amigdas.com

Cum trăiește monstrul și cât de mult cântărește

hipopotamiEste dificil să se confunde cu alte animale hipopotam, pentru că apariția acestui animal este foarte ciudat: un corp în formă de butoi, dimensiunea care poate concura cu dimensiunile rinocer alb. Hipopotamul călătorește pe picioarele atât de scurte încât atunci când se plimba, stomacul se freacă practic de pământ. Fiecare picior are patru degete, ale căror capete sunt încorporate de o copită particulară. Între degetele membranei, permițând să rămână pe apă.

Hipopotamul și rinocerul sunt al doilea cel mai mare animal după elefant, de la cei care locuiesc pe uscat. La vârsta de 10 ani, animalele de ambele sexe au practic aceeași greutate, mai târziu masculii își măresc masa mai intens decât femelele, atunci diferența de sex devine vizibilă. Deci, cât de mult cântărește un hipopotam?

Cât costă un hipopotam?

Greutatea hipopotamuluiGreutatea bătrânilor mari poate depăși 4 tone. Relativ recent, cele mai apropiate rude ale hipopotamului erau porci, însă oamenii de știință au determinat acest lucru o rudă apropiată este o balenă, deoarece ambele mamifere dau naștere și hrănesc tinerii sub apă, ambele nu au glande sebacee, există un sistem special de semnal pentru comunicare, similar cu structura organelor de reproducere.

Astăzi hipopotamii trăiesc doar în sudul continentului african. Dar, în epoca antică, au trăit în vecinătatea Algeriei moderne, Egiptului, Marocului. În Evul Mediu hipopotamul a încetat să se întâlnească în aceste locuri.

În 2006, hipopotamului ia fost acordat statutul de animale vulnerabile, deoarece numărul lor pe Pământ a fost de 125-150 mii persoane și a fost redus.

Greutatea medie a masculilor și femelelor adulte

 • Barbatul adult este mult mai înalt și mai greu decât femela.
 • La începutul dezvoltării femeia este înaintea masculului în greutate, dar după pubertate creșterea lor se oprește, bărbații continuă să crească pentru o lungă perioadă de timp.
 • În medie, femela poate cântări 1,5-3 tone.
 • Greutatea medie a unui bărbat adult este de 2,5 tone, iar greutatea unor indivizi ajunge la 4,5 tone cu o lungime a corpului de 4,5 metri, unde 0,5 metri pe coadă.
 • Lungimea și lățimea fiarei sunt adesea identice. În ciuda dimensiunilor solide, animalul poate atinge viteze de până la 48 km / h!
 • Capul hipopotamului este lat, plat și foarte mare, cântărind 450 kg.
 • Există 44 de dinți în fălcile uriașului și se deschide la 120 cm. În timp, colții au o lungime de 65 cm față de dinții canini. Puterea mușcăturii poate ajunge până la 0,5t.
 • Ochii, nările și urechile se ridică deasupra botului, astfel încât să rămână peste apă când sunt scufundate.

Cel mai gros, pe pielea pământului, este hipopotamul Nilului. Grosimea pielii sale poate ajunge la 2,5 cm, la rinocer este egal cu 2 cm, pentru un elefant - 1,8 cm.

La voința hipoților nu trăiește mai mult de 40 de ani. În condiții bune în captivitate, un animal poate trăi până la 60 de ani.

Greutatea nou-născuților

Nou-născut hipopotamGreutatea medie a unui nou-născut este de 40 kg, în general masa variază în limitele a 25-60 kg. Lungimea hipopliților nou-născuți a ajuns la 1m, în umeri - aproximativ 0,5m. După naștere, puii pot fi imobilizați pe picioare și respinși din fundul rezervorului. Acest lucru este important deoarece hrănirea are loc sub apă.

Primele săptămâni ale hipopotamului se hrănesc numai cu laptele mamei, cu același timp încep să mănânce și alimentele vegetale. Femelele au grijă de puilor cu atenție, de aceea în primele zile nu li se permite să vadă copiii rudelor. În timpul nopții se plimbă peste pământ, puii îl urmează pe mama oriunde, atâta timp cât nu se rătăcește.

Ce mănâncă hipopotamul

 • În mod tradițional, au fost luați în considerare hipopotamii erbivore, Cu toate acestea, au existat dovezi că unii indivizi predispus la pradă. Lipsa sărurilor și a mineralelor din organism îi forțează pe animale să atace vacile, antilopele, gazele și să folosească carii.
 • Experții au estimat că dieta hipopotamilor din Uganda include aproximativ 27 de specii de vegetație terestră și în apropierea apei. În acest caz, hipopotamusul nu mănâncă deloc plante acvatice. Iarba se mușcă la rădăcină, iar o zi o mănâncă de 40-70 kg.
 • Lungimea intestinului unui hipopotam adult atinge 60 m, iar mâncarea este absorbită mult mai bine decât la elefanții mari. Astfel, mâncarea unui hipopotam este necesară jumătate.
 • Animalele caută mâncare în principal noaptea.
 • Piticii hipopotami mănâncă diverse vegetații, fructe, ferigi, iarbă.

mod de viață

 • Hipopozițiile - animalele sunt sociale și păstrează efectivele în 20-30 de persoane, dar uneori numărul ajunge la 200.
 • cireadă condusă de liderul de sex masculin, care este în mod constant forțat să dovedească dreptul la un harem. Câte lupte! Luptele violente apar între bărbați pentru o femeie - adversarii își fac răni cu colți, ceea ce duce adesea la moartea celor învinși. Din cauza unor astfel de lupte pe pielea hipopotamului, puteți vedea o mulțime de cicatrici.
 • Hipopotamul hibrid ca un tapir este păstrat în afară și nu arată agresiune față de colegi de triburi, posesiunile sale nu sunt păstrate. Uneori câțiva hipopotameni trăiesc împreună.
 • Corpul animalului își pierde rapid apa, astfel încât își petrece cea mai mare parte a timpului în apă. Pe mal, hipopotamul se stinge noaptea pentru a găsi mâncare.
 • Piticii hipopotati pe tarm petrec mai mult timp, dar au nevoie si de bauturi zilnice obisnuite pentru a preveni uscarea si fisurarea pielii.
 • De regulă, hipopotamii trăiesc în apropierea apei proaspete, deși uneori se observă în mare.

Hipopotam sau hipopotam?

Hipopotam sau hipopotamNume latin hipopotam luate din limba greacă veche și mijloace "Calul râului". Deci, grecii antice au numit fiara uriașă care trăia în corpuri de apă dulce și făcea sunete asemănătoare cu cea a unui cal.

În Rusia și într-o serie de țări din CSI, un hipopotam este numit de obicei un monstru, iar rădăcinile acestui nume sunt biblice. Într-un cuvânt Behemoth în cartea lui Iov monstru - întruchiparea dorințelor carnale.

În general, ambele nume înseamnă același lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
» » Cum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
© 2021 amigdas.com