amigdas.com

Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade

Vopsea rezistentă la căldurăMulți meșteri de casă își fac propriile cuptoare pentru baie. Cu toate acestea, nu numai pentru baie. Pentru ca soba să aibă un aspect atractiv, este de dorit să o pictezi. Din moment ce vopseaua îmbunătățește nu numai aspectul, ci și protejează suprafața metalică împotriva stropirii și reduce contactul suprafeței cu oxigenul, oxidarea este mai lentă.

Sobe de cărămidă mai puțin vopsite, mai ales atunci când sunt prevăzute dintr-o cărămidă bună. Dar, în unele cazuri, cărămida începe să se prăbușească - supraîncălzită sau nu norocoasă cu petrecerea. Fisurile apar adesea în ambreiaj. Se umple cu o soluție, dar pentru a da un aspect mai prezent, pictează. Asta pentru toate aceste nevoi și necesită vopsea la temperaturi ridicate.

Caracteristicile alegerii vopselei pentru cuptor

Vopsea pentru metalCu vopsele simple, aragazul nu poate fi vopsit: cele mai ridicate temperaturi pe care le pot suporta sunt 45-55 ° C. Această acoperire se va umfla în timpul primului cuptor, va deveni decolorată în ochi, bule și va răspândi "parfumuri" și fum. Prin urmare, sunt necesare formulări speciale care să reziste la temperaturi ridicate.

Gradul de rezistență la căldură necesar va depinde de tipul de cuptor. Dacă este un cuptor metalic, acesta poate fi încălzit mai mult de 700-900 ° C: temperatura este mai mare în zona de combustie, dar luând în considerare proiectul, pereții exteriori nu se pot încălzi așa. Pentru suprafața exterioară a cărămizii nu sunt necesare valori mai mari - este suficientă o temperatură de 300 ° C.

O cerință importantă - vopseaua refractară pentru metal pentru cuptor trebuie să fie potrivită pentru colorarea internă. Pentru cuptoarele de saună este cel mai bine să-l protejați de umiditate ridicată.

Terminologia cernei termice pentru metal

Pentru vopsirea suprafețelor cu temperaturi ridicate, sunt adecvate vopselele refractare, rezistente la căldură și căldura rezistentă la căldură. Nu utilizați substanțe ignifuge. Deși numele este similar, scopul acestei vopsea este destul de diferit: în timpul încălzirii la o anumită temperatură (aproximativ 150 ° C), bulează, blocând accesul la oxigen la structură, împiedicând distrugerea acestuia. Un efect destul de util, dar nu și în cazul sobei.

 1. Vopsea pentru metalVopselele rezistente la căldură, de regulă, au până la 700 de grade de aplicare. Acești compuși pot fi vopsiți cu elemente metalice de șeminee și cuptoare de cărămidă, cuptoare de încălzire din metal. Corpul cuptoarelor pentru băi metalice cu aceste vopsele nu este de dorit să acopere, deoarece în unele locuri temperatura crește la 900 ° C. Pentru ei, există emailuri rezistente la căldură care pot rezista la temperaturi de până la 1000 de grade.
 2. Vopseaua refractară pentru metal poate rezista unui incendiu deschis. Temperatura lor de lucru este chiar mai mare, însă, pentru uz casnic, acești compuși sunt nerentabili, deoarece sunt destul de scumpe.
 3. Există încă vopsele de temperatură ridicată, care sunt folosite pentru vopsirea radiatoarelor sistemului de încălzire. De regulă, ele se comportă normal dacă nu încălzesc mai mult de 250 ° C. Ele pot fi utilizate numai pentru cuptoarele de cărămidă - pentru tentația suprafețelor sau pentru îmbinarea picturilor, ele sunt perfecte.
 4. Există, de asemenea, lacuri rezistente la căldură. Acestea transportă temperatura în mod normal la 300-350 ° C. Dacă un astfel de lac este tratat cu o cărămidă, suprafața va deveni mai strălucitoare, va dobândi culoarea și strălucirea.

Aplicare pentru diferite suprafețe

Cum se aplică vopseauaPentru a determina ce vopsea să picteze cuptorul, trebuie să acordați atenție la ce suprafețe este destinată această compoziție. Deseori domeniul de aplicare este indicat pe ambalaj cu majuscule. De exemplu, vopsea ignifugă pentru metal. În cazul în care scopul de utilizare este extins, acesta este notat în tip mai mic, dar pe ambalaj trebuie să fie, ca și numele mărcii. Dacă aceste date nu sunt disponibile, vă rugăm să vă abțineți de la cumpărare. Cel mai probabil, acesta este un fals, iar combinația dintre temperaturile ridicate și calitatea discutabilă este periculoasă pentru sănătate.

În plus față de rezistența la temperatură, vopseaua pentru un încălzitor de saună metalic trebuie să protejeze de umiditate ridicată. În acest caz, va dura mai mult timp.

Alegerea culorii

Rezistența la căldură, de regulă, se găsește în argint, gri și negru. Celelalte nuanțe trebuie căutate, dar există și ele: roșu, alb, albastru și verde. Acoperirea este lucioasă sau mată.

De obicei, există o culoare termo-mată neagră, totuși, unii producători au nuanțe și culori diferite.

Forma de fabricație

Caracteristicile vopselei rezistente la căldurăFaceți culorile termice în cutii sau cutii. În consecință, cutiile pot fi aplicate prin role, perii sau pulverizate cu echipament special și pulverizate din cutii.

Rezistent la căldură, ca regulă, are un volum de aproximativ 500 ml. În bănci, ambalajul obișnuit este de 0,4-5 kg. Există un ambalaj mai mare în butoaie și găleți.

Care este mai convenabil? Este o chestiune obișnuită. Cu dexteritate din cutie, stratul se lasă mai uniform. În acest caz, poate exista un consum mai mic decât atunci când se utilizează o perie sau o rolă.

Particularități ale colorării unui cuptor metalic

Pentru un cuptor metalic necesită o cerneală termică care să reziste la temperaturi de peste 700 ° C. Iată câteva culori, descrierea lor scurtă și producătorii.

 1. Modalități de aplicare a vopselei rezistente la căldurăTermal de la compania finlandeză Tikkurila. Pot rezista incalzirii suprafetei metalice la stralucirea purpurie. În timpul colorării cuptoarelor pentru baie, nu va dura mai mult de 3 ani. Ambalate în cutii de 0,33 litri, costul - 650 ruble. Există o particularitate: vopseaua se usucă într-o oră când metalul este încălzit la 250 ° C, dar în aceste condiții compoziția este polimerizată.
 2. Emaila termostabilă Zerta de la compania rusă Spectrum. Intervalul de temperatură este de -65 / + 900 ° C. Poate fi aplicat și cu înghețuri la -35 ° C. Acest producător are culori diferite: albastru, turcoaz, galben și alte 24 de nuanțe. Există o singură nuanță: Diferitele nuanțe pot purta temperaturi diferite. Culoarea cea mai rezistenta la caldura neagra este de pana la + 900 ° C. Aurul, alb, turcoaz, cupru, albastru, verde, maro, roșu-brun și albastru sunt păstrate la + 750 ° C. Restul - până la 500 de grade. Forma de fabricație - în găleți și bănci de diferite capacități, precum și în cutii. Costul unei cutii de 0,8 kg, inclusiv rezistenta la culoare si rezistenta la caldura - 330-580 ruble.
 3. Silicon organic email Kudo. Rezistă maxim 600 ° C, culori - negru, alb, roșu, argintiu și alte 15 nuanțe. Forma de producție - cutii de 520 ml, costul - 160-190 ruble.
 4. Compoziție rezistentă la căldură Hansa în cutii, cutii, butoaie și găleți. Are 17 nuanțe, potrivite pentru colorarea oțelului inoxidabil, poate rezista la temperaturi de până la 800 de grade.
 5. Hammerite este un compus rezistent la căldură care este folosit pentru metal și rugină. Dacă alte vopsele necesită o curățare profundă a ruginei, atunci Hammerite poate fi aplicat pe o suprafață ruginită. Dar nu tolerează contactul cu motorina, benzina și grăsimea. Rezistența la căldură până la 600C, umplutură de 250 ml, costă 570 frecați. Aplicați cu perie într-un singur strat.
 6. Modalități de utilizare a vopselei pentru metalRezistent la căldură vopsea Bosnia. Transferul excelent al temperaturii la 650 ° C, nu devine galben, nu se sparge, nu se estompează. Poate fi folosit pentru vopsirea materialelor plastice, metalelor, ceramicii, sticlei, țesăturilor, lemnului. Un balon cu o capacitate de 400 ml costă 480 de ruble.
 7. Rust-Oleum rezistă încălzirii mai mult de 1000 ° C (până la 1093 de grade). Protejează de asemenea de efectele benzinei și uleiurilor. Este făcută sub formă de cutie. Culori: alb, transparent, negru, gri. Costul unei cutii de 630 de ruble.
 8. Vopseaua rezistentă la căldură KO8111 "Thermal" este rezistentă la temperaturi de până la 600 ° C. În același timp, aceasta încă protejează împotriva uleiurilor, agenți agresivi, săruri, curenți rătăciți, clor. Poate fi folosit pentru seminee și sobe.
 9. Anticoroziv rezistent la căldură ELCON rezistent la încălzire până la 800 ° C. Folosit pentru a proteja beton, cărămizi, metale. Pot rezista schimbărilor bruște ale temperaturii. Există multe flori, costul de 450-490 ruble. luând în considerare culoarea.

Toate formulările de mai sus poate fi, de asemenea, utilizat pentru colorarea cazanelor, inclusiv burzhuek.

Pregătirea și vopsirea suprafeței

Nu este suficient doar să alegeți ce vopsea să pictați în saună cu un cuptor metalic. Este încă necesară pregătirea unei suprafețe adecvate. Anumite vopsele necesită o pregătire specială sau nu necesită deloc, în acest caz procedura este indicată pe pachet, însă, de regulă, sunt necesare următoarele acțiuni:

 1. Producatori de vopsele pt. MetalCurățate de pe suprafața tuturor petelor de ulei sau grăsimi, a acoperirilor vechi, a sărurilor solubile în apă etc.
 2. Ruga este indepartata la metalul de argint. Acest lucru se poate face cu o duză de sârmă pe un burghiu sau o bulgară, nazhdachkoy, și suprafața poate fi procesată prin sablare. În anumite cazuri, este permisă utilizarea convertizoarelor cu rugina, însă acest lucru trebuie indicat în instrucțiuni. După îndepărtarea ruginei, suprafața este spălată și uscată. Curățarea are loc, de regulă, înainte de eliminarea absolută, chiar și de petele de rugină nesemnificative.
 3. Înainte de vopsire, suprafața trebuie să fie degresată cu solvenți - (xilen, solvent). După acest tratament, compoziția de colorare trebuie aplicată nu mai târziu de 5 ore dacă lucrarea se face în aer liber și nu mai târziu de ziua în care lucrează în interior.
 4. Direcția straturilor și numărul lor individual. Dar dacă este vopsit în mai multe straturi, atunci cel mai adesea acestea sunt aplicate în diferite direcții - pentru o colorare mai uniformă și mai bună.

Fiecare producător indică temperaturi, în timpul cărora este posibilă aplicarea vopselei, cât timp este necesar să treacă înainte de aplicarea stratului următor (dacă este necesar) și în ce condiții vopseaua trebuie să se usuce complet. A respecta toate acestea este foarte importantă.

Termo culoarea cu mâinile proprii

Componentele testate la domiciliu, care pot fi garantate că vopsesc un cuptor din metal, sunt foarte mici. În general, este singurul: adăugați pudră de aluminiu în sticla lichidă și amestecați bine. Rezultatul este o culoare argintie. În timpul primului incendiu, suprafața este foarte fumătoare, deoarece după cel mai bun colorant pentru a construi o sobă pe stradă. Nu apar probleme suplimentare în operațiunea ulterioară.

Pictura unui cuptor de cărămidă pentru baie

Colorarea suprafeței exterioare a unui cuptor de baie dintr-o cărămidă nu necesită rezistență la căldură crescută. Suprafața nu calcă adesea mai mult de 100 ° C. Este că în apropierea cuptorului temperaturile de turnare sunt ușor mai mari. Prin urmare, rezistența la căldură până la 300 ° C este suficientă.

 1. Ce suprafețe pot fi vopsite cu vopsea rezistentă la căldurăPentru un cuptor de cărămidă, se poate utiliza emailul anti-coroziune ELCON, rezistent la căldură, care poate rezista la temperaturi de până la 700 de grade. La același producător există un lac rezistent la căldură KO85. Pot rezista la temperaturi de până la 250 de grade.
 2. Ecoterra. Aceasta este o vopsea rezistentă la căldură pentru un cuptor de cărămidă cu o încălzire maximă de până la 400 ° C, poate fi aplicat pe substraturi din ceramică și beton. Suprafața este mată, culoarea este roșu-maroniu.
 3. Vopseaua termică KO8101 poate fi utilizată atât pentru cărămizile din cărămidă, cât și pentru cele metalice.
 4. Aerosol Bosnia pentru cuptoare poate fi aplicat pe sticlă și ceramică.
 5. Pe cărămidă pot fi aplicate și vopsea rezistent la căldură pentru cuptoarele CERTA.

Pulevizator de frumusețeExistă opțiuni clasice pentru modernizarea cuptorului de cărămidă. Dacă cărămida este urâtă, atunci soba este tencuită, apoi albită cu cretă sau mortar de var. Pentru a fi chiar suprafață, se shpaklyuyut după tencuială, și nu pentru a strica haine sau mâini, în loc de creta tradițională și var, utilizați o emulsie pe bază de apă. Emulsia de apă este încă uscată, miroase neplăcut, dar în viitor nu există mirosuri. Desigur, poate fi strâmbă în culoarea aleasă de dvs. sau puteți picta cuptorul cu desene.

Dacă este necesar elemente metalice vopsite a obține compozițiile celor care sunt potrivite pentru cuptoare metalice cu o rezistență la căldură de peste 700 de grade. În primul rând, piesele trebuie curățate de rugină, murdărie și vopsea veche pentru metal strălucitor. Apoi, suprafața din apropierea ușii (de regulă, vopsiți-o) este acoperită cu hârtie și poate fi vopsită. Dacă folosiți vopsea aerosolică rezistentă la căldură, atunci suprafața trebuie acoperită cu o suprafață mai mare: o mișcare necorespunzătoare și suprafața principală va trebui repetată din nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să cărăm un cuptor metalicCum să cărăm un cuptor metalic
Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metalVopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
Caracteristici ale unei aragaz cu o sobă de saună închisă pentru o baie rusăCaracteristici ale unei aragaz cu o sobă de saună închisă pentru o baie rusă
Cum să faci o sobă de saună cu mâinile tale? Tutoriale videoCum să faci o sobă de saună cu mâinile tale? Tutoriale video
Cum sa faci un cuptor metalic pentru o baie cu mainile taleCum sa faci un cuptor metalic pentru o baie cu mainile tale
Soiuri de cuptoare de baie, fotografii și prezentare generalăSoiuri de cuptoare de baie, fotografii și prezentare generală
Cuptor de baie din cărămizi și metal pe mâini proprii, fotografieCuptor de baie din cărămizi și metal pe mâini proprii, fotografie
Furnace pentru o baie de metal cu propriile mâini, în conformitate cu desenulFurnace pentru o baie de metal cu propriile mâini, în conformitate cu desenul
Vopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitateVopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitate
Vopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metaliceVopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metalice
» » Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade
© 2021 amigdas.com