amigdas.com

Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe

Ce fel de ShieldwomanCopperhead ordinară - aceasta este una dintre cele mai comune specii de serpi veninosi din genul „Cottonmouth“ subfamilia „crotalinae“ familie „vipera“ sau „viperovye“. Partea superioară a capului este acoperită cu scuturi vizibile, din cauza cărora șarpele a câștigat numele său. Spre deosebire de multe alte animale, viermii obișnuiți posedă nu numai simțuri obișnuite, ci și cele speciale - datorită lor, ea simte radiația termică.

Descriere scurtă

De obicei, șarpele nu arată agresiune nerezonabilă, iar veninul său pentru om nu este fatal, dar mușcătura însăși este destul de dureroasă.

Aspect și specie de șarpe

  • Scutellul este ușor de recunoscut ochi - Elevii verticali îngustă raportează că reptilele sunt otrăvitoare. Între ochi și nări este o depresiune - același organ termosensibil care ajută șarpele să simtă radiația căldurii.
  • Capul unei glande tiroide obișnuite este mare, larg. Tranziție remarcabilă la gât. Partea din față a botului este ușor înălțată.
  • dimensiuni serpii sunt medii. Lungimea corpului este de aproximativ 700 mm, iar coada este puțin mai mare de 100 mm. Pe la mijlocul corpului 23 sunt, de obicei un număr de solzi, dar poate fi un alt număr - de la 21 la 25. braț oral mai mult - de la 155 la 187. Podhvostnyh - de la 33 la 55 de perechi. Când este văzut de sus, corpul șarpelui pare oarecum aplatizat.
  • culoare obișnuitele scurte nu sunt luminoase, ci destul de plictisitoare. Florile sunt maro închis sau maro deschis. Pe fundalul general, există pete maronii întunecate transversale. În total, există aproximativ 29-50. Un rând de pete de dimensiuni mai mici trece de-a lungul laturilor reptilei. Punctele întunecate ale capului formează un model distinct, vizibil. Banda întunecată se extinde din ochi și în colțurile gurii. Mai puțin frecvente, dar uneori există și persoane cu un singur culor, de culoare roșu-cărămidă sau complet negru.
  • Dinții unui obișnuit shorthair sunt îndoiți înapoi, capabili de "pliere".

În funcție de locuri Există patru tipuri de scurte:

  • Ce fel de ShieldwomanRocky. Locuieste pe coastele pietroase ale rezervoarelor si santurilor.
  • Apă sau, alt nume, pește. Habitatul se află în partea de sud-est a SUA.
  • Primorskii, sau, cu alte cuvinte, adderul Ussurian. Locuiește în Orientul Îndepărtat.
  • Copperhead. Un alt nume este mocasina. Se întâlnește în partea de est a Americii de Nord.

Toate soiurile glandei tiroide au multe în comun, atât în ​​aspect, cât și în comportament. În ciuda faptului că otravă lor nu este de moarte pentru oameni, prudență în îndeplinirea acestui șarpe nu va fi superfluă.

mod de viață

zonă

Shchitomirdnik trăiește pe teritoriul mongolian și în Caucaz, China și Coreea, în nordul Iranului și în mijlocul Asiei. Pe teritoriul Rusiei se găsește adesea în regiunea Lower Volga până la granițele Orientului îndepărtat.

Locul de viață al scutului nelimitat un anumit biotop, dimpotrivă, zona de reședință este foarte diversă. Șarpele locuiește în câmpiile și stepele montane. Locuiește în masive verzi și în semi-deserturi. Locuiește în terenul mlaștinos și în pajiștile din apropierea Alpilor. Nu este indiferent la malurile fluviului. Există un șarpe și în munți la o altitudine de aproximativ trei mii de metri.

activitate

Din iernare șoarecii ieșesc din primele zile ale lunii martie și până la sfârșitul lunii mai - timpul mai precis depinde de latitudinea habitatului. Densitatea șerpilor în zonele de reședință este mică. Maximul numărul de ajunge în sezonul de primăvară și vara devreme. Vârful activității de șarpe are loc la începutul primăverii, adică după iernare. În acest timp, șarpele se comportă cel mai agresiv. Aceasta se datorează începutului perioadei de căsătorie.

cub de macrouÎmperecherea începe în lunile aprilie-mai, adică aproximativ jumătate până la două săptămâni după încheierea iernii. Ea durează destul de mult - aproape tot timpul perioadei active a șarpelui. În perioada august până la sfârșitul lunii octombrie, femeia mamei scutului aduce de la 3 la 14 șerpi. Greutatea corporală a puiilor este de aproximativ 5 grame, iar lungimea corpului este de aproximativ 155-185 milimetri.

În sezoanele de primăvară și de toamnă, macrou este activă în după-amiaza. Șarpele se târăște adesea din gaură în pământul încălzit de soare. În caz de pericol sau când se încălzește, se adâncește în tuneluri de șoareci de câmp. Îi place să înoate în apă. Vânătoarea târziu seara. Cel mai adesea, se face fără a lupta cu victimele, o mușcătură este suficientă. Acțiunea otrăvii nu permite animalului să scape departe, iar șarpele rămâne doar pentru a găsi victima, fiind condusă de radiația termică.

În vara, totuși, regim shchomurtnika variază - șarpele trece la viața de noapte și de noapte. Pe vânătoare vine după amurg. În timpul zilei el preferă să se ascundă de soare în locuri întunecate. La vârful verii, șarpele începe să se deplaseze în habitate noi - roci, pante de picior. Urnele animalelor mici, crăpăturile de talus, fisurile folosesc ca adăposturi.

Când există semne ale primului îngheț, șarpele este luat pentru a găsi un loc unde este posibil să se iubească. Momentul în care șchetomyrnika descompune complet activitatea vitală activă depinde în mare măsură de mediul său habitat. În Rusia, șarpele, cel mai adesea, intră în hibernare în prima jumătate a lunii octombrie.

Sursă de alimentare

Fiecare specimen individual al musculaturii are un teritoriu de vânătoare, în cadrul căruia vânează șarpele. Dimensiunea teritoriului este de la 100 la 160 de metri.

Dimensiunea victimei depinde în întregime de dimensiunea corpului Shieldmoor, precum și de habitat. ecologic ductilitate îi oferă șerpilor posibilitatea de a trăi în diferite zone geografice și, prin urmare, să mănânce o mare varietate de animale. Este datorită faptului că șoarecii de ecran sunt atât de răspândiți și larg răspândiți. Veninul acestui șarpe pentru animale mici este mortal, iar organul termosensibil ajută la găsirea animalului rănit, astfel încât victima mușchiului scut nu are cum să scape.

Hrănirea șerpi-volesÎn mâncare, el folosește orice animale mici pe care le poate înghiți. Cea mai mare parte a dietei este constituită din rozătoare - rechini, voale. De asemenea, atacă șopârle și broaște. Distruge cuiburile de păsări mici pe pământ sau deasupra lor. Mănâncă o pasăre și ouă cu pui. Ea atacă și alți șerpi, cei care au dimensiuni mai mici. Scorpionii au fost de asemenea găsiți în stomacul coaselor. Șerpi tineri mănâncă în principal insecte.

Dar, în același timp, șoarecii scutului înșiși au pe cineva să se teamă. Acestea sunt adesea atacate de păsările de pradă, de exemplu, cum ar fi bufnițe, jays și uneori chiar și cioară.

reproducere

După încheierea perioadei de căsătorie, este timpul pentru apariția puilor. Șoarecii feminini sunt vivipari. Puii se nasc in translucid saci. Pereții acestei cochilii sunt foarte subțiri, astfel încât nu împiedică șerpii să iasă din afară. O femeie aduce până la 14 pui. Culoarea lor este exact aceeași cu cea a părinților lor. Inițial, șerpii nou-născuți se hrănesc în principal cu insecte. Pe masura ce serpii cresc, se indreapta catre animale mai mari. Maturitatea sexuală are loc după două sau trei perioade de iernare. Mărimea corpului în acest punct ajunge la 40 cm. Șarpele trăiește în medie 9-15 ani.

otravă

Efectele otravei din mormântul scrotului sunt similare cu cele ale unei viperă. La început, sistemul sanguin al victimei este afectat. Ca urmare, trombozele, hemoragia și, în cele din urmă, necrozarea extinsă. Conținut în Poison neurotoxine afectează sistemul nervos, din cauza căruia în cele din urmă se formează paralizia tractului respirator, precum și a altor noduri nervoase. Astfel, efectul asupra corpului din venin de șarpe este împărțit în două etape: mai întâi - este neurotoxic, apoi - hemototoxic, care este caracteristică pentru familia convențională de șerpi „viperă“.

Relația glandei tiroide cu omul și efectul veninului șarpe asupra corpului uman

Dacă nu manifestați ostilitate față de botul scutului, șarpele nu se va comporta agresiv. Dimpotrivă, va încerca să evite o întâlnire nedorită cu o persoană. Carnea de reptile este folosită ca o delicatesă în Est. În plus, otravă este utilizată în farmacologie. În acest sens, omul sa transformat în principalul dușman al șarpelui.

Cu toate acestea, dacă se întâmplă o întâlnire aleatorie cu șarpele, trebuie să fii foarte atent. turiștii Nefericit nu se poate afișa due diligence și pas cu ușurință pe un șarpe, iar apoi ea a prins pe nepregătite, ar fi obligat să meargă pe atac, gândindu-se că atacul asupra ei. Înțelegeți că va ajunge macrou atac poți prin coada ei - vârful începe să vibreze.

Poison Snake ShieldkerDeși otrava șoarecilor și nu atât de puternică încât să reprezinte o amenințare mortală pentru om, mușcătura însăși este destul de dureroasă și provoacă hemoragii profunde. Consecințele după atacul glandei tiroide dispar în aproximativ cinci, cel mult șapte zile, apoi se recuperează complet.

Dar nu uitați că neurotoxinele au negativ influența asupra sistemului respirator, care poate fi periculoasă pentru persoanele cu deficiențe de sănătate. Și pentru o persoană care suferă de o boală a tractului respirator, și complet mortale. Incidentele cu un rezultat fatal după mușcătura viermilor au fost deja reparate.

Odată ajuns în sălbăticie, o persoană trebuie să înțeleagă că era pe teritoriul animalelor și, prin urmare, ar trebui să se comporte politicos și cu reținere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?
Ce să vă așteptați dacă sunteți mușcați de un șarpe într-un vis? Interpretarea cărților de visCe să vă așteptați dacă sunteți mușcați de un șarpe într-un vis? Interpretarea cărților de vis
» » Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
© 2021 amigdas.com