amigdas.com

Blocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilor

Tipuri de larve de blocareNecesitatea de a înlocui zăvorul ușii de intrare cel puțin o dată în viață apare de la fiecare proprietar al apartamentului sau al biroului. În viața se întâmplă totul: cheia sa rupt sau a fost pierdută, cineva a încercat să deschidă ușa frontală cu o cheie "non-nativă" și a înșelat mecanismul, ușa a încercat să-l hack și a lovit-o. În cele din urmă, larva se poate rupe datorită uzurii naturale a mecanismului.

Apelarea unui maestru nu este întotdeauna posibilă, mai ales atunci când trebuie reparați rapid și se întâmplă într-o zi liberă sau pe timp de noapte. La urma urmei, ușa de intrare din motive de siguranță nu poate fi lăsată fără constipație.

Tipuri de încuietori

Nu este greu să înlocuiți singur zăvorul încuietorii ușii de intrare. Cu toate acestea, cu anumite tipuri de constipație, este mai bine să se ocupe de un maestru experimentat. Există diferite tipuri de încuietori de ușă. Cele mai frecvente dintre ele: cilindrul și varietatea lor de pin, disc, cruciform și deosebit de complex. Prin metoda de fixare în ușă distingeți încuietorile de deasupra capului și a dulapurilor (mai multă încredere). De asemenea, de obicei, încuietoarea pentru ușa din față are un dispozitiv de blocare și un mâner.

Fiecare dintre mecanisme are propriile caracteristici. Depinde de ele dacă va fi posibil să se schimbe larva în sine.

Cilindrul se blochează (numită uneori engleza) - cea mai comună. La fabricarea încuietoarelor, standardul european DIN este aproape universal utilizat, astfel încât larvele de la diferiți producători sunt potrivite unul pentru celălalt.

Varietăți de încuietori de cilindri

 • Cilindrul de blocare a ușiiSistemul cheie-cheie. Astfel de mecanisme sunt închise pe chei atât din exterior, cât și din interior. Acest sistem este convenabil prin faptul că o ușă încuiată nu poate fi deschisă din interior, ceea ce este important pentru familiile cu copii mici. De asemenea, dacă introduceți cheia din interior, nu veți putea deschide ușa din exterior.
 • Sistem "cheie-turntable". O astfel de blocare este blocată de chei numai din exterior. În interior, este închis de un mâner sau o placă turnantă. Confortul său este că într-o situație de urgență ușa este ușor de deschis - găsirea unui mâner este mai ușoară decât introducerea unei chei. Pentru a schimba larva blocării acestui sistem este puțin mai complicată, deoarece mecanismul plăcii grafice necesită, de regulă, reglajul.
 • Ocazional apare semicilindru. Ușa echipată cu acest mecanism poate fi deschisă numai din exterior. Asemenea încuietori puse pe ușa depozitelor, camerelor, unde nu există niciodată oameni. Înlocuirea semi-cilindrului este la fel de elementară ca și sistemul cheie-cheie.
 • Este rară și cilindru cu mecanism. În ea, transferul de mișcare din cheie nu are loc direct, ci cu ajutorul unei unelte, ceea ce face acest proces mai neted. Înlocuirea unei astfel de larve ar trebui să fie încredințată unui specialist. Se pare că, pentru a înlocui larva, este necesar să se demonteze întreaga încuietoare.

Secvența de înlocuire a larvei cu mecanismul cilindrului

 1. Înlocuirea larvei casteluluiBlocați ușa în poziția deschisă.
 2. Găsiți dispozitivele de prindere a larvelor (de obicei un bolț sau un șurub) și deșurubați-o.
 3. Introduceți cheia în încuietoare și fixați-o în poziția "deschisă".
 4. Scoateți larva. Dacă acest lucru intervine, rotiți cheia puțin în sensul acelor de ceasornic, în timp ce apăsați mecanismul din partea opusă a ușii.
 5. Măsurați lungimea, lățimea și diametrul larvei. De asemenea, măsurați grosimea ușii, luând în considerare grosimea izolației (dacă este).
 6. Du-te la magazin și cumperi o larvă nouă. Cea mai ușoară cale este să luați pe cea veche cu dvs., atunci nu poate fi măsurată în prealabil. Dacă acest lucru nu este posibil, acordați atenție amplasării elementelor de fixare.
 7. Introduceți o nouă larvă în locul vechii, blocați cheia în poziția "închis" și fixați-o cu un șurub.
 8. Verificați funcționarea. Ușa ar trebui să se deschidă și să se închidă fără probleme și fără zgomot.

Blocare PIN - acesta este de fapt un fel de cilindru. În loc de o singură limbă, are mai mulți știfturi încărcate cu arc. Astfel de încuietori sunt înlocuite, precum și încuietori de cilindri, numai mecanismul de extragere a acestora de la ușă este mai intensă pentru muncă.

Blocarea discului, sau finlandeză - foarte rezistent la fisuri. În ea, gaura de chei trece printr-o serie de discuri rotative libere. Mecanismul se va deschide numai atunci când tăieturile de pe cheie se potrivesc cu poziția fiecărui disc. Găsiți o larvă înrudită cu ea este dificilă, deci cel mai adesea schimbați complet constipatia.

Lăcate în formă de cruce - nu foarte fiabile, pot fi deschise cu o șurubelniță convențională. Pentru a înlocui larva unei asemenea încuietori, trebuie să o dezasamblați complet. Este mai ușor și mai sigur să schimbați întreaga încuietoare.

În încuietori deosebit de complexe producătorii încearcă întotdeauna să îmbunătățească mecanismul secretului, obținând în același timp fiabilitate și durabilitate remarcabile. Utilizează materiale moderne grele, mecanisme foarte fiabile (uneori o combinație de mai multe mecanisme), cel mai înalt nivel de secret al combinațiilor (de la o sută de mii și mai mult). O astfel de încuietoare, desigur, poate fi îndepărtată și demonstrată în mod independent, dar este mai bine să încredinți acest lucru comandantului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a deschide un blocaj fără chei?Cum de a deschide un blocaj fără chei?
Cum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorareCum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorare
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Cum de a alege o ușă din metalCum de a alege o ușă din metal
Cum de a deschide o ușă fără o cheieCum de a deschide o ușă fără o cheie
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Chemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușaChemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușa
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
Cum de a deschide un blocaj fără cheie? Blocați pasternă cu propriile mâiniCum de a deschide un blocaj fără cheie? Blocați pasternă cu propriile mâini
» » Blocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilor
© 2021 amigdas.com