amigdas.com

De ce durerea dintilor: simptome si tratament

De ce durează dinții din dinți?Desigur, în viața noastră, fiecare dintre noi ne-am găsit în mod repetat într-o situație în care dintele a început brusc să doară. Uneori, durerea devine atât de puternică încât o persoană este pregătită pentru orice, chiar dacă s-ar opri mai devreme. Și, deși este foarte neplăcut, încă mulți oameni își târăsc doctorii până la sfârșit, încercând să se ajute singuri în moduri cunoscute.

Cu toate acestea, pot exista mai multe complicat o situație în care mai mulți dinți sau o parte din maxilarul inferior sau superior încep să rănească în același timp. Cum să fii în acest caz? Trebuie să merg direct la clinica dentară sau să mă pot ajuta singură?

De ce rănește dintele?

În cavitatea fiecărui dinte sunt plasați nervi, care le unesc într-un singur lanț. Cu ramurile lor, nervii alveolare superioare se retrag la fiecare dinte separat.

De exemplu, ramura alveolară mijlocie se îndepărtează de la premolari și ramura anterioară a incisivilor.

toate nerv terminațiile, care se află în maxilarul superior, formează plexul dentar superior. Din el, la rândul său, du-te nervii gingivali la gingiile și pereții din alveolele dentare. Același sistem de inervație este prezent în maxilarul inferior. Terminalele nervoase fine care se extind până la vârfurile dintelui reprezintă procesele nervului trigeminal. Există situații în care există încălcări într-o anumită zonă în care sunt localizați nervii. atunci o persoană va începe să simtă durerea în orice loc unde fibrele nervoase care perforau falca trec.

Din acest motiv, când se dezvoltă pulpită sau carii înfrângere doar câțiva dinți, o persoană începe să simtă că doare toată maxilarul. Durerea este simțită pe fiecare parte a fibrelor nervoase ale întregii dentiții, ceea ce face extrem de greu să înțelegem exact unde este centrul bolii.

Caracteristicile imaginii clinice

Durerea de dinți simțită în maxilar poate fi purtată cel mai mult diferit natura manifestării este acută sau dureroasă. În unele momente, apare și dispare din nou. Amețeala durere în majoritatea cazurilor începe să deranjeze persoana în timpul somnului. Acest lucru se explică prin faptul că, într-o stare de repaus, sângele curge mai puternic la fălci. În plus, seara, glandele suprarenale sunt inactive și mai puțin decât în ​​mod normal produse de hormoni steroizi.

mâncare receÎn perioada de dezvoltare a bolilor acute, de exemplu, parodontită sau pulpită, durerea este adesea durabilă și insuportabilă. Adesea o persoană după utilizare mâncarea caldă sau rece începe să pară că toți dinții îi doară imediat. Cu toate acestea, disconfortul care apare ca urmare a acțiunii stimulatorului de temperatură nu durează mult și trece rapid.

Indiferent ce a fost, chiar aspectul apariției unei dureri de dinți ar trebui să facă o persoană să se îngrijoreze și să se arate medicului.

Sore dintii toti: ce este aceasta?

Specialiștii identifică un grup de cauze și boli care pot crea sentimentul unei persoane că toți dinții îi doare în același timp. Unele dintre ele sunt asociate cu boli dentare, în timp ce altele nu au nimic de-a face cu dinții și gingiile, deși în acest caz o persoană simte că este dinții lui care îl deranjează.

Motive dentare

Dacă o persoană începe să simtă că toate dinții îi doară imediat, atunci o patologie similară poate fi explicată prin următoarele dentar motive:

 • Outcrop de dentină sau o fisură în smalțul dintelui, precum și hipersensibilitatea dinților. Dacă o persoană începe să afișeze dentina sau dacă apare o fisură în dinți, atunci va simți durerea de fiecare dată când bea alimente reci, calde, picante, dulci sau sărate. Sindromul de durere este instabil și apare și dispare brusc. Foarte des, durerea apare atunci când dinții intră în contact cu mâncarea caldă și rece, dacă o persoană a fost recent tratată pentru focuri multiple de carii.
 • Boala cariilorcarie. Dacă începe să pară că toți dinții rănesc în același timp din partea stângă sau dreaptă a maxilarului, atunci acest lucru poate fi explicat prin carii care au afectat mai mulți dinți dintr-o dată.
 • pulpita. Fiecare dintre noi reacționează diferit la durerea de dinți. Cele mai multe cu acest simptom neplăcut începe să pară că au o maxilară întreagă. De regulă, durerea este instabilă, jerky și, în cele din urmă, trece. Dacă durerea este asociată cu o boală, cum ar fi pulpita, atunci poate să apară moartea pulpei, ceea ce înseamnă că procesul inflamator se dezvoltă în mod activ în cavitatea bucală.
 • parodontită. Această boală este însoțită de o inflamație pronunțată a țesuturilor parodontale. Simultan se poate forma puroi în focalizarea inflamației. În cursul bolii există un sentiment că maxilarul complet dăunează complet, în timp ce disconfortul neplăcut poate fi resimțit în zona feței.
 • Chistul rădăcinii. Această boală este, de asemenea, însoțită de un disconfort dureros, care apare în regiunea maxilarului, lipsită de o localizare clară. Persoana începe să simtă că toate fălcile îi doare în același timp. Dacă boala este exacerbată, poate apărea o slăbiciune și temperatura poate crește.
 • pericoronitis. Boala care are loc cu o ușoară durere dureroasă. Persoana începe să simtă că doare toată maxilarul. Cel mai frecvent motiv pentru apariția pericoronitei, experții numesc înțelepciunea necorespunzătoare a dentiției.
 • Boala gingiviteigingivita. Cu această patologie dentară, apare un proces inflamator în partea gingiei adiacentă dinților. O persoană poate simți durerea imediat în toate gingiile, care dobândesc o culoare roșie atipică și încep să sângereze.
 • parodontită. Această boală este o consecință a unei gingivite în timp util netratată. Dacă permiteți trecerea acestei boli într-o etapă ulterioară, durerea poate apărea imediat în zona unuia sau mai multor dinți. Conform acestui simptom, este ușor să se determine că pustulele s-au format deja în buzunarele parodontale.
 • Calitate slabă caria vindecată. Senzația că vă doare întreaga maxilară poate apărea dacă dentistul a plasat greșit un sigiliu în dinte sau în timpul tratamentului nu a îndepărtat complet particulele țesuturilor infectate.

Motive non-medicale

Totuși, este acceptat să se aloce și din motive non-stomatologice, capabile să provoace o durere în dinți fără un loc precis al apariției lor:

 • rece sau hipotermie. În unele cazuri, o persoană poate simți o durere de dinți dacă ia umezit picioarele. Într-o astfel de situație, este util să vă împingeți picioarele și să beți ceai cald cu miere.
 • Cauzele stresului din stomacstres poate provoca, de asemenea, un sentiment ca maxila totala doare. Cel mai bun instrument care vă poate ajuta rapid este să vă asigurați o odihnă bună și să luați medicamente liniștitoare.
 • grup cap durere. Dacă apare, poate crea un disconfort chiar mai mare, dând maxilarului.
 • Angina pectorală. Cu aceasta boala, durerea radiaza adesea pe umarul stang si pe partea stanga jos a maxilarului. Pacientul poate simți că dinții lui sunt dureroși pe partea stângă. Destul de des, durerea de această natură apare înaintea unui atac de cord.
 • Inflamația nervului trigeminal. O altă cauză destul de frecventă, care duce la apariția unei dureri de dinți. O persoană poate avea senzația că întreaga dentiție suferă complet din dreapta sau din stânga.
 • antritis. Această boală apare adesea cu apariția durerii acute în zona dinților de sus. Acest lucru poate fi explicat prin aranjarea foarte apropiată a sinusurilor maxilare până la rădăcinile dinților de sus.
 • medie otită. Odată cu dezvoltarea acestei boli, în majoritatea cazurilor, durerea apare în zona de mestecare a dinților. O astfel de boală necesită o atenție deosebită, deoarece, în absența tratamentului în timp util, aceasta poate duce la apariția meningitei.
 • încălcare articulația temporomandibulară. Cu confirmarea acestei patologii, pot să apară nu numai durerile de dinți, care afectează întreaga maxilară, ci și modificări degenerative ale mușchilor și alte simptome neplăcute.

Cum de a trata durerea bruscă?

Indiferent de natura durerii de dinți, în orice caz, ar trebui să mergeți imediat la medicul dentist. Din momentul în care sa făcut diagnosticul și tratamentul este prescris, depinde cât de repede pot fi eliminate simptomele neplăcute ale bolii.

Înainte de a merge la o clinică stomatologică, puteți încerca să vă aduceți scutire folosind remedii de la domiciliu. Pentru a face dintii mai ingrijorati, puteti lua analgezice dovedite fonduri:

 • Medicamentul Ketorolketorol;
 • tempalgin;
 • Analgină.

În cazul în care temperatura durerii de dinți a crescut, iar procesul inflamator se desfășoară în mod activ, atunci puteți bea Paracetamol sau Ibuprofen.

Cu toate acestea, în nici un caz nu se poate încălzi locul de localizare a durerii de dinți, deoarece aceasta poate duce la întărirea acesteia.

Destul de des se întâmplă ca durerea de dinți să fie asociată cu probleme dentare. În astfel de cazuri, este posibil să se efectueze clăti soluția de sifon în cavitatea bucală sau folosiți comprese cu ulei de brad. Pentru a pregăti o compresă medicală, trebuie să luați cinci picături de ulei, să-i săturați într-o bucată de bandaj și apoi să-l atașați pe gingia bolnavă. Dacă picăturile de brad nu apar în pieptul dvs. de medicină, acestea pot fi înlocuite cu picături dentare, Denta sau soluție de novocaină.

Pentru a reduce durerea de dinți, puteți folosi un decoct de coaja de stejar. Dacă sunteți preocupat de toți dinții și nu pot tolera durerea apărut, să ia o lingura de coaja de stejar, se toarnă-i un pahar cu apă clocotită și lăsați infuzat. Când supa este gata, clătiți în mod regulat pentru a reduce durerea.

La recepția la dentistSenzațiile neplăcute în cavitatea orală pot apărea datorită dezvoltării diferitelor patologii. Și, de regulă, ele sunt rezultatul unei anumite boli.

Nu petreceți prea mult timp la o vizită la medicul dentist, dacă aveți o durere de dinți ascuțită și nu puteți face nimic în legătură cu aceasta. Un medic dentist calificat nu va fi dificil stabili cauza exactă a indispoziției apărute și alegerea unui tratament prompt și eficient.

concluzie

Durerea de dinți este unul dintre simptomele cele mai neplăcute pe care le poate avea o persoană. Inconvenientele deosebit de mari pot crea o persoană, dacă apare brusc. Deși majoritatea dintre noi suferă o durere de dinți foarte greu, nu toți se grabesc imediat să meargă la medic pentru tratament, deși nu înțeleg de ce durează dintele. Mulți oameni încearcă să se ajute cu mijloacele populare cunoscute, încercând în orice mod să întârzie vizita la medicul dentist. Cu toate acestea, este greșit să faceți acest lucru. Chiar dacă reușești să te descurci complet cu acest simptom neplăcut, nu trebuie să te calmezi.

Nu exclude că durerea de dinți este un avertizor al unei boli grave. Prin urmare, în orice caz, trebuie să îi arătați medicului dentist să vă asigure că sănătatea dumneavoastră este în regulă. Doar un specialist poate spune de ce toți dinții rănesc în același timp. Nu uitați că un apel în timp util către un specialist vă va permite să stabiliți mai devreme un diagnostic corect și să găsiți tratamentul potrivit fără a lăsa boala să meargă într-o etapă mai dificilă. Astfel, puteți evita simptomele mai neplăcute și vă puteți menține dinții sănătoși.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
» » De ce durerea dintilor: simptome si tratament
© 2021 amigdas.com