amigdas.com

Câine ciobănesc german

Păstorul germanPăstorul german

- Una dintre cele mai vechi și răspândite rase de câini de pe Pământ. Strămoșii ciobanilor germani erau câini ciobănesc, dar în secolul al XIX-lea, după o serie de lucrări de reproducție, sa născut o rasă din calitățile sale demne de a deveni o comoară națională. În prezent, ciobanii germani sunt folosiți pentru protecție, în serviciul poliției și al armatei. Dar nu a fost întotdeauna așa. În 1901, populația de ciobanesc german în Germania a ajuns la o dimensiune mare, iar numărul de bovine a scăzut.

Apoi crescătorii de câini au început să caute noi modalități de a aplica această rasă inteligentă.

Poliția, împreună cu clubul german de crescători ai ciobanului german, au efectuat o serie de teste serioase ale acestei rase. Și doi ani mai târziu au fost publicate regulile pentru instruirea ei. Păstorul a intrat în slujba poliției vitejie, în 1914 a găsit o utilizare în serviciul armatei. Acum, chiar salvatorii folosesc acest câine pentru căutarea și salvarea oamenilor. De asemenea, ciobanul german a fost mult timp membru al multor familii de pe planetă.

Ciobanescul german: Caracteristicile rasei

Caracteristicile rasei Shepherd GermanCiobanescul german își prinde ochii cu toată aparența. În cazul în care câinele este rasa pură, cu siguranță nu o veți confunda cu alt câine. În medie, creșterea masculului este de 60-70 cm, greutatea poate ajunge la 30-40 de kilograme. Femelele din această rasă sunt puțin mai mici, la o greutate de 25-30 de kilograme, au o creștere de 50-55 de centimetri.

Descrierea standardelor rasei de ciobanesc german este:

  • cap are o formă de pană cu o îngustare în zona urechilor. Fruntea păstorului este largă. Mici muscati bine dezvoltati. Ciobanescul german are o muscatura puternica a maxilarului este un tip de "foarfece" pe lobul negru al nasului.
  • ochi formă mică. Calitatea bună a ochilor este nuanțele întunecate ale culorilor. Cu cât ochii unui câine sunt mai întunecați, cu atât mai bine are o viziune. Urechile au o formă în picioare de dimensiuni medii.
  • Ciobanescul are foarte mult gât puternic și puternic. Musculatura bine dezvoltată a gâtului permite câinelui să-și ia și să-și țină ferm pradă. Una dintre tehnicile pe care le folosesc un câine este o bătăi de cap. Datorită acestui gât, un cioban german poate provoca daune semnificative bătăturii după o mușcătură.
  • portbagaj are un schelet muscular puternic. Pieptul cu oile este caracterizat de o grosime moderata. Nu trebuie să fie prea mare sau prea mică.
  • labelor Ciobanii germani sunt dense și mari de-a lungul întregii lungimi. Pe labele unui câine de rasă nu ar trebui să existe o îngustare semnificativă în nici una din părți. Coada este lungă, are proprietatea de a răsuci la capăt. Pe labe sunt tampoane negre, precum și ghearele ușor proeminente.
  • coloratie Ciobanescul german poate fi diferit. Există astfel de tipuri de culori: negru cu pete galbene sau maro. Culoare negru pură, culoare neagră a corpului, cu nuanțe albe ale abdomenului și labelor.

Rasele standard de ovine permit o cantitate mică de pete albe pe pieptul câinelui. Și, de asemenea, pe părțile interioare ale trunchiului. Nasul câinelui trebuie să fie mereu pur negru.

Caracterul ciobanului german

Această rasă are nu numai o formă fizică bună, ci și un caracter fără teamă. Shepherd posedă o inteligență ridicată printre câini, ea va evalua rapid situația periculoasă și va grăbi să-și protejeze familia. Acești câini de rasă se comportă bine ca un paznic, este pur și simplu imposibil să alunece urechile. Păstorul se arată bine în serviciul unei persoane, datorită devotamentului său și capacității excelente de învățare. Dar acest lucru nu înseamnă că câinele este necesar numai pentru acest lucru, trăiește perfect cu oamenii sub un singur acoperiș, turnând în familie, în timp ce încă un catelus. Ciobanii germani au tendința să aibă grijă de membrii slabi ai familiei lor. Ei percep familia pentru turmele lor, așa că câinele nu tolerează singurătatea.

Păstorii de vânătoare se înțeleg bine cu alte animale de companie, sunt capabili să găsească un limbaj comun chiar și cu o pisică. Și odată cu creșterea adecvată, niciodată nu va mai fi nici un alt animal.

Îngrijirea la domiciliu pentru un ciobanesc german

Grijă de ciobanescul germanCiobanescul german nu necesită o baie constantă, dar totuși trebuie făcută o dată pe lună, în funcție de contaminarea animalului de companie. Pentru înot, trebuie să utilizați șampon pentru animale. Acordați o atenție deosebită părului câinelui, acesta trebuie pieptat cel puțin o dată pe săptămână. Apoi animalul dvs. de companie nu va lăsa în urmă covoare lungi de lână pe podea. Toată lâna care este colectată în cheaguri va trebui tăiată.

Ghearele de pe labe trebuie tăiate o dată la două săptămâni.

Păpușii Ciobanescul german nu ar trebui să fie călcați pe urechi de la o vârstă fragedă, ci poate forma o grăsime a câinelui.

Deși oamenii neglijează perierea dinților, aceasta este o procedură zilnică necesară pentru păstorii germani.

Pentru a curăța urechile, puteți folosi un tampon de bumbac ușor umezit.

Când începeți un ciobanesc german pentru casa dvs., trebuie să vă gândiți că este ca o creatură școlară, foarte plictisită de a rămâne singur. Nu vă surprindeți dacă vă întoarceți acasă, veți găsi o canapea sfâșiată, perne împrăștiate sau mobilier pufos. Cumpărați un câine de jucărie pentru a putea mesteca ceva.

Un dezavantaj major al ciobanului german este o tendință înnăscută a displaziei articulației șoldului. Modul de viață excesiv de mobil va duce la faptul că câinele se va îmbolnăvi de îmbătrânire până la vârsta înaintată de ani și chiar mai devreme, care nu poate fi vindecat. Animatul de companie își va pierde capacitatea de a naviga utilizând labele posterioare și va suferi de dureri articulare. În timpul plimbării, lăsați câinele să alerge, dar asigurați-vă că nu face tot timpul liber.

hrănire

Hrănirea căței de la vârsta de 4 luni este de 5 ori pe zi. La vârsta de 7-8 luni se poate hrăni de 2 ori pe zi. Întregul regim alimentar trebuie să fie variat. O alimentație bună în dietă va fi cartilajul și oasele de bere moi. Nu dați oase de pește. Temperatura alimentelor nu trebuie să fie prea rece sau prea caldă, poate duce la consecințe negative pentru stomacul animalului. Vasul câinelui trebuie așezat pe nivelul pieptului. Aceasta contribuie la formarea unei poziții bune.

În dieta, puteți adăuga legume fierte și pește fără oase. Câinii le place să mestece cartofi brute, trebuie spălate și curățate.

Cu un consum frecvent de carne crudă, câinele poate prezenta gaze.

Instruire și educație

Formarea unui catelus german de ciobanAceastă rasă în popor are imaginea unui câine ascultător, serios și inteligent. Și acest lucru este adevărat, dar în cazul în care sunteți implicat în educația ei. Există multe cazuri când un animal de companie este răsfățat cu iubire și atenție universală. Acest lucru duce la faptul că câinele devine incontrolabil și pietrificat. Nu ascultă pe nimeni, deoarece nu există nici un lider în mediul ei pe care să-l respecte. Pentru catelusul ciobanesc a devenit companion ascultător, proprietarul câinelui ar trebui să arate din copilărie că este lider.

Dacă câinele dvs. este deja răsfățat, puteți contacta un cnolog cu experiență și vă va spune ce să faceți. Dar totuși poți să faci ceva singur.

Dacă animalul dvs. se plimbe prea repede înainte de a merge la plimbare și nu vă place, nu îl puteți încuraja să meargă. Plantați câinele în fața ușii și stați în fața acestuia. La început va reacționa în mod activ, va sari și va lătra. Nu poți să o iei la plimbare în timp ce se comportă violent, astfel încurajezi comportamentul ei, fixând în memoria ei că acest comportament violent duce la dorința. Stai și așteaptă până când câinele se calmează și se așează lângă tine. Numai după aceea îi încurajezi să meargă. Pune o lesa pe ea si poti pleca.

Același principiu se aplică și hranei.

Câinele sare la tine și scoarță, nu o încurajați cu mâncare. Luați un vas în mâinile dvs. și stați în fața ei și așteptați până când se calmează, numai după aceea puteți să-i dați mâncarea. Curând va înțelege că, dacă stați liniștită, ea va fi hrănită mai repede și nu vă va opri să o faceți.

În nici un caz nu puteți calma câinele cu niște mâncăruri delicioase pentru răsfăț. Ea va folosi cu siguranță acest lucru.

Cum sa alegi un catelus

Cresterea unui catelus german de ciobanescDacă vă hotărâți să vă faceți un păstor german, ridicați-l ca membru al familiei și însoțitor de încredere.

Trebuie să cumperi un câine ca un cățeluș. Prețul unui catelus depinde de pedigree. Un catel comun german de ciobanesc fără pedigree vă poate costa între 14 și 60 de mii de ruble.

Prețul unui cățel de la campioni poate fi de la 60 de mii de ruble și chiar până la 600 de mii.

Puppy ar trebui să se potrivească cu următoarea descriere:

  • Când vizualizați, priviți labele catelului, membrele ar trebui să fie uniforme. Lăcile frontale sunt rotunde. Culoarea ochilor trebuie să fie maro sau întunecată. Nuanțele albastre ale ochilor ar trebui să dispară după 2 luni.
  • Pe urechi nu ar trebui să existe pene.
  • La vârsta lunară, catelul ar trebui să aibă o greutate de 2 până la 3 kilograme.
  • Observați lobul nasului, trebuie să fie strict negru.

Ridicați catelul de la mamă de la vârsta lunară. Cu cât catelul este mai mult hrănit de laptele matern, cu atât mai puțin va fi bolnav în viitor.

Dacă cumpărați un cățeluș de la străini, asigurați-vă că au toate documentele care confirmă rasa câinelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
» » Câine ciobănesc german
© 2021 amigdas.com