amigdas.com

Cancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenire

Cancerul oralMaladii neoplazice

(tumori) este o anomalie curabilă într-o fază incipientă a dezvoltării sale. Cu cât este mai globală aceasta introdusă în organele și sistemele vecine, cu atât este mai puțin probabil să se obțină efectul dorit din cursul terapeutic. Diagnosticul precoce și aprofundat este extrem de important.

Astăzi, în articolul nostru vom vorbi despre formele de cancer oral, deoarece, cunoscând semnele bolii, o persoană poate solicita cu promptitudine un ajutor de la un medic, dacă este cazul. Bolile oncologice afectează cavitatea bucală destul de rar. Fenomenul ocupă cel mult 3% din numărul total de boli oncologice.

Forme de cancer ale cavității orale

Medicina modernă, bazată pe apariția cancerului oral, o împarte condiționat în trei tipuri:

 • Formă papilară de cancer Mucoasa se aseamana vizual cu o tumora cu o structura densa care atarna in gura. În ceea ce privește mucoasa, nu suferă modificări.
 • Ulcer semnalează prezența acesteia cu ulcere pe membrana mucoasă a cavității orale. Rănile oferă pacientului mai multe probleme și nu se vindecă mult timp. Patologia, manifestată ca un ulcer, se dezvoltă rapid și progresează. Această formă de cancer a mucoasei orale este cea mai comună.
 • Forma nodulară de cancer Membrana mucoasă a cavității bucale se manifestă prin formarea sigiliilor, care au contururi clare. Structura și suprafața mucoasei nu este afectată de schimbări sau se obține pete albicioase. Ca o regulă, neoplasmul patologic își mărește rapid mărimea.

Varietate de tumori

În urma dislocării educației, medicii disting următoarele tipuri de tumori:

 • Cancer la pieptRacul obrajilor, ca regulă, afectează zona liniei cavității, la nivelul unghiului său. La începutul cursului bolii, ea se manifestă sub forma unei mici dureri. După un timp, dacă nu începeți cursul adecvat, atunci vor exista restricții în deschiderea cavității orale, precum și sentimente de disconfort în timpul vorbirii și alimentelor de mestecat.
 • Cancerul din partea inferioară a cavității bucale se manifestă sub formă de tumori maligne pe mușchii fundului și se poate localiza și în zonele din apropiere: glandele salivare și partea inferioară a limbii. În cele mai multe cazuri, pacienții se plâng de durere în această zonă, precum și de salivare abundentă.
 • Racul limbii oferă multe dificultăți care apar atunci când mestecați și utilizați un dispozitiv de vorbire. Tumoarea afectează în cea mai mare parte suprafețele laterale ale membranei mucoase a limbii. Mult mai des, tumoarea limbii este localizată pe suprafața superioară sau inferioară a limbii, afectând rădăcina și vârful acesteia.
 • Tumora pe cer. Având în vedere zona țesuturilor afectate de oncologie, apare o altă formă a bolii. Dacă celulele canceroase afectează țesutul moale, forma de cancer se numește celula scuamoasă. Țesuturile tari ale palatului pot avea următoarele boli: celule scuamoase, adenocarcinom și cilindru. Pe patologie, atenția este acordată aproape imediat, deoarece durerea și disconfortul sunt diagnosticate în timpul meselor.

metastaze:

 • La diagnosticarea cancerului cavității bucale, metastazele îndepărtate sunt relativ rare. De regulă, acestea afectează țesutul osos, inima, creierul, plămânii și ficatul.
 • Oncologia limbiiOncologia limbii, după cum am spus mai devreme, afectează părțile laterale și vârful, care progresează spre ganglionii limfatici ai gâtului și pot, de asemenea, să deterioreze nodurile submaxilare.
 • Cancerul mucoasei, cancerul obrajilor și proceselor alveolare ale maxilarului inferior direcționează metastazele în timpul creșterii lor în zona joncțiunilor submandibulare. Formațiile maligne, care sunt localizate în părțile distal, afectează metastazele cu noduri situate în apropierea venei jugulare.
 • Formațiile oncologice germinează activ și afectează un număr de straturi subiacente de țesut. Rata creșterii tumorii depinde direct de tipul și localizarea localizării. Dar, întotdeauna, boala progresivă se apropie rapid de ganglionii limfatici.

Cancerul oral: factori și cauze de risc

 1. Promovează dezvoltarea cancerului, membranele mucoase promovează contactul frecvent direct cu azbestul și efectele adverse asupra organismului uman în ansamblu au compuși organici policiclici.
 2. Nutriție inadecvată sau inadecvată, în care nu există suficiente fructe și legume, iar organismul nu are antioxidanți - vitaminele A, C și E, care creează condiții extrem de favorabile pentru creșterea și reproducerea activă a celulelor canceroase.
 3. Slăbirea sistemului imunitar pe fundalul unui aport prelungit de substanțe chimice care contribuie la dezvoltarea oncologiei.
 4. Simptomele limbii limfaticeO amenințare la nivelul cavității orale a gurii duce de asemenea la lichenul plat, ceea ce crește riscul de apariție a tumorilor canceroase.
 5. Infecția cu virusul papilomavirus uman, care aparține tipului șaisprezecelea.
 6. Marginile unghiulare ale unei garnituri, protezele sau alți factori care au efecte traumatice regulate asupra mucoasei orale.
 7. Potrivit statisticilor, femeile suferă de cancer oral mult mai rar decât bărbații.
 8. Utilizarea regulată a băuturilor alcoolice contribuie, de asemenea, la dezvoltarea cancerului.
 9. Fumatorii cresc in mod deliberat riscul de a dezvolta cancer oral. Acestea includ tutunul de mestecat și de mestecat. Dacă combinați ultimele două obiceiuri proaste, atunci probabilitatea de înfrângere de către oncologie crește uneori.

Cancerul oral: simptome și semne

Este necesar să vă adresați imediat medicului, dacă au apărut următoarele modificări în cavitatea bucală:

 • educație în cavitatea orală sau pe buze, care nu mai trece mult timp și are o tendință pronunțată de a crește în dimensiune. Din punct de vedere vizual, educația poate fi reprezentată: o creștere, compactare, ulcer, un punct de culoare albicioasă, un punct roșu;
 • pierdere în greutate semnificativă și rapidă;
 • schimbarea vocii;
 • o creștere a nodurilor limfatice de natură cronică în gât;
 • sindromul durerii în cavitatea bucală, care are și un caracter cronic;
 • umflarea maxilarului;
 • pierderea dinților fără vreun motiv aparent;
 • apariția periodică de amorțeală în zona gingiilor sau dinților;
 • o îngroșare tangibilă a limbii, care contribuie la un test constant al disconfortului în timpul discuțiilor sau al mâncării.

Este posibil ca, în timpul examinării, să se afle că aceste simptome nu au nimic de a face cu oncologia, ci să fie vigilente, cu trecerea timpului să poată fi renaștere.

Tumorile maligne suferă trei faze de dezvoltare:

 1. Primul (inițial) - pacientul observă simptome care nu sunt exprimate, anomalii neobișnuite în starea unei mucoase a unei cavități orale sau obraji. Uneori există senzații vagi de durere, ulcere și sigilii în gură.
 2. Al doilea (stadiul avansat al bolii) - ulcerul se dezvoltă până la starea de fisuri. Ele pot localiza masiv asupra tumorii. Sensibile dureri de cap pronunțate care pot da orice zonă a capului. Cu toate acestea, merită atenția acordată faptului că o tumoare canceroasă se poate dezvolta fără durere.
 3. A treia (etapa neglijată) - când o patologie progresivă distruge în mod activ țesuturile din jur.

Etape de

Pe baza gradului de dezvoltare și a dimensiunii tumorilor, specialiștii determină următoarele stadii ale bolii:

 1. Etapa zero a canceruluiZero stadiu - neoplasmul cancerului nu a afectat țesutul mai adânc decât cel al mucoasei cavității bucale. Tumora este încă foarte mică.
 2. Prima etapă - dimensiunea formării maligne nu depășește 2 centimetri. Răspândirea și progresia pe scară largă a bolii nu au apărut încă.
 3. A doua etapă - formarea malignă ajunge la dimensiuni cu diametrul mai mare de patru centimetri. Boala progresează destul de rapid, dar, de regulă, afectează în continuare ganglionii limfatici.
 4. A treia etapă - formarea malignă depășește deja rapid în diametru patru centimetri, adesea există răspândirea focarelor la ganglionii limfatici.
 5. A patra etapă - un neoplasm malign a început să lanseze masiv metastaze în organele interne. Destul de des plamanii sunt afectați în primul rând. Cu toate acestea, progresia bolii poate afecta zonele sinusului nasului, oasele feței și obrajilor.

Diagnosticul cancerului oral și obrajilor

Experții definesc tumora prin examinare vizuală. În ceea ce privește gradul de deteriorare a bolii și a țesuturilor moi, atunci acest diagnostic este efectuat prin metoda palpării. În sistemul osos, răspândirea cancerului este detectată prin raze X.

Tumorile maligne sau nu, putem spune, pe baza diagnosticului diferențial. Pentru a confirma rezultatele, în cele mai multe cazuri se utilizează biopsia țesutului afectat.

Tratamentul și simptomele

Trebuie remarcat faptul că până în prezent există diferite metode de tratare a tumorilor canceroase. Alegerea metodei utilizate depinde de stadiul de dezvoltare a tumorii maligne, precum și de forma ei.

 • Metoda chirurgicală este folosit în acest caz, este posibil să se facă fără a tăia focalizarea bolii. După îndepărtarea tumorii, pot fi efectuate manipulări menite să restabilească aspectul perturbat al pacientului.
 • Radioterapia - aceasta este probabil cea mai obișnuită metodă de tratament în lupta împotriva cancerului din cavitatea bucală. Poate fi folosit ca terapie independentă sau ca adjuvant după intervenția chirurgicală. Cu tumori care nu au atins o dimensiune impresionantă - radioterapia poate fi singura metodă. După intervenția chirurgicală, această metodă vă permite să reduceți sindromul de durere, să neutralizați reziduurile rămase de celule canceroase și să îmbunătățiți în mod semnificativ înghițirea. Atunci când este absolut necesar, specialiștii recurg la brahiterapie - iradierea internă. Tijele care conțin materiale pentru iradiere sunt injectate în tumoră pentru o anumită perioadă de timp.
 • Tratamentul și prevenirea canceruluichimioterapie - aceasta este o metodă care implică administrarea de medicamente agresive, numite chimioterapie. Medicamentele sunt selectate individual, ținând cont de intoleranța componentelor, precum și de stadiul bolii. Medicamentele de chimioterapie ucid în mod eficient celulele canceroase. Metoda este utilizată în majoritatea cazurilor în complex cu intervenție chirurgicală sau iradiere.

Manipularea și prognoza profilactică

Tratamentul complet pentru cancer este posibil în primele etape ale dezvoltării acestuia. Forma de cancer are, de asemenea, un efect direct asupra prognosticului rezultatului cursului terapeutic.

Forma papilară de oncologie dă destul de des tratamentul în deplină măsură, iar aici cancerul care posedă o formă ulcerativă, din păcate, se dă la tratament, este destul de dificil.

Manipulări profilactice:

 • Este necesar să se monitorizeze cu atenție starea cavității bucale, astfel încât factorii traumatici să nu fie prezenți, de exemplu: canini ascuțite, coroane necorespunzătoare etc.
 • Găsiți dieta corectă și echilibrată, care include un număr mare de antioxidanți și fibre. Se recomandă insistent să excludeți din dieta dumneavoastră alimente acide și alimente fierbinți.
 • Dacă este posibil, încercați să evitați radiațiile solare ultraviolete atunci când este la zenit.
 • Îndepărtați obiceiurile proaste, în special fumatul și alcoolul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Metastazele din ficat: simptome care indică o problemăMetastazele din ficat: simptome care indică o problemă
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Cancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viațăCancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viață
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Descriere și fotografii ale tumorilor canceroaseDescriere și fotografii ale tumorilor canceroase
Melanomul în stadiul inițial: tratamentul și fotografiile unei tumori canceroaseMelanomul în stadiul inițial: tratamentul și fotografiile unei tumori canceroase
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
» » Cancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenire
© 2021 amigdas.com