amigdas.com

Stomatidin: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii

Stomatidina de droguriStomatidina este un antiseptic utilizat pe scară largă în stomatologie și otorinolaringologie pentru tratarea bolilor suprafețelor mucoase ale cavității orale și nazofaringe. Medicamentul este un substitut eficient pentru sprayurile scumpe. Pe piața farmaceutică, Stomatidin este reprezentat de Bosnakle, un dezvoltator și producător de medicamente de calitate.

Stomatinidina are o capacitate suficientă analgezic și acțiune antiinflamatoare.

De droguri nu este dependenta. Acest lucru vă permite să aplicați acest lucru necesar pentru a obține un rezultat pozitiv de mai multe ori. În cazul reapariției bolii, frecvența de utilizare a Stomatidin nu scade.

Compoziția și forma de eliberare

activitate din medicament este furnizat de substanța activă - hexetidină. De asemenea, compoziția medicamentului include componente auxiliare: alcool medical, racemenol, propilenglicol, salicilat de metil, acid citric, liant, îndulcitor, colorant.

Medicamentul este produs sub formă de lichid care are o nuanță roșiatică. Precipitarea și incluziunile suplimentare sub formă de fulgi nu sunt permise.

Cum face Stomatin?

Substanța activă reduce activitatea patogen microorganismele, împiedică reproducerea lor. Medicamentul are un efect asupra unui număr de ciuperci, precum și a microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Acest lucru face posibilă reducerea inflamației, formarea cariilor și posibilitatea infecției.

Hexetidina blochează formarea de tiamină, care contribuie la creșterea bacteriilor patogene. Când se utilizează medicamentul, acesta nu intră în fluxul sanguin total și nu afectează activitatea organelor și sistemelor de organe. Hexetidina formează un film de protecție pe suprafața afectată, care poate persista mai mult de 60 de ore. În spațiile interdentare preparatul este activ după aplicare în 10-14 ore. Îndepărtarea rămășițelor medicamentului are loc cu salivă.

Indicații pentru utilizare

Stomatidin este eficient pentru tratamentul bolilor cauzate de un număr de bacterii și de o infecție fungică. Conform instrucțiunilor, medicamentul este utilizat în mod activ pentru a trata următoarele boli:

 • Tratamentul durerilor în gâtdurere în gât;
 • amigdalită, faringită;
 • afecțiuni dentare: stomatită, glosită, parodontită, gingivită, sângerare la nivelul gingiilor;
 • vaginal candidoza;
 • prelucrarea cusăturilor în perioada postoperatorie;
 • jgheab alveolita;
 • ameliorarea durerii;
 • vindecarea rănilor mici și leziunilor mucoasei bucale;
 • formarea malignă a laringelui;
 • ca agent igienic pentru cavitatea orală și îndepărtarea mirosului neplăcut;

pozitiv rezultatul după utilizarea remedierii devine vizibil 2-3 după utilizare. Flaconul este suficient pentru utilizare timp de 7 zile. Dacă nu există un rezultat al tratamentului, trebuie să consultați un medic pentru a alege un analog mai eficient al Stomatidin.

Contraindicații

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, utilizarea Stomatin nu este recomandată în primul trimestru de sarcină, pentru tratamentul copiilor mai tineri de cinci ani, modificări atrofice în mucoasa faringelui și, de asemenea, cu sensibilitate crescută la componentele medicamentului. Stomatidina nu este utilizată dacă pacientul este diagnosticat cu alcoolism cronic.

Instrucțiuni de utilizare a stomatidinului

Dozajul și durata cursului tratamentului sunt determinate de medicul curant, în funcție de gravitatea stării pacientului și de caracteristicile individuale ale organismului său.

Soluția de Stomatin este utilizată atât în ​​formă diluată, cât și în formă pură. trebuie să fie control, astfel încât pacientul să nu înghită medicamentul.

 • Clătiți pentru gurăClătirea cu stomatidinom se efectuează o dată. Pentru a face acest lucru, utilizați o lingură de produs nediluat, care clătește cavitatea bucală timp de 30 de secunde.
 • Pentru tratamentul bolii gingivale, aplicațiile sunt efectuate folosind un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție de Stomatidin. Procedura se efectuează de două ori pe zi timp de cinci zile. Un nou tampon este utilizat pentru a trata o altă parte a gingiei. Dacă zona de deteriorare este mică, tratamentul este convenabil efectuat cu un tampon de bumbac.

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii

Conform instrucțiunilor, utilizarea medicamentului în primul trimestru de sarcină este interzisă, deoarece nu există studii clinice privind capacitatea substanței active de a traversa bariera placentară și de a afecta fătul. La datele ulterioare, medicamentul poate fi utilizat pentru prescrierea medicului curant, cu condiția ca utilizarea medicamentului să fie adecvată.

În plus, preparatul conține substanțe active substanță în concentrație ridicată, include și alcoolul etilic.

În timpul alăptării, alăptarea trebuie întreruptă pe toată durata utilizării medicamentului.

Instrucțiuni privind utilizarea medicamentului în copilărie

Producătorul nu a prevăzut o formă separată de eliberare pentru copii.

utilizarea din medicament este permisă de la vârsta de cinci ani, cu condiția ca copilul să-și clătească gura și să scuipă resturile produsului.

Restricția de utilizare se datorează faptului că copiii mici nu își pot întotdeauna clăti gura și medicamentul este, de asemenea, interzis de înghițire.

Pentru a trata cavitatea orală, utilizați un agent nediluat. Pentru procedura, este suficient să se clătească cu 15 ml de remediu timp de 30 de secunde de două ori pe zi după ingestie.

În practică, medicamentul este prescris pentru tratament copii orice vârstă. Pentru a trata gâtul la copii mici, se recomandă aplicarea Stomatidului la un suzetă și tratarea suprafeței afectate. Dozajul pentru copii nu diferă de un adult.

Efecte secundare

Majoritatea pacienților tolerează bine medicamentul. Cu toate acestea, cu utilizarea prelungită sau întreruperea dozării, este posibil să se dezvolte efecte secundare locale care sunt exprimate simt al arsuri, tulburări de gust, edem mic al mucoasei orale, creșterea salivării.

De regulă, simptomele trec pentru o perioadă scurtă de timp și nu necesită retragerea utilizării medicamentului.

supradoză

Dacă medicamentul este înghițit, pacientul poate prezenta grețuri și vărsături.

În acest caz, ar trebui să spălați stomacul și să faceți cărbune activat.

Analogii stomatin

Precedentul geksoralDacă utilizarea stomatidinului din orice motiv este imposibilă, acesta poate fi înlocuit cu un analog. omologii medicamentele sunt medicamente precum Hexoral și Stopangin. Analogii sunt reprezentate de companiile farmaceutice străine.

Mulți analogi sunt produși sub formă de tablete, unguente sau spray. Alegerea medicamentului trebuie făcută după consultarea medicului curant. Deoarece multe medicamente conțin componente auxiliare și o proporție mai mică de bază alcoolică.

Deci, în analogii lui Stopangin și Geksoral, pe lângă componenta activă. include ulei de anason, eucalipt, mentă, ulei de portocale, care le oferă o aromă suplimentară.

Având în vedere că agenții conțin o concentrație mai redusă de alcool, efectul antiseptic va fi oarecum mai slab.

Prețul drogului și unde să cumpere

Stomatidina este OTC un medicament care poate fi achiziționat la o farmacie. Prețul mediu pentru ambalaje este de la 199 la 240 de ruble.

Recenzii pentru pacienți

Stomatidina a fost utilizată pentru o perioadă lungă de timp pentru a trata bolile gingiilor și gâtului. Instrumentul funcționează bine cu sângerare gume. Poate fi folosit și pentru spălarea profilactică a cavității bucale.

Remedierea este folosită pentru a trata durerea gâtului la o fiică. Îmbunătățirile apar aproape imediat. Stomatidin într-adevăr ajută și este ieftin.

Îl folosesc pentru a trata stomatita. Există un rezultat deja după primele aplicații. Nu există efecte secundare. Medicamentul este foarte eficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Metrogil gel pentru utilizareMetrogil gel pentru utilizare
Balm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentariiBalm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentarii
Gel dentinoc: instrucțiuni de utilizareGel dentinoc: instrucțiuni de utilizare
Numai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistinNumai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistin
Dantinorm baby: manual de utilizareDantinorm baby: manual de utilizare
Spray hexoral - instrucțiuni de utilizare, prețul medicamentuluiSpray hexoral - instrucțiuni de utilizare, prețul medicamentului
Spray hexoral: compoziție, instruire, aplicație pentru copiiSpray hexoral: compoziție, instruire, aplicație pentru copii
Instrucțiuni de utilizare și compoziție a gramidineiInstrucțiuni de utilizare și compoziție a gramidinei
Unguent `pinosol` - instrucțiuni de utilizare, analogiUnguent `pinosol` - instrucțiuni de utilizare, analogi
Gel instrucțiuni holisal cu privire la aplicarea de recenzii analogiceGel instrucțiuni holisal cu privire la aplicarea de recenzii analogice
» » Stomatidin: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii
© 2021 amigdas.com