amigdas.com

Limba de arsură: cauze și tratament

Arderea limbii-cauzeLimbajul de ardere, precum și faringe nu sunt doar rezultatul consumului de alimente prea fierbinți sau picante, ci pot indica și dezvoltarea unei boli. De exemplu, aceste simptome sunt observate cu patologii ale organelor interne sau tulburări dentare.

Din păcate, medicii stomatologi nu reușesc întotdeauna să afle de ce își prind limba și fac un diagnostic corect deoarece au o specializare puțin diferită. În astfel de cazuri, rezidenții din mega-instituții, care au posibilitatea de a vizita dentar președinte al institutului medical și, în consecință, să primească consultații exhaustive în clinica din cadrul acestei instituții de învățământ.

Whinch language: cauze

Motivele pentru apariția unei astfel de stări neplacute pot fi mai multe. Cauza principală și cea mai frecventă de arsură în gură este o traumă a limbii, care adesea mușcă în timpul somnului, resorbția dulciurilor, mâncatul.

În plus, furnicăturile pot apărea datorită unei proteze nou instalate, a unei umpleri fără succes sau a unei coroane fixe, precum și în timpul manipulărilor dentare.

Arderea limbii și a gurii se poate face cu acestea patologii, cum ar fi gastrită, colită, duodenită, pancreatită, ulcer gastric. În astfel de cazuri, în plus față de ardere, există greață, arsuri la stomac, o eructație neplăcută care rezultă din ejecția bilei în esofag.

Stresul, anxietatea, depresiile frecvente, de asemenea, cauzează de multe ori o limbă de arsură. Acest lucru se explică prin faptul că aceste procese conduc la o schimbare a volumului și a compoziției saliva, ca urmare a faptului că există o creștere a senzațiilor neplăcute.

Aciditate crescută cu gastrită

Conținut crescut gastric sucul duce la anomalii ale stomacului. Acest lucru se datorează în principal refluxului, în care conținutul stomacului este aruncat în gât și esofag. Acidul, care a intrat în gură, are un efect iritant asupra întregii suprafețe a limbii, inclusiv vârful acesteia. Aceasta provoacă arsuri în gură.

Xerostomia (uscăciunea mucoasei orale)

Boala xerostomieiAlocarea insuficientă a saliva duce la uscăciunea mucoasei orale (inclusiv a limbii), pe care apar microprelucrări, care în mod necesar este însoțită de un simptom cum ar fi arsurile. insuficient salivație, îndeplinește o funcție foarte importantă implicată în digestie și promovează curățarea naturală a cavității orale, este adesea un simptom al diabetului zaharat, si poate fi un indiciu de deshidratare în caz de otrăvire sau în sezonul cald.

alergie

Odată cu dezvoltarea intensă a histaminei și a ingerării anumitor substanțe, se observă arsură atât a pielii, cât și a limbii. Un sentiment neplăcut poate apărea de la individ intoleranță componente ale clatirii gurii, pasta de dinti sau unele alimente. Arsura dispare după prima administrare de antihistaminice.

odontolith

Tulburările care apar în cavitatea bucală provoacă formarea de tartru, la baza și pe suprafața căreia mulți patogen microorganisme. Bacteriile se înmulțesc activ, provocând miros neplăcut, iritații parodontale și alte simptome. Cu sensibilitatea crescută a limbii, începe să se prindă.

Medicul dentist face curățarea, eliminând astfel tartrul, ceea ce duce la abilitatea de a scăpa de furnicături.

candidoza

Înfrângerea ciupercului se extinde la întreaga cavitate orală, dar cel mai adesea limba suferă. Este ușor umflat și acoperit cu o atingere albă. În acest caz, pereții limbii devin mai subțiri, ceea ce provoacă a crescut sensibilitatea organului. De ce se întâmplă acest lucru? Cauza candidozei poate fi o scădere semnificativă a imunității sau o igienă orală inadecvată. De asemenea, se observă dezvoltarea activă a microorganismelor patogene cu patologii cronice concomitente și cu o deficiență a vitaminelor. În acest caz, puteți scăpa de arsuri în gură cu ajutorul agenților antifungici.

Herpes și stomatită

Herpesul boliiDespre etiologie sunt două patologii diferite. Herpesul apare ca urmare a activării virusului, iar stomatita este o consecință a dezvoltării stafilococice infecție. Cu toate acestea, aceste boli au o simptomatologie similară. În formă acută, se observă arderea limbii și roșeața acesteia. Medicamentele antivirale sunt utilizate pentru a trata herpesul, terapia cu antibiotice este utilizată pentru stomatită.

glosită

Este un proces inflamator însoțit de un efect de ardere în întreaga cavitate bucală, cauzată de acțiunea bacteriilor și a virusurilor limba dupa un prejudiciu. De multe ori cauza disconfort devine glossalgia care se dezvoltă din cauza tulburări ale bolii sistemului nervos central poate fi însoțită de durere și limba furnicături, dispar în timpul mâncarea de recepție, ca urmare, o persoană începe să overeat, care, la rândul său, duce la obezitate.

Glosita se dezvoltă în fundal de interne patologii. Pot fi procese inflamatorii de natură cronică și localizare diferită, probleme cu organele digestive, așa-numitele maladii pentru copii, care includ febra scarlată, rubeola și pojarul.

Arderea poate fi cauzată de dezvoltarea de difterie sau de durere în gât, deficiență în corpul acidului folic și vitaminei din grupa B, diverse afecțiuni ale sângelui. Adesea, glossita se dezvoltă pe fondul patologiilor existente ale cavității orale - boala parodontală, stomatita și gingivita. În astfel de cazuri, glossita este o complicație.

Diagnostic și tratament

Dacă senzația de arsură nu dispare în decurs de 3-5 zile, trebuie să contactați clinica pentru o vizită la terapeut și dentist. Medicul va examina cavitatea orală și, dacă este necesar, va efectua o salvare și va prescrie o terapie. Salubrizarea cavității bucale include următoarele măsuri:

 • Îndepărtarea calculului în stomatologieÎndepărtarea tartrului;
 • clădirea dentară;
 • corecția structurilor plug-in;
 • îndepărtarea umpluturilor excedentare;
 • restaurarea ocluziei corecte.

Dacă o vizită la medicul dentist nu a ajutat la rezolvarea problemei, trebuie să contactați terapeutul care vă va îndruma către gastroenterolog, neuropatolog, endocrinolog și otolaringolog.

De obicei, diagnosticul este Radiografie examinarea, luarea unui frotiu din gât, precum și testarea sângelui pentru glucoză și analiza generală. În funcție de rezultatele examinării, se recomandă tratamentul sau tratamentul respectiv.

 • Cavitatea orală este tratată antiseptic înseamnă, printre care se pot identifica clorfilliptom și clorgexedin. De asemenea, sunt utilizate pe scară largă astfel de instrumente ca o soluție slabă de mangan, furacilină sau peroxid de hidrogen, tincturi din plante cu efect antiinflamator.
 • Dacă cauza arderii a fost o ciupercă, sunt prescrise unguente, pe bază de Clotrimazol sau Nystatin. În plus, ca terapie suplimentară, se utilizează Metrogyl sau antimicrobiene.
 • pentru distrugerea virușii sunt aplicați Florinalevaya, unguent Oksolinovaya sau Acyclovir.
 • În caz de arsură severă, se recomandă utilizarea Novocaine sau Lidocaine, care furnizează anestezie locală.
 • Pentru a elimina furnicaturi, se folosesc și medicamente generale, dintre care gelul Actovegin, uleiul de cătină, vitaminele A și E în soluții uleioase pot fi izolate.
 • Medicamentul de hidrocortizonCu scopul de a ușura consumul de alimente, procesul respirator și comunicarea, precum și stoparea procesului inflamator, hidrocortizonul, prednisolonul și alte steroizi.

În stadiul inițial al dezvoltării patologiei, spitalizarea nu este necesară. Tratamentul se efectuează în laborator. Dacă după ce a efectuat limba măsuri de remediere furnicături CV-uri, este necesar să se efectueze o examinare completă, inclusiv o analiză a gardului pe zahăr și hormoni, FGS, diagnosticare cu ultrasunete pentru evaluarea stării tiroidian.

Limbă de ardere: tratament cu remedii folclorice

Medicina alternativă cunoaște și multe modalități de a scăpa de un astfel de simptom neplăcut, cum ar fi arsurile în gură. Dacă un astfel de simptom este cauzat de factori nesemnificativi și este exclusă dezvoltarea patologiei, puteți utiliza remedii folclorice.

Clătiți soluțiile și decocturile

Cele mai populare mijloace de eliminare furnicătură sunt după cum urmează:

 • Soda de clătireBicarbonat de sodiu. Soda este utilizată pentru a reduce răspunsul inflamator în diferite patologii ale cavității bucale. În acest scop, se prepară o soluție slabă: în 0,5 l apă caldă se adaugă 1 linguriță. pulberea și soluția rezultată, clătiți gura timp de 30 de secunde. Dacă o singură procedură nu aduce rezultate, trebuie repetată de mai multe ori pe zi.
 • Butaș de sunătoare și mușețel. Ierburi uscate toca și se toarnă apă fiartă. Este necesar să luați o lingură de lingură. l. colectare pentru 200 ml de apă fierbinte. Infuzați timp de 40 de minute, scurgeți. Clătiți gura de fiecare dată după masă sau de 5 ori pe zi.
 • Miere. Toate produsele de albine, inclusiv mierea, au un efect excelent de vindecare a rănilor. La arderea vârfului limbii, se folosește miere de hrișcă, floare sau var, care este preferabil diluat mai bine cu apă fiartă. Soluția dulce rezultată poate fi beată în timpul clătirii gurii.

În plus, scăpați de furnicături va ajuta produsele obișnuite care se găsesc în fiecare casă: cartofi, usturoi, brânză de vaci cu smântână etc.

Arderea limbii, indiferent de cauza acesteia, trebuie tratată numai după consultări specialist. Acest lucru se aplică și în cazul utilizării medicamentelor tradiționale, care trebuie utilizate doar în consultare cu medicul. În general, furnicatul în cavitatea bucală nu este o boală gravă, cu toate acestea, nu merită ignorarea simptomelor, altfel este posibilă dezvoltarea de patologii mai grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticatăLimba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
De ce apar puncte roșii în limba respectivă?De ce apar puncte roșii în limba respectivă?
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
De ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile problemeDe ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile probleme
Plastice de frenul scurtat al limbii cu laserPlastice de frenul scurtat al limbii cu laser
Pete în limba unui copil, tratamentPete în limba unui copil, tratament
Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?
Herpes în limba: descriere și fotografieHerpes în limba: descriere și fotografie
» » Limba de arsură: cauze și tratament
© 2021 amigdas.com