amigdas.com

Cine este o femeie mantisă obișnuită?

Cine este un mantis obișnuitMantis

- Acestea sunt insecte mari de pradă aparținând grupului Bogomolov. Caracteristica caracteristică a mănușilor este prezența unor prelungi lungi, echipate cu spini, care servesc la extragerea alimentelor. Oamenii plantează aceste insecte în terarii.

Oamenii de știință observă comportamentul lor și învață obiceiurile, ca și în natură pentru a urmări mantis, din cauza camufliei sale de culoare este foarte dificil. Cel mai adesea, pielea de mantis are o culoare verde sau maro și în iarbă este aproape invizibilă. Insectul este capabil să înghețe și este imposibil de a-și incuba prada, în legătură cu aceasta, observarea mantiselor este foarte complicată.

apariție

Mantisul de manevră sunt insecte mari, mărimea masculului este de 42 până la 52 mm, femelele sunt mai mari și ajung la 48-75 mm. Pe labele insectei există dispozitive sub formă de spini pentru a ține prada.

Este foarte dificil să confundăm un mantis obișnuit cu alte insecte.

  • cap are o forma triunghiulara, pe laterale sunt ochi mari, care de multe ori au aceeasi culoare ca si culoarea corpului. Pe cap, există două mustăți lungi.
  • Corpul insectele sunt alungite, au aripi pentru zboruri. Cu toate acestea, preferă să zboare doar noaptea, în timpul zilei, mantisul folosește ocazional doar aripi pentru zboruri.
  • Are fălci foarte puternice, care poate ghida nu numai corpurile altor insecte, ci și mușcă carnea și rupe coaja chitină a gândacilor.
  • culoare există diferite, dar de multe ori există insecte verzi și maro.

Mantis europeanÎn ceea ce privește colorarea, mantisurile au un număr mare de culori în arsenalul lor. Culoarea este foarte variabilă în funcție de habitat, variază de la verde sau galben până la maro închis sau maro. Mantis, ca vânători naturali, se adaptează la mediu și, prin urmare, culoarea va fi aceeași ca și culoarea iarbă și plante înconjurătoare. Vechile specimene ale acestor insecte devin palide și își pierd culoarea. În corpul indivizilor bătrâni, aminoacizii importanți sunt opriți pentru a menține viața. Adăugând în mod artificial la alimentația unui aliment de insecte care conține aminoacizi lipsă, un mantis poate trăi de două ori mai mult decât în ​​natură.

reproducere

Este dificil pentru un bărbat să aibă o relație romantică cu o femeie mantisă. Deoarece femelele sunt mult mai mari și mai puternice decât mirele. Sunt agresivi față de bărbați, în special în perioadele în care femela nu este pregătită pentru împerechere.

În timpul sezonului de împerechere, bărbatul, observând femeia, începe să se strecoare spre el, mai prudent decât spre pradă. Uneori se întâmplă o acțiune atât de lentă, încât ochiul uman nu poate să se miște. Mirele încearcă să se strecoare până la mireasa sa exclusiv din spate, așa că nu atacă. Dacă femeia se întoarce la el, el se oprește mult timp, în același timp scutură puțin. Biologii presupun că aceste jiggles sunt topite pe excitarea femeii și trecerea de la instinctele ei de vânătoare la instinctele reproducerii.

MantisAceastă mișcare este un fel de curte și poate dura până la 6 ore. Reproducerea apare la sfârșitul verii, de la mijlocul lunii august până la începutul lunii septembrie. Sub influența hormonilor sexuali, insectele devin agresive, în acest moment există adesea cazuri de canibalism. Femela, ca reprezentant mai mare al mantisului de rugăciune, aflat într-o stare înfometată, este capabilă să-și mănânce semenii. Cu toate acestea, bărbatul trebuie să fie mulțumit de insecte. Un fapt binecunoscut este că, după împerechere, o femeie mănâncă adesea un bărbat, dar aceasta nu este în niciun caz o regulă obligatorie. Mâncarea partenerului său apare în aproximativ jumătate din toate cazurile, iar în timpul procesului de împerechere este extrem de rară.

Descendența mantiselor de rugăciune

Un mantis obișnuit plasează ouă în umflături. Această formă de zidărie este caracteristică bărbaților și gândacilor. Zidăria este un rând orizontal format din ouă. Femelele toarnă ouăle cu un lichid spumos. Congelat, lichidul formează o capsulă protectoare. Un ambreiaj conține până la 300 de ouă. Capsula este destul de tare și se poate lipi cu ușurință de tulpinile plantei. În interiorul cochiliei se menține o bună umiditate și temperatură. Ouăle în astfel de condiții sunt capabile să supraviețuiască chiar înghețului, până la minus 18 grade. Perioada de incubație în habitatele calde ale mantiselor obișnuite se dezvoltă până la starea larvei timp de 30 de zile. În zonele reci de reședință, ouăle sunt lăsate pentru iarnă.

Larvele se formează după 30 de zile de perioadă de incubație. Pe suprafata larvelor se gasesc spini mici, care ajuta la scoaterea de sub coaja. Atunci când larva este selectată, ea lichefiază cu timpul. Ea devine ca un adult după ce pielea a scăzut. Pubertatul, un mantis obișnuit, vine după două săptămâni. Apoi, bărbații încep să caute femele pentru împerechere. Mantis trăiesc în condiții naturale de până la două luni, într-un habitat artificial pot trăi până la patru. Primii care moare sunt bărbați, deoarece după împerechere, nu mai caută prada, devin foarte lenți și mor în curând.

Dieta și stilul de viață

Baza dieta mantis este insectele.

  • Dieta de mantis feminințânțarii
  • fluturi
  • albine
  • bug-uri
  • gândaci

Femelele mari sunt capabile să atace nu numai insectele mici, ci și păianjeni mari, șopârle, broaște, chiar și păsările mici pot merge la hrană. Mantisul obișnuit își mănâncă încet sacrificiul, procesul de masă poate dura până la 3 ore. Alimentele absorbite sunt digerate de organismul insectelor pe tot parcursul săptămânii.

Până la sfârșitul verii, Până la reproducere, bărbații folosesc în mod activ aripi pentru a căuta femele. Întinzându-se unul în altul, aranjează lupte. Persoana care pierde nu numai că riscă să moară, ci devine și mâncare pentru câștigător.

Habitatele sunt, de obicei, copaci, arbuști și iarbă. Acesta este un prădător foarte vag, un mantis adult poate mânca până la 7 gandaci la un moment dat. Cu toate acestea, obiectivele imobile nu sunt interesante pentru ei. Își mănâncă pradă din părțile moi, apoi merge la solid. Fălcile acestei insecte sunt foarte puternice și pot sparge cochilia groasă chitină a diferitelor insecte. Rugăciunea mantis conduce un stil de viață sedentar și, dacă are suficientă mâncare, el nu părăsi arborele sau arbustul pe care a trăit toată viața.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Cultura insectelor - cine este acesta și habitatul săuCultura insectelor - cine este acesta și habitatul său
» » Cine este o femeie mantisă obișnuită?
© 2021 amigdas.com