amigdas.com

Ce fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bine

Uscarea prosoapelor în baieOdată cu sfârșitul sezonului de încălzire, apare problema - unde să se usuce prosoapele, deoarece șina încălzită pentru prosoape devine, de asemenea, rece. Este necesar să atârniți un prosop pe balcon de fiecare dată după procedurile de apă. Prin urmare, mulți găsesc o cale de ieșire în schimbarea modelului tradițional de apă într-o șină electrică prosop încălzită. Acesta poate funcționa pe tot parcursul anului, indiferent de sistemul de încălzire, iar instalarea acestuia este destul de simplă. Se pune întrebarea: cum să alegeți o șină electrică de prosop încălzită? Este necesar să înțelegem acest lucru mai detaliat.

Ce este o șină de prosop încălzită

Înainte de a alege un anumit model, trebuie să înțelegeți ce este o cărămidă încălzită. În baie, fiecare centimetru de spațiu este folosit pentru scopul propus. Ca un prosop încălzit aici este folosit tub metalic sub forma unui zig-zag, situat pe peretele din fața băii. Acesta este conectat la sistemul de încălzire, astfel încât în ​​timpul iernii, în această cameră este cald, și nu există probleme cu uscarea prosoape. În vara, când încălzirea este oprită, țeava devine rece și nimic nu poate fi uscat pe ea. Este un încălzitor pentru prosopul de apă.

Acum, în magazinele de specialitate puteți alege un model care nu va funcționa decât din apă caldă, ci din rețeaua electrică. Un astfel de dispozitiv ar trebui ales în cazurile în care există întreruperi cu apă caldă sau încălzire.

Scopul căii ferate de prosop încălzit

Cămașă prosoapă încălzităNumele acestui dispozitiv vorbește de la sine - este folosit pentru uscarea prosoapelor umede. Multe în cazul în care bobina devine rece, întindeți o frânghie peste baie. Cu toate acestea, prosoapele în condiții de umiditate ridicată se usucă foarte mult, iar pe o bobină caldă se usucă pentru scurt timp.

În plus, dispozitivul nu numai că usucă prosoape, dar oferă, de asemenea, baie cu o temperatură confortabilă. Prin urmare, după procedurile de apă nu va trebui să se agită de frig. De asemenea, prosopul corect selectat elimină formarea condensului pe perete și în oglinda băii.

tipuri

Un încălzitor electric pentru prosoape este un dispozitiv simplu, sub forma unei țevi de oțel curbe, cu un suport intern de încălzire sau cu un element de încălzire. Modelele diferă una de cealaltă:

 • forma;
 • greutate;
 • valoarea;
 • dimensiuni;
 • capacitate.

Cu toate acestea, principala diferență între șine electrice prosop în dispozitivul lor tehnic. Această caracteristică vă permite să împărțiți dispozitivul în două tipuri:

 • umplut cu apă cu TEN sau cu ulei;
 • cu cablu de încălzire.

Șină electrică de prosop cu ulei sau apă cu TEN

Dispozitiv electric pentru uscarea prosoapelorUn astfel de dispozitiv este a versiune clasică încălzită pentru prosoape. Apa sau uleiul sunt sursa lichidului de răcire din acesta. Dispozitivul din partea inferioară conține un element de încălzire care încălzește lichidul. Aparatul este încălzit de circulația lichidului cald. În majoritatea cazurilor, astfel de modele sunt echipate cu termostate.

Încălzitoarele cu prosop electric cu TEN pot avea o putere de 300 sau 600 wați. Judecând după documentația tehnică de la producătorii TEN, cantitatea de căldură emisă de dispozitiv trebuie să corespundă cantității de energie consumată. În consecință, dacă modelul are o putere termică de 600 W / h, atunci 600 W de energie electrică ar trebui să fie consumate.

Valoarea transferului de căldură este indicată în pașaportul fiecărui model. Cu toate acestea, atunci când alegeți un încălzitor pentru prosoape, este necesar să se țină seama de faptul că valoarea indicată este obținută ca rezultat al maximului încălzirea dispozitivului la 70 de grade.

Dezavantajele acestui dispozitiv includ faptul că are un corp destul de gros. Pentru ao încălzi complet, încălzitorul ar trebui să fie foarte fierbinte.

Inițial, prosopul încălzit este încălzit timp de o jumătate de oră sau o oră. În acest timp, aparatul consumă multă energie electrică - mai mult decât puterea nominală a încălzitorului. În timpul funcționării ulterioare, încălzitorul este pornit pentru a menține temperatura necesară, astfel încât puterea electrică începe să fie consumată mai puțin.

Sferă electrică de prosop încălzită cu cablu de încălzire

În astfel de dispozitive, elementul de încălzire este un cablu. Avantajul acestui încălzitor pentru prosoape este acela că se încălzește uniform pe întreaga suprafață.

Deoarece consumul de energie al acestui dispozitiv este mic (de la 30 la 165 W), șina electrică încălzită pentru prosoape cu un cablu de încălzire are o disipare scăzută a căldurii. Încălziți camera lor nu merită. Este proiectat exclusiv pentru uscarea prosoapelor. Modelele dispozitivelor cu cablu de încălzire nu au regulator de temperatură.

Dacă încălziți o baie cu un astfel de încălzitor de prosop încălzit, trebuie să țineți cont de faptul că funcționarea dispozitivului va consuma o cantitate mare de energie electrică, ducând la un "efect de umplutură" - atunci când umiditatea ridicată rămâne la temperaturi ridicate.

Pentru a evita acest lucru, șina electrică încălzită pentru prosoape este combinată cu un sistem de pardoseală caldă. Acest lucru este benefic din punct de vedere financiar, deoarece costul total al unui astfel de sistem este egal cu costul acestui dispozitiv.

Ce modele de dispozitive sunt mai bune

Uscarea pentru prosoapeAlegerea dintre aceste două modele, de care aveți nevoie compara performanța lor.

 • Prețul. Încălzitoarele pentru prosoape cu un cablu de încălzire sunt mai ieftine, deoarece nu au nevoie de un circuit închis ermetic, necesar pentru lichidul de răcire.
 • Dispozitivele lichide sunt mai puternice, pot încălzi complet camera, iar dispozitivul cu un cablu de încălzire este folosit exclusiv pentru uscarea prosoapelor.
 • Instalare. Prosoapele de încălzire cu un cablu de încălzire pot fi atârnate oriunde și în orice mod, chiar în diagonală. Dispozitivele lichide în acest limitat - au un încălzitor de încălzire trebuie să fie în partea de jos.
 • Rata de incalzire. În acest caz, avantajul încălzitoarelor de prosoape încălzite, se încălzește mult mai repede.
 • Posibilitatea de reglare a temperaturii. Practic, această calitate este tipică pentru dispozitivele lichide. Dacă nu păstrați sub control încălzirea antigelului sau a apei, lichidul se poate încălzi la temperaturi foarte ridicate. De aceea ele sunt echipate cu termostate, ceea ce vă permite să controlați nu numai temperatura din încăpere, ci și consumul de energie.

Astfel, alegerea între șinele de prosoape electrice cu ulei sau apă cu element de încălzire și cu un cablu de încălzire se poate concluziona că a doua opțiune pentru performanța sa este mult mai preferabilă. Dar, pe lângă aceasta, este necesar să se ia în considerare alți factori, datorită cărora se obține efectul maxim de utilizare a acestui dispozitiv: dimensiuni, durata de viață, instalare, cost, greutate, metodă de conectare, consum de energie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faceți propriile dvs. etaje calde în baieCum să faceți propriile dvs. etaje calde în baie
Cum se face o cabină de duș cu apă încălzită pentru o reședință de varăCum se face o cabină de duș cu apă încălzită pentru o reședință de vară
Cum de a alege prosoape pentru baieCum de a alege prosoape pentru baie
Prosoape de bucătărie și cum să le albă acasăProsoape de bucătărie și cum să le albă acasă
Cum se spală un prosop de bucătărie: sfaturi la domiciliuCum se spală un prosop de bucătărie: sfaturi la domiciliu
Cazane de incalzire indirecta prin maini propriiCazane de incalzire indirecta prin maini proprii
Uscătoare de prosoape în baie: fotografiiUscătoare de prosoape în baie: fotografii
Uscătoare de prosoape în baie: soiuri, fotografieUscătoare de prosoape în baie: soiuri, fotografie
Montarea unei șine de prosop încălzită în baieMontarea unei șine de prosop încălzită în baie
Varietăți de suporturi de prosop pentru prosoape de hârtieVarietăți de suporturi de prosop pentru prosoape de hârtie
» » Ce fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bine
© 2021 amigdas.com