amigdas.com

Care sunt puii dominanți, care este principala lor caracteristică

Kula caracteristică dominantă a raseiÎn majoritatea fermelor există găini. Acest tip de activitate agricolă este cel mai popular. La urma urmei, astfel de păsări nu au nevoie de multă grijă și în timpul întregii perioade de echitatie, de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, își pot găsi mâncarea proprie.

În lume există un număr foarte mare de rase de astfel de păsări. Dar munca de selecție vă permite să obțineți din ce în ce mai multe tipuri.

În prezent, unul dintre cei mai atrăgători pentru agricultori și gospodării simple este considerat a fi rasa de pui dominantă. Experții cred că această rasă este o versiune îmbunătățită a stratului obișnuit. Și pasărea are nu numai calități productive mai mari, ci și foarte atractivă.

Fiecare individ este capabil să renunțe la o sută de ouă pe an. În plus, puiul începe să se umfle după cinci luni.

Locul nașterii rasei

Pentru prima dată în Republica Cehă a apărut o rasă de pui dominantă. Crescătorii locali și-au stabilit sarcina de a reproduce o pasăre care nu numai că ar putea trăi bine în condiții dure, ci și un număr maxim de ouă.

Pentru aceasta, au fost selectați indivizi din mai multe specii de pui și, după câțiva ani de efort, au reușit să creeze o pasăre care să combine toate cele mai bune calități.

Oamenii de știință pot fi mândri de munca făcută, deoarece în acest moment se poate considera că este o pasăre nu are puncte slabe. Această caracteristică este dată oamenilor de știință după testarea rasei.

Astăzi, puii de rasă dominantă cehă sunt crescuți în multe țări ale lumii. Rasa este complet formată și recunoscută. În țara noastră, a devenit cunoscută abia recent, dar a devenit deja populară. O astfel de popularitate a fost asigurată mai întâi prin caracterizarea speciei și apoi prin feedbackul crescătorilor.

Descrierea rasei

Cum să hrăniți domnii de puiPuii nu au o singură culoare. Dar toți reprezentanții acestei rase:

 • Corp puternic și picioare scurte. Iar scoicile de pui și cocoși sunt la fel, dar cocoșii au cercei roșii.
 • Dominația dominanților este luxoasă și are o paletă largă de culori. Există, de asemenea, un albastru rar pentru găini.

În Rusia, sunt mai frecvente hibrizii:

 1. Kuropatchatye. Aurul din penajul lor este perfect combinat cu o nuanță maro. Aceasta este o trăsătură distinctivă a reprezentanților rasei Leygorn, care se adaptează cu ușurință la climatul neplăcut al țării noastre. Oualele lor au o nuanță albă sau cremă. O pasăre poate transporta până la trei sute de ouă pe an. Heniile se dezvoltă rapid.
 2. Negru. Ele se disting prin imunitate bună. Au un penaj monoton. Puii negri sunt insecte excelente. Numărul de ouă este mai mare de trei sute.
 3. Păsările din rasa Sussex au un trunchi alb. Numai coada și capul sunt colorate. Greutatea individului este suficient de mare. Într-un stat adult, o pui poate cântări până la două kilograme. În plus, rata de supraviețuire a puiilor este de aproape 100%. Numărul de ouă pe care fiecare pui le dă în trei sute de bucăți.
 4. Reprezentanții roșii ai dominanților diferă în penajul luminos roșu-maroniu, pe care l-au moștenit din familie. Cerea să înceapă foarte devreme și să dea un singur ou în fiecare zi. Astfel de găini sunt, de obicei, multe pe ferme private.
 5. Dominantul albastru este foarte frumos din exterior. Dar, în plus față de calitățile decorative, are o greutate decentă și o producție excelentă de ouă. Fiecare ou cântărește aproximativ 60 de grame.
 6. Reprezentanții rasei Brown din țara noastră se găsesc cel mai adesea. Ei dau până la 320 de ouă pe an și, în același timp, cântăresc decent.
 7. Radacinile cu dungi roșii au imunitate bună față de ouarea bună.

Productivitatea dominanților

Care este productivitatea raseiÎn plus față de varietatea de culori pe care dominanții le au, au o productivitate ridicată. Ouăle lor nu sunt cele mai mari, dar foarte des au două gălbenușuri. Acest lucru este bun și rău. La urma urmei, din mai multe ouă, nu poți să faci pui.

Tinerii sunt adesea adusi din strainatate. Dar imunitatea excelentă permite păsărilor să supraviețuiască unei căi atât de lungi și dificile. Desigur, transportul special echipat este utilizat pentru transport.

Puii dominanți încep la vârsta de cinci luni. Vârful productivității este la vârsta de un an și jumătate.

Dacă puiul are un trunchi disproporționat sau productivitate insuficientă, este permisă carnea.

Punctele forte și slăbiciunile rasei

Rasa de pui scoasă în Cehia poate trăi pe deplin în aproape orice climat, cu excepția locurilor extreme. Păsările acestei rase cehe au o dispoziție calmă. Înmulțirea lor este justificată de o serie de avantaje incontestabile, cum ar fi:

 1. Productivitate ridicată a straturilor.
 2. Capacitatea de a transporta ouă în cinci luni.
 3. Capacitatea de a nu reduce producția de ouă, chiar și cu o lumină naturală scurtă. Dar aceasta este doar cu o iluminare internă bine organizată a casei.
 4. Conținut nepretențios. Chiar și în celulele cu o gamă mică, este posibil să se obțină un rezultat excelent.
 5. Rezistență ridicată a animalelor tinere.
 6. O dietă simplă este suficientă. Este suficient să dați cereale zdrobite, legume fierte și suplimente de vitamine. În același timp, consumul total de furaje nu este prea mare. Fiecare individ are nevoie doar de 45 de kilograme pe an.

Această specie nu are practic niciun dezavantaj. Nuanțele individuale, sub formă de cusături de ou în timpul iernii sau comportament agresiv între indivizi, pot fi eliminate prin ajustarea dietă și creșterea numărului de pui.

Metode de cultivare

Rasă de puiCa și în alte tipuri de domenii precum iarba verde proaspătă și libertate. Dar, cu un conținut bun, astfel de găini pot trăi în cuști cu o gamă mică.

În orice caz, păsările au nevoie de soare, astfel încât în ​​organismul lor vitamina D să fie sintetizată, ceea ce asigură productivitatea și îmbunătățește imunitatea.

Cu o rasă liberă, găinile ouătoare își completează dieta, care sunt necesare pentru funcțiile lor vitale cu microelemente. Păsările trebuie să fie ținute curate. Întotdeauna consumați apă curată în zona de alimentare.

Puii din această rasă preferă răcoarea și, prin urmare, paddock închis ar trebui să fie făcut din partea umbroasă a site-ului. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci trebuie să faceți o baldachin în cazul în care păsările ar putea să se ascundă de soarele incins.

Când păstrați păsările în cuști, trebuie să monitorizați cu atenție igiena camerei, să schimbați așternutul mai des, asigurați-vă că există căldură. Microclimatul are o mare influență asupra productivității puilor ținute în captivitate.

Desigur, este necesar să se dezvolte un sistem de hrănire competent. Alimentele ar trebui să fie suficiente de calciu, proteine ​​și alte vitamine esențiale. În lunile de vară, dați cu ușurință verdele tăiate, cum ar fi trifoi sau vetch și alte ierburi.

În ciuda rezistenței rasei la boli virale, este necesar să se monitorizeze îndeaproape sănătatea păsărilor și, dacă este necesar, sa se vaccineze.

Preocupare pentru animale

Cum să ai grijă de puiDupă câțiva ani de viață, productivitatea straturilor începe să scadă și agricultorii ar trebui să se gândească la schimbarea numărului de animale.

Întrucât dominanții rareori devin găini cu drepturi depline și ouăle înșiși pot da așternut substandard, ca urmare a scăderii productivității, ar trebui să fie atent despre cumpărarea de ouă varietale pentru un incubator.

Dar cel mai bine este să cumpărați puști cehă deja ieșite, atunci profitul dvs. din întreținerea gospodăriei va fi garantat.

În ceea ce privește prevenirea bolilor, atunci producătorii trebuie să se vaccineze înainte de a-i vinde pe tineri. Acest lucru este evident din caracteristicile speciei. Prin urmare, nu vă faceți griji cu privire la starea de sănătate a animalelor vechi și noi. Dar, din motive de siguranță, merită încă să faceți măsuri preventive, mai ales dacă se știe că un virus avian se dezvoltă în zona dumneavoastră.

Și totuși, nu trebuie să uităm de menținerea curățeniei în casa de păsări, în locurile de hrănire și de mers pe jos de pui. Acest lucru va contribui la menținerea sănătății găinilor ouătoare și, prin urmare, va crește productivitatea acestora. Doar atunci, dominanții cehi vor fi o achiziție profitabilă pentru tine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începătoriPuii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Caracteristicile rasei de pui de mătase din ChinaCaracteristicile rasei de pui de mătase din China
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
Pui de rasă Rhodonită: descriere, condiții de detențiePui de rasă Rhodonită: descriere, condiții de detenție
Pui Maran Descriere și caracteristiciPui Maran Descriere și caracteristici
» » Care sunt puii dominanți, care este principala lor caracteristică
© 2021 amigdas.com