amigdas.com

Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliu

chistChistul este un sac cu un fluid de țesut în interiorul acestuia. Este un sac de țesut în gingii, în care există un corp străin. Este o formă de inflamație care se dezvoltă după ce pulpa dentară moare. Se dezvoltă atunci când materialul vechi de celuloză începe să se uzeze. Odată cu dezvoltarea structurii osoase din jurul dintelui se va simți o presiune extremă. Poate distruge sau slăbi țesutul osos. Acest lucru necesită un tratament adecvat cât mai curând posibil. Poate fi format într-o gamă largă de țesuturi, inclusiv față și gură (inclusiv fălcile). Unii se pot forma în jurul sau în jurul dinților, numiți chisturi dentare.

De obicei, chisturile sunt o reacție a organismului la factori negativi și, de obicei, cresc relativ încet.

De ce se formează chisturi sau radixuri?

Cauzele apariției chisturilorChisturile dentare pot pentru a forma pe vârful rădăcinilor dinților morți. Ele pot forma, de asemenea, în jurul coroanelor (și rădăcinilor) dinților deteriorați. Majoritatea se formează datorită faptului că dinții cu care sunt conectați au murit (infecție sau traumă). Altele se formează datorită creșterii anormale a dinților. Rareori fac parte dintr-un sindrom genetic care are alte simptome (de exemplu, sindromul Gorlin). Dentistul sau chirurgul maxilo-facial vă va spune mai multe despre cauza și originea.

Orice dinte poate dezvolta chisturi dentare. Majoritatea persoanelor suferă de boli unice ale gingiilor, dar unii oameni sunt mai sensibili la dezvoltarea lor. Fie din cauza stării cavității orale, fie din cauza unei stări moștenite care nu suferă tratament.

Ce probleme pot cauza radix?

Această boală foarte periculoasă poate fi cauzată de multe probleme, dar unele rămân nedetectate de luni sau chiar ani. Multe probleme apar atunci când:

  • Ele cauzează infecție (provoacă dureri și / sau umflături);
  • Distrug încet țesutul osos (ele pot slăbi semnificativ fălcile),
  • Infectează alți dinți și țesuturi,
  • Acestea afectează funcționarea normală a țesuturilor dinților și gurii.

De unde știu dacă am un radix?

Puteți să o detectați când vă simțiți dureri dureroase sau atunci când începe infecția tisulară (un abces). Medicul dentist își poate confirma prezența după examinarea raze X a dinților sau a fălcilor: radixul poate fi văzut în imagine ca zone mai întunecate ("găuri"). Unii oameni foarte târziu învață despre asta, de obicei după o fisură sau o fractură a maxilarului. Oasele maxilarului sunt foarte slăbite de această boală. Trebuie să urmați radixul. Durerea asociată cu ele poate fi puternică. Mai mult decât atât, ele pot dăuna multor dinți sănătoși și vă pot ruina pentru totdeauna zâmbetul.

Care este diferența dintre un chist dentar și un abces de dinți?

Cum se trateaza un chistAbcesele - o infecții acute localizate, care necesită o atenție imediată de către medicul dentist. Trebuie să înțelegeți că aveți un abces - acestea sunt de obicei asociate cu durere acută (junghi), edem (de exemplu, gingiile sau chiar fata si obraji), și, uneori, un miros sau gust neplăcut în gură. Abcesele pot fi formate în interiorul sau în apropierea chistului, care poate provoca confuzie. Radix dentare infectate în mod necesar și poate crește lent pe parcursul mai multor luni sau chiar ani fara nici un simptom.

Cum de a preveni formarea unui chist pe gingie?

Dinții care rămân sănătoși rareori devin cauza infecției sau radixului. Dacă nervii dinți mor (ca rezultat al infecției sau rănirii), medicul dentist va dori să elimine nervul și să-și umple spațiul în canalul rădăcină și în rădăcină, astfel încât să nu devină o sursă de infecție. Dacă aceasta reușește, țesuturile de lângă rădăcină nu ar trebui să fie stimulate pentru a forma boli.

Pentru sănătatea dinților și a restului gurii, se recomandă vizitați în mod regulat un medic dentist pentru o examinare. Uneori, medicul dentist vă va face griji că aveți un dinte rău și vă va sugera să faceți o radiografie pentru a vă verifica funcțiile și sănătatea. Este mai bine să se detecteze boala în stadiul inițial.

Tratamentul chisturilorDe asemenea, poate provoca umflături în zona în care este localizată. Acest lucru poate duce la alte dinți și poate conduce la uzura lor rapidă. Aceasta, la rândul său, ameliorează durerea unor dinți sau chiar îi protejează de decădere.

Tratamentul cu dentistul sau chirurgul maxilo-facial va depinde de localizarea, mărimea, starea și prezența infecțiilor în radix. În mod ideal, dentiștii recomandă îndepărtarea țesuturilor infectate. Dacă este un chist mic la sfârșitul unei rădăcini moarte, tratarea unei singure rădăcini moarte poate salva dintele la nivelul inițial. Chisturile nu sunt ușor de văzut cu ochiul liber. Pentru a identifica chisturile, cel mai probabil, veți avea nevoie de o radiografie sau un RMN. Chistul ar trebui să fie găsit cât mai curând posibil, o inspecție la domiciliu este, de asemenea, potrivit.

De obicei, stomatologii împart radixul în 3 tipuri.

  • pinonidalnye
  • folicular
  • periapicală

În funcție de tipul și nivelul de gravitate, lichidul umplut se poate forma în multe zone din jurul dinților și al maxilarului și poate deteriora țesuturile moi.

Din fericire, pot fi ușor vindecați, cu condiția să fie găsiți suficient de repede. O inspecție regulată la domiciliu va fi benefică. Rețineți că este posibil ca dintele dvs. să fie eliminat în funcție de tipul de radix, precum și de distrugerea țesuturilor.

X-ray chisturiCel mai frecvent tip de chist pe care îl veți găsi este periapic. Se dezvoltă atunci când țesutul din celuloză din interiorul dinților moare. Acest lucru este adesea rezultatul cariilor dentare, de asemenea, trauma poate agrava problema. Moartea țesutului celulozic va provoca inflamație, deoarece toxinele sunt precipitate din vârful rădăcinii.

Chistul folicular se poate dezvolta, de asemenea, în jurul dinților de înțelepciune inferiori sau în jurul coroanei dinților, care nu au fost tratate corespunzător. Acest lucru se datorează faptului că presiunea asupra dintelui provoacă uzura foliculilor. Acest lucru poate duce la o slăbire a dintelui în unele cazuri.

Keratocistoză tumoră odontogenică sau KCOT. Aceasta este de obicei o boală a maxilarului inferior. Acest lucru provoacă tumora și se poate mișca în zona în care se află dinții. Se poate găsi și în jurul rădăcinilor dinților morți sau în jurul zonelor în care dinții nu se dezvoltă corespunzător. Chistul se va dezvolta pe masura ce bacteriile cresc in jurul organului mort. Acest lucru este valabil mai ales pentru dintii de intelepciune. Aceasta poate fi o problemă genetică în unele cazuri rare.

Terapia endodontică poate fi utilizată pentru a trata chisturile. Aceasta funcționează deoarece celuloza infectată este curățată într-o locație problematică. Aceasta înseamnă că riscul de infecție ulterioară este redus de mai multe ori. Terapia endodontică funcționează cu material asemănător acului și cade în rădăcina sau în zona unde chistul se află în gingia dinților.

Tratamentul chisturilor pe gingieTerapia este concepută pentru zona infectată în care este localizat chistul. Injectarea va cădea în zonă și va usca componentele chistului gingiilor. Acest lucru ar trebui să elimine materiale periculoase care dăunează dinților. Cea mai buna procedura non-invaziva care nu necesita taiere intensiva.

De asemenea, chirurgia poate fi utilizată pentru a înlătura chistul pe gingie. Procedura chirurgicală este de a tăia gingiile și a elimina chistul infectat. Este adesea folosit pentru a elimina chisturile care sunt prea adânci în zona maxilarului și nu pot fi obținute prin terapia endodontică. Aceasta poate fi o procedură complexă, care poate dura câteva săptămâni, până la recuperarea completă. Acest lucru se datorează nevoii de vindecare adecvată a zonei gingiei. Intervenția chirurgicală este o metodă extremă. Veți avea nevoie controale regulate pentru a vedea că chistul nu crește.

Ar trebui să fie îndepărtat dintele?

Există momente când trebuie să ștergeți. Acest lucru se aplică cazurilor în care terapia endodontică sau altă procedură chirurgicală nu funcționează.

În acest caz, organul trebuie eliminat complet. Zona în care este localizată chistul va fi eliminată. Ar trebui curățați toate urmele chistului și împiedicați-l să se dezvolte din nou.

Îndepărtarea chisturilorProcesul de îndepărtare trebuie să se încheie cu vindecarea pentru a livra un nou implant. Acest lucru este asigurat și de faptul că nu există probleme în structura maxilarului. Ar trebui să studiezi cu atenție cum poate fi folosit implantul.

Ar trebui să puteți preveni dezvoltarea unui chist, având o diagramă dentară sănătoasă. Trebuie să curățați regulat cavitatea bucală. Nu uitați să urmăriți ce se poate întâmpla când purtați proteze. Riscurile asociate cu a avea un chist pe gingie pot fi contagioase și vă pot afecta în timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Ca și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasăCa și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasă
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
» » Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
© 2021 amigdas.com