amigdas.com

Un frenum scurt al limbii copilului: cum este?

Frenum sublingual scurtAnkyloglossia este o patologie comună a structurii cavității bucale. Se caracterizează prin prezența unui frenum prea scurt. O scurtă frenum se găsește adesea la nou-născuții din casa genitivă. Un frenum anormal este definit simplu: un cord subțire merge până la capătul limbii. Patologia este situația în care absența măsoarei și limba se conectează cu partea inferioară a gurii.

Stemă scurtă a limbii în copil: structură, descriere, tratament

Mijlocul limbii Este un țesut conjunctiv care fixează limba în partea inferioară a cavității bucale. Arată ca o membrană subțire. Un frenum scurt este un defect al cavității bucale, care poate interfera cu mișcarea limbii. Majoritatea copiilor se confruntă cu această problemă.

Trebuie remarcat faptul că o scurtă frenum de limbă ar trebui să fie observată de către un specialist în spital la prima examinare. Dar există cazuri când se determină o astfel de structură în momentul în care copilul începe să vorbească. Această patologie este congenitală și ereditară. În acest caz merită să înțelegeți că problema înțelegerii este diferită. În cazul în care patologia este congenitală, atunci limba copilului este imobilizată și, astfel, face dificilă pronunțarea majorității sunetelor de vorbire. Cu o astfel de patologie, apare formarea unei catene musculare. În cazul în care există o patologie parțială a frenului limbii, rolul lanțului muscular este efectuat de țesutul conjunctiv.

Care este pericolul din spatele frunzei scurte a limbii?

Stema scurtă este o patologie congenitală. În legătură cu aceasta, dezvoltarea și funcționalitatea joncțiunii limbii și maxilarului inferior sunt perturbate. Cu toate acestea, mobilitatea sa în cavitatea bucală este complet limitată. În acest fel, un copil poate avea probleme de vorbire. Probleme cu o limbă de călcat pot apărea în două versiuni:

 1. Când să tăiem frânaaceștia sunt copii mici care sunt alăptați, adică, ca rezultat al reflexului. Puteți observa acest lucru imediat, deoarece călcâiul limbii este foarte scurt, astfel încât limba nu va putea funcționa în mod normal. Copilul nu poate consuma, suge cantitatea potrivită de lapte pentru el. În această versiune se adaugă nutriția artificială;
 2. o altă opțiune este defectele de vorbire. Ele conduc la faptul că copilul nu este capabil să pronunțe sunetele în mod corect. Adică, imobilitatea parțială a limbii, ca rezultat al unei frenuri scurte, duce la o pronunțare incorectă.

Cauzele dezvoltării defectelor lingvistice la un copil

Anomalia se dezvoltă cu mult înainte de nașterea unui copil. Se poate forma în prezența factorilor negativi. Acestea includ:

 1. predispoziție genetică precară;
 2. infecția fătului în timpul sarcinii;
 3. experientele mamei de boli virale si infectioase in timpul sarcinii;
 4. ca urmare a leziunilor mecanice ale abdomenului în timpul sarcinii;
 5. grupa de vârstă (peste 35 de ani);
 6. ecologie adversă și alți factori de etiologie neclare.

Cum să distingem o scurtă căpăstru de limbă de una normală?

În caz de suspiciune cu privire la lungimea insuficientă a ligamentului copilului dumneavoastră, trebuie să vă uitați la el și să analizați starea sa generală. Determinați prezența unui frenum scurt este foarte posibil. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de:

 1. Este necesar să tăiați o căpăstru sub limbăun ligament normal indică faptul că bebelușul este capabil să miște limba. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să atingeți partea de jos a buzei. Dacă copilul primește limba, atunci totul este în ordine. Dar dacă nu o poate face, atunci există temeri că limba nu este suficient de lungă;
 2. ajungeți la copilul palatului poate fără probleme, dacă căpăstru sale are o lungime normală;
 3. poziția limbii în timpul plângerii este un semn clar al stării copilului. În timpul plângerii în absența patologiilor, limba se ridică. În cazul în care încheietura nou-născutului este scurtă, atunci marginea limbii se ridică, iar în mijloc rămâne nemișcată.

Pentru a clarifica diagnosticul, trebuie să contactați un medic pediatru care va prescrie o consultare suplimentară cu un medic ortodont, neonatolog și dentist.

De ce este cursa scurtă?

În majoritatea cazurilor oamenii de știință observă că un frenum scurt de nou-născuți este un rezultat al eredității. În cazul în care tu sau soțul tău ai avut o asemenea anomalie și copilul pe care îl poate avea. Dar există și alte probleme, care, de asemenea, nu trebuie exclusă:

 • în primele douăsprezece săptămâni de sarcină, în momentul în care s-au format organele și sistemele copilului, mama insarcinată a suferit stres, toxicoză, o boală virală, un efect chimic sau luarea de medicamente;
 • sarcina târzie (peste treizeci și cinci de ani).

În unele cazuri, este imposibil să se stabilească cauza exactă a defectului.

Dificultatea legăturii scurte a limbii

Pentru o anomalie, este necesar ca în viitor să existe trei motive de problemă, cu o limbă scurtă:

 1. Ceea ce împiedică călcarea sub limbăincapacitatea de a hrăni pe deplin laptele matern. Un copil nu poate obține cantitatea potrivită de lapte matern pentru că limba lui rămâne nemișcată. Ca urmare, el începe să se nervoasă, mușcă și chiar zdruncină. Pentru a obține o masă completă, copilul nu poate, deci este mai bine să transferați copilul la alimentație artificială cu laptele matern care alăptează;
 2. atunci când o problemă este detectată la o vârstă mai înaintată, copilul are probleme cu mâncarea;
 3. mușcăturile incorecte, defectele de fixare a dinților, precum și incisivii inferiori cresc în interior;
 4. probleme cu pronunția cuvintelor;
 5. probleme cu somnul;
 6. perturbarea procesului respirator.

Tipuri existente de anomalie a cărămizilor

 1. Frenum scurt la copiiO mișcare subțire, transparentă și fermă a limbii.
 2. Subțire, ușor transparent, fixat de marginea anterioară la vârful limbii.
 3. Groase și opace.
 4. Șapă scurtă și densă, care se leagă de mușchii limbii.
 5. Fold, traversat cu mușchi linguali.

Simptomatologie și semne de frenum scurt

Pentru a determina patologia nou-născutului, este suficient să vezi cum mănâncă laptele mamei. Dacă există o patologie, el nu poate face asta. Prin urmare, cu o frână scurtă, acest proces poate fi numit complex. De asemenea, bebelușul se poate obosi repede, iar mama - se simte disconfort în timpul hrănirii. Întreruperea procesului de alăptare. Intrarea la hrană devine frecventă și lungă. În timpul aplicării copilului la sânul mamei, copilul va fi capricios, se va îndoi și va răsturna capul, poate refuza de la sân. Ca urmare, el va fi nervos și nu va câștiga greutatea potrivită.

La copiii mai mari există o încălcare a mușcăturii, dificultate în pronunțarea unor scrisori sibilante și a altor scrisori. În plus, devine problematică instalarea implanturilor, protezelor și vindecarea oricăror boli ale gurii.

Diagnosticul bolii însăși

Cel mai adesea, un defect de acest fel se găsește la băieți. Părinții pot determina în mod independent prezența sau absența patologiei. Mișcarea limbii copilului va fi constrânsă, el se va atașa la maxilarul inferior, și lipi-l din gură nu funcționează. La vârsta școlară, un copil nu-și poate linge buzele, de vreme ce nu le va atinge.

Metode de tratare a unui frenum scurt

Pentru astăzi în medicină se aplică două metode de tratare a unei mâini scurte. Prima metodă este conservatoare, iar a doua este operația de tăiere. În cazul în care este imposibil să efectuați operația, prescrieți un tratament conservator sub formă de gimnastică, care ajută la întinderea mușchilor.

Exerciții zilnice, puteți obține anumite rezultate.

 1. Care sunt metodele de îndepărtare a căpăstruiPe buza superioară pentru a lăsa gemul și cere să lingă.
 2. Închideți gura și trageți buzele în tub.
 3. Strângeți buzele strâns și întindeți-vă într-un zâmbet.
 4. Când gura este închisă, utilizați vârful limbii pentru a alterne cu obrajii.
 5. Trageți-vă buzele și încercați să le smulgeți.
 6. Marginea limbii ajunge la buzele superioare și inferioare.
 7. Limbă pentru a trage înainte și pentru ao muta în jur.
 8. Alăptarea este cel mai bine dată pentru a linge o lingură de argint.

Clasele ar trebui să fie efectuate zilnic de câteva ori pe zi. Durata totală a lecțiilor ar trebui să fie de cel puțin cinci minute.

În ceea ce privește chirurgia, există trei tipuri de intervenții chirurgicale. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

 1. Metodă chirurgicală de îndepărtare a căpăstruiFrenotomy. Aceasta este o operație simplă, și anume că o incizie se face la o distanță de o treime din lungimea jumperului din dinți. În acest caz, marginile membranei mucoase se apropie și apoi sunt suturate. Operația poate fi efectuată imediat după nașterea copilului în casa genitivă. În acest caz, este deosebit de importantă la ce vârstă se poate tăia frâna. Când copilul este nou-născut, există mai puține terminații nervoase în constricția vaselor de sânge. Prin urmare, copilul nu va primi disconfort în timpul acestei operații. Durerea copilului nu va simți dacă operația se face la timp. La vârsta mai înaintată, copilul va fi anesteziat. Acest tip de operație poate fi efectuată numai pentru copiii cu vârsta sub nouă luni. Singurul disconfort este că trebuie să te culci cu gura deschisă. Reabilitarea are loc în câteva ore. De îndată ce nou-născutul este aplicat pe piept, el simte în mod necesar schimbările și va putea suge laptele în mod normal. Mama va fi și mai confortabilă.
 2. Lista lui Glickman. Efectuată în aceleași condiții ca și prima metodă. Dar, în această versiune, căpăstru trebuie să fie securizat de sus cu o clemă. Sub clește sunt disecate țesuturile.
 3. Metoda lui Vinogradova. În această variantă, este necesar să decupați clapeta din căpățâna sub forma unui triunghi. Apoi, o coase pe suprafața rănii. Înainte de operație se efectuează teste, iar la vârsta de peste nouă luni se efectuează o operație sub anestezie. Procedura poate dura mai puțin de zece minute. După aceasta, nu se recomandă să mâncați alimente fierbinți și solide. Rana se va vindeca in 24 de ore, dar trebuie respectata igiena cavitatii bucale.

Este necesar și când au tăiat frâna?

Cum să fii cu o căpăstru sub limba unui copilExistă opinii diferite despre anghiloză. Unii cred că este necesară o tăiere a căpăstru, în timp ce alții, dimpotrivă, categoric nu acceptă această metodă la o vârstă fragedă. Principalul lucru este acesta, că decizia rămâne numai pentru părinți. Este de remarcat și faptul că, dacă jumperul devine o problemă de hrănire, dieta necorespunzătoare și subponderiul va deveni o indicație gravă pentru intervenția chirurgicală.

Pentru alte motive nu mai puțin grave pentru intervenția chirurgicală este deplasarea dentiției. Și, de asemenea, mușcăturile incorecte sau defectele sunt indicații pentru operație.

Intervenția chirurgicală poate fi prescrisă numai după examinarea detaliată și consultarea unor specialiști. Este demn de remarcat că este mai bine să efectuați operația la vârsta nou-născută. Se remarcă faptul că după intervenția chirurgicală a nou-născuților, apetitul se îmbunătățește. Trebuie remarcat faptul că la copiii mai mari există o mare probabilitate de fuziune a căpăstrui. Prin urmare, pentru a consolida rezultatul, sunt necesare exerciții de terapie logică specială pentru a ajuta la întinderea ligamentelor. Sunt necesare clase pentru corectarea sunetelor. În acest caz, copilul pronunță deja în mod incorect multe sunete.

Metode de înlăturare a căpăstruiÎn cazul în care copilul dvs. a fost găsit o scurtă căprioară, nu vă disperați. Mai întâi, fă-ți propriile observații. Trebuie să știți cât de mult este mai mică decât dimensiunea necesară. Dacă bebelușul se simte bine, mănâncă suficient și câștigă greutate, atunci mănunchiul poate fi întins independent cu ajutorul exercițiilor. Apoi nu veți avea nevoie de o operație chirurgicală.

Dar dacă există toate aceleași probleme, nu ezitati. Este necesară consultarea unui medic și efectuarea unei astfel de operațiuni minore. Amintiți-vă că la o vârstă fragedă pentru a repara această situație este mult mai ușor decât în ​​cel vechi pentru a corecta nu numai patologia, ci și defectele pronunțării. Nou-născutul nu va simți nimic, procedura este rapidă și fără durere pentru el. La o vârstă mai înaintată, acest lucru va fi mult mai dificil, deoarece orice manipulare se face sub anestezie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
Stema scurtă a buzei superioare în copil, cum să pruneStema scurtă a buzei superioare în copil, cum să prune
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Plastice de frenul scurtat al limbii cu laserPlastice de frenul scurtat al limbii cu laser
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Ridicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtareRidicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtare
Ce spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și griCe spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și gri
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
» » Un frenum scurt al limbii copilului: cum este?
© 2021 amigdas.com