amigdas.com

Pus în gingie: cauze, simptome și tratament

Îngrijirea dințilorMajoritatea oamenilor sunt familiarizați cu situația în care mamelonul unui măr sau dinții de curățare din gingii apar sânge. Nu tot timpul când oamenii încep să se gândească să viziteze un dentist și doar să încerce să schimbe o periuță de dinți sau o pastă de dinți. Sângerările se termină, dar cauzele lor nu sunt eliminate. Timpul trece și puful de pe gingii începe să apară.

Sângerarea gingiei este primul semn al dezvoltării procesului de inflamație, care indică prezența infecției în interiorul țesuturilor. Dacă acest proces nu poate fi oprit la timp, puteți pierde dinții sănătoși foarte curând. În acest articol, vom examina cauzele formării de puroi în dinți și gingii, metodele de tratament și prevenire.

Simptomele și cauzele puroiului din gingii

Pus - aceasta nu este cauza, ci rezultatul activității inflamării țesuturilor moi. Cauzele apariției vatră procesul inflamator poate fi diferit:

 • proteze amovibile inconfortabile;
 • slabă igienă orală;
 • carii avansate;
 • rănirea țesutului gingival cu un fragment al coroanei dentare, o lovitură, o periuță de dinți;
 • penetrarea din buzunarul dentogingival al bacteriilor pyogenice.

Gingiile pot fi rănite cu o simplă scobitoare dacă curățați din greșeală spațiul dintre dinți. Rani mici sunt intrarea în țesuturile în care intră organismele patogene. apariție patologie nu este întotdeauna vizibilă și mulți oameni nu știu nici măcar că gingiile lor încep să se înfurie.

Pus în cauzele gingiilorPrimul semn care poate fi văzut cu ochiul liber este descărcarea de sânge din gingii. Dar, înainte de apariția sângelui, țesuturile gingiilor pot să dureze în timpul presiunii și umflături. După un mic abces, care, de asemenea, nu acordă atenție, se formează. În anumite situații, abcesul se poate rezolva, dar în timpul imunității slăbiți, această inflamație poate intra în flux. În situații severe, boala se poate muta într-o infecție obișnuită a sângelui.

Atenție: Când gingiile își sângerau sau se înroșesc, trebuie să contactați imediat medicul dentist pentru ajutor.

Supurarea gumei este adesea însoțită de asemenea simptome:

 • dezvoltarea hipertermiei;
 • deteriorarea tonului general al corpului;
 • durere acută, gingia se dezvoltă pe gingie;
 • intoxicația generală a corpului - rupe mușchii și oasele.

În stadiul inițial al procesului patologic, inflamația se poate forma în jurul unui dinte, dar în viitor procesul trece pe toată guma și provoacă dezvoltarea bolii parodontale. Această problemă nu poate fi tolerată dacă tratamentul este efectuat în timp util. În arsenalul tratamentului dentar modern există medicamente eficiente, iar pentru tratamentul gingiilor pot veni tincturi pe bază de plante din rețetele de medicină tradițională.

Cand gingia sangereaza si devine inflamata? Asta poate fi un simptom:

 • boala periodontală;
 • Boala gingiviteigingivita;
 • parodontită;
 • stomatită;
 • osteomielită;
 • parodontită;
 • apariția unei fistule.

Diagnosticul exact poate fi efectuat numai de un dentist după examinarea cavității bucale. Este imposibil să se determine boala în sine. Dar nu uitați că puroiul din gingii nu poate apărea fără a intra în ea bacterii pyogenice: infecție are nevoie de tratament cu un dentist. Sursa infecției poate fi oriunde: în interiorul rădăcinilor dinților și pe suprafața lor. Având în vedere caracteristicile agentului cauzal al infecției și localizarea acestuia, este selectat un regim de tratament.

Pus în gingie ca un semn al apariției patologiei

Suprafecția țesutului gingival moale se poate manifesta în moduri diferite. În anumite situații se formează o ușoară umflare, care trece în fistula. În unele cazuri, fistula este însoțită de umflarea buzelor sau obrajilor. Aceasta va depinde de caracteristicile trecerii procesului de inflamație în interiorul țesuturilor.

Cariile de rulare prin timp conduc la parodontită cronică de granulare, care se caracterizează prin apariția în partea superioară a rădăcinii dintelui granulare țesut. Țesutul patologic se transformă în cele din urmă într-o țesut parodontal sănătos, rezultând o concentrare mare a exudatului purulent.

Puroul încearcă să găsească o cale de ieșire, provocând dezvoltarea fistulei. În timpul parodontitei de granulare, pacienții observă disconfort atunci când mestec produsele alimentare, în special produsele grele. Focarele cronice de granulație a inflamației încep să se transforme în granulomul odontogen, care se exprimă prin procesul inflamator al țesuturilor moi adiacente moi și al periostului.

Localizarea inflamației în gingii

Pus în gingii poate apărea din mai multe motive: inflamația țesuturilor în timpul parodontitei și infectarea vârfului rădăcinii dentare (parodontita).

parodontită

bolii parodontaleAceastă boală apare în timpul eliminării precoce a pulpitei și a cariilor, precum și în timpul lucrului neprofesional pe curățarea și etanșarea canalelor radiculare. Statisticile arată că în 50% din cazuri canalele canalelor sunt slab sigilate și dezinfectate. Prin urmare, cel mai adesea apariția unui exudat purulent în regiunea bazală este un tratament de calitate slabă a dintelui de către un medic.

Rădăcina dentară cu un defect carious este principalul un factor în dezvoltarea și răspândirea infecției, având forma granuloamelor sau chisturilor. Chistul pentru o lungă perioadă de timp nu se trădează în sine, în unele cazuri, pretinzând disconfort atunci când se utilizează alimente solide. În timpul slăbicirii imunității chistului, ea însăși se manifestă prin dureri ascuțite și umflături în proiecția concentrării purulente.

parodontită

Cu această boală, simptomele nu sunt aproape exprimate - nu sunt acute durere și disconfort în timpul mâncării. Dar din buzunarele parodontale când apăsați gingiile din puroi. Joncțiunea gingiei cu rădăcina dintelui cu parodontită formează buzunare mari care sunt umplute cu depuneri dentare. Acesta este un mediu ideal pentru activitatea microorganismelor pyogenice.

Parodontita nu este caracterizată prin pronunțare umflătură țesuturi: doar o ușoară umflare a conturului gingival. Pus și sânge pot fi eliberate în timpul curățării. În anumite cazuri, punga spontan iese din buzunarele dentogingivale. Aspectul buzunarelor adânci poate fi însoțit de o umflare puternică, care seamănă cu un focar de inflamație în timpul parodontitei.

periostită

Această boală se caracterizează prin procesul de inflamație periost. Acest lucru se datorează infecției din limf și sânge. Cauza bolii este igiena orală slabă și, în timp, cariile netratate. Infecția prin sânge trece în alte organe și sisteme ale corpului, provocând astfel o intoxicare a corpului. Prin urmare, în timpul supurației periostului și a gingiilor, sănătatea persoanei se înrăutățește - există hipertermie, dureri osoase și musculare și dureri de cap.

Intelepciunea dintilor

Cum cresc dintii de intelepciuneErupția complicată a dintelui înțelepciunii se numește boală, ca perekoronit. Motivul se datorează lipsei de spațiu în gingie, ca urmare a acestui fapt, dinții cresc lateral și nu drepți. În special acest lucru este valabil inferior maxilarului. De aceea, în gingiile de multe ori există o supurație și un focar de inflamație. În cazurile severe, senzațiile de durere de-a lungul canalelor nervoase pot fi transmise țesuturilor vecine - ureche, gât, maxilar și obraz. Starea generală a sănătății se înrăutățește, creșterea temperaturii. O persoană nu își poate deschide complet gura, ceea ce complică examinarea de către un medic.

medicament

Mai întâi de toate, este necesar să scăpăm de focalizarea procesului inflamator. Pentru ceea ce este necesar să mănânci și să curățați canalele dentare (în timpul parodontitei). În cazul parodontitei, metoda de tratament constă în curățarea din acumularea de depozite de buzunare dentogingivale. Aplicarea aplicațiilor, un curs de antibiotice și clătiri poate da un efect temporar, ceea ce nu salvează sursa de infecție. Ca o consecință, apar procese patologice în adâncime gingiile, care distrug țesutul osos.

Tratamentul în timpul parodontitei

Pentru a scăpa de focalizarea infecției în partea apicală a rădăcinii dentare, se folosesc două metode: tratament terapeutic și chirurgie. Inițial, medicul dentist efectuează radiografie și, atunci când se confirmă diagnosticul, este tratată parodontita. Pentru scurgerea de puroi, canalele sunt dezinfectate, dezinfectate și închise. În situații severe produce chirurgie - pentru a elimina conținutul purulent, gingiile sunt tăiate. De asemenea, pacientul este prescris un curs de antibiotice pentru a elimina complet activitatea organismelor patogene.

Tratamentul parodontitei

Vizitați medicul dentistÎnainte de a dezvolta schema de tratament pentru un pacient, se efectuează o radiografie cu care parodontistul poate vedea adâncimea buzelor dentogingivale și volumul zonelor afectate. tratament constă în salubritate cu antiseptice, buzunare de curățare din depozitele dentare. În anumite cazuri, dintele este îndepărtat. În timpul tratamentului parodontitei, se prescrie un curs de antibiotice. După efectuarea tuturor manipulărilor necesare, se ia o decizie privind corecția chirurgicală - chiuretajul buzunarului gingival.

fizioterapie

În timpul supurației tratamentului ajută perfect fizioterapie tratament:

 • cu laser;
 • ultrasunete;
 • electroforeză.

Electroforeza poate facilita eliberarea țesutului puroi și poate promova regenerarea. Această metodă se bazează pe introducerea de medicamente în interiorul țesuturilor cu ajutorul unor doze mici de curent: nu există disconfort, pacientul simte o ușoară furnicătură.

Ultrasunete tratamentul va facilita îndepărtarea edemelor și va atenua starea pacientului. Există suficiente 5 proceduri pentru a face pacientul mult mai ușor. Aceeași acțiune are tratamentul cu laser.

Tratamentul la domiciliu

Din cele mai vechi timpuri, substanțele vegetale au fost folosite pentru a reduce durerea și a trata bolile. Până în prezent, medicamentul utilizează pe scară largă loțiuni din plante, clătiri, comprese și băi pentru a accelera regenerarea țesuturilor și pentru a elimina forma acută de inflamație. Dar nu trebuie să uităm că clătirea pe bază de plante nu este principala metodă de tratament, ci una suplimentară.

În timpul proceselor de inflamație este posibilă spălarea cavității orale cu decocții de ierburi antiseptic acțiune. Acestea sunt plante atât de populare precum:

 • Calendulasalvie;
 • musetel;
 • galbenele;
 • stejar;
 • Sunătoare.

Puteți face o perfuzie de unul singur, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, puteți cumpăra tinctură alcoolică gata preparată în farmacie. În plus față de clătirea pe bază de plante, utilizați o soluție de sifon și sare (lingura de fiecare componentă pentru o ceașcă de apă caldă fiartă).

În loc de ierburi, antiseptice fonduri:

 • permanganat de potasiu;
 • furatsilin;
 • clorhexidină.

În timpul dizolvării în apă a permanganatului de potasiu, asigurați-vă că toate cristalele s-au topit, deoarece este posibilă arderea mucoasei. O soluție de mangan nu ar trebui să fie o nuanță saturată, ci un roz pal.

Soluții antiseptice dezinfecta, eliminati pufarea, curatati tesuturile, reduceti activitatea de dezvoltare a procesului purulente.

Atenție: După orice mâncare, curățați gura cu o clătire: acest lucru poate accelera procesul de regenerare tisulară.

Când utilizați ață dentară sau o perie, nu vă răniți țesutul moale de gingie. Orice traume poate provoca procesul de inflamare.

Pentru a rezuma

Ce trebuie să faceți atunci când există puroi în gingii? Este interzisă aplicarea unei comprese calde sau încălzirea zonei afectate într-un alt mod. Din aceasta, în țesuturi, procesele purulente se pot deplasa în zonele învecinate. În stadiul inițial al procesului inflamator acut, cel mai bine este să aplicați un cub de gheață în locul inflamat sau să nu faceți nimic - nici pentru căldură, nici pentru răcire.

Când a apărut puroiul independent înainte de a vizita cabinetul stomatologic, atunci trebuie să mergeți la recepție: procesele inflamatorii ar putea afecta țesuturile adiacente gumei. Numai un medic poate determina imaginea clinică a bolii, dar nu și dumneavoastră. Probabil, va fi necesar să se efectueze un curs de antibiotice.

Este interzisă administrarea de antibiotice în mod spontan: nu puteți alege medicamentele potrivite și nu puteți calcula doza medicamentului. Auto-medicamentul poate exacerba trecerea bolii și poate duce la complicații grave. În țesuturile corpului, procesele purulente sunt periculoase prin sânge prin răspândirea infecției în alte organe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Ce trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsațiCe trebuie să faceți în cazul în care bucata de pe gingiile unui copil doare atunci când apăsați
» » Pus în gingie: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com