amigdas.com

Cum sa alegi protezele dentare din nylon?

Proteze din nylonPana in prezent, stomatologia ofera o varietate de optiuni protetice, cu care puteti ascunde defectele dintilor si puteti intoarce un zambet alb unui barbat. Deși implanturile ceramice moderne diferă în principal de performanțele estetice ridicate, producătorii nu uită să acorde atenție procesului de fabricație produse detașabile

, în urma căreia protezele moderne pentru dinți nu sunt disponibile numai pentru o gamă largă de pacienți, ci și oferă o uzură confortabilă și sunt foarte fiabile.

Toate aceste calități sunt posedate de proteze din nylon, care pot fi instalate pe orice maxilar. Materialul utilizat pentru fabricarea lor satisface cerințele cele mai înalte care le sunt prezentate nu numai de către companiile producătoare, ci și de către consumatori.

Tipuri și durata de viață a protezelor dentare din nailon

Ce proteze existăInteresul ridicat în proteze de acest tip este asociat în primul rând cu proprietățile lor estetice excelente. Ca material din care se formează baza pentru coroanele de fixare, se folosește un nylon translucid și de transmisie a luminii, care are o culoare similară cu cea a gumei naturale.

Nailonul este un mod artificial polimer cu avantaje cum ar fi rezistența ridicată, moale și flexibilitate. Acesta aparține unei clase de materiale biocompatibil și hipoalergenic. Materialul are capacitatea de a-și menține umbra originară, chiar supus unei expuneri prelungite la factori externi, coloranți alimentari și pigmenți. Structura nailonului este de așa natură încât nu are pori în care să se acumuleze microorganisme patologice, mirosuri alimentare și reziduuri alimentare.

Instalarea danturii protetice din nylon se face direct pe gingie și se fixează cu ajutorul unor încuietori dento-alveolare pentru dinții de sprijin. Deoarece materialul din care sunt realizate elementele de fixare se utilizează și nailonul sau siliconul substituent. Datorită acestor dinți artificiali au aceeași culoare ca țesăturile naturale și rămân invizibile pentru alții. Aceasta este o caracteristică foarte importantă, datorită căreia protezele flexibile moderne depășesc modelele depășite de modele din metal.

Folosit pentru fixarea încuietorii este necesar, inclusiv pentru a asigura o fixare maximă strânsă a produsului și fixarea sa rigidă, excluzând slăbirea și căderea acestuia. Aceasta, la rândul său, vă permite să evitați interacțiunea cu coroanele dinților de sprijin și măcinarea lor.

O mulțime de rețea pot fi găsite datele neconfirmate care sunt interzise în Europa de a folosi proteze din nailon. Această informație nu este adevărată. Trebuie spus că fiecare proteză are un anumit nivel de rigiditate. Și dacă produsul a trecut testul de conformitate cu cerințele asociațiilor dentare, protezele din nylon pot fi instalate în orice țară.

Opinii de pacienți care au avut de a utiliza proteza de nailon, se poate vedea că aceste modele sunt mai plăcut și confortabil de purtat în comparație cu omologii lor din plastic și siliciu. Acest lucru explică de ce, că practic utilizatorii vorbesc despre proteze din nailon numai din partea pozitivă. Mulți oameni îi plac, de asemenea, că pot fi purtați mult timp, nici măcar trăgând pe durata somnului.

Utilizarea unor astfel de produse poate fi suficient de lungă - Până la 7 ani. Perioada exactă de deservire a produselor din nailon depinde de mai mulți factori - experiența dentistului care a făcut instalația, condițiile de funcționare și calitatea îngrijirii.

Până în prezent, clinici poate oferi tuturor persoanelor interesate mai multe tipuri de proteze din nailon:

 • Ce proteze amovibileParțial nylon detașabil. Este stabilit pentru pacienții care au pierdut mai mulți dinți consecutivi.
 • Complet detașabil. Acest tip de proteză este recomandat persoanelor cu adenă sau când este necesar să se completeze protetic dentiția unuia dintre fălci.
 • Mikroprotez. De asemenea, cunoscut sub numele de fluture. Este aleasă de oameni care doresc să refacă nu mai mult de doi dinți.

Pro și contra de proteze din nailon

Deasupra am aflat ce dintii protetice sunt facute din nailon. Acum este momentul să aflați ce merite au aceste produse.

avantaje

 • Avantajele protezeiFlexibilitate crescută, moale și elasticitate. Această combinație de proprietăți permite protezarea nailonului să se adapteze cât mai precis posibil formelor anatomice ale maxilarului și dentiției, creând cele mai confortabile condiții de purtare.
 • Precizie și etanșeitate. Toate produsele de nylon corespund pe deplin dimensiunilor calculate în stadiul creării lor. Prin urmare, după instalare, acestea nu vor slăbi și nu vor deteriora sistemul.
 • Forța de aderență. La nivelul softness suficient de mare, produsele din nailon sunt în același timp foarte puternice.
 • Produsele rezistă perfect stresului și presiunii crescute în timpul mușcării și mestecării obiectelor solide. Prin urmare, ele pot fi folosite nu numai de către oamenii obișnuiți, ci și de către sportivii profesioniști.
 • Lightness. Produsele fabricate din acest material au o greutate redusă, astfel încât să puteți fi siguri că în timpul purtării nu vor freca țesuturile mucoase și peri-dinților.
 • Absența porilor. Încă o dată, amintim că, în nailon nu se acumulează resturi alimentare, mirosuri și urme de bacterii, ceea ce înseamnă că gura este în mod constant curat și oamenii au o respiratie proaspata.
 • Dye de înaltă calitate. Folosit ca pigment de produs de nylon de umplere, proteza nu numai că este bine îngrijită, ci și naturală, astfel încât nu se deosebește de fundalul restului dinților. Culoarea sa nu se modifică nici măcar în timpul uzurii prelungite, proteza nu își schimbă culoarea, nu diminuează și nu absorb alte coloranți.
 • Versatilitate. Produsele din nylon sunt prezentate tuturor categoriilor de pacienți fără excepție - pot fi purtate de oameni care și-au pierdut toți dinții, precum și de cei care au pierdut doar câțiva. Astfel de produse pot să se stabilească persoane de orice vârstă, precum și pacienți cu cancer.
 • Hipoalergenice. Datorită numeroaselor cercetări, specialiștii au reușit să creeze un polimer special, care, în cazuri foarte rare, cauzează reacții alergice ale corpului. Ca urmare, pe baza de nailon, a fost posibil să se creeze proteze unice pentru dinți care pot fi purtate de oameni care nu tolerează materiale acrilice, metalice, siliconice și alte materiale.

Dezavantaje ale metodologiei

Deși produsele din nailon și au multe avantaje, au deficiențe care trebuie, de asemenea, îndeplinite:

 • Dezavantaje ale protezelor din nylonPresiune pe membrana mucoasă. Când o persoană mestecă, creează o încărcătură care este distribuită neuniform pe membrana mucoasă, pe țesuturile moi și pe maxilar. Atunci când se utilizează proteze, aceasta conduce la faptul că gingia începe să coboare, iar procesele atrofice apar în țesutul osos.
 • Creșterea flexibilității. Deși elasticitatea este considerată un avantaj, ea poate fi de asemenea considerată un dezavantaj. Datorită încărcăturii neuniforme, anumite părți ale protezei pot avea mai multe șanse să participe la mestecare, ceea ce poate duce la disconfort și chiar senzații dureroase.
 • Scurgeri de proiect. Pe fondul impactului constant al factorilor de mai sus, proteza în cele din urmă slăbește și se înrăutățește. După un timp poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății, provocând procese inflamatorii în cavitatea bucală. Din acest motiv, persoanele care au pierdut doar o mică parte din dinți, proteze din nailon se recomandă să se instaleze numai dacă designul are o suprafață minimă.
 • Structură aspră. Deși nu există pori în structura nailonului, are o suprafață destul de aburită. Din acest motiv, este adesea lustruit înainte de instalare, dar nu într-un loc în care se învecinează cu mucoasa. Cu toate acestea, în această zonă se poate forma după un timp o depunere albică, o piatră și un miros neplăcut.
 • Consum de timp. Fabricarea de proteze dentare din nailon este o procedură destul de lungă. Uneori, acest lucru poate dura chiar și 6 luni. Pentru a produce un produs de calitate, avem o lungă perioadă de timp pentru a personaliza designul de parametrii anatomice ale clienților, iar apoi este nevoie de timp pentru pacient si obisnuirea cu proteza, iar în acest timp el va ști dacă produsul este convenabil pentru el. Dacă provoacă disconfort, designul este trimis înapoi pentru revizuire, ceea ce poate dura mai multe luni.
 • Vizite frecvente la medicul dentist. Decizia de a se stabili pe dinti proteze dentare, ar trebui să se pregătească imediat pentru faptul că produsul va fi de multe ori personalizate, precum și comportamentul profesional regulat de igienă orală de curățare și se îndepărtează de pe suprafața tartrului proteză și placa. Prin urmare, trebuie să acceptați că la fiecare 4-5 luni va trebui să mergeți la medicul dentist.
 • Costul produsului. După ce pacientul a decis în sfârșit să instaleze o proteză pentru un dinte, o problemă apare în fața lui - ce tip de a alege. O alternativă la nailon sunt protezele acrilice. De obicei, o astfel de variantă este considerată de oameni care nu sunt mulțumiți de prețul ridicat al produselor din nailon, care în calitate nu depășesc dispozitivele protetice analoage din silicon și acril. Cu toate acestea, experții nu spun nimic specific dacă are sens să refuze nailon în favoarea omologilor săi.

Îngrijirea protezelor din nylon

Pentru a evita problemele cu proteze de nailon cât mai mult timp posibil, fiecare proprietar trebuie să știe despre regulile de îngrijire a acestora înainte de a le purta. Observându-i, poți fi sigur, că vor servi în perioada declarată de producător.

 • Tipuri de proteze amovibilePeriați dinții cel puțin de 2 ori pe zi și se recomandă să faceți după masă.
 • După fiecare masă, scoateți produsul din gură și clătiți sub apă.
 • Luați o regulă în fiecare zi pentru a trata proteza cu o pastă specială pentru a îndepărta plăcile, culorile alimentare și pigmenții.
 • Cel puțin 2-3 ori pe săptămână, curățați spațiul interdentar cu un atașat.
 • Pentru a menține proteza curată de mai multe ori pe săptămână, utilizați un agent de irigare cu un dezinfectant.
 • Din timp să-și petreacă timpul procedurii de curățare var, placa moale și dezinfecție generală prin plasarea produsului de ceva timp în sticlă cu o soluție specială.
 • De cel puțin 2 ori pe an, mergeți la o întâlnire cu dentistul pentru curățarea igienică profesională.
 • Fiți atenți în timp ce purtați proteza, protejând-o de leziuni și deteriorări mecanice. Nu trebuie să îmbrăcați produsul, dacă intenționați să faceți o pregătire sportivă activă, mai ales dacă în timpul acestuia trebuie să vă luptați cu mâna.
 • Nu lăsați protezele pe dinți de nylon pe suprafață prea mult timp. Acestea trebuie să fie umezite constant, altfel materialul se va usca și se va deteriora rapid.
 • Nu încercați să personalizați sau să reparați singur produsul, utilizând instrumentele naționale de curățare sau efectuați alte operații fără aprobarea medicului dentist.

concluzie

Varietăți de protezePână în prezent, există un număr mare de varietăți de proteze, fiecare având propriile caracteristici. Foarte populare sunt produsele fabricate din nailon, care, chiar și pentru un preț suficient de ridicat, atrag multă conveniență în utilizare.

Mulți se bucură de versatilitatea lor, deoarece pot stabili oameni cu orice număr de dinți rămași pe fălci. Dar nu trebuie să uitați că aceste produse trebuie selectate numai împreună cu un dentist calificat. Este foarte ușor să faci o greșeală cu achiziționarea protezelor pe dinți de nailon, dacă le alegeți fără a lua în considerare caracteristicile gurii și alți factori. Prin urmare, intenționând să instaleze proteze din nailon, primul lucru este să discutăm această problemă cu un doctor cu experiență și să-i ascultăm recomandările în această privință.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Cum sa alegi protezele dentare din nylon?
© 2021 amigdas.com