amigdas.com

Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?

Cauze de distrugere a smalțuluiUn astfel de fenomen ca o gaură în dinte ar trebui eliminat cât mai curând posibil în cabinetul stomatologic, chiar dacă dintele nu a început încă să sufere.

Hole în dinte Este o dovadă vizuală a rezultatului unei boli dentare. Prin urmare, ar trebui să știți ce să faceți dacă a apărut.

Cum apare o astfel de gaură?

Sigla sănătoasă netedă și netedă. Dar dacă nu ștergi resturile, atunci va forma o pelicula speciala - placa, ale carei componente sunt bacterii. Acest film se va întări după un timp, iar organismele patogene din acesta vor da un acid care distruge smalțul. Ca rezultat, o persoană va dezvolta o boală numită carie.

Etape de distrugere a smalțului

Mai întâi există o mică gaură. Apoi, treptat, crește în dimensiune. Aceasta înseamnă că distrugerea smalțului are loc în următoarele etape:

 1. Cauzele unei găuri în dințiPe smalț există o specie albică care mai târziu devine maro. Nu există încă nimic de rănit. Numai medicul poate vedea problema.
 2. Dezvoltă carii superficiale. Dacă nu faceți nimic la timp, agenții patogeni afectează smalțul din stratul superior. Inflamația se va dezvolta, ducând la distrugere. Emaila de dinți reacționează la schimbările de temperatură și acid în alimente, dintele începe să dureze.
 3. Distruge nu numai smalțul în sine, ci și dentina. O mică gaură este vizibilă, alimentele rămân aici și putrezesc. O persoană are dureri dacă inhalează aer prin gură. A fi bolnav într-o gură acum va fi constantă, mijloacele de eliminare a senzațiilor dureroase, nu pot ajuta sau ajuta.
 4. Apare carii profunde. Gura dintelui devine o cavitate mare, smalțul și dentina devin moi. Începe să doară, dacă atingi fundul, care este deja deschis. Nervii și pietrele vasculare devin inflamate. Dezvoltarea pulpitei (acute și cronice), care apoi trece în periodontita (apare abcese, osteomielita apare când rupere prin puroi, eventual, care afectează contaminarea sângelui în timpul țesut). Durerea este severă și agravează mai ales pacientul pe timp de noapte. Aceste probleme sunt tratate chirurgical.

De ce apare o gaură în dinte?

Apariția unei astfel de deschideri este influențată de următorii factori:

 • De ce era o gaură în dintestilul de viață incorect (slăbirea corpului și pierderea vitaminelor din cauza unei alimentații necorespunzătoare, nerespectarea normelor de igienă, nivel scăzut de fluor în smalț);
 • factor extern (malocluzie, ereditate slabă, apartenență la sexul feminin, apă de slabă calitate, sensibilitate la boli);
 • fiziologie (smalt rău, structură maxilară);
 • geografia locuirii (condițiile climatice, terenul, tipul de sol);
 • alimente (consumul unui volum mare de alimente dulci, aditivi sintetici, carbohidrați și conservanți).

Hole în dintele copilului

Chiar dacă dinții sunt încă lactate, atunci și ei sunt expuși la carii. Dintre acestea, microorganismele patogene trec la dinții constanți ai copilului, care au ieșit.

Prin urmare, trebuie să aveți grijă de gura copilului. Acest lucru trebuie făcut cu o periuță de dinți și un fir.

Cum de a vindeca o gaură în smalț acasă?

Gaura din smalt ar putea să nu fie întotdeauna dureroasă, dar trebuie tratată, altfel durerea va deveni cronică, iar dentistul este implicat în acest lucru. Dacă nu este posibil să veniți la un specialist dintr-un motiv, apoi ușurați suferința pacientului (dar nu și vindecare!) poate fi acasă.

Ce puteți face în această situație acasă? În primul rând, trebuie să curățați gura reziduurilor alimentare. Apoi, trebuie să beți anestezic (mai ales că acest lucru este adevărat când nu numai că a fost durere, dar și temperatura a crescut).

În cazul umflării, gura trebuie clătită cu sifon sau gheață aplicată în zona afectată timp de 15 până la 20 de minute.

Există, de asemenea, rețete "bunica":

 • Distrugerea smalțuluisă se aplice la o problemă locul de grăsime, usturoi, sfecla, propolis albine;
 • plânge, deoarece lacrimile reduc presiunea în maxilar, reducând durerea;
 • face un masaj de urechi, care este situat pe aceeași parte ca și dintele bolnav;
 • utilizați ierburi medicinale pentru a vă clăti gura;
 • frecați un loc de sânge cu suc obținut de la plantain.

Și, de asemenea, dacă gaura dintelui este puternic vizibilă când zâmbește, dar nu a început încă să rănească, atunci poate fi deghizat. Pentru un efect cosmetic temporar similar cu umplerea, există o pastă specială de dinți numită Apadent. Dar atunci ar trebui să mergeți la dentist oricum!

Tratamentul în cabinetul stomatologic

Dacă gaura dintelui a început să doară, atunci a face un tratament de strângere este doar prost, pentru că atunci trebuie să ștergeți! Numai un medic poate ajuta aici. Specialistul va efectua o procedură standard de tratament:

 1. Tratați cu atenție cavitatea bucală (îndepărtați plăcuța și tartrul).
 2. Dacă este necesar (sau la cererea pacientului), el va injecta cu un medicament anestezic, astfel încât pacientul să nu se teamă de procedura de tratament și să nu sufere de durere.
 3. Elimina tesut dentar aparat special infectate si apoi se acopera expus dinte bor perete sau antiseptic care oprește multiplicarea bacteriilor și pentru a preveni reapariția bolii.
 4. Forați cavitatea pentru etanșare.
 5. Faceți un sigiliu prin preluarea materialului (metal, plastic, ceramică, ciment, compoziție compozită), care corespunde culorii naturale a smalțului unei anumite persoane. În cazul cariilor adânci, pe partea inferioară a cavității se va pune un tampon de tratament pentru a îndepărta procesul inflamator din nerv.
 6. Potriviți forma sigiliului pentru a preveni disconfortul în timpul mestecării produselor alimentare.

profilaxie

Pentru a preveni, trebuie să faceți următoarele:

 • Probleme cu dințiimâncați bine (restricționați consumul de dulciuri și sifon, în fiecare zi mâncați alimente care conțin fluor, fosfor și calciu);
 • de două ori pe an, vizite la stomatolog, precum și să caute ajutor în caz de orice probleme în gură, atunci procesul de tratare poate fi efectuată fără anestezie, deoarece nervul dentar nu este nici măcar atins;
 • Clătiți gura de fiecare dată când mâncați;
 • periați dinții cu o pastă care conține fluorură de două ori pe zi;
 • alegeți peria potrivită (rigiditate medie și moale, nas rotunjit);
 • cumpăra o perie nouă o dată la 4 luni;
 • Dobândiți o perie electrică, deoarece curăță eficient cavitatea orală a plăcii;
 • curățați cavitatea bucală cu mișcări circulare și mișcări înainte-spate fără o presiune puternică, peria trebuie menținută la un unghi de 45 de grade;
 • curățați limba pentru a elimina mirosul neplăcut.

constatări

Gaura apărută în dinte, chiar dacă nu a început încă să se rănească, trebuie să fie tratată la dentist. Experiența medicului și calificarea acestuia afectează rezultatul tratamentului. Și, de asemenea, materialul din care se fac sigilii afectează, de asemenea, eficacitatea procesului de vindecare. În spitalul bugetar folosesc sigiliile de ciment, care sunt ieftine. Într-o clinică comercială, materialul compozit de înaltă calitate este utilizat pentru a asigura un aspect natural al sigiliului. Nu utilizați medicii de metal. Trebuie reamintit faptul că este necesar să se facă în timp util tratamentul, ceea ce va ajuta la prevenirea complicațiilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
» » Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?
© 2021 amigdas.com