amigdas.com

Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă

Cum se determină sexul iepurilorDeterminați ce gen are iepurele

, fără abilități de bază, este aproape imposibil. Mai ales în momentul înțărcării iepurilor mici de la mamă. Sarcina nu este ușoară nici pentru un crescător experimentat de iepuri. Dar atunci când alegi un animal de companie să știe ce gen de iepure este, este necesar. În acest articol veți putea pentru a înțelege toate subtilitățile determinării sexului animal și fără nici o problemă să înțeleagă acest lucru.

Cum se determină sexul iepurilor: etapele de dezvoltare, semnele primare și secundare

Cum să recunoască sexul iepurilorPentru a determina sexul iepurilor, trebuie să stabiliți în ce stadiu de dezvoltare este necesar să recunoașteți sexul iepurelui. Este demn de remarcat acest lucru la iepuri la vârsta de până la trei săptămâni, sexul nu este determinat pentru că este imposibil. Doar doi luni, un fermier cu experiență va putea distinge o fată de un băiat.

Înainte de această vârstă, valoarea sexului nu este necesară. Peste două luni și jumătate iepurii sunt prea dependenți de mamă. Prin urmare, pornirea animalelor prea mici este chiar periculoasă.

Cum se determină sexul unui iepure: ce semne ar trebui să fie?

Caracteristicile sexuale primare și secundare ale iepurilorIepurii, ca și alte mamifere, au caracteristicile sexuale primare și secundare. Luați în considerare ceea ce este atribuit acestui lucru.

 1. Caracteristicile sexuale primare, direct legate de sistemul de reproducere. Asta înseamnă că sunt intenționate organele sexuale.
 2. Semne secundare, se referă la definiția vizuală a sexului unui mamifer. Fermierii experimentați care utilizează vizualizarea nu determină sexul iepurilor. Există unele dificultăți în acest sens. Din păcate, în urechi, aceste semne sunt prea ascunse.

Cum de a determina dacă un iepure sau un iepure este singur?

Cum să-i spui unui iepure dintr-un iepureÎn cazul în care decideți să cumpărați un animal mic pentru copilul dvs. sau ați decis să reproduceți mamifere din această specie. Ai nevoie știți cum să determinați sexul unui iepure, în mod independent. Vânzătorul din magazine și de pe piețe nu deține întotdeauna aceste informații. Prin urmare, este mai bine să verificați sexul animalului de companie.

Dacă vi se oferă un iepure prea mic și vă asigură că este bărbat sau femeie. Nu credeți. Chiar și crescătorii experimentați nu vor putea determina sexul unui mamifer la această vârstă. După o vârstă de trei luni de la naștere, este ușor să identificați iepurele. Barbatul va observa vizual penisul sub forma unui tub subțire. O femeie va avea organ de reproducere sub forma unei buze roz.

Aflați ce aveți un iepure la vârsta de un an și jumătate și mai în vârstă este ușor și dificil în același timp. Folosind metoda de palpare, puteți inspecta iepurele și dacă veți găsi Scion și doi testicule neacoperite cu blană, așa că ai avut noroc și ai găsit un iepure. Dar dacă nu ați putea găsi o ochi roz pentru o fată și un proces curbat, atunci vă va lua mult timp pentru a determina sexul animalului de companie prin semnal secundar.

Semne secundare ale unui băiat caracterizată prin următoarele manifestări.

 • Constituția animalului este puternică și exprimată în mod clar de mușchii mari.
 • Are un cap mare și un corp mai mic.
 • Prezența unui crup mic.
 • Urina pe teritoriu în mod constant.

Pentru caracteristicile secundare ale iepurelui merită atribuirea următoarelor simptome.

 • Corpul este elegant și are un contur neted.
 • Are un cap de mijloc mijlociu.
 • Dimensiunea mare a crupului.
 • Are două rânduri de sfârcuri.

Începutul iepurilor crescătorilor sau viitorul proprietar al animalului este dificil de determinat comportamentul tinerilor cu privire la comportamentul tinerilor. Bunnii pot repeta aceleasi actiuni ca si iepurii. Deoarece iepurii sunt animale emoționale. Apoi, la vârf de emoție, femela poate să domine.

Principalele trăsături ale temperamentului: mobilitatea și jocul se manifestă la ambele sexe, deci nu merită să le atribuiți trăsăturilor distinctive. Trebuie remarcat faptul că până la șase luni, dimensiunea și proporționalitatea bărbaților și a femeilor nu diferă una de alta. De aceea, comportamentul și fizicul nu pot da o garanție despre cine este reprezentat înaintea ta.

Cum de a determina sexul unui iepure decorativ?

A distinge un iepure de la un iepure într-o rasă decorativă este destul de simplă. Principiul nu diferă de definiția sexului unui mamifer adult de rasă obișnuită. Este demn de remarcat faptul că distanța la bărbat de la organele genitale până la anus este de aproximativ patru milimetri. Organul va arăta ca un bum cu o deschidere în mijloc. Cu definiția sexului, femelele sunt mai ușor, deoarece o bucla roz poate fi văzută la o distanță de "mâna întinsă".

Cum să cunoști sexul comportamentului și aspectului?

Cum să cunoști sexul unui iepure în funcție de comportamentul și aspectul luiDacă totuși ați decis să determinați femeia și masculul după trăsături secundare, atunci această metodă nu vă va oferi o garanție de 100%. Acesta poate fi determinat folosind caracteristici comportamentale numai în combinație cu alți indicatori. Să luăm în considerare principalele.

 • Animalele au o singură vârstă. Femelele apar ca un specimen mare cu o siluetă rotundă.
 • Femela este determinată de prezența mameloanelor.
 • Masculul are un cap mare și o siluetă unghiulară.
 • Barbatul este activ si agresiv. Determinarea prin această caracteristică nu este recomandată în timpul perioadei de vânătoare sexuală la femei.

Aceeași metodă poate fi utilizată și pentru alte animale. Mulți determină identitatea proteinelor în conformitate cu acest principiu. De asemenea, puteți utiliza o altă metodă de a dezvălui podeaua iepurilor decorative. Dacă observați unul dintre semnele descrise mai jos, nu veți avea probleme în a afla sexul animalului.

 • Un bărbat într-o cușcă iubește să frece marginile sau un alimentator. În acest fel, iepurele marchează teritoriul și încurajează femelele. El lasă numai mirosul său și nu permite nimănui.
 • Crăpatul adulților îi va freca bărbia de obiectele din jur. Mirosul se va produce cu ajutorul unor glande speciale.
 • Fetele sunt mai zgomotoase și mai tare.
 • Bărbații se manifestă ca animale calmă.
 • Femele le place să-și doteze casele și să se sapă.
 • Adesea, fetele își pot pierde pofta de mâncare și pot vâna în colțuri izolate.
 • Fetele arata elegante, la fel ca majoritatea femeilor. Îi place să scoată puful din stomac.

Dacă cumpărați la un magazin de animale de companie sau într-o piață specializată de iepuri. Principala diferență dintre un bărbat și o femeie este castrarea. Această procedură se desfășoară în patru luni. Dacă un iepure pitic sau decorativ nu este castrat, atunci se poate manifesta prea agresiv și începe să marcheze teritoriul. În același timp, el poate marca în timp ce se plimba în jurul casei. În cameră va exista un miros neplăcut.

Identificarea iepurilor castrați nu este dificilă. Trebuie doar să cunoști vârsta vulpii. La animalele sub vârsta de o lună, calitatea de membru este determinată de localizarea organelor genitale. De la o lună la trei luni, puteți determina prin pregătire. Peste trei luni puteți afla sexul animalului pe testiculele coborâte.

Înainte de a obține un iepure sau de a începe un nou descendent, vă recomandăm să citiți sfaturile de bază. Poate că vă vor ajuta să stabiliți sexul unui iepure la cea mai apropiată sutime de un cent.

 • Nu este necesar ca o garanție absolută să fie ghidat de prezența mameloanelor, sunt disponibile pentru ambele sexe.
 • Adulții iepuri trebuie să acorde o atenție deosebită testiculelor. La bărbații, care se află la vârful pubertății, sunt destul de mari. În cazul în care ați torturat mai puțin de două testicule, atunci crawlera a fost rănită sau a avut o căsnicie înnăscută.
 • Ouăle masculilor cad doar după a treia lună de viață și sunt plasate separat. Blana nu crește pe genital!

Pentru a determina corect identitatea animalului, este mai bine să urmați instrucțiunile sugerate. Nu aveți încredere în sfatul vânzătorului sau nu vă îndoiți de nicio întrebare. Dacă nu puteți determina sexul, este cel mai bine să apelați la ajutorul unui crescător experimentat de iepuri sau al unui medic veterinar. În timp, identitatea stabilită a sexului vă va ajuta în viitor în reglarea animalelor și urmărirea planului de reproducere a animalelor.

Astfel, este destul de ușor să se determine dacă un mamifer este de sex feminin sau de sex feminin. Prin urmare, dacă decideți să cumpărați un iepure decorativ, știți deja cum să determinați cu precizie sexul. Urmați regulile de bază și determinați cu ușurință fundul iepurelui!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
» » Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
© 2021 amigdas.com