amigdas.com

Negru ferret - locuitor de pădure

Viața unui dihor de pădureUn dihor neagră, așa cum este obișnuit să o numești, sau, mai științific, un cor obișnuit, este un animal mic care aparține genului Kuni. El este destul de faimos în rândul iubitorilor de animale de companie. În ciuda faptului că este vorba numai de o fiară de pădure, este adesea plantată acasă, deoarece aclimatizarea perfectă și fără probleme traiesc alături de oameni de mulți ani.

Faptul că el este capabil să construiască relații cu oamenii este, fără îndoială, bun. Dar, din partea noastră, ar fi de asemenea util să știm, ce este acest animal, în cazul în care habitatele sale obișnuite decât el mănâncă, el este un prădător sau ierbivor, care sunt obiceiurile sale în sălbăticie și multe altele.

Ferretul sălbatic

Iarna, înghețurile și foamea împing dihorii sălbatici să se apropie de locuința umană. Poate, acest lucru explică începutul relației dintre dihor și om.

habitat

Deci, să începem cu întrebarea, unde locuiesc dihorii negri?

Obiceiurile dihorului forestierPopulația acestor animale este larg răspândită, în special pe continentul european. De asemenea, acoperă întreaga Europa de Vest. Negre dihori se găsesc pe teritoriile Irlandei și Marii Britanii.

În țara noastră, gama acestor reprezentanți ai familiei de cunts se întinde de la frontierele de vest și se termină în apropierea Uralilor. Ei trăiesc, putem spune aproape peste tot, doar în Caucaz, în gurile Volga, în extremitatea nord și în partea de nord a Karelia și nordul îndepărtat animalele nu îndeplinesc.

Aspectul dihorilor neagră se numește și silvicultură.Dihorii din pădure aleg astfel de zone pentru reședința lor, unde este:

 • zone mici de pădure,
 • plantații,
 • domeniu,
 • pajiști.

În aceste zone puteți întâlni un animal atât de mic pe coaste și pe lagune, a cărui vegetație nu este prea groasă. Chor preferă să locuiască și lângă corpurile de apă:

 • mlastini,
 • lacuri,
 • în luncile râurilor.

În ciuda faptului că, în prezent, dihorul de pădure este un animal domestic, printre cei care locuiesc în zonele rurale, această atitudine este uneori foarte negativă. Iar motivul este obiceiul de dihori sălbatici destul de des, mai ales în timpul iernii, la rece luni, pentru a ataca cotețe de pui și alte locuințe cu păsări de curte și să mănânce carne de pui, pui, rațe, gâște și descendenți ai acestora.

Dihorul forestier este de asemenea animalul care poartă animale de blană. În anii mai în vârstă, produsul realizat din piele de dihoră a fost considerat foarte valoros și prestigios datorită calităților sale valoroase. În lumea modernă, vânătoarea este interzisă pentru ei. deoarece mărimea populației a scăzut semnificativ, iar fiara este menționată în Cartea Roșie.

Cum arată un dihor?

Dimensiunea animalului nu este foarte mare, înfățișându-se practic nu diferă de ceilalți reprezentanți ai familiei sale. Dar, în același timp, descriind aspectul acestui animal, ar trebui să ne referim în detaliu anumite caracteristici.

 1. Cum arata un ferret de padure?Culoare. Dihorul sălbatic are culoarea maro-negru. Picioarele, coada, spatele și fața sunt vopsite într-o culoare mai închisă.
 2. Pe părțile laterale și pe abdomen, stratul este mult mai ușor decât în ​​alte părți ale corpului animalului. În timpul iernii, după o perioadă de moloz activ, mula devine mai închisă în culoare decât în ​​sezonul cald. Există multe variații de culoare ale dihorului sălbatic. Practic, este complet roșu, cu divorț și complet alb, adică albinos (furo).
 3. Meh. Dihorul nu are un strat foarte gros, dar este lung și strălucitor. Pe partea din spate ea crește până la 6 cm. În ciuda faptului că, în vara aceasta are o culoare mai degrabă cu aspect obișnuit, după o pre-iarna năpârlesc este aproape pe întreaga suprafață devine complet negru si pufos.
 4. Head. De regulă, este ovală, ușor oblică din laturi. Ea trece ușor gâtul ei alungit și flexibil.
 5. Urechile. Mici. Ei au o bază largă.
 6. Ochii. Brun, mic și strălucitor.
 7. Corp. Corpul dihorilor este flexibil, subțire, lungimea lui atinge 48 cm și face animalul foarte agresiv, permițându-i să pătrundă chiar și găuri foarte înguste.
 8. Paws. Mobilitatea neagră are toate membrele groase și scurte. Picioarele din spate la masculi mari nu sunt mai mari de 6-8 cm, motiv pentru care animalul pare atât de ghemuit. Cu toate acestea, aceste caracteristici nu-l împiedică să fie foarte inteligent, rapid, mobil și foarte rapid. Pe membrele sale puternice cinci degete. Sunt echipate cu gheare foarte ascuțite. Între degete sunt vizibile mici membrane. L-au lăsat pe dihor, dacă este necesar, să săpare destul de inteligent terenul.
 9. Coada. Este de 1/4 din întreaga lungime a acestei creaturi, mărimea cozii este de obicei de 8-16 centimetri.
 10. Greutatea lui este foarte mobilă. Acesta variază, de regulă, din momentul anului. În perioada de iarnă înainte de iarnă, dihorul începe să crească și să câștige greutatea corpului pentru a acumula suficientă grăsime pentru a reuși să iasă cu el. Indivizii de sex masculin în această perioadă pot cântări, uneori, până la 2 kg, indivizii feminini - până la 2 ori mai puțin.

Dihoră de pădure

Hrănirea dihorului forestierSpeciile de dihori pădure negre nu au pentru al doilea nume cel de-al doilea, ceea ce indică localitatea în care această specie trăiește cel mai adesea. gama acestor animale - mici trasee de pădure.

Dihorul de pădure se mișcă cu salturi lungi joase, înoată destul de bine. De regulă, el nu urcă copaci, deși în acele momente în care el este în pericol de moarte, el poate să urce în golurile copacilor care nu sunt foarte departe de pământ.

Sursă de alimentare

Dacă sunteți un fan al acestei ființe și doriți să-l aveți ca pe un animal de companie, atunci dacă este sau nu un prădător este o chestiune de principiu. Despre mâncarea dihorului trebuie să știi totul.

Dihorul este, fără îndoială, un prădător. În acest sens, răspunsul la întrebare, ce dihori se hrănesc în sălbăticie, va fi favorabil: acest lucru se datorează nevoilor speciilor sale. Ce este inclus în dieta cu dihor?

Dieta de ferret include de obicei:

 1. Rozătoarele mici (eroul articolului nostru cu agilitate de invidiat captează șoareci și șobolani, scot afară voles și molare de pe pământ.
 2. Dacă o dihoră forestieră se referă la o specie mare sau se distinge printr-un fizic remarcabil pentru tipul său, atunci poate fi consumat de iepuri sau de tineri muskrat.
 3. Cu plăcere, eroul din acest articol mănâncă broaște și șopârle. El este capabil să facă față singur, chiar și cu șerpi care nu sunt foarte mari. Jacheta nu vă va face griji, va fi inofensivă sau otrăvitoare.
 4. Un dihor poate prinde cu succes păsări chiar. Distruge cuibul, dacă se află pe pământ sau în tufișuri. Dihorul de pădure distruge puilor sau mănâncă ouă.
 5. Dihorul îi place să sapă în pământ pentru a obține viermi deliciosi, se bucură, de asemenea, să mănânce diverse insecte: fluturi, omizi, lăcuste și așa mai departe.
 6. Uneori, peștele este inclus în dieta sa, dar are nevoie de un loc nesemnificativ în nutriția acestui animal, deoarece necesită mult timp și forță de muncă.
 7. Boabele, fructele și iarba de porc mănâncă rar, numai dacă este necesar pentru a umple balanța de vitamine și minerale. Popularitatea acestui tip de hrană se explică prin faptul că stomacul nu este destinat digestiei alimentelor vegetale.

Reproducerea unui dihorUmpleți lipsa de fibre și alte substanțe nutritive esențiale pe care dihorul le poate consuma conținutul stomacului de animale erbivore.

Odată cu apariția primăverii până la sfârșitul lunilor de iarnă, corul nu întâmpină dificultăți în găsirea hranei pentru sine. Înainte de abordarea iernii, începe să mănânce din greu pentru a crea mai multă grăsime. Când vine frigul, mâncarea devine mai greu de obținut. Dar animalul nostru este un prădător, ceea ce înseamnă că este și un vânător născut. El nu-și pierde inima, dar începe să cânte în zăpadă. Apoi, captura ei nu este numai rozătoare mici, dar și păsări mari - și gros de căpșuni, cocoș negru, îngropați pentru noaptea în zăpadă. Atunci când nu există nici un fel de mâncare, animalul nu va trece și nu va cădea și nu va mânca alimentele umane.

Caracteristicile comportamentului

Un dihor, el comunică cu femelele numai în sezonul de împerechere.

Fiecare individ de la reprezentanții acestei specii își are teritoriile de vânătoare, îi "leagă", adică trăiește permanent pe ele. Teritoriul lor de vânătoare este de obicei destul de extins, la bărbați ocupă până la două și jumătate de mii de hectare. La femele, zona de hrănire este de obicei mai mică, se întâmplă că unele dintre ele se intersectează cu teritoriile masculilor, uneori și parțial intră în ele. făcând o ocolire a posesiunilor lor, dihorii își lasă urme, astfel încât restul să știe că locul este ocupat și păzit.

Într-un loc discret, călugărul își săpătură o nurcă cu o gaură scurtă și un buzunar unde se odihnește. Mink este un personaj de reședință permanentă. Dar dacă cineva la speriat în locuință sau altfel compromis, atunci dihorul își părăsește fosta casă și caută un alt loc.

Uneori pentru reședință permanentă el alege o groapă de pe ramuri uscate sau o goană sub cânepă veche. Atunci când există o mulțime de alimente în pădure, un animal plin și fericit doarme în timpul zilei și activitatea începe să se manifeste la amurg și noaptea. Dacă, pe teritoriul său, mâncarea devine puține, el merge la vânătoare pe distanțe lungi. În vreme rea, animalul nu poate părăsi gaura de zile.

Comportamentul dihorului

O caracteristică distinctivă a dihorului sălbatic este - îndrăzneală cu un amestec de agresiune. Când se întâlnește cu dușmanul, chiar superior față de el în putere și mărime, eroul nostru se aruncă neînfricat în luptă. De asemenea, dihorul este nemilos pentru victimele sale: în cazul în care a pătruns în coop, va cădea doar o pasăre, dar toate celelalte vor sufoca. Același comportament pe care îl repetă în natură: atacând cuibul unei păsări, își va ucide cu siguranță toți locuitorii, deși el însuși va folosi foarte puțin.

Dușmanii pădurii

Descrierea creaturii de dihorDihorii, așa cum am explicat deja, nu sunt animale foarte mari, așa că în sălbăticie au dușmani care îi pot face rău sau îi pot ucide.

Principalii dușmani ar trebui să scrie mai întâi lupii. În ciuda faptului că dihorii se desfășoară foarte repede, fug de o fiară mare într-o zonă deschisă, unde nu există unde să se ascundă, este totuși dificilă.

Lupii atacă și eroul nostru, în special în sezonul de iarnă, când foarte puțini șoareci nu știu sau nu vor fi saturați, iar iepurii sunt prea repede să sară și nu au întotdeauna șansa să-i prindă.

Printre păsările mari există și cei care vor să prindă animalul: noaptea - bufnițe și bufnițe, iar după-amiaza - șoimi și vulturi de aur.

Lynx - un alt fel de animal, care îi place să mănânce cu dihori. dinții morți ai acestei pisici sălbatice, inventivitatea, viclenia și agilitatea nu lasă speranță pentru viață acestui animal.

Dacă dihorii ocupă teritoriul din zona de stepă, atunci câinii fără stăpân vor fi o amenințare pentru el.

Deși, sincer vorbind, cel mai nemilos și teribil dușman al dihorului, capabil să aducă populația la distrugere completă, totuși, o persoană. Se datorează speciilor noastre că această fiară este inclusă în Cartea Roșie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Cât costă un dihor acasă?Cât costă un dihor acasă?
» » Negru ferret - locuitor de pădure
© 2021 amigdas.com