amigdas.com

Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată

Definiția bolilor interne după limbăPentru a investiga acest organ, sau mai degrabă forma, dimensiunea acestuia și, de asemenea, culoarea este incredibil de importantă în implementare diagnosticarea bolilor umane

, deoarece limbajul nu este doar un organ de transmitere a gustului, are multe funcții.

În plus față de amestecarea alimentelor în gură, în timpul procesului de mestecat și determină gustul acestui produs alimentar, acesta este, de asemenea, responsabil pentru vorbirea umană, adică ne permite să vorbim unul cu celălalt.

Care este limba

Zonele de gust ale limbiiÎn primul rând, suprafața acestui organ este complet acoperită de papile, care sunt doar responsabile pentru determinarea diferitelor gusturi. Toate astea patru papile:

 1. filiform (cele mai neimaginabile, cum ar fi villi). Ele sunt situate pe întreaga suprafață a limbii.
 2. Ciuperci (deja mai mari). Sunt între cele anterioare pe spate.
 3. frunze (asemănătoare cu creierele de pește). Situate pe marginea limbii, copiii le pot vedea mai bine.
 4. jgheab (cel mai mare). Aceste papile sunt destul de mici (7-11). Sunt pe spate și par să împartă corpul cu rădăcina.

Corp și rădăcină - ele sunt departamente ale limbii, nu sunt deosebit de diferențiate. Corpul limbii este partea din față, cea care se poate mișca liber. Și rădăcina este partea din spate, care este conectată la gură. Ei bine, partea din spate a limbii este suprafața, situată în partea de sus. În plus față de papile și părți, limba în sine constă din mușchii care acoperă mucoasa.

Diagnosticul bolilor după limbă

Structura limbajului umanÎn general, limba este un organ care poate demonstra sănătatea generală a unei persoane, deoarece de multe ori primele semne ale bolii apar pe ea, înainte de restul. Prin urmare, există o oportunitate definesc o boală după limbă.

Diagnosticul exact al bolii pentru acest organ ar trebui să fie efectuat pe stomacul gol, dimineața. De asemenea, este necesară pre-clătirea gurii înainte de diagnosticarea limbii.

După efectuarea diagnosticului, limba vă va spune unde să vă ajute.

În primul rând, a determina imediat ce este responsabil pentru ceea ce: în vârful limbii reflectă starea inimii și a plămânilor de persoană la mijlocul - starea de pancreas, stomac, splina și pecheni- partea care se conectează la orală (rădăcină) - demonstrează că există o părți kishechnikom- arată starea corpului pochek- la pliul în mijloc, puteți judeca starea coloanei vertebrale. Dispunerea generală a zonelor lingvistice așa cum ne arată o hartă a organelor corpului uman de la început (vârful - partea superioară a corpului) la capătul (rădăcină - partea inferioară a corpului).

Ce putem spune culoarea limbii

Culoarea roz pal a limbii, papile pronunțat bine (tentă roșiatică vara, toamna primavara - galben, sau lumina), ori plat și nu există nici o placa, toate aceste semne ne spun că proprietarul acestui organism vkusoopredelyayuschego este complet sănătos. În culoare, în mod natural, poate fi afectată de diverși factori, cum ar fi: formulările terapeutice adoptate, umpluturi de compoziție, proteze dentare, pot, de asemenea, consumat hrană colorant pentru o vreme (sfecla, de exemplu). În încercarea de a diagnostica boala cu ajutorul diagnosticului lingvistic, este necesar să ne amintim despre factorii de mai sus, astfel încât să nu numărăm urmele boală mortală de boabe mâncate.

Deci, am abordat schimbarea culorii organului care determină gustul. Aici, diferitele sale culori pot spune despre o condiție a unui organism al persoanei:

 • purpuriu - o astfel de culoare poate fi unul dintre simptomele tipului de otrăvire însoțită de febră, poate indica, de asemenea, o infecție severă sau pneumonie avansată (pneumonie)
 • roșu - pot indica, de asemenea, infecții, funcționarea defectuoasă a inimii și a plămânilor, precum și a bolilor de sânge. Dacă această culoare are o nuanță mai închisă, atunci starea organismului proprietarului unei astfel de limbi este mult mai gravă și măsurile trebuie luate imediat. Umbra neagră, în plus, poate vorbi despre probleme serioase cu rinichii.
 • Pete albe alternativ cu roșu - stacojiu
 • siniliu semnalează o funcționare defectuoasă a inimii. Această culoare a organului care transmite gustul din partea inferioară a acestuia se datorează tulburărilor circulatorii în insuficiența cardiopulmonară. Această umbră poate ajuta la identificarea problemelor cardiovasculare, chiar înainte de apariția unor semne puternice, cum ar fi durerea în inimă. Această proprietate a limbii va fi utilă pentru persoanele de vârstă mijlocie, în vârstă, astfel încât să nu se confrunte cu apariția bruscă a unui atac de cord.
 • violet. În această culoare, limba se pătează în cazuri severe de boală de sânge sau probleme serioase cu plămânii.
 • nigrescence clarificați despre o posibilă infecție a holerei.
 • În cazul în care limba limpede, apoi, cel mai probabil, proprietarul corpului său este foarte epuizat. De asemenea, o probabilitate mare de anemie (anemie). Dacă este foarte palid doar de jos, atunci pot exista abateri în ficat sau în vezica biliară. În general, dacă este decolorat, fals, atunci problemele pot fi cu el. De asemenea, pierderea de culoare în diferitele sale părți ne spune despre posibilele probleme ale organelor asociate cu aceste părți ale limbajului.
 • Culoare puțin albă arată o acumulare mare de șlam inutil.
 • În cazul în care organul este deshidratat, atunci aceasta indică o scădere a plasmei, dacă este palidă - o scădere a numărului de celule roșii din sânge.

Cum altfel ne poate spune o limbă despre starea corpului

Diagnosticul bolilor după limbăDe regulă, placa de pe limbă apare în legătură cu igiena orală slabă și poate fi eliminată prin utilizarea unei periuțe de dinți, atât convenționale cât și speciale, care au fost dezvoltate special pentru îndepărtarea plăcii. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Uneori, un raid pe limba este un simptom care vorbește despre starea de sănătate

Pe lângă colorarea într-o anumită culoare, diferitele condiții ale organismului sunt indicate printr-o atingere a organului care transmite gustul sau, mai degrabă, a diferitelor sale zone.

 • Dacă placa este mică, este doar un semn al unei boli inițiale, dacă placa este deja groasă - boala este cronică.
 • Dacă limba este acoperită cu floare, acest lucru poate indica faptul că stomacul este afectat de toxine.
 • Dacă numai rădăcina (partea posterioară) este acoperită, aceasta indică toxine care se află în intestinul gros.
 • În cazul în care placa de la baza, puteți deja suspecta o funcție renală incorectă, un cuplu cu intestine.
 • Acoperit cu o atingere a toxinelor de mijloc în stomac, precum și a intestinului subțire.
 • În cazul unei leziuni a stomacului și a intestinului subțire (gastroenterită), un gust metalic apare, de obicei, în gură, precum și o acoperire slabă, ușor albicioasă. Este foarte important ca un pacient, în acest stadiu, să se adreseze unui medic, deoarece boala poate progresa într-o perioadă cronică. În acest caz, raidul va dobândi o nuanță gri, va deveni lipicios și, de asemenea, va mirosi putregaiul din gură și un gust mai degrabă caustic.
 • Dacă placa este mai degrabă grasă, indică o acumulare de mucus.
 • În cazul în care placa are o nuanță violetă și, de asemenea, are o formă reperată, acest lucru sugerează că sângele din organism a stagnat.
 • O umbra ușor albicioasă a plăcii cu prezența unor fisuri mici poate vorbi despre probabilitatea gastritei sau a ulcerului duodenului și a stomacului. Dacă o astfel de placă este localizată la rădăcină, atunci poate fi enterocolită.
 • Pe plămâni se poate dovedi o acoperire albă pe marginea corpului.
 • În cazul bronșitei cronice, placa are o formă spumoasă.
 • Despre problemele cu rinichii ne poate spune placa pe laturi, pe spatele limbii.
 • În caz de aftere, stomatită sau dysbioză, acoperirea albă acoperă întreaga suprafață.
 • Placa are forma de pete roșii, pe care le numește "limbă de căpșuni" în cazul scarlatinei.
 • Albastrul este dizenterie sau tifos.
 • Dense albe - constipație sau intoxicație severă sau organe digestive prea uscate. Dacă o astfel de placă este situată pe spate, atunci pot apărea probleme cu intestinul gros, iar în mijloc - cu duodenul.
 • Galbenă a plăcii - probleme cu vezica biliară. Dacă o astfel de placă apare în partea inferioară a organului, atunci probabil apariția icterului.
 • Culoarea maronie a plăcii clarifică boala pulmonară sau tractul gastro-intestinal uman.
 • Înveliș brun negru, există fisuri, este dificil de separat, ceva este similar cu o placă de șah. Toate acestea apar atunci cand exista o lipsa de vitamina B si acidul nicotinic (pellagra).
 • Atunci când se începe pellagra, apare o nuanță roșie lacuit, numită și "limba cardinală".

Dacă există urme de dinți în fața organului de transmitere a gustului și, de asemenea, pe părțile laterale, acestea sunt semne ale unei forme neatentă latentă. Vasele mai profunde sunt nevrozele mai pronunțate. Dacă se abate de la o parte, atunci aceasta poate indica un accident vascular cerebral, precum și tulburări circulatorii din creier. O limbă înțepată, crăpată, de regulă, poate fi găsită la diabetici. În bolile creierului, precum și în cazurile de tulburări neurotice, se poate găsi, de obicei, o limbă tremurătoare.

Efectuarea unui diagnostic al limbii la copii

Zone de gustare a limbii umanePentru un copil, limbajul mobil, roz și ușor umed este norma. În cazul alăptării naturale, poate apărea în copilărie o mică acoperire albă, acest lucru, desigur, nu este un simptom al unei afecțiuni. De asemenea, poate arăta puțin acoperită în copil, datorită faptului că papilele cu ciuperci sunt ușor hipertrofate.

În general, diagnosticul limbii la copii și stabilirea unui diagnostic precis se produc aproximativ în același mod ca și la adulți, cu excepția grosimii plăcii. Este puțin mai mică. În cazul febrei, copilul se poate manifesta ca o jantă, sau limba, dimpotrivă, va fi perfect netedă. În cazul unei disbioză, copilul poate avea o inflamație a acestui organ, care are o anumită formă, numită "limba geografică".

Rezultatul

Corespondența dintre organele și zonele limbiiAșa că ne-am dat seama că acest organism nu este numai să se simtă gustul produselor alimentare în gură și să vorbească, dar ceea ce el poate spune într-adevăr o mulțime de lucruri despre starea de corpul nostru, că el este capabil să dau seama cum de a lumina boala, si boala severa. Dacă modificați starea gustului corpului, este foarte important să se ia rapid modificările în considerare și se vedea imediat un specialist, astfel încât el a fost capabil să facă un diagnostic de limbă și de a identifica boala, și apoi să ia toate măsurile necesare pentru recuperarea acesteia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Umflarea palatinei în gât și de la care se poate măriUmflarea palatinei în gât și de la care se poate mări
Cum pot verifica ficatul acasăCum pot verifica ficatul acasă
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
Ce este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcțiiCe este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcții
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
De ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile problemeDe ce limba devine amorțită: cauze de amorțeală și posibile probleme
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Plastice de frenul scurtat al limbii cu laserPlastice de frenul scurtat al limbii cu laser
Gustul metalic în gură: cauze și tratamentGustul metalic în gură: cauze și tratament
Ce spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și griCe spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și gri
» » Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
© 2021 amigdas.com