amigdas.com

Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău

Dinții sănătoșiChirurgia dentară pentru a elimina cele opt este o tehnică destul de neplăcută și dificilă. După ce procedura este aproape de fiecare pacient se simte disconfort și durere în înțelepciune de la distanță dinte, durata și intensitatea care depinde în principal de caracteristicile dintelui inițial și cavitatea orală. De asemenea, prezența durerii, disconfort va stivui gingivală umflarea și umflarea în zona obrajilor, febră și dificultăți la înghițire salivă. Aceste simptome sunt destul de normale, iar apariția lor este o reacție naturală a corpului la tratamentul metodic. Ați înlăturat dintele de înțelepciune cât va răni?

Dacă condițiile de funcționare au trecut reușit, gingiilor in timpul bolii si tumori, toate simptomele neplăcute și incomode dispar repede, și recuperarea completă a corpului și starea de sănătate a pacientului există deja în două săptămâni. În cazul în care nici o îmbunătățire a statului nu este, există supurație, sângerare, febră nu continuă să scadă în jos, și există alte simptome indispoziție se spune că în organism există dezvoltarea proceselor patologice, aceasta înseamnă că nu ar trebui să întârzie vizita la medic -stomatologu.

De ce sunt senzații dureroase?

Spre deosebire de ceilalți dinți, opt se caracterizează prin diferențe deosebite sub formă de apariție și incizie târzie, însoțite de complicații în amenajarea structurii lor. Acești dinți au o coroană și rădăcini mari, care se pot împleti și chiar se încrucișează unul cu celălalt, ceea ce complică foarte mult extracția.

Pentru a înțelege pe deplin structură și locul dintelui de înțelepciune în dentiție, dentistul face o radiografie pacientului, fără a eșua. După examinarea atentă a imaginii, medicul decide cum să îndepărteze dintele. Dacă aveți o durere de dinți de înțelepciune, atunci înainte de procedura de îndepărtare a acesteia ar trebui să studiați cu atenție metodele de îndepărtare, precum și durerea care însoțește această acțiune.

Îndepărtarea simplă a dintelui înțelepciunii

Extragerea dințilorProcedura de îndepărtare simplă se aplică atunci când cele opt este situat în mod corect. De asemenea, cele opt nu ar trebui să aibă rădăcini îndoite, iar în cavitatea orală nu ar trebui să existe nici o inflamație. În aceste condiții, va fi foarte ușor să îndepărtați dintele. Dezvoltarea complicațiilor este minimă dacă toate condițiile procedurii dentare corecte au fost efectuate corect și pacientul a respectat pe deplin toate recomandările medicului curant.

Principalul caracter al procedurii:

 1. Pentru a efectua îndepărtarea, trebuie să selectați instrumentele potrivite: forcepsuri în formă de S, precum și un lift.
 2. Extracția dintelui înțelepciunii se realizează prin balansarea sa completă, după care dintele este ușor și rapid extras din fântână.
 3. Procesul de extracție este însoțit de o ruptură a ligamentelor, care reține cel de-al treilea molar.
 4. Există o traumatizare a țesuturilor din jurul dintelui.

Dacă, în timpul tragerii, dintele a rupt accidental, atunci medicul dentist trebuie să scoată complet gingiile din guma.

Deși procedura de îndepărtare este drăguță ușor Durerea și umflarea pacientului după ce este considerat normal. Deci, această afecțiune este cauzată de faptul că cavitatea bucală este rănită și afectată de țesuturile moi, precum și de sfârșitul tipului nervos.

Simptomele de boală dispar de obicei dupa 24-48 de ore, în cazul în care totul se întâmplă invers - a intensificat durere și disconfort în fiecare zi, există o tensiune arterială ridicată, ar trebui să solicite asistență medicală imediată.

Ștergerea unui tip complex

complex îndepărtarea dintelui de înțelepciune trebuie efectuată atunci când:

 1. Dintele a crescut incorect, este poziționat la un unghi puternic sau orizontal.
 2. Dificultăți de erupție - pericoronită.
 3. Coroana dintelui este complet deformată.
 4. Rădăcinile dintelui au crescut în sinusurile maxilare.

În astfel de condiții, medicul trebuie să efectueze o operație specializată pentru a extrage un dinte de înțelepciune. Această acțiune nu durează prea mult, se efectuează cu ajutorul medicamentelor de tip anestezic și include mai multe pași, în funcție de starea inițială a cavității orale a pacientului.

 1. În primul rând, medicul taie gingia, dezvăluind astfel un dinte dureroase, dureros (cu erupție incompletă)
 2. Extracția dentară dificilăÎn unele cazuri, medicul dentist utilizează un burghiu pentru a tăia un dinte pe mai multe niveluri.
 3. Sfredeltează țesutul osos.
 4. La rândul său, exclude toate resturile dentare din cavitatea bucală.
 5. În cele din urmă, după procedură, guma este reconstituită, iar soclul este cusut cu fire speciale.

Comparativ cu simpla îndepărtare a dintelui înțelepciunii, complexul apare împreună cu influențe mai complexe asupra gingiilor, precum și cu deteriorarea lor mai mare. Din acest motiv, trebuie să înțelegem că imediat ce anesteziei, apare imediat roadere durere în gură, nu va fi umflarea, creșterea temperaturii globale.

În analiza finală, în conformitate cu dentar regulile pot rămâne simptomatice pentru o săptămână întreagă, iar în fiecare zi ar trebui să se îmbunătățească doar bunăstarea generală a pacientului, dar în niciun caz nu se va deteriora. Dacă nu are loc îmbunătățirea, atunci pacientul ar trebui să contacteze întotdeauna medicul dentist pentru ajutor medical, deoarece în loc de procesul de vindecare, se pot răspândi forme inflamatorii și patologice.

Conform regulilor medicale, gingia nu trebuie să fie bolnavă mai mult de o săptămână după îndepărtarea dintelui înțelepciunii.

De ce rănește gingia după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?

 1. Leziuni cu gingia, precum și cu țesutul osos.
 2. Alertă de dinți, ce să facăÎncălcarea caracteristicilor ligamentelor, care deține molar (deformarea integrității vaselor de sânge, precum și a fibrelor nervoase).
 3. Efectele tipului mecanic în timpul procedurii de îndepărtare, în urma căreia se termină pur și simplu colapsul final al efectelor nervoase.
 4. Activare și distribuție inflamator procese pe țesuturile din jurul zonei dintelui rupt.
 5. Acești factori sunt clasificați ca un tip de leziune, care este temporară și normală, astfel încât răspunsul general al pacientului la aceste simptome trebuie să fie adecvat și calm.

Nu vă faceți griji, dacă:

 1. Durerea dureroasă după îndepărtarea dintelui înțelepciunii rămâne timp de câteva zile, uneori începe să pară că doare tot maxilarul.
 2. Există umflături pe obraji, precum și buzele timp de trei zile.
 3. În unele cazuri, hematom.
 4. Există o durere de cap.

În procesele normale de recuperare, manifestarea acestor simptome trebuie să fie dărâmată și diminuată cu fiecare zi care trece, iar durerea se scurge cu timpul. Toate celelalte situații sunt considerate anormale și indică prezența în organism a patologiilor sau complicațiilor pe mai multe niveluri.

Ce complicații pot apărea?

Prezența complicațiilor după îndepărtarea dintelui înțelepciunii depinde direct de problema inițială, de complexitatea procedurii de îndepărtare și de respectarea de către pacient a recomandării specialistului în domeniul sănătății orale.

Principalul factori:

 1. Există o umflare puternică a obrajilor și a gingiilor.
 2. Creșterea temperaturiiRana începe să sângereze.
 3. Temperatura ridicată a unui corp - aproximativ 38 de grade și chiar mai sus.
 4. Febră sau stare de frisoane.
 5. Mare roșeață și inflamație a gingiilor.
 6. Prezența descărcării purulente pe suprafața puțului.
 7. O durere constantă și nu trece.

alveolita

Cel mai frecvent fenomen după îndepărtarea dintelui înțelepciunii este dezvoltarea inflamației în zona unei găuri goale. Acest proces este însoțit de un gust neplăcut în gură, de dezvoltare a senzațiilor puternice de durere. Începe din cauza eliminării incomplete a dintelui sau a infecției accidentale în timpul procesului de îndepărtare.

Factorii care contribuie la apariția alveolita:

 1. Boala alveoliteiUn cheag de sânge a căzut din gaura goală și, ca rezultat, a devenit gol. În acest moment, rana este absolut deschisă la impactul microorganismelor și bacteriilor, rămășițele alimentelor, care pot duce la apariția unor infecții și inflamații și mai multe. La unii pacienți, un cheag de sânge poate ieși cu o clătire atentă și regulată a cavității bucale, deci merită să luați arsenalul.
 2. O alveole tisulare osoase accidental Bared. Cauza unui astfel de incident ar putea fi o cusătură fără succes a cusăturii și a divergenței sale ulterioare.
 3. Pe cheagul de sânge există o supurație - conținutul găurii sub formă de decolorări necrotice ale cheagului, precum și particule de alimente.

De ce puiul începe să se adune în gaură?

 1. În procesul de extracție a dinților nu s-au îndepărtat toate fragmentele de țesut osos, dar anterior părțile dintelui au rămas în el.
 2. Prezența dinților carieni poate fi ușor contribui acumularea de puroi într-un singur loc.
 3. Efectuarea îndepărtării în timpul inflamației gurii.
 4. Cu aceste simptome, nu puteți doar să vă supuneți, să încercați să le eliminați cu medicamente și să vă tratați cu un tratament independent. Este necesar să vizitați un medic dentist, mai ales dacă, împreună cu aceste simptome, aveți febră, durere în cap și, de asemenea, în urechi.

periostită

Se întâmplă că alveolita netratată devine o etapă inițială bună pentru dezvoltare complicații - Periostitis. Această inflamație se poate dezvolta rapid și în cazul în care uneltele de tratament sunt prost tratate, precum și atunci când fragmentul rămâne în gaura dentară.

principal simptome prezența periostitelor:

 1. Boala PeriostitisO durere pronunțată de tip acut, care nu se oprește mult timp.
 2. Umflarea specială a feței (până la gât și bărbie), umflarea țesuturilor moi ale gurii.
 3. Cefalee, febră și stare generală de rău.

Dacă inflamația a afectat periostumul maxilarului, atunci această condiție poate deveni cu ușurință cauza abcesului.

Cum de a reduce durerea manifestată?

Dacă durerea după îndepărtarea dintelui de lapte nu scade mult timp, atunci este necesar să se respecte recomandările speciale pentru cicatrizare răni:

 1. La locul dintelui îndepărtat (din exteriorul obrazului) aplicați o compresă de tip rece, de exemplu, o pungă de gheață. Această tehnică ar trebui făcută intermitent, astfel încât să nu existe hipertermie în exces. În același timp, încălzirea este interzisă.
 2. Ar trebui să fie complet aruncat de la mâncare timp de 3-5 ore. De asemenea, într-o zi nu trebuie să mănânci supe calde, lichide și feluri de mâncare.
 3. Nu mancaNu faceți băi calde.
 4. curat cavitatea orală nu poate fi decât o zi după operație (nu în fiecare zi, ci într-o zi).
 5. În procesul de a consuma alimente, merită să încercați să distribuiți încărcătura în cealaltă parte a cavității bucale, astfel încât particulele de alimente să nu poată intra în bine.
 6. Este interzisă atingerea suprafeței orificiului cu lucruri străine și, de asemenea, atingerea acestuia cu mâinile sau limba.
 7. Nu poți frecvent clătite în gură, în special în primele două zile după procedura de îndepărtare - acest lucru afectează negativ formarea unui cheag de sânge, care trebuie să acopere și să protejeze bine.
 8. Creșterea durerii după îndepărtarea dintelui poate fi amortizată cu medicamente speciale (Analgin, Ketanov), dacă este necesar, puteți utiliza medicamente antipiretice. Cât de mult vor fi eficiente depinde de corpul pacientului.

Un medic dentist poate prescrie un curs de medicamente antibacteriene în cazul în care există o amenințare de complicații, precum și inflamație.

Rețete pentru clătirea gurii și medicină pentru tratamentul unui dentist desemnat independent, pe baza unui caz specific. Dacă pacientul respectă cu strictețe recomandările medicului curant, atunci durerea după îndepărtarea dintelui înțelepciunii trebuie terminată în decurs de o săptămână.

Parestezii. În stomatologie, această complicație apare foarte rar, numai atunci când terminațiile nervoase au fost deteriorate în timpul procesului de îndepărtare. Simptomele principale sunt limba și buzele amorțite, dictatură proastă. De obicei, condiția se îmbunătățește într-o săptămână.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
Ce trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dinteluiCe trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dintelui
» » Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
© 2021 amigdas.com