuitorul marin vâna cu sosirea nopții. E greu de observat pe fundalul recifurilor colorate. Prin urmare, zebra absoarbe alte pești cu fluxul de apă. Cu arma lui, luptătorul zebră este întotdeauna gata să atace inamicul. În cazul unui atac, peștii se vor apăra și nu se vor retrage mai întâi. Pentru oameni, acele de pește de pește sunt foarte periculoase. La contactul cu ele, apare sindromul de durere. Este însoțită de greață, durere și vărsături. Necroza țesutului poate să apară la locul mușcăturii.

Când mușcați un pește otrăvitor, plasați zona de mușcături într-un loc cald. Puteți utiliza apa încălzită la 40 de grade. Păstrați zona de mușcătură în apă până când dispare sindromul de durere. Căldura contribuie la denaturarea proteinelor otrăvitoare. Prin urmare, toxinele încetează să se răspândească în organism. După aceasta, este recomandabil să solicitați asistență calificată în spital.

Ca mâncare, zebrele preferă reprezentanții marini mai mici. Poate fi:

  1. guppy
  2. Fileuri de pește
  3. Complexe de vitamine
  4. Creveți și languste

Este necesar să se adauge preparate de vitamine pentru pești de mare și complexe cu conținut de calciu. Contraindicat pentru a hrăni pește de pește din zebră, ceea ce duce la moartea lor. La domiciliu, peștele zebră se obișnuiește repede cu proprietarul. Se întoarce constant în jurul paharului de acvariu și ceară un delicios adaos de mâncare.

Pește zebră în principal mănâncă pești mici și crustacee. Dacă zebra se află în captivitate, este ușor să vă obișnuiți cu alimente noi. Acestea pot fi guppii, deși va fi mulțumită de mâncarea uscată. Zebra este alimentată cu delicatețe de pește de gheață. Dieta trebuie să fie regulată și efectuată o dată pe zi. Suprafetele de pește nu sunt necesare, este mai bine să se ajungă la un anumit program.

Pește zebră - mai degrabă pasivă marin. Își petrece cea mai mare parte a vieții pe podeaua oceanului. Ea este foarte calmă și uneori nu se mișcă deloc. Pântecele ei este întors în partea de sus. Leul zebră își caută mereu un loc în care se odihnește mult timp. Pentru aceasta, în mare, se ascunde în crăpături profunde. Cea mai activă leoaică devine seara.

Lionfish strivit sau pește de mareAceastă specie de reprezentanți marini poate fi păstrată în acvariu mare, cu un volum de 300 de litri. Se recomandă schimbarea a 20% apă o dată pe săptămână. Deasupra acvariului trebuie sa plasati lampă fluorescentă, O astfel de iluminare pentru broasca zebră va fi de ajuns. Nu este necesar să introduceți o singură specie de pești în acvariu, deoarece acestea vor intra în conflict între ele. Pentru rezolvare este mai bine să alegi o populație marină medie. Din interior, acvariul poate fi decorat cu diverse alge, precum și:

  • corali
  • gură
  • craburi mari
  • mici pești

Maturarea sexuală în puști vine la un an după naștere. În acest moment, puteți recunoaște apartenența la un anumit sex. Bărbații sunt mai mari, au un corp masiv și o frunte proeminentă. Bărbații și femelele se disting prin caracteristicile lor sexuale caracteristice. Este suficient să luați în considerare aripioarele anal. La baza sa există un spot portocaliu, care este prezent numai la bărbați. Bărbații au o culoare exterioară mai intensă.

Perioada de curtenire pentru peștii de liliac vine odată cu apariția perioadei de noapte. Vaporii se formează în timpul reproducerii și continuă până la sfârșitul curteniei. Lionfish perechi de aproximativ o saptamana. În acest moment, masculii sunt prea agresivi, adesea există lupte neașteptate între ele. După împerechere, femelele dau ouă, care sunt închise într-o coajă specială (matrice). După un timp, matricea se rupe și ouăle sunt eliberate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea NeagrăSea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea Neagră
Wartow, această piatră de pește care locuiește în apele oceanelorWartow, această piatră de pește care locuiește în apele oceanelor
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
» » Particularități ale vieții peștelui de pește de mare
© 2021 amigdas.com