amigdas.com

La ce presiune este mai bine pescuitul în timpul iernii

La ce presiune este mai bine pescuitul în timpul ierniiPescuitul de succes se bazează pe o varietate de factori favorabili, dintre care unul este presiunea. Chiar și pescarii de amatori novici au auzit că presiunea atmosferică joacă un rol important în succesul pescuitului de iarnă. Dar ce presiune este mai bună pentru pescuit în timpul iernii, cu siguranță, doar cunosc pescari cu experiență care au studiat această problemă în practică.

Factorii care afectează cleiul

O influență deosebit de puternică asupra succesului pescuitului o au factorii naturali. Acestea includ:

 • Nivelul apei din rezervor - schimbarea nivelului apei are un efect direct asupra bug-ului. Pe o creștere lentă sau scădere a nivelului peștilor reacționează prost, dar cu o schimbare bruscă a acestui parametru, adezivul scade.
 • Transparența apei - în apă foarte pură peștele devine prudent, încercând să nu cadă pe ochii unui prădător, dar în același timp, vede momeala bine. În apa foarte tulbure, adezivul este redus sau absent.
 • Umbrirea prin nori - norii direcți nu afectează adezivul, dar la disponibilitatea lor depinde iluminarea rezervorului de razele soarelui și, prin urmare, de temperatură. În vremea verii fierbinți, peștele trece adânc și, în lumină scăzută, tinde să fie superficial.
 • Windiness - vântul influențează temperatura apei din rezervor, valurile se pot forma sub influența sa. O mișcare mică pe suprafața apei împiedică peștele să vadă ce se întâmplă pe mal, în timp ce un vânt puternic reduce manevrabilitatea echipamentului.
 • Viteza curentă - Curentul stimulează mișcarea peștelui, începe să hrănească intens, vânătoarea de pradă, iar cei pașnici caută în mod activ și mâncare.
 • Severitatea atmosferei este unul dintre principalii factori. Pentru a înțelege la ce presiune este peștele să musca mai bine, este necesar să știm cum se comportă aceste sau alte specii atunci când presiunea aerului scade și crește.

Pe lângă acești factori, norocul de pescuit poate depinde de starea uneltelor de pescuit, de momeala selectată în mod corespunzător și de comportamentul pescarului.

Presiune și umiditate de pește

Barometru pentru determinarea presiunii înainte de pescuitPentru a înțelege cum presiunea atmosferică influențează peștele, este necesar să ne imaginăm ce este. Severitatea aerului, care afectează obiectele din acesta, precum și pe suprafața pământului, se numește presiune atmosferică. Peștele are capacitatea de a percepe schimbările sale, care sunt imperceptibile pentru oameni. Cel mai potrivit pentru pescuit este condițiile în care barometrul arată 745-750 mm Hg. Art. Dacă presiunea este graduală, fără sărituri sau scăderi bruște, este posibil ca peștele să nu răspundă acestor modificări. Și invers, cu o scădere bruscă, lutul se înrăutățește.

În plus, atmosfera are un efect asupra densității apei și asupra saturației acesteia cu oxigen, ceea ce este important. Se știe că în rezervoare există și o presiune hidrostatică, care este în strânsă legătură cu presiunea atmosferică. Cu o mare diferență în mărturia lor, peștele devine lent și ia o momeală rău.

Dacă citirile barometrului sunt neschimbate pentru câteva zile sau săptămâni, argila poate fi de asemenea stabilă, schimbările climatice duc la o lipsă de mușcătură. Cunoscând toate aceste nuanțe, se poate înțelege la ce presiune este peștele în timpul iernii și al verii să fie supt cel mai bine.

Pescuitul la presiune ridicată

La indicii de barometru înalt, prădătorii devin inactivi, merg la adâncime. Acest lucru este legat de faptul că nu le place vremea senină clară. În această vreme, indivizii pașnici încep să caute în mod activ alimente. Aceste tipuri includ:

 • Când nu ar trebui să mergeți la pescuitBream - o muscatura buna incepe in mijlocul verii si dureaza pana la inceputul lunii octombrie, cand breamul se aduna in grupuri si coboara la o adancime.
 • Carp - îi place vremea caldă, iazurile calme cu apă caldă. Crapul este activat la sfârșitul primăverii și la începutul toamnei. Măji bine în dimineața de dimineață sau la apusul soarelui.
 • Roach - mușcă bine de tot anul, cu excepția perioadei de reproducere. În vara, fileul de roach este instabil, dar în primăvară, înainte de reproducere, când se hrănește puternic, probabilitatea de prindere crește semnificativ.
 • Yaz - adeziv animat începe la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie aproape imediat după ce gheața se stinge. La sfârșitul primăverii și începutul verii, ideul este de asemenea destul de activ. În vara, el mușcă bine devreme dimineața, târziu noaptea și chiar noaptea.

Odată cu creșterea presiunii atmosferice, condițiile climatice se îmbunătățesc în general, iar straturile superioare ale apei sunt încălzite intens. Peștii de pace în astfel de condiții se simt destul de confortabil și nu se tem de prădători care se concentrează în straturi profunde de apă, în căldura mai saturată cu oxigen.

Presiune scăzută

Se crede că nu există niciun indiciu la o presiune atmosferică scăzută, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Există câteva tipuri de pește care sunt destul de bune la presiune scăzută, dacă rămân stabile. Sunt asemenea pești:

 • Presiune atmosferică ridicată pentru pescuitPike - sezonul de pescuit activ începe imediat după inundații, când știuca începe să vâneze în mod activ. În căldura verii, peștele devine lent și se ascunde în majoritatea pădurilor subacvatice. În toamnă, stiuca are toamna zhor, când sunt foarte activi și apucă aproape tot ce se mișcă.
 • Burbot - acest prădător, care este bine prins în orice moment al anului, nu trebuie decât să ridicați corect atacul. Burbot preferă o momeală de origine animală, de exemplu, pești mici, broaște și viermi de sânge.
 • Perch - cel mai rapid bifurcanism la începutul primăverii și toamnei. În vara este mai puțin activă, dar acest lucru nu exclude pescuitul. Mulți pescari captează în mod activ acest pește în timpul iernii. În timpul iernii, muscatura poate dura o zi întreagă, intensificându-se spre seară.
 • Sudak - acest pește este cel mai activ prins în toamnă și primăvara devreme în perioada înainte de reproducere. În timpul verii, activitatea sa scade. Este mai bine să prindeți o cremă de picior în dimineața devreme sau la apus, când este vânată în mod activ.

Toți acești prădători încep să caute în mod activ alimente atunci când presiunea scade. Optimă pentru prinderea lor în vară va fi o zi rece și noros și chiar o ploaie torențială, iar iarna o vreme înghețată și chiar ușor vântură.

După ce a studiat teoria, este necesar să se treacă la practica și experiența personală pentru a determina la ce presiune muscatura de pește de iarnă, deoarece condițiile meteorologice afectează cozilor și ceea ce este potrivit pentru a aborda pescuitul unuia sau a altor specii de pești.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Prăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheațăPrăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheață
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiPescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
» » La ce presiune este mai bine pescuitul în timpul iernii
© 2021 amigdas.com