amigdas.com

Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu

Revizuirea smalțului dințiChiar și în ciuda unui progres imens în domeniul medicinii în timpul nostru, încă mai există o problemă. Pe baza statisticilor până în prezent, putem concluziona că oamenii se îndreaptă din ce în ce mai mult către stomatologi din cauza unei boli dentare. De asemenea, nu este neobișnuit ca pacienții să găsească un strat protector pe dinți în stare proastă.

Emaila de dinți și semnificația ei

Emailul este o acoperire a unui dinte, care servește pentru el de protecție. Este foarte puternic, totuși, destul de subțire, dar constă în calciu, fosfor și minerale. Ea face o persoană un pic mai subțire în fiecare an. Acest fapt poate duce la apariția diferitelor boli, astfel încât smaltul dintelui trebuie consolidat.

Ce se întâmplă atunci când smaltul este deteriorat

Dacă este deteriorat, dentina care se află în spatele acesteia își pierde protecția. Dentina contine o multime de terminatii nervoase, iar imediat ce se deschid, dintele incepe sa reactioneze puternic la diverse exterioare stimuli, de exemplu, la temperaturi diferite.

Deoarece stratul de protecție nu constă în celule vii care au capacitatea de regenerare (cum ar fi, de exemplu, oasele), orice fisură, indiferent de mărime, cauzează o deteriorare mare a dintelui. În plus, dinții fără un strat de protecție devin mult mai vulnerabili la diferite boli, de exemplu pentru carii.

Cauze de distrugere a smalțului dinților

Crăpăturile dinții - Prezentare generalăExistă factori externi și interni, datorită cărora starea de acoperire protectoare se deteriorează. O clasificare mai profundă a factorilor externi depinde de originea lor și este produsă experți. Adesea, distrugerea stratului de email provoacă diferențe de temperatură, astfel de contraste conduc doar la apariția fisurilor care asigură un pasaj pentru diferiți agenți patogeni din interiorul dintelui.

În afară de diferențele, există și diverși factori asociați cu chimia, fiind considerați cei mai periculoși, deoarece distrug foarte repede emailul. Factorii mecanici (impactul, alimentele solide), datorită faptului că acestea se deformează și că se urmărește dilatarea. Nerespectarea normelor de igienă sau a metodelor incorecte reprezintă cauza subțiere a smalțului, care apare cel mai frecvent.

Către interne motive includ probleme legate de nutriție, precum și agravarea sănătății în general. Defectele mușcăturii sunt adesea cauza distrugerii smalțului, deoarece această problemă nu este rezolvată în timp.

De asemenea, smalțul poate fi distrus din alte motive. Cum ar fi ereditatea, problemele cu tractul gastro-intestinal, lipsa de fluor în smalțul în sine, scrâșnirea dinților. În plus, medicamentele precum aspirina sau antihistaminice au un efect negativ asupra emailului. Problemele cu dezvoltarea saliva conduc la deshidratarea dinților, după care sunt mult mai vulnerabile la diferite infecții. Unele produse, cum ar fi sifon, dulce, de asemenea, au un negativ efect pe smaltul dintelui.

Simptomele distrugerii smalțului dinților

 • Cauze de dinte îngălbeniteÎn dinți, există o sensibilitate crescută la temperaturi, adică alimente prea calde sau, invers, prea reci, provoacă o reacție dureroasă în dinte.
 • Dintele poate deveni galben (sau chiar negru). Acest lucru se datorează expunerii dentinei, care devine vulnerabilă la diverși factori din exterior.
 • Dintele începe să se spargă, pare cioplit.
 • Caries se poate forma

Stomatologii au modalități de a întări smalțul dinților. Plăcile mici sau fisurile utilizează materiale pentru etanșare. Există, de asemenea, o procedură de remineralizare, care face posibilă compensarea lipsei de fluor. În timpul procedurii, dintele este acoperită cu o substanță specială. Aceasta durează mult timp, dar dă rezultate excelente.

fluorizare - aceasta este o altă procedură, în timpul căreia se aplică un lac special la dinte, permițând țesuturilor dintelui să fie alimentate cu molecule care le vor repara.

Cum să consolidezi smalțul dinților cu metode inovatoare

Astăzi, există o astfel de tehnologie pentru restaurarea și întărirea smalțului dinților, ca implantare. Această metodă este utilizată în caz de avarii grave. Iată problemele care se rezolvă implantare dinți de dinți:

 • Sensibilitatea dințilormușcături incorecte;
 • forma neregulată a dinților;
 • defecte de nuanțe;
 • hipersensibilitatea dinților.

Însăși metoda de întărire a smalțului constă în aplicarea unor preparate speciale la dinte. Substanța aplicată pe dinți este excelentă pe ea, în timp ce își îndeplinește funcțiile de protecție. Iată avantajele folosirii acestui lucru proceduri:

 1. Enamelul poate fi restabilit complet.
 2. Rezultat cosmetic remarcabil.
 3. Muscatura este restabilită, nu sunt necesare bretele.
 4. Rezultatul este salvat pentru restul vieții.

Pastă de dinți, care ajută la întărire

Iată o listă a principiilor de bază care ar trebui luate în considerare pentru persoanele cu smalt deteriorat. În primul rând, este necesară cazul sensibilitate crescută pastă, care are o abrazivitate scăzută, întotdeauna cu unele componentă activă, în plus, pasta ar trebui să conțină o cantitate mare de fluor.

cărbuneExistă o altă cale eficient periajul dinților, care constă în utilizarea în loc de pastă de dinți activată cu cărbune, dizolvată în apă. Luați pastilele cu cărbune și dizolvați-le cu puțină apă înainte de a vă transforma într-o măceșă. De asemenea, puteți face uneori tratarea smalțului cu pielea de lămâie sau, mai degrabă, partea albă, va duce la albirea smalțului dinților. Deoarece metoda este destul de radicală, nu merită abuzul.

Cum de a întări smalțul dinților în casă

Mulți sunt preocupați de întrebarea: "Cum să întăriți smalțul dinților în casă?" Încercarea de a trata smalțul dinților la domiciliu doar cu mici daune, dar dacă totul este grav, atunci este deja necesar să mergeți direct la medic. Când restaurați emailul acasă, aveți nevoie umple din nou substanțe pe care corpul le lipsește. Vă recomandăm o masă bogată în calciu, fluor, și, de asemenea, vitamina D. Acesta poate fi de exemplu pește, precum și diverse produse lactate. Există, în plus, complexe speciale care sunt concepute pentru a umple vitaminele, împreună cu mineralele din corpul uman.

La domiciliu, când pierzi smalțul dintelui, poți folosi pasta de dinți. Ar trebui să fie utilizat în același mod ca de obicei, cu excepția unui singur element. Este important să păstrați pasta de dinți în gură timp de aproximativ zece minute. Este necesară efectuarea acestei proceduri zilnic, iar smaltul deteriorat va fi restabilit. Există, de asemenea, diferite paste și geluri care sunt special concepute pentru remineralizare.

În ciuda tuturor acestor lucruri, este bine să consultați un specialist care va alege tratamentul potrivit, luând în considerare toate caracteristicile. Dar utilizarea medicamentelor fără supraveghere specializată este destul de capabilă să facă chiar și mai rău întreaga situație cu pierderea smalțului.

Aici este, de asemenea, o listă de mâncare de zi cu zi, care vă va ajuta să vă întăriți smalțul la domiciliu, cu toate acestea, acestea ar trebui să fie utilizate în complexul:

 1. Produse lactate. Este necesar să includeți în dieta dvs. și produse lactate, cum ar fi brânza, kefirul, laptele, deoarece acestea conțin o cantitate mare de calciu și fosfor, care asigură remineralizarea smalțului dinților. Și, în plus, toate aceste produse lactate ajută saliva să se dezvolte în mod normal, și acesta este un punct foarte important, deoarece are anumite funcții de protecție. Pentru cei care nu tolerează lactoza, laptele de soia, bogat în calciu, este destul de potrivit.
 2. Căpșuni pentru albirea dințilorcăpșune. Are multe antioxidante, împreună cu vitamina C. Căpșunul păstrează în stare normală nu numai dinții, ci și membrana mucoasă a gurii. Conține acid malic, distruge placa pe dinți și, de asemenea, albă puțin.
 3. Țelină care conține fibre în cantități mari. Ea curata efectiv placa din dinti. Pentru a vă asigura nu numai periajul dinților, dar și un bun masaj pentru gingii, împreună cu stimularea salivării, telina este foarte utilă să mestecați încet.
 4. Vitamina D, care joacă un rol special în crearea smalțului dinților, deoarece reglementează proteinele. Conținut în gălbenuș, pește și ulei de pește.
 5. Sesame, care conține un număr mare de calciu, și, de asemenea, ajută la curățarea suprafeței de protecție de la diverse microorganisme dăunătoare datorită particulelor lor abrazive.
 6. Pătrunjel. Adăugați-o undeva sau doar mestecați, împiedică apariția infecției în gură, datorită proprietăților sale puternice antibacteriene.
 7. Vitamina K. Ajută la dezvoltarea os structuri, precum și o mai bună asimilare a substanțelor necesare. Ajută, în combinație cu vitamina D, să întărească dinții.
 8. Ceai. În frunzele de ceai există o mulțime de fluoruri și, de asemenea, antioxidanți. Ceaiul verde conține, de asemenea, polifenol - o substanță care poate împiedica apariția plăcii pe dinți.

Mai multe informații despre fluoridare

Consolidarea stratului protector are loc cu ajutorul unor oligoelemente utile, care saturează smalțul. Aceasta este după cum urmează: o pastă sau un gel conținând fluor se aplică unităților și apoi le lasă fluor în suprafața lor. Puteți folosi chiar și kappa. Umpleți-l cu gel și puneți-l peste noapte.

fluorizareSe folosesc, de asemenea, ceruri speciale mulaje (aplicație), care sunt preparate individual, apoi în interiorul acestor turnări se toarnă o substanță specială care conține fluor, după care mucegaiul se aplică pe suprafața dinților.

Există o tehnologie specială care face posibilă restaurarea dinților care au fisuri sau chipsuri. Utilizează materiale care sunt complet potrivite pentru unitatea naturală, care se conectează la nivelul celulei, pătrund în interiorul smalțului și înfundă toate fisurile.

De asemenea, există remineralizarea. Pentru a restabili smalțul dintelui pierdut, această abordare utilizează substanțe care sunt aproape în compoziție la compoziția saliva umană.

cum să întăriți smalțul dinților cu ajutorul unor remedii populare

Pentru a face smalțul dinților este mai puternic posibil, folosind deja dovedit "Folk" metode:

 • apă de gură înainte de culcare cu o soluție de sare;
 • pompare lentă pe pasta de coajă de lămâie;
 • curățarea dinților cu o soluție de carbon activ o dată pe săptămână;
 • Mere pentru albirea dintilormasați gingiile folosind o perie moale;
 • mere de mestecat, telina, morcovi curata dinti din placa in mod natural;
 • clătiți cu gura cu o soluție de tinctură de propolis;
 • efectuarea curățării profesionale a dinților de mai multe ori pe an;
 • curățarea dinților cu ață dentară;
 • cu ajutorul uleiului din arbore de ceai amestecat cu apă, sunt necesare doar trei picături de ulei pe un pahar de apă;
 • absorbția unei cantități suficiente de apă pură;

necesar profilaxie pierderea emailului dinților:

 • Este necesar să vă spălați dinții în mod regulat, în timp ce utilizați o pastă de dinți de înaltă calitate;
 • nu trebuie să te implici în lucruri dulci;
 • Nu fi deosebit de interesat de pastele de dinți cu funcții de albire;
 • este foarte important să se mănânce produse lactate;
 • este necesar să beți mai puțin cafea și ceai;
 • trebuie să punem capăt fumatului.

Posibile caracteristici individuale

Unii oameni au gură uscată într-o formă cronică, se pare din cauza producției insuficiente de saliva. Și producția de saliva scade diferite medicamente, antihistaminice și, de asemenea, vin. O astfel de manifestare de uscăciune a cavității bucale poate provoca o deteriorare gravă a smalțului dinților, deoarece unele elemente care sunt conținute în salivă restabilește și, cum ar fi, servesc "smalțul dintelui.

Cu arsuri la stomac acid din stomac poate intra in gura si arde acoperirea protectoare a dintilor, asa ca nu-i permiteti, caz in care folositi droguri.

Cancerul oral, diabetul, afecțiunile anormale ale somnului și alte afecțiuni și afecțiuni pot complica sarcina de întărire a emailului.

Această listă de informații și sfaturi vă poate ajuta să vă consolidați, precum și să restaurați smaltul dinților pierduți. Cele mai multe dintre ele sunt simple în sine și sunt destul de accesibile. Cel mai important factor în întărirea smalțului dinților este prevenirea în timp util.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
» » Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu
© 2021 amigdas.com