amigdas.com

Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?

Înțelepciunea dințilorÎndepărtarea dintelui, în lumea modernă, nu este o procedură dureroasă și teribilă pentru pacient. Acum câteva decenii acest proces ar putea fi foarte dureroase și uneori asemănătoare cu tortura

.

Noile tehnologii și analgezice au făcut ca manipularea dentară să fie cât mai confortabilă pentru pacienți. Unii clienți chiar reușesc să doarmă în scaunul dentar în timpul recepției.

Îndepărtarea dintelui este cel puțin una mică, dar funcționarea și stresul pentru organism. Dacă extracția dinților cu o singură rădăcină este cel mai adesea fără complicații, dinții de înțelepciune pot prezenta surprize neplăcute atât dentistului, cât și proprietarului dinților.

De ce extragerea dinților provoacă febră

Procesul de extracție a dințilorTemperatura poate crește după orice îndepărtare, dar cel mai adesea creșterea acesteia provoacă un dinte de înțelepciune. Opt este foarte capricios, nu se știe dacă aduce înțelepciune stăpânului său, dar prezintă deseori probleme.

Al treilea molar nu are precursori de produse lactate, care să le pregătească pentru tăiere. Adesea, dintele de înțelepciune are forma rădăcină greșită, - răsucite și ornate. Al treilea molar poate taie jumătate, și, poate, în general, stați adânc sub guma și creșteți orizontal.

Toate aceste caracteristici ale figurii opt și pot duce la creșterea temperaturii, după îndepărtarea dintelui înțelepciunii.

Când temperatura după extracția dintelui nu este un motiv de îngrijorare?

Dintele de înțelepciune dăuneazăÎn timpul observației pacienților care au trecut prin procedura de eliminare a cifrei opt, sa constatat că, de cele mai multe ori, temperatura a crescut în cele mai emoționale. Cea mai mare stres pe care o simțea o persoană înainte de îndepărtare, cu atât este mai probabil să se presupună, că căldura nu-l poate scăpa.

Stresul nu este singurul motiv pentru temperatură. În timpul îndepărtării, mai ales dacă este un opt retinut (nu a erupt), medicul dentist trebuie să taie guma. Uneori este necesar să tăiați țesutul osos, să împărțiți dintele de înțelepciune în mai multe părți și unul câte unul să le îndepărtați. O astfel de procedură complexă va provoca în mod necesar reacția corpului.

Nu vă temeți de febră după extracția dinților. Procesul de recuperare este normal dacă se observă următorul model:

 1. În primele 24 de ore după procedură, este permisă atingerea temperaturii la 39 de grade, dar nu depășește 39,2
 2. Temperatura crește până la sfârșitul zilei
 3. Începând cu următoarea, după extragerea zilei, căldura ar trebui să dispară. Lăsați acest proces să fie lent, doar o jumătate de grad pe zi, dar trebuie făcut progrese
 4. Dacă nu există patologie, antipiretică ar trebui să ajute o jumătate de oră după administrare. Acțiunea lor ar trebui să dureze cel puțin 3 ore
 5. Senzațiile dureroase nu numai că sunt permise, ci și o reacție normală la extragerea dinților. Dar durerea trebuie să fie tolerabilă, zgomotoasă
 6. Să presupunem un mic edem al obrazului, care ar trebui să scadă treptat
 7. Roșeața gingiei poate fi observată o perioadă de timp, dar în decurs de 24 de ore trebuie să iasă
 8. În gaură există un cheag de sânge
 9. Simptomele de supurație sunt complet absente (nu există miros fetid când respirați)

Înainte de eliberarea pacientului, dentistul ar trebui să explice ce acțiuni vor trebui luate acasă. Medicul va prescrie medicamente pentru durere, deoarece după trecerea anesteziei, locul de îndepărtare poate perturba pacientul. Medicul este obligat să avertizeze că nu puteți clăti în mod activ gura pentru a nu îndepărta cheagul de sânge, care protejează gaura de infectare. Eliminarea unui cheag de sânge poate duce la consecințe negative foarte grave.

Posibile complicații

Dacă temperatura după extracția dinților nu scade după 3 zile după operație, ar trebui să informați medicul dentist cât mai curând posibil. Nerezolvate și periculoase vor fi încercările de a rezolva singură problema. Căldura care durează mai mult de 3 zile semnalează complicații grave care ar putea apărea ca urmare a extragerii dintelui înțelepciunii.

Gaură uscată

Dinte de înțelepciune eliminatExtracția dintelui este însoțită de traumatizarea vaselor, țesuturilor moi și dure, terminațiilor nervoase, ligamentelor. Aceste procese provoacă sângerare, care de obicei se oprește timp de 15-20 de minute. În locul îndepărtării se formează un tromb (cheag de sânge), care devine un obstacol în calea infectării plăgilor și ajută la regenerare.

După oprirea sângerării, este important să scoateți tamponul foarte atent, astfel încât tifonul să nu tragă cheag de sânge. Categoric, nu puteți să vă clătiți în mod activ gura, să vă spălați dinții cu efort.

Dacă medicul a prescris o clătire cu un antiseptic, el ar trebui să explice pacientului că soluția trebuie aruncată ușor în gură și ținută timp de un minut. Apoi scuipați-l și repetați-l.

În timpul mesei, gaura nu poate fi atinsă cu limbă, luând o scobitoare. Faptul este că după câteva zile trombul este acoperit cu un film subțire, mulți îl confundă cu resturile de mâncare și încearcă să-l extragă.

Dacă astfel de precauții nu au ajutat și cheagul de sânge a căzut din rană sau nu s-au format deloc, pacientul va primi o așa-numită gaură uscată.

simptome:

 • Inflamația pe gumă și sensibilitatea ei cresc în fiecare zi
 • Există un miros neplăcut
 • Durerea crește și poate afecta urechea și chiar colul uterin
 • Posibila deteriorare a auzului, până la pierderea parțială
 • Temperatură, frisoane

Ar trebui să încerc să tratez o gaură uscată fără ajutorul unui medic? Cu siguranță nu! Dacă pacientul însuși a observat o pierdere de cheag de sânge, atunci mintea însăși se va întoarce la dentist cât mai curând posibil. Medicul va curăța gaura, va îndepărta resturile de mâncare și o va umple cu un gel special. Dacă este necesar, prescrieți antibiotice și medicamente antiinflamatoare.

alveolita

Alveolita după extracția dințilorAlveolita este o inflamație care apare datorită faptului că gaura uscată nu a fost tratată la timp.

simptome:

 • Creșterea bruscă a temperaturii
 • Slăbiciune și dureri, există o durere de cap puternică
 • Mă doare să vă deschid gura
 • Guma este umflată și roșie.
 • Se pare miros rău

În cazul în care alveolita acută nu este tratată, ci pentru a încerca să-și elimine singure simptomele (bateți temperatura, beți analgezice), procesul poate continua într-o formă cronică. Țesuturile, pe locul dintelui rupt, vor crește, se vor forma fisuri în ele, din care se va scurge puroiul. Doar medicul dentist ar trebui să trateze această complicație.

Shard în gaură

Se întâmplă că, după extragerea dintelui, piesa sa rămâne neobservată în gingie. Cel mai adesea, acest lucru se întâmplă atunci când îndepărtați dinții de înțelepciune care au rădăcini de formă neregulată. Se întâmplă ca fragmentul uitat să lase în mod independent, fără ajutorul unui medic.

Din păcate, mai des, bucățile de os uitate nu se desprind, ci provoacă supurație sau chist. Tratarea acestor condiții poate numai dentist, astfel vizita lui nu poate fi amânată.

chist

Chist după extragerea dințilorÎn cazul în care un fragment osoasă nu a fost îndepărtat din rană, corpul încearcă să se protejeze de corpul străin în mod independent, crearea unei cochilii protectoare în jurul acestuia. În timp, o astfel de coajă degenerează într-un chist.

Un chist poate fi de luni sau chiar ani, pentru a nu deranja o persoană, dar dacă o provoacă ceva (traume, virus), se poate sparge. O febră puternică, durere și umflături nu vă vor face să așteptați și vor fi primele simptome ale chistului rupt.

antritis

Sinuzită după extragerea dințilorDacă temperatura după îndepărtarea dintelui înțelepciunii este însoțită de sânge din nas și de un nas curbat, cel mai probabil, vinovatul este sinuzita. Patologia este o consecință a traumatizând partea inferioară a sinusului maxilar, care apare în timpul extracției dinților maxilarului superior, cel mai adesea, în optimi. Dacă o astfel de complicație se întâmplă cel mai adesea, atunci când o figură retinentă opt sau un dinte cu rădăcini mari este îndepărtată, este dificil de spus.

Pentru a preveni această patologie, un medic experimentat, după extragerea dintelui de înțelepciune retinzată, cere pacientului să-și închidă nasul cu mâna și în același timp să încerce să explodeze aerul. Deci, medicul dentist verifică dacă partea inferioară a sinusului a fost deteriorată.

Dacă partea inferioară a sinusului este încă deteriorată, alimentele devin acolo, începe inflamația. Temperatura crește brusc, podul nasului doare, fruntea arată un nas curbat cu sânge și puroi. Un medic cu experiență vă va ajuta cu această afecțiune.

Alte cauze ale febrei după extracția dinților

Temperatura de la un dinte bolnavTemperatura după extracția dinților poate crește ca răspuns la administrarea unui medicament anestezic. Un medic experimentat nu va permite niciodată o astfel de reacție, ca înainte de introducerea medicamentului, va efectua un test de sensibilitate.

Dacă rădăcina unui dinte sau a unui nerv vecin este deteriorată în timpul extracției, organismul poate răspunde cu căldură, durere, amorțeală a limbii și frisoane.

Atunci când scoateți osiile de sus cu rădăcini foarte mari, este posibilă rănirea maxilarului. Căldura nu poate fi, dacă nu există inflamație. În cazul în care maxilarul a vătămat o persoană care suferă de osteoporoză cronică, se poate produce febra subfebrilă.

Endocardita bacteriană este o complicație rară, dar foarte periculoasă a extracției dentare. În această boală, supapele cardiace sunt afectate. Adesea, o creștere accentuată a temperaturii la 39 de grade este singurul simptom al acestei boli teribile.

Dacă după câteva zile, după extragerea dintelui, temperatura pacientului crește brusc, în timp ce soclul nu durează, nu există umflături și dureri în gingie, este urgent să vizitați terapeutul. Dacă medicul diagnostichează un zgomot asupra aortei și o tulburare a ritmului cardiac, spitalizarea este probabil necesară.

Cum să scadă temperatura după extracția dinților, dacă nu există alte complicații

Tratamentul comprimatelor cu temperaturaÎn cazul în care procesul de extracție a dinților a avut succes: dintele a ieșit complet, s-a format un cheag de sânge, rana nu a fost infectată, - complicațiile nu pot fi temătoare. Dar trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru primele două până la trei zile după procedură, temperatura poate fi mărită. Nu este necesar să se aducă la 38 de grade.

În cazul în care temperatura depășește marcajul de 38 de grade și continuă să crească, este mai bine să opriți acest proces. Acest lucru se poate face atât cu ajutorul medicamentelor, cât și cu ajutorul remediilor populare.

Medicamente antipiretice farmaceutice

 • Unul dintre cele mai fiabile mijloace este paracetamolul. Avantajele sale în ceea ce privește accesibilitatea și fiabilitatea, aproape că nu au contraindicații
 • Analgin și analogii. Puteți spune, de asemenea, costume clasice, chiar și pentru copii

Ibuprofenul nu poate fi utilizat ca febrifugă. În compoziția sa, aspirina subțierea sângelui, care este nedorită după extracția dinților.

Căile oamenilor de a scădea temperatura

 • Un bulion cald din frunze de zmeură, fructe de trandafir
 • Decocția de orz de perle cu miere
 • Comprese reci în locul în care a fost îndepărtat dintele. Țineți compresa în mod continuu timp de cel mult 5 minute
 • Ștergeți cu apă și oțet

Dacă procesul de vindecare al puțului trece corect, temperatura începe să scadă treptat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Retenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentulRetenția dintelui - ceea ce este, cauzele posibile și tratamentul
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
» » Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
© 2021 amigdas.com