amigdas.com

Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anului

Ce vulpe trebuie să mănânceFox - un mamifer predator, care aparține familiei câinilor. Acesta este un prădător neobișnuit de atractiv, cu o coadă lungă și pufoasă. Nu e de mirare că în vremurile vechi au existat o mulțime de basme compuse cu această frumusețe ruinabilă.

Există 11 specii în grupul de vulpi. Cele mai frecvente dintre acestea sunt vulpea comună sau roșie.

Vulpea rosie aparține celui mai mare reprezentant de acest gen, greutatea sa variind de la 6 la 10 kg. Lungimea torsului (fără coada pufoasă) este de la 60 la 90 cm. Cel mai miniatural vulp este un fenicul a cărui lungime este de 30-40 cm și greutatea nu depășește 2 kg.

Predator preferă să trăiască în stepi, tundră, centură de pădure și deșert. În ultimul timp, locuitorii din sate sau de la periferia caselor s-au plâns de machinarea vulpilor. Oamenii nu sunt mulțumiți de acest cartier, deoarece vulpea îi place să mănânce animale domestice (păsări, rațe, gâște etc.). În plus, prădătorul nu este oprit chiar și de prezența câinilor în casă.

Majoritatea vulpilor se găsesc pe cinci continente:

  • Africa
  • Eurasia,
  • Australia
  • America de Nord și de Sud.

Culoarea vulpei depinde de gama habitatului său. Deci, în stepa se poate întâlni o vulpe gri-galben, în nord-roșu. Furca de vulpe a fost foarte mult timp este apreciată și considerată cea mai frumoasă, astfel încât prădătorii au început să se reproducă chiar și în ferme.

Dieta vulpei

Dieta vulpeiCe mănâncă vulpea? Deși se referă la pradă, dieta hranei este foarte mare. Desigur, baza este carnea. Dieta prădătorului poate include mai mult de 300 de mamifere mici, rozătoare și păsări diferite. Dieta unei vulpe depinde de sezon și de locul locuinței sale.

Ce vulpe mănâncă iarna? Cel mai atractiv tip de mâncare din acest moment al anului sunt rozătoarele. Mai des, familia voles. Vânătoarele de vulpe pentru rozătoare sunt ca pisicile de vânătoare. Vulpea aplică și efectul surpriză, urmărind victima, atacând-o fără șansă. Acest proces se numește mousing.

În timpul iernii, vulpea verifică cu atenție plantațiile și malurile râurilor în căutarea unei păsări, poate mânca carouri. Păsările captura atât mici cât și mari. Nu treceți de ouă și pui. În centura de pădure, un prădător îi place să mănânce iepurii, dacă găsește o gaură de burrow - distruge întregul gen de iepure. Ați întâlnit un cerb de căprioară, de asemenea, nu va trece. Păi, lângă case, nu are cum să se uite în coșul de pui. Aici este o dieta bogata alimente în vulpi, chiar și în sezonul de iarnă.

Ce mănâncă vulpea în primăvară și vară? În acest moment al anului, prădătorul se hrănește destul de bine, pentru că în acest moment are puii ei. La sfârșitul lunii martie se nasc vulpile, în termen de o lună și jumătate se hrănesc cu laptele matern. De obicei se nasc 5-6 vulpi. Până la sfârșitul lunii aprilie încep deja să se joace și să iasă din gropi. Tata și mama încep deja să își răsfețe copiii cu mâncare vie. În timpul hrănirii puiilor, vulpile pot de asemenea să vâneze mari păsări - lebede. Puii dau rozătoarelor să-și dezvolte pasiunea pentru vânătoare.

Pe lângă alimentele de bază, vulpea poate consuma fructe de pădure și fructe de pădure. De regulă, vulpile care trăiesc în regiunile sudice recurg la aceasta.

Mâncarea vulpii din deșert este diferită. Aici, prădătorul poate mânca reptile, gândaci, larve, râme. Adesea, captura din rezervoarele peștilor morți.

În taiga vulpii au vremuri grele, pentru că nu există multă hrană în acest loc. Bazele dietei sunt rozătoarele mici și păsările.

Hrănirea prădătorului acasă

Ce vulpe se hrăneșteÎn prezent, tot mai mulți oameni pot vedea animale neobișnuite, inclusiv animale de pradă. Desigur, se recomandă să începeți animalele de pradă în casă la o vârstă mică. Puteți păstra o vulpe sălbatică acasă, dar trebuie să creați condițiile necesare pentru o viață normală. În special, trebuie să acordați atenție hranei prădătorului.

Țineți vulpea în incintă. Păstrați prădătorul în apartament mai puțin convenabil decât într-o casă privată. Va lua o cușcă mare unde poate juca vulpea. Pentru toaletă aveți nevoie de o cutie de nisip. A obișnuia o vulpe la o asemenea tavă nu va fi foarte dificilă. Este necesar să eliberați vulpea din cușcă, cel puțin atunci când proprietarul este acasă.

Hrăniți mai bine cu alimente de câine de înaltă calitate, precum și pentru varietăți, ar trebui să răsfățați fructele și fructele din prădător. Dar nu uitați că vulpea este și un prădător, îl puteți hrăni cu intestine de pui și cartilaj.

Este interzisă hrănirea vulpilor cu pește crud și oase. Liliecii mici, de regulă, sunt hrăniți cu lapte sau produse lactate. Dar, atunci când plantați un astfel de animal acasă, trebuie să vă fie teamă de comportamentul său, care poate fi absolut imprevizibil și chiar periculos chiar și pentru proprietar.

Astfel, dieta vulpei este destul de diversă. Depinde de natura și condițiile de trai, precum și de timpul anului. Cineva crede că o vulpe nu poate mânca decât carnea, în plus față de dieta de bază, ea poate mânca mai multe fructe și fructe de pădure.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Reed pisica sau pisica trestie? Nu, râsul de mlaștină!Reed pisica sau pisica trestie? Nu, râsul de mlaștină!
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
© 2021 amigdas.com