amigdas.com

Cum să deșurubați un șurub sau o piuliță cu muchii rupte

Deșurubați șurubul ruptCând efectuați reparațiile, surprizele sunt inevitabile. Echipamentul poate eșua, o piesă aparent puternică - pătrunde în locul cel mai inutil, iar șuruburile și piulițele rezistă la deșurubare. Apoi repararea se întinde, îndepărtând timpul inutil, nervii și banii.

Acum, rețeaua poate găsi o mulțime de videoclipuri cu un ghid pentru reparații. Se spune că, bazându-se pe videoclipul de pe Internet, poți să construiești o casă de la zero și să treci peste mașină.

Dar, cu atât de multe sfaturi și recomandări, este dificil să alegeți calea potrivită pentru a acționa. În acest articol, vom încerca să colectăm toată experiența disponibilă și să o sistematizăm pentru ușurința utilizării.

Bolt cu marginile rupte

Acum ne vom da seama, cum să deșurubați șurubul cu marginile rupte. De regulă, motivele acestui necaz se datorează faptului că:

 • Detaliile pe care bolțul deținut s-au dovedit a fi părtinitoare nefiresc. Acest lucru duce la strângerea și deteriorarea acestuia.
 • Bolțul însuși a fost strâns când a fost strâns.
 • Instrumentul prin care a fost strâns a fost de dimensiuni greșite și uneltele au fost folosite (șurubelnițe sau dălți sunt adesea plasate în chei mai mari în absența unor mici mici).

Înainte de a deșuruba șurubul sau piulița rupt, aveți nevoie de ceva antrenament. Acest lucru vă va permite să petreceți mai puțin timp și efort și, uneori, să economisiți echipament scump.

Secvența acțiunilor

 • Cum să deșurubați bolțul spartAcoperiți conexiunea cu un lichid care vă va ajuta să-l slăbiți. Un astfel de fluid poate fi faimosul WD-40, lichid de frână sau kerosen. Nu vă grăbiți, lăsați fluidele să-și facă treaba. După cum arată practica, pentru treizeci de minute sau chiar o oră, puteți lăsa în siguranță partea singură.
 • Luați orice instrument la îndemână și ușor, nu prea mult, atingeți hardware pe toate laturile disponibile. Scopul dvs., în acest caz, nu este să începeți cu un bolț ca o minge de golf, ci doar să-l slăbiți puțin în loc de fixare. În timpul executării acestei măsuri, există un pericol de deteriorare a firului, deci măsurați forța și leagănul.
 • Dacă există o posibilitate și un spațiu, încercați să încălziți șurubul. În acest scop, este potrivit un arzător cu gaz. Asigurați-vă că nu există lichide inflamabile și obiecte în apropierea locului de muncă. Asigurați-vă, de asemenea, înainte de începerea încălzirii, că în cazul unei situații neprevăzute, trebuie să vă retrageți. Nu încălziți piesa cu foc deschis în spații închise. Este mai bine să deschideți poarta sau să mutați șurubul în aer. Sare în acest fel, rugina și grăsimea se vor transforma în cenușă și se va opri interferarea cu deșurubarea șurubului.

Cu toate acestea, se întâmplă deseori ca pană să fie blocată, care nu poate fi atinsă cu un arzător sau cu un instrument pentru atingere. În acest caz complicat, este necesar să se folosească un bulgară sau orice alt instrument de tip daltă pentru a face o tăietură profundă pe ultima pălărie. Va deveni acel cârlig care va trage întregul șurub.

Acum poți, după ce te-ai prăbușit pe acest pervaz, încercați să deșurubați șurubul de neșters. Uprites șurubelniță în nișa, și făcând lovituri ușoare pe un ciocane de mâner spre slăbirea (nu sensul acelor de ceasornic), rotiți încet șurubul.

Șurubul cu șurub hexagonal

Liniile axei sunt convenabile atât pentru răsucirea, cât și pentru răsucire. Clar și neted, ele oferă un accent fiabil pentru cheie. Dacă șurubul este potrivit sub braț și dimensiunea corespunzătoare, la început poate fi răsucite confortabil cu mâna, ajungând ulterior cu o unealtă. Cu toate acestea, nu este neobișnuit pentru cazuri, datorită utilizării excesive a șurubului în sine sau a încărcăturilor mari pe conexiune, fețele sunt rupte iar hardware-ul rămâne lipit în articulație. Este inconfortabil să-l înțelegi, se îndepărtează din mâini și unelte. Să analizăm mai multe soluții la această problemă, cu soluții adecvate.

 • Cum să deșurubați bolțul hexagonalFaceți o crestătură pe capul șurubului în orice fel accesibil. Cu toate acestea, atunci când efectuați această incizie, există un punct important. Pereții acestei crestături trebuie să fie verticali, fără panta. În caz contrar, unealta pe care o veți odihni în crestătură va aluneca pur și simplu peste capotă. Și în acest caz există un mare pericol pentru a distruge nu numai uneltele, ci și mâinile stăpânului.
 • Aplicați așa-numitele extractoare pentru șuruburi cu muchii rupte. Extractorii au un fir tăiat într-o direcție care este direct vizavi de firul șurubului. Astfel, atunci când se forează și șurubul introdus în extractorul, acesta este fixat în șurubul este strâns și nu se rotește cu răsucirea șurubului astfel cleștele.
 • Utilizați un burghiu de mers înapoi și un burghiu invers. Ideea este de a fora o gaură în dispozitivele de fixare cu un burghiu obișnuit, puneți burghiul din stânga în el și deșurubați șurubul cu șuruburi de pe marginea burghiului.
 • Găsiți o stea potrivită TORX. Pinionul ideal nu trebuie să fie introdus în gaura hexagonului, dar să nu fie prea mare pentru el. Asteriscul TORX va tăia prin fantele sale capul șurubului, fixându-se bine pe capotă. Acum puteți deșuruba șurubul cu o mișcare puternică. Operați cu prudență, deoarece în acest caz există un mare pericol pentru ruperea splinelor în asteriscul TORX.

Șurubul cu o gaură pentru hexagon poate fi deșurubat după cum urmează:

 • Trebuie să luați fișierul și să-l dimensiunea cheii hexagonale. După ce ați făcut această reducere, economisiți considerabil, deoarece puteți utiliza aceste dispozitive de fixare în viitor de mai multe ori.
 • Pentru a face pe o pălărie o crestătură bulgară sau orice alt mod convenabil, de exemplu, un ferăstrău pentru metal. Și folosiți o șurubelniță plată, sprijinită de mâner, ca o rotire a umărului.
 • De asemenea, puteți utiliza unul dintre pinionul TORX corespunzător pentru a deșuruba șurubul.

Pentru tijele din oțel, există doar două moduri:

 1. Metode de deșurubare a bolțurilor tijei de conectareUtilizați extractorul. Extractorul selectat corespunzător și acțiunile dvs. atenți vor ajuta nu numai să deșurubați șurubul, ci și să îl faci fără a deteriora instrumentul.
 2. Apelați la sudarea electrică. Sudarea electrică poate fi atașată la elementul de prindere rupt orice element hexagonal, pe care nu mai aveți nevoie. Sudat în acest fel, va deveni un nou capac cu șurub. Va fi convenabil să-l odihniți și să-l deșurubați. Dar, din nefericire, această metodă poate fi utilizată numai și exclusiv pentru piesele din oțel. Din păcate, cu șuruburile din alte materiale, această metodă nu va funcționa.

Bolt stele

Deșurubați un astfel de bolț, pe măsură ce puteți deșuruba piulița cu marginile sfâșiate. Principalele metode de șuruburi și piulițe greu de rezolvat desfacere au fost într-adevăr am discutat în detaliu anterior, iar acum putem rezuma toate metodele care sunt potrivite pentru un astfel de șurub. Și așa, dacă șurubul tău de stele a rupt marginile:

 • Cea mai ușoară cale este să folosiți extractorul. Un instrument bine dovedit nu te va dezamăge de data asta. Realizați o gaură în picioare, fixați dispozitivul de extragere adecvat și îndepărtați cu atenție șurubul blocat. După cum vedem din acest articol, un set de extractoare cu diametre diferite este un lucru cu adevărat necesar în gospodărie, dacă vă angajați în mod regulat în astfel de ansambluri și dezasamblări.
 • Utilizați cheia de gaz. Această cheie strânge strâns șurubul și îl puteți extrage cu mai multe rotiri. Această metodă este bună pentru că nu aveți nevoie să cumpărați un instrument separat. Există o cheie similară reglabilă în aproape fiecare casă.
 • Concentrați-vă pe capacul șurubului. Dacă există suficient spațiu în jurul șurubului, faceți o crestătură pe pălărie cu un bulgară sau un ferăstrău. În acest punct puteți restrânge o șurubelniță sau o daltă și puteți roti șurubul, lovind capătul liber al acestuia cu un ciocan sau altă unealtă convenabilă.

Cum deșurubați șuruburile și piulițele rupteAm discutat opțiunile de eliberare a șuruburilor și a piulițelor care sunt disponibile pentru utilizarea de către orice tehnician de uz casnic. Desigur, dincolo de discuție au fost metodele utilizate în atelierele profesionale sau în centrele de îngrijire a autovehiculelor. Cu toate acestea, echipamentul este folosit în mod constant acolo, de care veți avea nevoie acasă o dată sau de două ori. Și costă o mulțime de bani. Profesioniștii folosesc pentru a elibera șuruburile cu muchii rupte:

 1. Cheie.
 2. Shpilkovert.
 3. Extracte specializate.

Cu toate acestea, dacă astfel de situații nu apar mai mult de o dată pe an, atunci nu există motive speciale pentru a obține instrumente speciale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se scurge apa din încălzitorul de apă: instrucțiuni și recomandăriCum se scurge apa din încălzitorul de apă: instrucțiuni și recomandări
De ce după spălarea vasului de toaletă curgeDe ce după spălarea vasului de toaletă curge
Cum să fixați o robinet într-o bucătărie care curgeCum să fixați o robinet într-o bucătărie care curge
Cum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părțiiCum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părții
Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturileReparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile
Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonaleSugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale
Cum sa faci un mixer sa te repari in bucatarieCum sa faci un mixer sa te repari in bucatarie
Reparați mixerul în baie cu propriile mâiniReparați mixerul în baie cu propriile mâini
Înlocuirea rulmenților în mașina de spălat cu mâinile propriiÎnlocuirea rulmenților în mașina de spălat cu mâinile proprii
Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firulCum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
» » Cum să deșurubați un șurub sau o piuliță cu muchii rupte
© 2021 amigdas.com