amigdas.com

Cum de a izola o ușă într-o casă privată

Izolarea ușii de intrareScurgerile de aer cald devin o problemă reală pentru proprietarii de case private în timpul iernii. Locuri în care căldura poate ieși, mult, dar una dintre cele mai de bază sunt ușile. Atunci când nu sunt izolate corespunzător, aerul încălzit părăsește camera, dând drumul celui rece. Deci, cum să izolați o ușă într-o casă particulară, astfel încât aceasta să reprezinte o barieră eficientă la frig, iar casa a devenit caldă și confortabilă?

Cauza proiectelor

În case particulare, cea mai comună ușă lemn și metal. De ce încetează brusc să fie o protecție fiabilă împotriva vântului și înghețului?

 • Ușile în timp se slăbesc, se deformează și se usucă. Există lacune în ele, iar acestea sunt doar punctele de unde se evaporă căldura și răcoarea de pe stradă vine să o înlocuiască.
 • Aerul se răcește atunci când frunza ușii este atașată de cutie. Acest lucru se întâmplă în case nu este nou, pentru că acestea se stabilesc treptat în jos, atunci există lacune care contribuie la răcirea camerei.
 • Dacă ușa este nouă, atunci adesea își pierde capacitatea de a reține căldura. Materialul de etanșare sau garnitura poate fi dezlegat.

Opțiuni de izolare a ușilor

Puteți izola ușile în mai multe moduri:

 • De exemplu, pentru a închide o ușă de lemn cu un încălzitor.
 • Montați sigiliul pe cutie.
 • Sigilați ușa cu role.
 • Umpleți ușa goală cu spumă de montaj sau încălzitor.

Tipuri de izolație

Materiale care dau posibilitatea de a izola ușa într-o casă privată, multe, dar pe care să le folosiți, poate alege vechea, deja dovedită sau mai bună și mai modernă?

 • Tipuri de izolații pentru ușivată, Acest tip de izolație a fost folosit anterior destul de larg, cel mai economic, dar nu cel mai bun. Este usor impregnata cu umezeala si dupa un timp in acest mediu favorabil, vor incepe sa se inmulteasca diverse microorganisme, afectand negativ atmosfera din casa. Vata este, de asemenea, capabilă să se așeze, să se dezbrace în bucăți și, după un timp scurt, va trebui să fie schimbată.
 • spumă de cauciuc. Structura sa este poroasă, prețul este plăcut plăcut, a fost folosit cu succes de la vremea sovietică pentru tapițerii moi. Dar, de asemenea, începe să se deterioreze rapid, pierzând calitățile sale pozitive.
 • Izolon este un nou tip de cauciuc spongios, este fabricat din polietilenă spumată, costul este ușor mai mare, dar parametrii de izolare termică sunt îmbunătățiți.
 • Penoplastul, un tip excelent de izolație, folosit pentru uz casnic, este popular datorită costului redus.
 • Vată minerală. Rozătoarele în el nu vor fi prinse fără echivoc, protecția la căldură este ridicată. Dar, de-a lungul timpului, el se poate înțelege, adsorbind bine umiditatea, ceea ce reprezintă un dezavantaj semnificativ.
 • polistiren expandat. Datorită bulelor de aer conținute în acesta, asigură o izolare excelentă. Acest material se stinge rapid când este aprins.
 • Spumă poliuretanică. Aceasta este cea mai bună categorie de izolație, este aplicată prin pulverizare și un strat suficient pentru a ușura căldura și a rezista la frig. Este, desigur, scump, dar acest tip de izolație este potrivit pentru orice suprafață.
 • De asemenea, puteți aplica panouri de izolație gata făcute.

Materiale și lucrări pregătitoare

Pentru ca ușa să arate nu numai frumos, ci servește ca o barieră insurmontabilă la frig, este necesară alegerea unui încălzitor adecvat pentru compoziție, pregătire instrumente și materiale în funcție de baza de lucru:

 • Capsator de construcții.
 • Freț văzut.
 • Ce instrumente aveți nevoie?Creion sau creion.
 • Șuruburi autonivelante.
 • Ruleta.
 • Montarea pe spumă.
 • Cuie lichide.
 • Trageți cu spatele.
 • Izolație pentru uși și îmbinări de etanșare.
 • Material pentru finisaje decorative.
 • PFL.
 • Papetărie cuțit.

Pentru a izola calitatea ușii, înainte de a începe să lucrați, trebuie să o scoateți din balamale și să o puneți pe o suprafață plană, toate desface mobila (mânerele ușilor, încuietori și alte părți). În cazul în care este fabricat din plăci din plăci aglomerate, materiale similare sau fier, una dintre părți va trebui îndepărtată pentru a permite accesul la umplerea cavității.

După îndepărtarea stratului anterior, tratamentul cu un agent antiseptic este, de asemenea, important, pentru a distruge bacteriile care s-au dezvoltat sub pielea veche și pentru a prelungi viața ușii. Apoi planul este degresat și începe să fie izolat.

Curs de lucru

Mai întâi, izolarea trebuie tăiată atunci când întreaga foaie este supusă procedurii piesa este tăiată la dimensiunea sa. În cazul modelului prefabricat, acesta este tăiat la dimensiunea fiecărei secțiuni.

După descompunerea unui încălzitor pe un plan al unei uși, îmbinările sale sunt prelucrate de o spumă de montaj. Și că nu alunecă, atunci este atașat cu un stilist.

Finisaj exterior

Usa interioara si exterioaraPot exista mai multe variante în decorarea exterioară a ușii: de obicei se utilizează un material elastic, de exemplu piele sau înlocuitorii ei. Materialul trebuie tăiat cu o marjă de aproximativ 10 cm pe fiecare parte. Pentru joncțiunea cea mai densă a ușii și închiderea fantelor de-a lungul perimetrului, la margini se formează mici role.

Apoi încălzitorul și rolele sunt acoperite cu tapițerie, marginile sunt îndoite și fixate bine. Este mai preferabil în acest scop să folosiți unghiile de mobilă cu pălării frumoase și largi. Ei păstrează fiabil încălzitorul și dermatina, arata estetic, dacă le aranjezi la aceeași distanță, inventând un desen interesant.

În cazul în care tapițerii moi dintr-un motiv oarecare nu se potrivește, atunci puteți folosi o foaie de placaj sau placaj. Apoi trebuie să tăiați fragmentul care corespunde zonei ușii și unghiei cu pălării mici. Apoi, suprafata trebuie sa fie patut usor si puteti lipi finisajul final sub formă de furnir, film sau laminat. Acest lucru se face cu fierul, deoarece acestea au o bază termo-adezivă.

În ultima etapă, hardware-ul este returnat la locul său.

Încălzirea ușii de fier

Deși ușile metalice sunt mult mai fiabile decât ușile din lemn și durează mult mai mult, au o conductivitate termică bună, ceea ce înseamnă că, dacă strada este rece, ușa nu se încălzește. În plus, după instalare, există întotdeauna lacune, care din nou afectează negativ reținerea căldurii acasă. Prin urmare, ele trebuie izolate.

Un încălzitor pentru procedură poate fi polistiren și vată minerală, dar acesta din urmă, în vederea acumulării de condens în vreme înghețată, devine umed și își pierde proprietățile. Prin urmare, spuma în acest caz este de preferat. Este similar cu caracteristicile miezului vatei minerale, dar nu se teme de umiditate. Da, și economisesc în mod semnificativ banii, puteți cumpăra o ușă ieftină, iar parametrii termoizolante cresc datorită materialelor ieftine. Cum de a izola ușa de fier?

 • Materiale izolante pentru usiCa și lemn, este scos și demontate accesorii.
 • Dacă ușa este dublă, iar interiorul este gol, atunci panoul superior este îndepărtat, sub el este introdus un încălzitor, apoi golurile sunt arse cu atenție cu spumă de montaj. Apoi carcasa se întoarce la locul său.
 • Atunci când ușa constă dintr-o singură foaie de metal, pe ea, de-a lungul întregului perimetru, se potrivește cu ușurință, fără a deteriora integritatea foii metalice, atașată la rama unui fascicul de lemn.
 • Încălzitorul se află între bare. Poate fi plantat pe lipici sau pur și simplu plasat într-o venă, dar precizia este importantă în măsurători și dacă se formează lacune semnificative, o astfel de instalare va eșua. Cea mai bună opțiune este combinarea ambelor metode, iar fiabilitatea și rigiditatea construcției vor crește. În cazul în care fisurile și golurile rămân în continuare, acestea trebuie sigilate cu o spumă de montaj sau inserați în ele bucăți de izolație.
 • Când adezivul a înghețat, este timpul să trecem la placare. Pentru aceasta, placaj, PAL, urmată de dermatită, paste sau plastic.

Prelucrarea cusăturii

Cum să izolați ușa din fațăDupă ce ușa este izolată, indiferent de ce este făcut, este necesar Se sigilează cusăturile la articulații cutii și uși. Acest lucru este necesar pentru a minimiza oportunitățile rămase pentru pierderile de căldură. La urma urmei, chiar și atunci când se potrivește perfect, există mici decalaje între elementele structurii, iar prin ele aerul rece penetrează și dacă ferestrele sunt deschise, este posibilă o pescaj. Prin urmare, eliminarea acestui neajuns, procedura este departe de a fi inutilă.

Pentru cea mai bună izolare a îmbinărilor sistemului ușii, puteți profita de izolație izolată din cauciuc spumă sau benzi speciale de cauciuc care nu vor lipsi de aer, chiar și cu un vânt puternic pe stradă. Această izolație este produsă de benzi înguste, pe o parte a acesteia există o bandă adezivă, deci nu este dificil să o atașați. În loc de o substanță de etanșare din cauciuc, este permisă utilizarea unei benzi de dermatină pliate de mai multe ori. Ea este prinsă cu garoafe mici

Murdăria și praful sunt îndepărtate cu grijă și apoi un încălzitor este lipit de-a lungul perimetrului ramei. Apoi trebuie să verificați cum se deschide ușa liber. Dacă fantele sunt largi, este permisă lipirea unui alt strat.

După ce a făcut totul în regulă, proprietarul se poate asigura că casa va fi protejată în mod fiabil de frig, va deveni caldă și confortabilă.

Și încă un lucru: La instalarea ușii, este important să ne asigurăm că toată munca a fost făcută la nivelul adecvat, iar spuma nu se trage cu ochiul, în caz contrar, în curând sub influența factorilor externi, acesta își pierde proprietățile sale, iar aerul din exterior va pătrunde în interior. Prin urmare, tot ceea ce actele trebuie să fie tăiate, și cusături tencuite.

Alte tipuri de uși de stradă

Instalând o ușă modernă din plastic, puteți fi siguri că nu va mai fi necesară izolarea, va fi complet etanșă, dacă, desigur, toate cerințele de instalare sunt îndeplinite. Dar este necesar să știm că cele mai calde vor fi două și, de preferință, trei versiuni. Puteți, de asemenea pentru a pune sticla de economisire a energiei, în cazul în care casa este situată într-un loc unde ierni grave sunt frecvente.

Ușile externe cu ferestre cu geam termopan par interesante, iar influența lor asupra stilului întregii case are doar aspecte pozitive. Cel mai adesea, ele sunt realizate din metal, plăci aglomerate și sunt foarte asemănătoare cu analogii din lemn. Caracteristicile lor de izolare termică sunt destul de ridicate și nu necesită izolație suplimentară.

Dacă vorbim despre o ușă de lemn cu geam termopan, care, desigur, poate fi izolat ca un lemn obișnuit, dar atunci ei vor arata nu atât de prezentabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemnCum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemn
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Cum să izolați conductele de canalizare într-o casă privatăCum să izolați conductele de canalizare într-o casă privată
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Ușă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegereaUșă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegerea
Glazura de verande sau terase în țară: vederi și nuanțeGlazura de verande sau terase în țară: vederi și nuanțe
Thermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele saleThermodore: trăsăturile, avantajele și avantajele sale
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Încălzirea mansardei din interior cu mâinile taleÎncălzirea mansardei din interior cu mâinile tale
Cum de a izola acoperișul casei cu mâinile taleCum de a izola acoperișul casei cu mâinile tale
» » Cum de a izola o ușă într-o casă privată
© 2021 amigdas.com