amigdas.com

Care este conul Morse și cum sunt determinate dimensiunile sale

Morse adaptor pentru unelteConul Morse a fost inventat la mijlocul secolului trecut de către Stephen A. Morse. În ciuda faptului că se cunoaște puțin despre acest inventator în țara noastră, conul în sine este adesea folosit. În zilele URSS, toți cei care au lucrat cu mașini au folosit această invenție. Meritul lui Morse este enorm: el nu numai că a venit cu o metodă de fixare, dar a creat și un burghiu constând dintr-o pereche de caneluri spiralate paralele cu o margine de tăiere.

Definiția concept

Morse este un burghiu într-un burghiu în formă de con. Unghiul său poate fi diferit: valoarea depinde de partea de instalare a instalației în partea de comandă a mașinii. Proluvium în timpul forării ajută la menținerea sculei în mașină. De asemenea, este posibilă tragerea ușoară și sigură a conului din secțiunea fusului.

Se întâmplă adesea când lungimea conului devine prea mare.

Soiuri de conuri

Morse poate fi fabricat folosind tehnologii diferite, deci nu este întotdeauna posibilă înlocuirea uneia dintre aceste unelte fără probleme cu alta.

Înainte de a selecta o pivniță potrivită, Este necesar să se determine dimensiunile conurilor Morse corespunzătoare GOST.

Târgul Morse

Instrumentele diferă adesea între ele în lungime, diametru și unghi.

Atunci când alegeți un târg, trebuie să fiți atenți la litere și numere:

  • numărul opus literei "D" înseamnă dimensiunea de bază a soclului conului;
  • indicele numeric lângă "L" este adâncimea de penetrare.

Aceste dimensiuni sunt comune pentru toate țările în care sistemul de numere metrice este utilizat în mod activ. Morse fairing create astăzi, de regulă, au adaptoare, care pot fi schimbate. Acest lucru simplifică activitatea, deoarece echipamentul poate fi combinat cu standarde diferite.

Tipuri de adaptoare pentru burghie

Literele majuscule ale alfabetului latin denotă caracteristicile secțiunii flanșei. Sam proluvium poate avea o lungime de 2,5 cm până la 16 cm.

Astăzi, cele mai calitative piese pentru mașinile de găurit pot fi considerate instrumente care sunt produse sub mărcile "Kennametal" și "Kapto".

Cei care lucrează pe mașină știu foarte bine că au o bună rezistență la schimbări clare și semnificative ale temperaturii. Conurile acestor mărci sunt destul de puternice și convenabile de utilizat. Ele îndeplinesc toate cerințele necesare. Morse, denumite "Capto", sunt produse și distribuite în întreaga lume de Sandvik Coromant.

Astăzi, astfel de instrumente sunt promovate ca analogi HSK de cea mai înaltă clasă. Peretele propriu-zis va avea forma unui triunghi când este proiectat pe un avion. Pe marginile sale rotunde există depresiuni. Dar trebuie remarcat faptul că un astfel de instrument are un preț destul de ridicat, deoarece procesul de fabricare a acestuia este foarte complicat. La rândul său, Titlurile sunt împărțite în mai multe tipuri, cele mai populare printre care sunt cele care sunt desemnate ca "C3" și "C10".

Colt cu conul MorseInițial, o astfel de unealtă a fost creată astfel încât să poată fi folosită cu o clemă de prindere.

Există o diviziune în 8 dimensiuni: cea mai mică dintre ele este desemnată ca "KM0", iar cea mai mare este "KM7". Toate celelalte tipuri de conuri sunt de asemenea indicate prin literele "K", "M" și numărul de la 1 la 6

. Cu toate acestea, standardul rusesc nu recomandă folosirea morsei KM7 Morse, în loc să se folosească conul metric nr. 80.

Pereții, care sunt creați în standarde inci și metrice, se pot înlocui reciproc. Ele sunt similare în toate și diferă numai în firul coapsei.

Dimensiunile morsei

Există multe specii de Morse și, prin urmare, găsirea unui instrument potrivit pentru a lucra la mașină este un proces dificil și lung. Puteți petrece o mulțime de energie, timp și nervi înainte de a găsi instrumentul potrivit.

Centuri rotative sub conProblema este în continuare complicată de faptul că numele acelorași soiuri de conuri Morse pot diferi în diferite surse. totuși principala caracteristică a acestor pene este că pot fi recunoscute imediat prin denumiri numerice specifice.

De exemplu:

  1. Există pietre, notate cu numerele "10", "100", "1000".
  2. Există instrumente de dimensiuni mai mici, pentru desemnarea fracțiilor zecimale folosite - "0,001", "0,0001".

Instrumente cu conul Morse

În discursul conducătorilor profesioniști, conurile din ultimele două dimensiuni sunt numite cuvinte scurte "zu" și "tenf", care au fost împrumutate de la americani. Cea mai eficientă modalitate de măsurare a unui con este utilizarea unei calibrări. Pentru a face măsurarea mai exactă, se utilizează un tabel special de conversie a mărimii. Cu ajutorul acestuia, puteți determina diametrul la o milă de cm.

Toate conurile Morse, produse astăzi, au standardele ISO 296, DIN 228, GOST 25557-2006. Cel mai recent model este cel mai popular în țara noastră. O astfel de bandă are o metodă îmbunătățită de securizare a cartușului.

Centrul rotativ cu un con

Lungimea și diametrul uneltelor utilizate în SUA sunt de obicei măsurate în centimetri. Locuitorii din Rusia nu sunt obișnuiți cu astfel de unități de măsură și, prin urmare, în special pentru ei, toate dimensiunile pavilionului sunt transferate de la inci la milimetri. De exemplu, pentru tăietoare inel HSS, HSS-Co și adaptor TCT pe Weldon 19,05 mm, conul Morse 2 are un diametru de 12-60 mm. Indiferent de mărimea pavilionului, nu poate fi contestat faptul că această metodă de fixare a fost cea mai populară pentru mulți ani în multe țări în curs de dezvoltare din multe țări în curs de dezvoltare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un ghid de foraj, cum se face un suport verticalCe este un ghid de foraj, cum se face un suport vertical
Cum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelateCum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelate
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Conul sau compactarea din spatele urechii doare atunci când o apăsațiConul sau compactarea din spatele urechii doare atunci când o apăsați
Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegereaColțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
» » Care este conul Morse și cum sunt determinate dimensiunile sale
© 2021 amigdas.com