amigdas.com

Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament

Simptome de diaree la un pisoi Diareea la un animal adult provoacă anxietate printre proprietari, ce să spun despre diaree într-un pisoi mic, care poate fi destul de periculos pentru viața sa. Este important nu numai să știi de ce un copil ar putea începe diareea, ci și să poți lua măsuri pentru a-i ajuta pe micul său animal de companie.

Dacă pisoiul are diaree care durează mai mult de câteva ore, este necesar să se consulte un medic. Din cauza diareei copilului mult mai periculoase pentru sănătate decât un adult.

Diareea este, de obicei, însoțită de anumite simptome care sunt ușor de detectat:

 • o scădere bruscă sau o pierdere totală a apetitului;
 • letargie sau starea de depresie constantă a animalului;
 • pierdere în greutate;
 • balonare.

Cu toate acestea, dacă sunteți sigur că motivul constă într-o dietă tulbure, atunci puteți trata animalul pe cont propriu, cel mai important, faceți-o cu înțelepciune.

Cele mai frecvente cauze ale diareei la pisoi

În primul rând, pisicul are diaree - o apariție mai frecventă decât la persoanele mature. Acest lucru se datorează organismului în curs de dezvoltare: pisoful este în continuă creștere și nu de fiecare dată când corpul său poate face față mâncării. Aceasta este, de asemenea, însoțită de o imunitate slabă a copilului.

Principalele cauze ale diareei:

 • diverse infecții - bacteriene sau virale;
 • invazia helmintic;
 • o schimbare bruscă a regimului sau alimentației meselor;
 • otrăvire cu substanțe chimice.

Cel mai adesea, diareele sunt caracteristice pisicilor care tocmai au apărut într-o casă nouă. Pentru un mic organism, un nou loc de reședință devine un mare stres. Proprietarii, care ignoră nutriția adecvată pentru pisici, pot începe să hrănească copiii cu alimente obișnuite. Astfel de alimente pentru un mic organism este contraindicată, deoarece au nevoie de o nutriție specială. De-a lungul timpului, animalele de companie trebuie să ceară cele mai delicioase bucăți, ceea ce poate duce la obezitatea animalului.

O altă problemă obișnuită sunt viermii, care afectează aproape toți pisoii. Ele pot fi infectate chiar și din laptele mamei sau din alte pisoi.

Când este necesar ca un medic veterinar să numească un tratament?

Există situații, în care copilul va avea nevoie de intervenția medicilor veterinari:

 • Tratamentul unui pisic împotriva diareeiîn diaree există o adaos de sânge sau mucus;
 • durata diareei mai mult de o zi;
 • un scaun liber și foarte abundent;
 • animalul de companie trăiește plin de durere pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce indică dureri puternice;
 • vărsături și diaree în același timp;
 • convulsii;
 • temperatură ridicată;
 • constanta sete.

Prezența a cel puțin unui simptom necesită asistență medicală imediată. A trata un pisic la domiciliu va duce doar la un pericol pentru sănătatea sa.

Cum să tratați diareea la un pisic în funcție de simptome

În funcție de care dintre cele trei cauze principale au provocat diaree (viermi, alimente sau infecții), va fi posibilă alegerea unei metode de tratare a animalului.

În cazul infecțiilor, se utilizează diferite seruri cu anticorpi sau antibiotice care suprimă microflora secundară (se dezvoltă în zonele mucoase ale intestinului). De asemenea, ca tratament, probioticele pot fi prescrise pentru a restabili microflora intestinală.

Pentru a scăpa de viermi, există preparate speciale sub formă de suspensie sau tablete.

Spasmele intestinale ajută la eliminarea papaverinei, care contribuie, de asemenea, la normalizarea peristaltismului.

Având în vedere că pisoiul va fi deshidratat, este necesar să se trateze un mic prieten cu ajutorul picurătorilor. Dacă este posibil, medicamentele pot fi de asemenea administrate intravenos. Dar, având în vedere caracteristicile naturii corpului tânăr, în majoritatea cazurilor, se limitează la injecții subcutanate.

Dacă animalul are vărsături din cauza malnutriției, este mai bine să nu-i dați o mâncare pentru o vreme. Lasati mai intai corpul sa faca fata alimentelor care nu se potrivesc pisicilor. Timpul optim este de până la 4-6 ore, în cazuri rare - până la 12 ore. Dar amintiți-vă, că la un pisic încă organism foarte fragil, și nu este necesar să-l hrăniți pentru o lungă perioadă de timp.

Ce se întâmplă dacă diareea de culoare neobișnuită

Culoarea normală a fecalelor este considerată maro și nuanțele sale. Dacă un animal mic are o culoare diferită a scaunului, atunci acest semnal ar trebui să fie atenționat. Principalele culori și motive pentru acest scaun:

 • Cum să tratăm un pisic împotriva diareeiverde indică faptul că în stomacul alimentelor învechite de animale de companie, care este infectat cu microflora putrefactivă;
 • culoarea gri este prezentată împreună cu un miros rancid și înseamnă că pisoiul are tulburări digestive;
 • scaunul alb poate indica afecțiuni hepatice, precum și probleme cu secreția bilei;
 • diaree roșie și neagră înseamnă că există sângerare undeva;
 • galben indică faptul că animalele de companie nu digeră mâncăruri prost;
 • portocaliu înseamnă că bebelușul are probleme cu ficatul.

Ce să dai un pisoi din diaree: o listă de medicamente

Nu poți trata un copil fără prescripțiile unui medic veterinar, dar există mijloace universale care vor ajuta un copil să atenueze suferința:

Cărbunele activat este potrivit în cazul în care pisoiul are diaree datorită indigestiei. Dacă animalul de companie se comportă jucăuș și este destul de activ, atunci îi puteți da niște cărbune.

Enterosgel ca asistent indispensabil pentru ajutor rapid. Merită să se dea la început, când au observat primele semne de diaree. Bineînțeles, acest medicament nu va deveni un înlocuitor deplin și este necesar să se trateze un animal de companie, dar ajută foarte bine la curățarea corpului de toxine.

Smecta va face ca fecalele să fie mai puțin lichide și pot fi administrate pisicilor. Dar ar trebui să fii foarte atent în dozele și să nu exagerați.

Enterofuril. Acest medicament poate fi tratat numai de pisoi mai vechi de o lună. La animalele mai tinere, poate provoca o reacție alergică. Este mai bine să dați în suspensie, deoarece în această formă preparatul are un efect mai moale.

Cum să tratezi un pisic de diaree la domiciliu

Dacă animalul dvs. de companie rămâne jucăuș și starea lui nu provoacă îngrijorare, atunci puteți trata animalul de companie și dumneavoastră. Principalul lucru este să înțelegem cum să procedăm corect.

Recomandări pentru îngrijirea unui pisoi cu diaree:

 • Diaree la pisoisă refuze furajele de calitate slabă și să treacă la un produs mai bun;
 • în prima zi pentru a da copilului numai apă curată, după 12 ore îl puteți hrăni în porții foarte mici;
 • oferiți pisicului maxim cu apă curată și, dacă este necesar, rearanjați vasul;
 • Pentru a reduce cantitatea de gaze din intestin, puteți oferi copilului dumneavoastră un puț de cărbune sau amestecuri. Pentru a face acest lucru, împingeți pilula în pulbere și introduceți pisoia din pipetă, diluând pulberea într-o cantitate mică de apă;
 • dacă diareea nu provoacă teamă, atunci animalul nu trebuie în nici un caz să primească antibiotice. Acestea afectează în mod negativ intestinele și acest lucru poate duce la o deteriorare a stării sale;
 • dă-i pace copilului și asigură tăcerea, astfel încât pisoiul să se odihnească bine.

Fiecare proprietar al unei mici mingi de fericire vrea să-l vadă sănătos și vesel. Este important să se ia în considerare nevoile unui mic organism și să se aibă grijă de pisoi în conformitate cu acestea. Cultivarea pisicilor are nevoie de furaj și îngrijire specială, ceea ce îl va ajuta să devină un reprezentant deplin al pisicii. În caz de probleme, principalul lucru nu este de a panica, ci de a urma recomandările și de a ști ce să faceți pentru a ușura starea copilului. Dacă starea lui provoacă îngrijorare, este important să înțelegeți de ce s-ar putea întâmpla acest lucru și asigurați-vă că contactați medicul veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aplicarea unui stopator: instrucțiuni privind aplicarea unei suspensii pentru copiiAplicarea unui stopator: instrucțiuni privind aplicarea unei suspensii pentru copii
Cum să opriți diareea la un copilCum să opriți diareea la un copil
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Poate loperamida pentru copii - instrucțiuni de utilizarePoate loperamida pentru copii - instrucțiuni de utilizare
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Ce trebuie să faceți dacă bebelușul are vărsături, dar fără febrăCe trebuie să faceți dacă bebelușul are vărsături, dar fără febră
De ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratateDe ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratate
» » Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament
© 2021 amigdas.com