amigdas.com

Care este fluxul: simptome, cum să-l tratați

Conceptul de flux, simptomeÎn timpul unui obraz aspect de oameni edem începe să se chinuie întrebarea cum de acasă pentru a elimina tumora rapid și fluxul vindecat, fără a recurge la dentist, deoarece aceste medicii se tem de cei mai mulți oameni s-au dezvoltat din copilarie. Dar fluxul nu este o stare când te poți descurca cu boala.

Refuzul îngrijirii stomatologice poate fi îmbogățit cu consecințe semnificative. Fluxul dentar nu numai că modifică aspectul unei persoane, ci poate fi însoțit de dureri severe atât în ​​zona dintelui, cât și în maxilar sau chiar în cap. Din cauza particularităților anatomiei părții maxilo-facială și a unei mari rețele de fibre nervoase și vase de sânge, numai un medic este obligat să trateze boala, deoarece tratamentul independent nu va aduce succes.

Ce este ata?

La oamenii obișnuiți se numește fluxul dintelui periostită. Asta este procesul inflamator al periostului din maxilar, care se dezvoltă datorită infecției din zona periapică și canalul radicular, prin urmare, în proiecția dintelui problematic, maxilarul se îngroațe și se observă umflarea obrazului.

Din cauza a ceea ce se dezvoltă fluxulCauza inițială a bolii poate fi considerată o leziune a cariei. După aceasta începe să se descompună dintele și microorganismele patogene intră în camera pulpei și în zonele care înconjoară rădăcina.

Fluxul odontogen, de regulă, provoacă streptococi, stafilococi, bacili pyogenici și specii patogene de bastoane.

Dacă există un focalizator infecțios în țesuturile parodontale, agenții patogeni pot trece prin canalele intraoculare și pot provoca inflamații în acesta.

Cauzele bolii

Etiologia declanșării bolii este de natură infecțioasă, iar factorii care duc la infiltrarea agentului patogen în periost este mai multe:

 • infecție cronică - prezența unei surse constante de inflamație în organele ORL, cavitatea nazală, regiunea sinusală;
 • carie (cel mai adesea adânc) este cel mai frecvent motiv pentru care are loc fluxul. Ca urmare a distrugerii țesuturilor dentare dure, flora patogenă trece în canalele radiculare, în care provoacă pulpită. În absența tratamentului în timp util al inflamației nervului dintelui, prin deschiderea apicală, bacteriile trec în spațiul din apropierea rădăcinii și distrug structura osoasă în apropierea vârfului. Pe canalele osteonului, aceste bacterii trec mai profund și afectează periostul, ceea ce duce la îngroșarea acestuia;
 • Parodontita marginală: simptomemarginală parodontită - procesul de inflamație care se dezvoltă în gingiva marginală, însoțită de apariția buzelor patologice, prin ele poate să apară infecția parodonțiului;
 • calitatea slabă a tratamentului - în timpul tehnologiei de prelucrare încalcă canalele radiculare, sigilarea lor, în unele cazuri, prin spălarea infecției cavității dentare sau împins mai adânc prin ieșirea foramen apical o cantitate excesivă de etanșare, acest lucru duce la răspândirea bacteriilor iritație radiculară și țesuturi;
 • rănire - fractura radacinii dentare sau a coroanei creează o cale de răspândire a cocilor din cavitatea gurii în structurile interne ale maxilarului;
 • chist - adesea supurarea sacului de circumcizie poate duce la inflamarea periostului;
 • stomatită - un loc de deteriorare a integrității țesuturilor moi și membranelor mucoase ale cavității orale (pe cer, obraz, gingie sau buză) este pentru porțile de intrare pentru streptococi.

Inițial, procesul inflamator trece fără aspectul de puroi. Se formează în câteva zile, în același timp există o durere pulsantă și umflarea obrazului. Pentru o zi fara ajutorul unui medic dentist, afectiunea se poate deteriora in mod semnificativ din cauza intoxicarii organismului, ceea ce duce la dezvoltarea de diverse complicatii (sepsis, abces, flegmon).

Simptomele fluxului

Gravitatea simptomelor fluxului diferă de vârsta persoanei, de particularitățile structurii fălcilor și de starea ei de imunitate.

Deteriorarea simptomelor neplăcute în dintele dureroase începe să apară după dezvoltarea procesului în sine. Și durerea are o natură difuză, devine dureroasă și permanentă, poate afecta jumătate din cap sau față.

Semnele caracteristice care însoțesc inflamația periostului:

 • Deschiderea limitată a cavității orale în timpul localizării umflăturii pe gingie în apropierea unghiului maxilarului inferior cu formarea contracției.
 • Există o răsplată dacă se atașează un infiltrat purulent.
 • Tratamentul fluxului la adulțiUmflarea țesuturilor moi pe maxilarul inferior sau superior, ținând cont de localizarea fluxului.
 • Disconfort atunci cand se misca cu limba sau mananca.
 • În timpul palpării, apare iritația și în prezența puroiului, fluctuația poate fi determinată.
 • În cavitatea bucală se dezvoltă hiperemia membranelor mucoase.
 • Dezvoltarea temperaturii de până la 38 de ani, deteriorarea stării de sănătate, durerile de cap, apariția slăbiciunii.
 • Amorțirea buzei (un simptom pozitiv al lui Vincent) în timpul periostitei în regiunea molarilor mici și mari de pe maxilarul inferior.

Trebuie remarcat faptul că în stadiul seros al fluxului, apariția simptomelor clinice nu este la fel de pronunțată ca în stadiul purulent.

Metode chirurgicale de tratament

Există mai multe metode de intervenție chirurgicală:

 • Tratamentul fluxului: periostotomieperiostotomiya - se realizează o incizie de-a lungul tranziției de tranziție cu o tăietură a periostului pentru ieșirea puroiului, apoi se stabilește drenajul din cauciucul mănușii și când inflamația dispare, dintele este tratat;
 • extragerea dinților - Extirparea se efectuează în cazuri în care operațiile de reducere a dinților nu dau un efect pozitiv. De regulă, dinții copiilor trebuie îndepărtați dacă rămâne o perioadă scurtă înainte de momentul schimbării fiziologice, astfel încât procesul inflamator să nu afecteze rudimentul dintelui molar. De foarte multe ori, dinții de înțelepciune sunt de asemenea eliminați, deoarece datorită particularităților sistemului canalului radicular și locului atipic nu este posibilă efectuarea unei intervenții adecvate endodontice;
 • combinată - utilizat în cazurile în care extirparea nu poate asigura evacuarea completă a exudatului purulent, atunci va fi necesară o periostotomie.

Întrebarea dacă este posibilă păstrarea integrității danturii sau dacă trebuie îndepărtat dintele este decisă numai de medicul dentist în fiecare caz specific, ținând cont de rezultatele examinării cu raze X și de manifestările clinice.

Mai degrabă pentru a trata un flux în casă?

Folosirea medicamentelor folclorice, precum și auto-medicamentele pentru a diminua umflarea obrazului, sunt periculoase din cauza riscului de agravare a bolii și apariția diferitelor complicații. Boala va necesita intervenții chirurgicale obligatorii dentare, deoarece este imposibilă tratarea fluxului în casă.

Caracteristicile tratamentului fluxuluiUtilizarea metodelor de tratament folcloric poate reduce doar ușor incidența umflăturilor și durerii, dar nu ușurează cauza de inflamație.

Apoi, când este oferit primul ajutor pentru deschiderea fluxului, medicul dentist va trimite de obicei pacientului o listă de recomandări, inclusiv îngrijirea igienică orală, clătirea și administrarea de medicamente.

Utilizarea metodelor de tratament la domiciliu fără consultarea unui medic este interzisă pentru anumite grupuri de populație.

 • Copii.
 • În timpul sarcinii.
 • Alergie.
 • Pacienți adulți care suferă de condiții de imunodeficiență.

antibiotice

În scopul de a elimina hipertermia, reducerea severității edemului și îndepărtarea rapidă a sursei de infecție, nu se poate face fără a utiliza medicamente antibacteriene. După o intervenție chirurgicală, medicul prescrie comprimate, al căror efect este de a elimina secreția purulentă și contaminarea bacteriană. Antibioticele pentru o gamă largă de efecte sunt prescrise pentru tratament.

 • Lincomicină.
 • Amoxiclav.
 • Biseptol.
 • Doxiciclină.
 • Ampioks.

unguente

Asigurați-vă că eliberarea de puroi, elimina umflarea țesuturilor moi, precum și îndepărtarea umflături permite utilizarea de diferite liniments și creme. Utilizarea unguentelor este permisă numai după examinarea dentistului, deoarece tratamentul pe bază de auto-tratament duce rareori la obținerea rezultatelor necesare.

Pentru a reduce simptomele procesului inflamator al periostului, se folosesc următoarele instrumente:

 • Levomekol cu ​​fluxMetrogil denta este un gel care poate fi frecat în mucoză pentru a ușura umflarea și semne de boală.
 • Combinație de preparate - pe un tifon, strângeți o cantitate mică de streptocid și unguent ihtiol, amestecați și aplicați în zona bolnavă.
 • Levomekol - conține metiluracil și levomicin, care asigură efect antimicrobian.

Mai degrabă decât să clătești o gură?

În scopul de a scapa de puffiness postoperator, precum și de a oferi vindecare rapidă și de a accelera procesul de puroi, puteți utiliza pentru clătire diferite perfuzii și soluții:

 • miramistina este un medicament gata preparat, care nu necesită diluare. Pentru a trata cavitatea bucală, trageți 15 ml de lichid, clătiți guma bine, apoi scuipați. Efectuați procedura de 2-3 ori pe zi;
 • soda este un remediu destul de popular care se utilizează în timpul inflamației zonei maxilo-facială pentru a rupe prin abces. O lingurita de sifon trebuie dizolvata in 100 ml de apa si sa se faca baile orale de cel putin 5-6 ori pe zi;
 • Sage pentru tratamentul fluxuluiscoarță de stejar, sunătoare și salvie - luați o lingură mare de plante uscate, umpleți un termos și turnați jumătate de litru de apă clocotită. Închideți flaconul termos și lăsați-l timp de o oră. Apoi, exprimați și clătiți dinții dvs. de trei ori pe zi;
 • propolis - soluție de alcool de droguri trebuie diluat cu apă în proporție de 1:10 și clătiți gura după masă;
 • calendula, muguri de mesteacăn și mușețel - se amestecă plantele uscate în aceleași proporții, se toarnă un litru de apă într-un vas de email și se toarnă în 50 de grame de amestec. Aduceți-o la fiert, apoi lăsați-o să bea timp de o jumătate de oră;
 • salvie și ceai verde - uscați berea cu apă clocotită, adăugați puțină sare și folosiți scopul dorit în timp ce este încă cald.

Cum să eliminați rapid o umflare?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când obrazul este umflat este să se grăbească dentistului, deoarece în cazul periostitei acute întârzierea tratamentului poate duce la complicații și răspândirea infecției purulente. După o procedură chirurgicală, dentistul vă va spune cum să eliminați pufulitatea și, de asemenea, să prescrieți medicamente pentru a lupta împotriva bolii.

 • Refuzați o mare parte din activitatea fizică.
 • Este interzisă încălzirea locului cu probleme.
 • Pentru a reduce umflarea obrajilor, puteți aplica lotiuni reci pe pielea feței.

efecte

Cu un tratament adecvat și în timp util, prognosticul procesului inflamator al periostului este de obicei pozitiv. În cazul în care o persoană cu un obraz umflat face o vizită la medicul dentist timp de mai multe zile, nu respectă recomandările dentistului sau se ocupă de auto-medicație, atunci există probabil consecințe grave care uneori au ca rezultat moartea.

Cea mai frecventă complicație este progresia procesului inflamator și trecerea acestuia la oasele din apropiere sau țesuturile moi.

 • Abcesul.
 • Osteomielita.
 • Mediastinita.
 • Sepsis.
 • Abcesul.

Măsuri preventive

Principala măsură preventivă, care împiedică procesul inflamator al periostului, este tratamentul în timp util al cariei. Realizând recomandările obișnuite, puteți reduce riscul de periostită și vă puteți menține dinții sănătoși.

 • trebuie să monitorizați starea gingiilor - în timpul detectării sângerării și friabilității, contactați parodontistul;
 • atenția trebuie acordată obiceiurilor alimentare - încercați să limitați băuturile carbogazoase și dulciurile. Mâncați mai multă carne și produse lactate, fructe proaspete și legume;
 • Prevenirea dezvoltării fluxuluiîngrijirea regulată a cavității bucale, care constă în purificarea zilnică a acesteia. Medicii recomandă să nu se utilizeze numai pastă și pensulă, ci să se folosească și irigatoare, elixiruri și duzuri dentare;
 • Vizitați medicul dentist cel puțin o dată la 6 luni pentru curățarea profesională și examinările preventive;
 • tratamentul în timp util al cariilor.

Aceste metode de prevenire sunt disponibile oricărei persoane, deoarece sunt destul de simple. Dar utilizarea lor în viața de zi cu zi face posibilă evitarea apariției unei astfel de condiții neplăcute ca o spălare a dinților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Flux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologiaFlux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologia
Datorită a ceea ce cauzează evoluția fluxului la copil și ce să facă cu acestaDatorită a ceea ce cauzează evoluția fluxului la copil și ce să facă cu acesta
Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?
Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dințilorCe trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dinților
» » Care este fluxul: simptome, cum să-l tratați
© 2021 amigdas.com