amigdas.com

Unde trăiește bizonul american

Creșterea populației de bizoniAmerican Bison

, cunoscută și sub numele de bivol american, este o specie nordică americană de bizon, milioane de indivizi care au călătorit odinioară în câmpiile Americii de Nord. Această specie de bovine sa abătut de la o linie comună de strămoși cu un bivol și un bivol african cu aproximativ 5-10 milioane de ani în urmă. Fotografie a bizonului.

habitatul istoric al acestor mamifere a fost o zonă vastă între Great Bear Lake în partea de nord-vest a Canadei, mexicane Durango și Nuevo Leon în partea de sud, coasta atlantică a Statelor Unite de la New York la Florida. Aceste animale au fost observate și în Carolina de Nord în 1750.

La rândul său, de secole, IX și XX, au dispărut aproape din cauza unei combinații de vânătoare comerciale, de sacrificare și de carne importate din Lumea Veche pentru America de boli vite.

Până în prezent, după salvarea acestei specii de la dispariția completă a habitatului de bizon este în principal limitată la mai multe parcuri naționale și rezerve.

American Bison

Bizonul este a vedere a unui artiodactyl mare mamifere de tauri. Ea are un corp lung, blond, iarna de culoare maro închisă și o vară mai deschisă, maro deschisă. capului și lungimea corpului poate fi de până la 3,5 m. înălțimea umărului variind de la 152 cm la 186 cm. Greutatea tipică variază de la 460 la 988 kg pentru masculi și între 360 ​​și 544 kg la femele. Tullurile mature sunt de obicei mult mai mari decât vacile. Capul și membrele anterioare sunt masive, ambele sexe au coarne scurte curbate, care poate crește până la 61 cm în lungime.

Există două subspecii - stepa și bizonul pădurilor. Pădurea este mai mare și mai grea decât stepa în aceeași vârstă și sex.

bizonBizonii sunt erbivore. Planificarea lor zilnică include perioade de pășunat, odihnă și guma de mestecat de două ore și apoi se deplasează într-o locație nouă. Ele fac tranziții zilnice în căutare de hrană pe tot parcursul verii. În văile montane, aceste animale trec în medie cu 3,2 km pe zi. Intervalele de vară, aparent, depind de schimbările sezoniere ale vegetației, de intersecția și mărimea zonelor de hrană și de numărul de insecte muscatice. Disponibilitatea apei este, de asemenea, un factor important în migrație.

Principalele habitate sunt văi ale râurilor, preuri și câmpii. Mediul lor tipic este pajiștile deschise și terenurile semi-aride. Ei, de asemenea, pasc în zone colinare sau muntoase. Buffalo cireadă Yellowstone Park întâlnit la o înălțime de mai mult de 2 mii. Metri, iar turma locuiește în apropierea munților Henry, pășunatul în văi de munte, la o înălțime de mai mult de 3 mii. Metri.

Diferențe față de zidul european

Deși arată asemănător, bizonul american și bizonul european prezintă o serie de diferențe fizice și comportamentale. Aspectul american este ușor mai greu și are picioare mai scurte. Torsul său este mai păros, este mai ușor de îmblânzit decât un bizon și se înmulțește cu efectivele de animale.

În ciuda faptului că bizonul sunt rudele cele mai apropiate ale animalelor cu coarne mari, nu au fost niciodată domesticite de americanii nativi. Încercările de domesticire a europenilor înainte de secolul XX au avut un succes limitat. Acest animal a fost descris ca având o natură sălbatică și incontrolabilă. Manevrabilitatea și viteza combinate cu dimensiuni și greutate mari fac dificilă reținerea efectivului, deoarece acestea pot distruge cu ușurință majoritatea sistemelor de gard.

Unde trăiește bizonul?

Astăzi aceste animale se află în efective publice și private. Parcul de stat Custer din Dakota de Sud găzduiește 1500 de persoane. Aceasta este una dintre cele mai mari efective disponibile publicului din lume, dar unii cercetători se îndoiesc de puritatea genetică a acestor animale. Ei susțin că efectivele pure genetic pe terenuri publice în America de Nord pot fi găsite numai în:

 • Unde locuiesc bizonii?Parcul Yellowstone;
 • munții lui Henry din Utah;
 • Parcul National Parcul Vant din Dakota de Sud;
 • Rezervația indiană a Fort-Pok din Montana;
 • Parcul Național Elk Island;
 • Wood Buffalo National Park din Alberta;
 • Parcul național Albert Prince din Saskatchewan.

Animalul de pe insula Antelope din Utah, format din 550-700 de indivizi, este unul dintre cele mai mari și mai vechi efective din Statele Unite. Adevărat, studiile genetice recente au arătat că, la fel ca majoritatea bizonilor americani, bizonul de pe insula Antelope are gene de animale. Potrivit cercetătorilor, în lume există doar 12 000-15 000 de rasă pură. Sa constatat că majoritatea hibrizilor arată exact ca un bizon de rasă pură, astfel încât apariția acestui animal nu este un indicator al rasei.

În anul 2002 Guvernul Statelor Unite a donat guvernului mexican mai multe bivoliți din Dakota de Sud și Colorado. Descendenții lor trăiesc în rezervele mexicane:

 • Ferma El Uno în Janos;
 • în Canonul Santa Elena;
 • Chihuahua;
 • Bocillas del Carmen;
 • Coahuila în largul coastelor de sud ale Rio Grande;
 • în jurul unei linii de pășuni alături de Texas și New Mexico.
Bison și urmașii lor
Comportamentul social al lui BisonDiferențele dintre bizon și bizonBuffalo Bison

Până în prezent, aproximativ 30.000 de persoane trăiesc pe terenuri publice, care includ rezervele ecologice și de stat. Aproximativ 15 000 de bizoni sunt considerați sălbatici. În 2009, bizonul a fost reintrodus în rezervația biosferei pe pământul federal mexican. În 2014, triburile americane și popoarele indigene din Canada au semnat un acord privind restaurarea populației lor.

Comportamentul și reproducerea socială

Bivolii femelă trăiesc în efectivele mamei, care includ și alte femele și descendenții lor. Puii de sex masculin părăsesc efectivul matern la vârsta de trei ani, iar bizona fie trăiește singur, fie se alătură altor bărbați în turmele de burlaci. Eșecurile de sex masculin și de sex feminin nu se amestecă de obicei până la sezonul de reproducere, care începe în perioada iulie-septembrie. Cu toate acestea, efectivele de sex feminin pot conține și mai mulți bărbați adulți.

Bison are o speranță de viață de aproximativ 15 ani în sălbăticie și până la 25 de ani în captivitate.

Diferențele dintre bizonLa sfârșitul primăverii și vara, aceste animale preferă zonele deschise. În timpul toamnei și iernii, acestea tind să se adune în zone mai împădurite. În acest moment își freacă coarnele de copaci, preferând copaci aromatici, cum ar fi cedrul și pinul. Poate că acest lucru se datorează protecției împotriva insectelor. Cedrii și pinii emit arome care resping tantarii și alți paraziți.

În unele zone bison este vânat în mod regulat de lupi. Acest lucru se întâmplă, de regulă, la sfârșitul verii și la începutul verii, iar atacurile se concentrează, de obicei, pe vaci și viței. Șeptelurile sănătoase mature din efective rareori devin victime. Ursii grizzly pot reprezenta, de asemenea, o amenințare la viței și, uneori, la animale vechi, rănite sau bolnave.

Bison este unul dintre cele mai periculoase animale din parcurile naționale americane și canadiene. Ei pot ataca oamenii, chiar dacă nu sunt provocați. Păreau încet, dar reușesc să-l prindă pe omul care alerga. Viteza de rulare este de aproximativ 60 km pe oră.

creșterea populației

Vânătoare pentru bizonul american a fost principala activitate pentru locuitorii din Midwest. Mai târziu, s-au alăturat vânătorii profesioniști americani, ceea ce aproape a dus la dispariția acestei specii în 1890. După o măcelărie mare în anii 1800, numărul acestor animale din America de Nord a scăzut la 541 de persoane.

După ce au fost luate măsuri pentru a salva această specie, numărul treptat a început să crească. Mărimea turmei domesticite canadiene a crescut brusc în anii 1990-2000. Mai jos este numărul acestor animale în America de Nord după ani:

 • 1800 - 60.000.000;
 • Diferențele dintre bizon și bizon1830 - 40.000.000;
 • 1840 - 35 650 000;
 • 1870 - 5 500 000;
 • 1880 - 395.000;
 • 1889-541 (SUA);
 • 1900-300 (SUA);
 • 1944 - 5000 (SUA), 15 000 (Canada);
 • 1951 - 23,340;
 • 2000 - 36.000.

Principala problemă, cu care se confruntă astăzi bizonul, este lipsa diversității genetice. O altă problemă genetică este intrarea genelor din efectivele de animale în populație prin hibridizare. Mulți fermieri au trecut în mod deliberat cu vite. Asociația Națională a Bizonilor din Statele Unite a adoptat un cod de etică care interzice membrilor săi să treacă conștient aceste animale cu orice altă specie.

Printre triburile indiene Bizonul sunt considerate animale sacre și un simbol religios. Imaginile acestor animale sunt adesea folosite în America de Nord pentru sigilii oficiale, steaguri și embleme. În 2016, bizonul american a devenit animalul național al Statelor Unite. Este un simbol al Kansas, Oklahoma și Wyoming, care au adoptat acest animal ca simbol oficial de stat și multe echipe sportive l-au ales ca mascot. În Canada, el este animalul oficial al provinciei Manitoba și este reprezentat pe stema poliției montate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Descriere, habitat și fotografii ale bivolului africanDescriere, habitat și fotografii ale bivolului african
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Unde trăiește bizonul american
© 2021 amigdas.com