amigdas.com

Când copiii au dinți de copil?

Dinți de dinți: atunci cândMulți părinți așteaptă cu nerăbdare momentul în care un copil are dinți de copil. În același timp, nu mai puțin plăcut pentru ei, și pierderea lor, când în schimb încep să crească dinții permanenți. Aici, părinții trebuie să fie foarte atenți și să știe în prealabil cum trebuie tratat în mod corespunzător acest proces și care sunt cele mai frecvente încălcări.

Dinții din lapte se joacă un important rol în dezvoltarea corpului unui om mic. Faptul este că acestea sunt necesare pentru formarea corectă a aparatului maxilo-facial și a mușcăturii. Prin urmare, părinții nu vor fi împiedicați chiar înainte de acest moment pentru a afla exact cum să înlocuiți dinții de lapte și când trebuie să începeți să vă faceți griji și să căutați ajutorul unui specialist.

Simptomele pierderii dinților copilului

Dinții din lapte scapă dintr-un motiv, se întâmplă astfel încât dinții mai mari, permanenți, pot crește în locul lor. Fiecare părinte poate să știe în mod independent că în curând copilul va veni în acest proces. Acest lucru este indicat de următoarele caracteristici caracteristice.

Extinderea spațiilor interdentare

Acest semn, ca regulă, trebuie respectat la vârsta de cinci ani. Dacă nu există spațiu suficient între dinții de lapte, pot apărea unele neregularități în timpul creșterii dinților permanenți. Prin urmare, este necesar să se acorde o atenție deosebită amplasării dinților lapte relativ unul față de celălalt. Și dacă acestea sunt libere, acesta este un motiv bun de îngrijorare.

Disocierea rădăcinilor dinților

Un astfel de proces trebuie respectat cu mult înainte ca primele dinți de lapte să înceapă să cadă. Pe măsură ce rădăcinile se dizolvă, dintele începe să se desprindă și ulterior să cadă.

Când dinții copilului cad:

Cel mai adesea, pierderea dinților de lapte are loc în aceeași ordine în care au crescut. Primii dinți începe să se năruie, care sunt în centrul maxilarului inferior, iar după ce le vine rândul său incisivilor centrali și laterali ai maxilarului superior, și cele mai recente sypyatsya molari mici și mari.

Câți ani mor dinții copiilor?

Schema de prolaps a dinților din laptePuteți obține un răspuns la această întrebare prin căutarea corespunzătoare schemă. În principiu, procesul de înlocuire a dinților de lapte prin permanență durează aproximativ 5-8 ani. Cu toate acestea, în fiecare caz, acest lucru se întâmplă în moduri diferite, câteodată poate dura mai mult sau mai puțin timp. Totul depinde de băut și de dietă. Nu cel puțin în acest rol este jucat de factorul ereditar.

Când un copil se transformă în vârstă de 13-14 ani, are de obicei deja timp să renunțe la toți dinții de lapte. Este de remarcat faptul că, la fete, dinții constanți cresc mult mai devreme decât la băieți.

Fie că așa cum este posibil, în adolescență, o persoană crește deja în picioare dinți în locul laptelui căzut.

Experții sfătuiesc părinții care nu știu câți ani dinții cad din lapte, monitorizează cu regularitate acest proces. Aici balanța spațială este foarte importantă. Este important să ne amintim că dinții copiilor sunt necesari în gură pentru a păstra un loc pentru viitorii indigeni. Prin urmare, este necesar să facem tot posibilul pentru a ne asigura că primii dinți rămân în cavitatea orală cât mai mult posibil. Apoi, dinții permanenți își vor ocupa locul potrivit fără a se deplasa alți dinți.

Atunci cand dintii permanenti erup?

După cum se poate considera din statistici, dinții permanenți ai copiilor cresc într-o anumită măsură ordinea:

 • primii molari. Ele încep să crească chiar înainte de începerea procesului de pierdere a dinților din lapte. Cel mai adesea acest proces începe la vârsta de cinci ani;
 • incisivii centrali. Impactul lor începe la vârsta de 6-8 ani;
 • incisivii laterali superioară și inferioară încep să cadă la 7-9 ani;
 • Fangs, primul și al doilea premolar - în 9-12 ani;
 • al doilea molar - la vârsta de 11-14 ani;
 • al treilea molar și dinții de înțelepciune sunt ultimii - aceasta se întâmplă de obicei după 17 ani.

Ce ar trebui să facă părinții?

De regulă, în timpul schimbării dinților copiii nu simt senzații dureroase. Deși toți aceiași experți recomandă părinților să fie atenți în timpul acestui proces și să acorde atenție unui număr important momente:

 • Cum să vă spălați dinții în mod corespunzătorpe fundalul imunității slăbite, pot apărea condiții favorabile dezvoltării cariilor. Având în vedere acest lucru, pentru a păstra noii dinți, este necesar să le curățați în mod regulat de cel puțin 2 ori pe zi, folosind o perie cu peri moi și pastă de dinți;
 • când dinții copilului încep să cadă, este util după din fiecare masă pentru a clăti cavitatea bucală pentru a elimina din ea microorganisme periculoase. Poate fi un decoct de mușețel, un agent special de clătire sau apă caldă simplă;
 • o atenție deosebită trebuie acordată alimentației bebelușului, deoarece poate contribui la întărirea emailului dinților permanenți. Este de dorit ca în dieta sa să existe suficiente alimente bogate în calciu;
 • uneori după ce dintele este căzut în gură, un puternic sângerare în gaură. Pentru a opri acest proces, trebuie să fie plasat un tampon de bumbac. În plus, în următoarele două ore este necesar să nu se mănânce alimente și băuturi;
 • uneori în timpul pierderii dentare un copil poate simți o durere severă sau poate să apară în inflamația cavității orale cu febră și chiar umflarea gingiilor. În astfel de cazuri, nu încercați să vă ajutați singur copilul, trebuie să căutați imediat ajutor de la un medic.

De asemenea, trebuie să mergeți fără întârziere la medicul dentist și atunci când dinții permanenți încep să crească fără lactație. Este posibil ca pentru formarea corectă a dinților noi să fie necesară scoaterea laptelui.

Ce nu se poate face?

Pentru a preveni apariția unor consecințe negative în timpul pierderii dinților nu este atât de dificilă. Pentru aceasta, urmatoarele măsuri:

 • Slăbiți dintele singurobservând semne de cădere timpurie a dinților, este necesar să începeți să slăbiți dinții de lapte cu probleme în mod independent;
 • includeți în dietă alimente foarte solide - nuci, biscuiți, carameluri;
 • prizhech deschide găuri cu ajutorul compușilor antiseptici, de exemplu, peroxidul de hidrogen, soluțiile și tincturile pe alcool.

Pentru a observa procesul de pierdere a dinților în timp, este necesar să mergem cu copilul la medicul dentist cel puțin de două ori pe an.

De ce există o pierdere prematură a dinților?

Potrivit medicilor stomatologi, de obicei pierderea dinților bebelușilor începe la vârsta de 6 ani. Cu toate acestea, uneori, acest proces poate începe mai devreme sau mai târziu. Totul depinde de dezvoltarea și creșterea copilului.

Momentul schimbării dinților laptelui la dinții permanenți se poate schimba datorită influenței anumitor factor:

 • boli infecțioase;
 • alăptarea prea scurtă sau prelungită;
 • toxicoza acută în timpul sarcinii.

Dacă schimbarea dinților la dinții permanenți are loc înainte de 5 ani, acest lucru poate fi adesea explicat prin următoarele cauze:

 • rahitism la o vârstă fragedă;
 • fenilcetonurie sau infecții severe în anamneză;
 • ereditar.

Potrivit experților, schimbarea dinților de lapte la permanență după data scadenței este mai preferabilă. Cu toate acestea, dacă acest lucru se întâmplă după 8 ani, părinții trebuie să înceapă să se îngrijoreze și să-și arate copilul la medic.

Probleme și soluții

Uneori, în timpul schimbării dinților de lapte până la permanență există anumite simptome, din cauza cărora copilul trebuie să-i arate urgent dentistului. Cel mai adesea, o astfel de necesitate poate apărea datorită așa-numitelor "dinți de rechin", întârzierea apariției dinților permanenți și inflamația gingiilor.

 1. Dinții de rechinrechin dinți. Cel mai adesea, această patologie trebuie diagnosticată la copii, ale căror dinți permanenți cresc înaintea laptelui. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, deoarece o astfel de situație nu cauzează încălcări negative în dezvoltarea aparatului maxilo-facial. De regulă, dinții rechinilor apar în 3 luni, iar apoi părinții trebuie să decidă înlăturarea dinților din lapte.
 2. excesiv durere. Din păcate, nu toți copiii au un proces de schimbare a dinților dentari la permanent fără complicații. Uneori, pacienții mici pot prezenta dureri severe, umflături și febră. În majoritatea cazurilor, temperatura crește nu mai mult de 38 de grade, dar datorită stresului crescut asupra sistemului nervos, aceasta poate provoca oboseală rapidă și insomnie la copil. În plus, din cauza inflamației gingiilor, un copil poate avea un scaun. Pentru a elimina rapid și eficient aceste simptome, medicii prescriu copiilor un medicament special "Dentokind". Acest medicament are un efect complex și ajută, în plus față de ameliorarea durerii și a inflamației pentru a restabili somnul normal și funcționarea sistemului nervos.
 3. apariție hematom. A se observa o patologie similară de erupție a dinților permanenți apare în cazuri foarte rare, dar dacă apare, dă copilului un disconfort grav. Observați că hematomul apare adesea pe marginea axului gingiei. Arată ca un balon de culoare violet-roșie sau cianotică, care conține un lichid sângeros. Această educație provoacă durerea copilului, ceea ce face ca mâncarea să devină o problemă, și propria lui capricioasă și neliniștită. Hematomul dispare câteva săptămâni mai târziu, când crește un dinte permanent.

Pentru a elimina disconfortul, medicii recomandă utilizarea unei paste dentare adezive "Solcoseryl", care trebuie tratată în mod regulat zona inflamată. În plus, este util să se aplice gelul dentar "Kamistad" și "Kalgel" care conțin lidocaină pentru a reduce sindromul de durere. Dacă este posibil, apariția unor astfel de patologii necesită adoptarea de măsuri urgente, pe care dentistul ar trebui să le determine după examinare.

Dintele nu crește după lapte

Trebuie să știți că, în toate cazurile, copilul nu poate crește dinții permanenți. Acest lucru se poate întâmpla din următoarele motive:

 1. retențieretenție. O patologie similară înseamnă o întârziere în erupția dinților permanenți. Dacă există o retenție completă, atunci în imagine puteți vedea rudimentul format al dintelui, care datorită influenței anumitor factori nu poate ieși din maxilar. Aceasta se poate datora îndepărtării prematură a dintelui de lapte, a caderii sale târzii, precum și localizarea inadecvată sau prea adâncă a rudimentului. De asemenea, unii pacienți trebuie să diagnosticheze retenția parțială, în care numai partea superioară a coroanei apare în gură, iar partea inferioară rămâne ascunsă sub gingie pentru o lungă perioadă de timp;
 2. Edentia. Cel mai adesea, apariția acestei încălcări a erupției dinților permanenți este asociată cu absența unuia sau mai multor dinți sau absența completă a rudimentelor dinților permanenți. Primul caz, care în practica medicală se numește adenă parțială, este adesea observat datorită morții rudimentului dintelui în timpul etapei de formare. În ceea ce privește al doilea, poate apărea din cauza unei încălcări a dezvoltării fetale a fătului.

În orice caz, dacă observați o problemă cu schimbarea laptelui Zubikov constanta, aveți nevoie pentru a arăta cât de repede un copil poate fi un ortodont pentru a determina strategia de tratament adecvat.

concluzie

Nu toți părinții tinerilor știu că un astfel de proces, precum pierderea dinților din lapte și creșterea în locul lor permanent, necesită o atenție specială din partea lor. Faptul este că acest proces nu merge întotdeauna fără complicații. Deseori dinții permanenți cresc fără dureros senzatii pentru copil. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze permanent starea dinților în cavitatea bucală și la primele semne de încălcare să înceapă să acționeze.

În funcție de problema care a apărut, medicul după examinare, concentrându-se pe modelul corect al creșterii dinților, poate oferi diferite modalități de a le rezolva. Acestea pot fi medicamente dentare speciale pentru durere și inflamație. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi necesară îndepărtarea forțată a dinților de lapte pentru a crea condiții pentru creșterea normală a constantelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Copilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințeCopilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințe
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Greșelile greșite la un copil: tratamentGreșelile greșite la un copil: tratament
» » Când copiii au dinți de copil?
© 2021 amigdas.com