amigdas.com

Totul despre distot și retină

Merită să eliminați un dinte dystopic?Adesea, pacienții, venind la un dentist specializat cu disconfort și durere, aud ca răspuns un diagnostic - distopie dentară. Nu toata lumea poate sa stie, un dinte distopic - ce este. Molar, care este situat incorect pe maxilar, este numit un dinte distopic. Locația poate fi complet diferită și, în același timp, acest dinte poate influența erupția corectă și vecinii.

Cel mai adesea distopie vazut din interior-out molar dinte, in timp ce pacientii pot experimenta disconfort grave și chiar durere, care determina nevoia și dorința de a merge la dentist. Corectarea unui astfel de defect este o procedură complexă, lungă și costisitoare, care necesită o abordare integrată, o analiză atentă și determinarea metodelor de eliminare.

Dinte retinut

Dintele dystopic devine adesea retinită. În acest caz, pe lângă faptul că este deformată și are o poziție incorectă, momentul erupției sale are o întârziere mare și, uneori, nici o cale de ieșire. Procesul încetinește din anumite motive: anomalii ale gingiei sau ale țesutului osos. Retenția poate fi de două tipuri principale:

 • finaliza;
 • parțială.

Când dintele este retinut în forma sa completă, acesta rămâne complet în țesutul osos, provocând inflamații, umflături și senzații neplăcute sub formă de dureri dureroase. În procesul parțial, erupția nu sa încheiat complet, însă o parte a caninului sau a molarului a erupt.

Dystopia dintelui este o boală foarte gravă care provoacă formarea unei mușcături incorecte și a cariilor vecinilor. Prin urmare, înainte de a scoate molarul deformat, este necesar să se determine cauzele distomiei dintelui. De obicei, următoarele simptome duc la patologie:

 • Conform multor experți, distopția dentară este o boală ereditară. Deformarea este transmisă din generație în generație.
 • Exogen.
 • Embrionar.

Cum se poate trata cu un dinte dystopicÎn ciuda faptului că adesea apariția unei distopii este provocată de factori genetici, nu toate aceste deformări pot apărea într-o persoană. totuși ca un motiv poate acționa și daune mecanice, precum și obiceiuri proaste în copilărie.

De exemplu, în cazul în care copilul suge constant un deget sau când copilul suge un suzetă pentru o perioadă lungă de timp. În anii școlari, copiii mestecați adesea creioane, ceea ce poate, de asemenea, să ducă la apariția unui dinte dystopic. În același timp, în stomatologia modernă există mai multe tipuri de distopie.

Tipuri de distopie

Deformarea poate fi congenitală sau dobândită. Aspectul congenital apare ca urmare a formării incorecte a maxilarului în timpul dezvoltării intrauterine. Boala dobândită apare într-o persoană după naștere.

În funcție de tip, dinții dystopici pot fi împărțiți în următoarele:

 • când este scufundat în țesutul osos;
 • când sunt scufundate în țesuturi.

Câinii distorzi apar mai des în 9-12 ani. Probleme mari apar, de asemenea, cu dinții de înțelepciune, care, din cauza caracteristicilor lor fiziologice, adesea nu merg bine, provocând durerea pacientului și disconfortul grav.

Pentru a determina prezența patologiei, vă puteți referi la cel mai comun medic dentist. Cu toate acestea, pacientul însuși poate determina prezența anumitor patologii. În timpul examinării clinice, un specialist poate utiliza cele mai recente metode de diagnostic, și anume, teleradiografie, radiografie și alte dispozitive. Este efectuată analiza unei gume și a unui țesut osteal, precum și rădăcinile. S-a determinat prezența rudimentelor, absența sau prezența unei tumori etc. În plus, specialiștii reproduc modelul din gips și în cursul evaluării fac o estimare. Doar după toate măsurile luate, este prescris tratamentul molarului deformat. De obicei, pentru ca un dinte dystopic să se vindece, se folosește îndepărtarea, dar nu în toate cazurile.

Caracteristicile tratamentului

Pentru tratarea molarului retinilat, specialiștii efectuează o analiză serioasă a cavității orale și oferă o opinie cu privire la alegerea metodei de tratament. Procesul are câteva caracteristici:

 1. Dinte dystopicUn dinte dystopic, dacă este o "figură-opt", este șters imediat. Acest lucru se datorează faptului că locația sa nu permite utilizarea maximă în procesul de mestecare. Dar nu întotdeauna îndepărtarea unui dinte dystopic poate fi justificată, deoarece eliminarea "opt" poate provoca sângerări, dislocări ale maxilarului și alte patologii însoțitoare.
 2. Îndepărtarea molarului retinazat trebuie efectuată exclusiv în clinică, deoarece după procedură este necesar să se observe restabilirea pacientului. Este important ca medicul să oprească sângerarea, dacă este cazul.
 3. În cazul molar spațiu suficient de tensionate în falcă, și nu va afecta vecinii, medicii prescriu în loc de a scoate instalarea acolade, care va ajuta la restabilirea starea corectă a caninilor.
 4. Specialiștii preferă să-i rețină pe fang în toate modurile, deoarece acesta este cel care are un rol important în mestecarea mâncării. Dacă nu există loc pentru canin, premolarii vecini sunt îndepărtați. Pentru acest loc este obligatorie o inserție specială, astfel încât canina să fie poziționată corect.
 5. Dacă deformarea dinților apare ca urmare a deteriorării, se stabilesc metode de ligatură. Dacă aceste metode de recuperare nu ajută, atunci trebuie să eliminați dinții, care ulterior sunt restaurați prin proteze.
 6. Adesea, deformarea nu afectează componenta estetică a întrebării, dar există posibilitatea unei traume a obrazului cu o margine ascuțită. În acest caz, îndepărtarea nu se produce, dar se aplică metoda de măcinare.

Tratamentul dințilorÎn ciuda tehnologiilor moderne în stomatologie, specialiștii încearcă să-și păstreze dinții. Dar, chiar dacă molarii și colții sunt îndepărtați, merită să se asigure acest lucru restabiliți imediat seria și nu permiteți existența decalajelor, în caz contrar vecinii se vor mișca în timp, formând goluri și goluri urâte.

Cu toate acestea, cel mai adesea molarii dystopy trebuie să fie eliminate. În acest caz, este important să determinați cauza apariției patologiei și să o eliminați dacă aceasta este neurotică. Este important să vă îndreptați în timp spre specialiștii protezanți pentru a evita problemele, în caz contrar va trebui să eliminați un număr mare de dinți care sunt greu de reconstituit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?Cât de mult puteți merge cu arsen în dinte: de ce să-l păstrați?
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
» » Totul despre distot și retină
© 2021 amigdas.com