amigdas.com

Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras

Sănătatea dințilorMulți pacienți pot fi înspăimântați de un diagnostic, cum ar fi un dinte rafinat de înțelepciune. Cu toate acestea, acest fenomen este foarte comun. În stomatologie, se numește așa-numitul molar al treilea, care nu a putut erupe complet și a rămas parțial submersat în țesut osos sau moale. Cel mai adesea, aceasta este caracteristică maxilarului inferior. Pentru unii, această condiție nu cauzează nici un disconfort, dar, de obicei, dintele rafinat de înțelepciune devine inflamat și nu permite altor dinți să se dezvolte și să funcționeze corespunzător. Apoi apare întrebarea despre necesitatea de a elimina o astfel de situație patologică

dinte.

caracteristici

În primul rând trebuie să înțelegeți ce este un dinte retină. Retenția este o patologie a creșterii dinților, atunci când nu poate erupe complet sau o conduce parțial.

Printre principalele motive, de ce dintele nu poate erupe, aloca:

 • Dinte retinutpierderea dintilor precoce;
 • grupe supercomplexe;
 • malnutriție;
 • ereditate;
 • traumatisme ale maxilarului, având ca rezultat o schimbare în ocluzie;
 • transferate boli infecțioase.

Toți acești factori pot duce la faptul că un bun rudiment al dinților se transformă într-o retină. Cel mai adesea această stare sunt supuse dinții de înțelepciune (molari, opt). Uneori, un molar nu poate erupe în decurs de un an, cauzând durere și disconfort. Procesul de înlăturare a unui astfel de dinte oferă medicului o mulțime de probleme. În mod normal, dinții de înțelepciune erupe de la vârsta de 14 până la 25 de ani, dar uneori se întâmplă mult mai târziu. Această întârziere este complet admisă, principalul lucru fiind că acest proces este nedureros.

Trebuie să elimin dintele de înțelepciune retușată?

Îndepărtarea unui astfel de dinte pe care medicul îl consideră individual în fiecare caz. Dacă există o astfel de problemă, dar persoana nu are nici un disconfort, atunci operațiunea nu trebuie efectuată.

îndepărtare se efectuează în următoarele cazuri:

 • atunci când dintele cu probleme nu permite efectuarea tratamentului în cavitatea bucală;
 • durere persistentă;
 • dacă a existat o infecție a țesuturilor moi din jurul dintelui;
 • Înțelepciunea îndepărtarea-indicațiiapariția cariilor;
 • cei opt se află în chistul folicular;
 • abcese supurative, care sunt cauzate de infecții bacteriene;
 • formări benigne și chisturi pe un dinte neîntemeiat;
 • Dezvoltarea osteomielitei în zona retinitei.

Dată fiind motivele eliminării, dentistul selectează tratamentul specific și oferă recomandări care trebuie respectate în perioada de recuperare.

Cum se efectuează eliminarea?

Pentru a elimina un asemenea dinte este mult mai dificil decât oricare altul. Înainte de procedură, trebuie să faceți întotdeauna o radiografie pentru a înțelege complexitatea situației. Principala problemă cu eliminarea este localizarea dintelui, mai ales atunci când nu există acces normal la acesta.

Eliminarea se face în mai multe pași:

 • În primul rând, pacientul este terminat anestezie. Trebuie să fie puternic, deoarece țesutul osos este afectat. Anestezia este locală și generală. Dacă pacientului i se administrează o anestezie generală, atunci nu este timpul să conduceți mașina.
 • anestezieGuma este tăiată astfel încât să puteți ajunge la molar.
 • În cazul în care dintele de înțelepciune este mare și are un aranjament radic complex, medicul îl taie mai întâi în părți și apoi îl îndepărtează. Este important să scăpați de toate fragmentele și fragmentele, deoarece ulterior pot să apară inflamații.
 • Gaura se spală cu un antiseptic și se pune anti-inflamator medicament.

Dacă rana este prea mare, medicul pune cusăturile. Pacientul trebuie să fie pregătit pentru o astfel de procedură, deoarece este foarte complicat și durează destul de mult timp.

Pregătește pentru ștergere

Pentru a înlătura dintele de înțelepciune reparat a avut succes, pacientul ar trebui să se pregătească pentru el. Este necesar să se viziteze în prealabil medicul dentist, astfel încât să explice toate caracteristicile intervenției chirurgicale și, de asemenea, să facă o radiografie pentru a înțelege pe deplin problema sa. O astfel de procedură este importantă în cazul în care un astfel de dinte nu a tăiat deloc.

De asemenea, trebuie să vă verificați organism în acest caz, dacă va exista o reacție alergică la acest sau acel medicament. Acest lucru este necesar pentru siguranța dumneavoastră în timpul operației. Pentru a evita alocarea prea activă a saliva, înainte de a merge la medic trebuie să luați micul dejun.

Punerea în aplicare a acestor recomandări facilitează foarte mult activitatea doctorului și ajută la protejarea pacientului în timpul procedurii.

Recuperare dupa interventie chirurgicala

După îndepărtarea dintelui începe procesul de recuperare și poate dura 14 zile. Într-o astfel de perioadă, următoarele simptome:

 • umflăturăUmflarea obrajilor. Acest lucru se observă în special în primele 2 până la 3 zile, după care începe să scadă. Pentru a umfla mai repede, puteți face pe fața compreselor de țesut rece.
 • Durerea din regiunea maxilarului și restrângerea mobilității sale. Această afecțiune survine după 7 până la 10 zile, cu vânătăi pe piele într-un astfel de loc.
 • Gustul neplăcut în gură.
 • Tulburări ale limbii sau buzelor.

Pentru a restabili cât mai încet posibil, următoarele recomandări:

 • luați calmante pe care le va numi medicul;
 • nu se exercită în 2 - 3 săptămâni;
 • să refuze băuturile alcoolice și țigările;
 • Noaptea, trebuie să folosiți o pernă suplimentară;
 • Nu beți băuturi calde, scuipați, clătiți gura, deoarece acest lucru poate duce la formarea unui cheag de sânge care se deplasează de pe rană și îl ajută să se strânge mai repede;
 • Este necesar să se umezească rana cu lichid antiseptic până când se vindecă;
 • Ar trebui să mănânci numai alimente moi și să-l mestecați cu o parte sănătoasă.

Dacă există vreunul puternic durere sau sângerare, atunci trebuie să vizitați imediat medicul dentist, în caz contrar pot apărea complicații.

De îndată ce dintele de înțelepciune retușat este îndepărtat și perioada de recuperare este finalizată, puteți duce un stil de viață normal. Dacă dentistul a prescris un curs de tratament cu antibiotice, atunci trebuie să treacă în mod necesar. Mai ales dacă cusăturile au fost aplicate după operație.

Posibile complicații

Dacă a fost efectuată intervenția chirurgicală corect, pacientul nu are contraindicații pentru comportamentul său (boli infecțioase, coagulare sanguină slabă), atunci nu apar de obicei complicații. Rănile se strânge rapid, iar umflăturile și durerile dispar după câteva zile.

Dar, ca orice altă procedură medicală, îndepărtarea retinei poate fi însoțită de dezvoltarea complicațiilor. Deși probabilitatea dezvoltării lor este scăzută, dar totuși când aveți simptome suspecte, trebuie să mergeți imediat la medicul dentist.

Gaură uscatăCele mai frecvente complicație - osteita alveolară sau gaura uscată. Se dezvoltă în cazul în care nu există cheag de sânge în alveolusul gol sau este îndepărtat din cauza influenței externe. Această problemă apare la câteva zile după intervenție. Este însoțită de dureri severe în maxilar și gingie, precum și cu un miros neplăcut care provine de la locul inflamat. Dacă te uiți la rană, vei vedea un os în loc de cheag de sânge.

Complicațiile pot apărea în următoarele situații motive:

 • complexitatea operațiunii;
 • fumat;
 • nerespectarea recomandărilor medicului dentist.

Pentru a scăpa de gaura uscată, puteți face comprese la domiciliu cu medicamente.

O altă complicație - prejudiciu nerv ternar. În acest caz, apare o furnicături în zona buzei și limbii inferioare, gingiile devin amorți și durerea apare în locul rănirii. Dacă nervul este deteriorat foarte mult, atunci o astfel de problemă este ireversibilă, așa că medicii fac totul pentru ao evita.

Când apar complicații, este destul de dificil să mănânci și să bei. Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea acestora, trebuie să se aplice doar specialiștilor cu experiență.

Astfel, îndepărtarea dintelui de înțelepciune retras este o procedură destul de complicată. Aceasta se efectuează în cazul în care există un sindrom de umflare sau durere în zona în care se va tăia cifra opt. Procedura de îndepărtare trebuie pregătită corespunzător, astfel încât operația însăși să aibă succes. Și respectarea recomandărilor în perioada postoperatorie ajută gura să se retragă rapid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
» » Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
© 2021 amigdas.com