amigdas.com

Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud

Cel mai otrăvitor șarpe din lume este TaipanFamilia de aspide include multe tipuri de șerpi otrăviți. Cea mai moartă specie este taipanul de șarpe. Înainte de apariția antidotului pentru mușcături veninoase, mai mult de 90% din persoanele afectate au decedat. Prima dată când reptilele au fost descoperite înapoi în 1867, dar apoi au fost uitate, deoarece această specie rar a venit la ochii persoanei.

Astăzi există 3 tipuri de taipan:

  • coasta taipan;
  • Taipan McCoy (sau șarpele crud);
  • taipan al teritoriilor interne.

Despre acest ultim tip sunt foarte puține informații, deoarece au fost înregistrate doar pe o singură copie în 2007. Dar celelalte specii care locuiesc pe continentul australian sunt cunoscute pentru particularitățile lor.

Taipan a devenit aproape o legendă, puțini au crezut în existența sa. În 1950, unul dintre vânători a reușit să prindă un șarpe, dar reptila avea o mușcătură moartă. Cu toate acestea, șarpele a fost livrat în siguranță la centrul științific, unde a fost studiat temeinic și ulterior a fost înregistrat în lista soiurilor toxice.

Coasta Taipan

Taipanul de coastă locuiește în apropierea coastelor nordice din nord-estul Queenslandului, precum și în Noua Guinee, în sud-estul insulei. În diferite clasificări mondiale ocupă locul al treilea sau al patrulea în ceea ce privește gradul de virulență. Temperamentul agresiv, mărimea mare și viteza mare a acestei reptile îl fac să ia în considerare cel mai periculos șarpe de pe planetă.

Aspect și virulență

Greutatea acestui soi este de 3-3,2 kg. Lungimea corpului adult de taipan variază între 1,8-2 m. Indicii rar ating 2,5 m. Cel mai lung specimen a fost lung de 3 m.

Corpul taipanului de coastă poate avea o nuanță ușoară sau întunecată de culoare maro, precum și o culoare roșiatică. Pântecele și majoritatea capului sunt caracterizate printr-o nuanță albă sau gălbuie. În timpul iernii, corpul de șarpe dobândește o culoare mai închisă, care ajută la absorbția mai eficientă a soarelui.

Șarpe Taipan, descrierea taipanului de coastăSubtipurile din Noua Guinee sunt mai închise la culoare decât taipanii care locuiesc în Australia.

Lungimea dinților otrăvitori este de 10-12 mm. Taipanul de coastă conține o otravă extrem de toxică în volumul mediu de 120-150 g și este considerat unul dintre cele mai mortale din lume. Acesta conține următoarele substanțe toxice:

  • neurotoxina, care duce la strangularea persoanei prin paralizarea nervilor inimii, plămânilor și diafragmei;
  • miotoxina, care duce la blocarea contracțiilor musculare și la distrugerea țesutului muscular;
  • alte toxine puternice care duc la hemoragie internă.

După mușcătura unui șarpe, moartea unui om vine în 5-10 ore. În ciuda inventării serului, fiecare a doua victimă din Queensland, unde se observă cel mai mare număr de reptile, moare de mușcături otrăvitoare.

Comportament și nutriție

Cea mai mare activitate a taipanului de coastă este observată dimineața și ziua. La temperaturi calde se poate vâna și noaptea. Datorită viziunii acute, reptilele găsesc rapid prada - șobolani, șoareci și păsări ale unor specii. Ocazional, persoanele otrăvitoare mănâncă șopârle.

TaipanAtunci când se găsește o pradă, individul se mișcă până la victimă, repede face câteva mușcături și o lasă să moară de otrava obținută. Această metodă de vânătoare îi ajută pe taipan să evite deteriorarea din ghearele sau dinții ascuțiți de la rozătoare.

Această specie întotdeauna încearcă să acționeze perfect și să evite problemele în direcția sa. Dacă taipanul cade într-o capcană, trunchiul său se înmoaie imediat și se îndoaie. Reptilă își manifestă instantaneu agresivitatea caracteristică, ridicându-și și agită capul dintr-o parte în alta și provoacă atacuri de fulger în direcția inamicului.

Nu există date reale privind durata de viață a taipanilor de coastă. Dar se știe că atunci când sunt ținute în captivitate trăiesc 12-16 ani.

reproducere

Maturitatea sexuală a taipilor de coastă are loc la vârsta de:

  • 2,5 ani la femei;
  • 15-16 luni la bărbați.

Vârf de sezon de reproducere Se întâmplă în iulie-octombrie, când pentru bebelușii care se varsă vor fi deja mâncare suficientă. Perioada de căsătorie poate dura până în decembrie, începând cu luna martie. Bărbații au bătălii ritualice incitante pentru femeie. Rezistența la teste poate dura câteva ore, până când cel mai puternic și cel mai puternic bărbat va câștiga victoria asupra celuilalt. Etajul de ou are loc la 1,5-2 luni după împerechere. Femelele au 15-20 de ouă în găurile de animale abandonate sau în solul rămas sub rădăcinile copacilor sau pietrelor. Bebelușii se deschid după 2-3 luni, lungimea lor fiind de aproximativ 6 cm. În condiții favorabile puii cresc și se dezvoltă rapid.

Sărmanul crud

Taipan McKoy trăiește în centrul Australiei - în Queensland, New South Wales și Teritoriul de Nord. Speciile acestei specii se găsesc în deșerturi și pe câmpiile uscate, unde se urcă în fisuri și defecte ale pământului, ascunzându-se de dușmani. Un șarpe crud este cea mai otrăvitoare dintre toate speciile de pământ.

Descrierea aspectului șarpelui

Cel mai otrăvitor șarpe este TaipanÎn mărime, șarpele crud este inferior taipanului de coastă. Durata torsului McCoy în medie, este de 1,8-2 m - foarte rar se poate întâlni un eșantion de 2,5 m lungime.

Partea superioară a corpului șarpelui are o culoare maro închisă, maro deschisă sau paie. În iarnă (iunie-august), reptilele se întunecă, capul poate obține o nuanță neagră cu luciu. Mărcile negre absoarbe multă căldură solară. Claritatea trunchiului are loc odată cu debutul vară. Culoarea strălucitoare nu permite șarpelui să se supraîncălzească la soare.

Veninul unui șarpe are caracteristici comportamentale

Un șarpe crud este mai puțin agresiv decât un taipan de coastă, dar gradul de toxicitate depășește nivelul letalității tuturor celorlalți șerpi veninoși de pe planetă. Șarpele conține 44-45 mg de otravă. Această doză este suficientă pentru a ucide o sută de oameni sau 250 de mii de șoareci. Gradul de toxicitate al unui șarpe crud este de 180 de ori mai mare decât toxicitatea unui cobră.

Un șarpe crud este rar arătat oamenilor, petrecând mult timp în crăpături de pietre sau fisuri de pământ. Dieta cu șarpe este alcătuită din mamifere mici. Amfibiul aproape nu vânează pe amfibieni.

reproducere

Șerpi se împerechează în adăposturile masculilor. Sezonul de împerechere poate dura pe tot parcursul anului. Femelele au 10-20 de ouă fiecare. Locul cuibului poate fi reprezentat de o fisură în sol sau de o râpă abandonată a unui rozător mare. Timp de un an, femela poate face mai multe gheare. Perioada de incubație poate dura până la 65 de zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?
Ce să vă așteptați dacă sunteți mușcați de un șarpe într-un vis? Interpretarea cărților de visCe să vă așteptați dacă sunteți mușcați de un șarpe într-un vis? Interpretarea cărților de vis
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?Să ucizi un șarpe într-un vis: ce poate visul unui astfel de vis?
» » Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
© 2021 amigdas.com