amigdas.com

Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mare

Stilul de viață al cerbuluiCerbul cu ureche mare sau irlandeză este o specie dispărută în legătură cu genul de căprior gigant, o familie de cerbi. Teritoriul său sa extins din Irlanda spre țările din Asia de Nord și Africa și sa regăsit și în unele regiuni din China. Căpriorul irlandez a trăit în timpul Pleistocenului și Holocenului timpuriu.

Descrierea animalului

Aspectul său seamănă cu imaginea caprioarei moderne. A fost una dintre cele mai mari animale din genul de cerb. La greabăn, înălțimea gigantului a ajuns la 2,1 metri. Claxoanele din span au fost de aproximativ 3,7 metri și au cântărit până la 40 kg. Partea superioară a coarnei avea o extindere considerabilă sub forma unei lopate, orientată în sus cu un anumit număr de procese. Greutatea medie a animalului a fost de 540-600 kg. Persoane deosebite Cerbul cu coarne mare avea o masă de 700 kg și mai mult.

Specii mari cu taxă au aruncat anual coarnele și, pentru o perioadă scurtă de timp, le-au mărit din nou la dimensiuni impresionante, cum ar fi cerbul modern. Femelele acestor animale nu aveau coarne și ar putea trăi bine în pădure.

Cerbul bighorn a fost adesea prezent în motivele sculpturilor rock ale oamenilor vechi. Putem presupune că vânătoarea pentru această fiară a fost foarte importantă pentru supraviețuirea strămoșilor umani în epoca de gheață. Din aceleași imagini puteți afla și culoarea animalului, avea o spate de culoare brună închisă și o haină ușoară pe piept. Specimenele găsite în timpul săpăturilor aveau o structură triunghiulară, ca o cocoșă, în brațul umărului. Această structură este, de asemenea, caracteristică pentru moosele moderne. Structura este o vertebră alungită, care servește drept suport suplimentar pentru mușchii care susțin coarnele grele. Structura construirii este individuală pentru fiecare individ.

Au existat și forme mai mici de cerb gigant:

  • Megaloceros cazioti, care a trăit în Sardinia și Corsica. Înălțimea lui nu depășea un metru, iar coarnele erau mult mai mici.
  • Megaloceros cretensis, care locuiește în Creta, nu depășea 60 cm înălțime. Coarnele animalului erau scurte și aveau o formă simplă, cu una sau două ramuri, crescute la 15 cm.

habitate

Cum se hrănește un cerb de mare preț?Ursul gigant nu a stăpânit teritoriul Americii de Nord, a trăit strămoșul unui cerb nobil, similar în aparență cu un amestec de wapiti și moose. Aceste animale au fost rude apropiate ale maralului și au încetat să mai existe, cu mult înainte de apariția genului de căprior gigantic imens.

Rudele apropiate ale liniei genetice pentru căprioarele de coarne au fost căprioarele europene și nu deloc renii, după cum se poate imagina. Similaritatea cu moose se bazează și pe o formă similară de coarne, dar nu are confirmare genetică.

În Europa, ultimii reprezentanți ai gigantilor uriași au murit în urmă cu aproximativ 11,5 mii de ani. Rămășițele populației s-au întâlnit încă pe teritoriul Siberiei timp de 3 mii de ani.

Cornii volumetrici au fost privați oportunități de animale pentru a trăi în pădure, astfel încât habitatul principal al gigantului irlandez a fost pajiștile umede. Pe teritoriul Siberiei au fost excavate rămășițele de acum 7 700 de ani, care au devenit ultima descoperire asociată cu acest animal. Cele mai multe schelete ale cerbilor cu coarne mari au fost găsite în zonele mlaștine din Irlanda, care au dat un alt nume gigantului cu coarne. O colecție semnificativă care conține schelete de cerb gigant este dată Muzeului de Istorie Naturală din Dublin.

Gigantul uriaș nu era încă cel mai mare cerb pe planetă. Unii reprezentanți ai moosei moderne, care trăiesc în Alaska, au mai multă greutate decât cerbul vechi. În mod semnificativ superioară greutății sale, au fost și speciile extinse de frunze largi de latifroni Elk Tservaltses, a căror masă a ajuns la 1400 kg.

Posibile cauze ale dispariției

Având în vedere vârsta renului de reni, este dificil de determinat cauza extincției lor cu mare precizie, prin urmare există mai multe variante posibile ale evoluției evenimentelor în această problemă:

  1. Cerbul mareCoarnele mari, potrivit oamenilor de știință, au apărut sub influența selecției naturale. Bărbații mai mari, cu coarne voluminoase, au câștigat de multe ori lupte pentru femei. Cu fiecare generație, mărimea coarnei a crescut treptat. Drept rezultat, corpul animalului nu a putut rezista unor coarne prea grele, iar această specie a început să moară.
  2. O altă teorie explică dispariția populației giganților irlandezi, debutul masivelor forestiere pe câmpiile și stepele. Acest proces a redus numărul de pășuni pentru animale și le-a lipsit de sursa de hrană. Și, de asemenea, în teorie, dezechilibrul corpului și coarnele din animal este respins. Complexul de reni a corespuns pe deplin dimensiunilor coarnelor, ceea ce nu a putut afecta dispariția speciilor.
  3. Cea mai probabilă cauză a dispariției acestei specii de animale, în stadiul final al perioadei glaciare, poate fi considerată schimbări în mediu, apariția unor boli grave, precum și o vânătoare excesivă pentru un om vechi. Poate că toți acești factori au acționat într-un complex și au afectat, într-o anumită măsură, dispariția. Din aceste motive, multe specii de animale mari care au locuit pe planetă în acea perioadă istorică au dispărut.

În Insula Man, situate în Marea Irlandei, au fost găsite rămășițele unor giganți care au trăit pe pământ acum 7700 de ani. Coarnele acestor persoane au fost mult mai scurte decât cele găsite în Irlanda. Aceasta confirmă apariția alometriei în cadrul speciei. Astfel, indivizii mici din populație aveau și coarne mai mici, iar formațiunile osoase nu au fost supuse unei creșteri constante.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Cerbul european. Descrierea animaluluiCerbul european. Descrierea animalului
» » Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
© 2021 amigdas.com