amigdas.com

Cum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnică

Cum de a alege un pumnUn burghiu electric convențional pentru uz casnic este folosit pentru a găuri găuri în plastic, lemn sau metal. Pentru materiale mai grave, cum ar fi piatra sau betonul, cel mai bine este sa folositi un puncher. Are un design mai puternic și mai puternic, există o funcție de impact suplimentară, care accelerează foarte mult procesul de lucru. Cel mai important lucru este să știi cum să alegi un puncher pentru muncă casnică sau pentru uz industrial.

Compararea unui burghiu de uz casnic cu un puncher

Astăzi, producătorii produc un număr incredibil de modele care diferă în ceea ce privește caracteristicile tehnice, designul, confortul și prețurile. Prin urmare, trebuie să aveți încredere în opinia profesioniștilor competenți, ceea ce vă va permite să alegeți echipamentul unei performanțe unice.

Ciocan pentru casa si constructii

Comparând cele două instrumente prezentate, puteți distinge un număr incredibil de diferențe. În primul rând, Perforatorul la locul de muncă provoacă lovituri progresive și ritmice, ceea ce duce la o foraj mai eficientă a materialului. Exercițiul are și această funcție, dar este atât de minim încât nu contează și nici nu este indicat în pașaportul tehnic.

Astfel, acest factor principal poate fi numit fundamental. Pentru aceasta, puncherul este echipat cu un mecanism pneumatic care permite găurirea betonului, precum și un burghiu de găurit un copac.

Atunci când efectuați lucrări de construcție acasă cu pereți de beton, nu se poate face cu un burghiu, deci trebuie să existe un puncher. Prețul său pe piață este destul de ridicat, dar merită. Se pot identifica principalele avantaje ale unui perforator în raport cu o foraj:

 1. Punchers firma BoschUn mecanism sigur, proiectat pentru a lucra cu materiale solide.
 2. Unitate pneumatică pentru mișcări de percuție în timpul forării.
 3. O mare resursă de lucru.
 4. Posibilitatea de prelucrare a materialelor dure, cum ar fi piatra artificiala sau naturala, betonul etc.

Pe baza factorilor prezentați, se poate concluziona că prezența ambelor instrumente este obligatorie. De exemplu, nu puteți să forați un copac sau un material plastic cu un dispozitiv de perforare, deoarece găurile nu produc proba necesară.

Criterii de selecție

Gândindu-te la ce tip de puncher să aleagă casa, trebuie să te concentrezi pe exact munca pe care o vei face. Când instalați prize, așezați cabluri și creați prin găuri în pereți, va trebui să procesați betonul cu o grosime de 5 până la 40 de milimetri. De asemenea, punchers au funcții suplimentare ca un jackhammer. Apoi, vom lua în considerare principalele caracteristici pe care ar trebui să le acordați atenție atunci când cumpărați:

 1. Selectați puterea unui perforatorEnergia de impact. Mulți oameni care nu înțeleg echipamentul, aleg caracteristici superioare. În acest caz, există anumite limitări. Energia de impact este forța cu care mecanismul pneumatic lovește. Se măsoară în jouli. Astăzi, există modele cu indicatori de 27 jouli, care pot fi utilizați numai atunci când se efectuează lucrări de construcție în diverse spații mari. Pentru uz casnic, este suficient să achiziționați modele de la 1,5 la 3 jouli.
 2. greutate. Alegerea puncherului este complet legată de doi factori - greutatea și energia impactului. Cu cât este mai mare primul indicator, cu atât este mai mare a doua. Prin urmare, astăzi există trei categorii de echipamente: ușoare până la 4 kilograme, medii de până la 5 kilograme și mai grele de 5 kilograme. Modelele care aparțin primei categorii vor avea un indice de energie de impact care nu va depăși 1,3 jouli, care este potrivit pentru lucrul cu un burghiu de cel mult 17 milimetri. Prin urmare, trebuie să alegeți în funcție de ce găuri veți face.
 3. preț. În acest caz, totul depinde de tine. În totalul factorilor prezentați, veți putea alege un model mai optim, cu caracteristicile tehnice corespunzătoare.

Dispozitivul perforatorului - schema

Există o serie de criterii care sunt recomandate să acorde atenție.

Când alegeți punchers, cumpărați aceeași mașină de găurit, dar numai cu un burghiu. Asta este, acesta este un instrument similar, care este un 2 în 1, astfel încât să puteți salva un pic.

Puterea motorului și numărul de rotații

Ce fel de punchers existăSpecificațiile tehnice nu sunt deosebit de importante atunci când alegeți echipamentul. Concluzia este că producătorii de astăzi produc modele cu puterea motorului de la 500 la 2000 de wați. Dacă intenționați să forați găuri foarte adânci, atunci o ușoară înclinare va duce la oprirea permanentă a sculei. Prin urmare, la prelucrarea betonului cu o grosime de până la 50 milimetri, se recomandă achiziționarea perforatorilor cu o putere de 1 kW.

Numărul de rotații pe minut variază de la 600 la 1500. Această cifră afectează uzura sculei.

Cu cat sunt mai multe rotatii, cu atat mai mare este frecarea si incalzirea sculei de lucru. Aceste aspecte negative trebuie în mod necesar să fie excluse. În mod rațional, toți vor cumpăra perforatoare de dimensiuni medii. Rotirea sculei de lucru este necesară doar pentru a îndepărta praful și particulele mecanice din orificiu.

Moduri hardware

Modurile de operare ale ciocanelor nu sunt mici. Există modele cu combinații de tipuri de lucru și există mai multe versiuni simple cu un singur mod. Există trei tipuri principale de perforatoare de lucru: ștanțare, foraj cu și fără batere. Principalele caracteristici tehnice și mecanice ale tuturor tipurilor de moduri:

 1. Ce trebuie să cauți atunci când alegi un perforatorForare fără impact. Perforatorul nu se deosebește de un burghiu și poate fi utilizat pentru găurirea materialelor moi.
 2. Forare cu impact. Modul principal de funcționare a echipamentului. Instrumentul de lucru face mișcări de impact și rotație, rupând astfel bucăți de materiale dure.
 3. pounding. Acest mod este utilizat pentru așchierea plăcilor, asfaltului, pietrelor de pe suprafață. În acest caz, o daltă sau un vârf este folosit ca duză.
 4. Moduri specifice. Mulți dezvoltatori își creează de multe ori propria tehnologie de perforare.

Prezența unui număr mare de moduri duce la o creștere a greutății perforatorului. În același timp, nu își pierde fiabilitatea, devine multifuncțională și poate fi utilizată într-o gamă largă de direcții de construcție și de lucrări industriale. Aveți încredere în cele mai bune pentru acele mărci care s-au dovedit cel mai bine pe piața internațională.

Stați în magazin - găuri și burghie

Locația motorului și tipul cartușului

Punpers sunt disponibile cu aranjament motor orizontal și vertical. Prima opțiune este excelentă pentru a lucra la nivelul pieptului și cu o ciocănitură dreaptă a peretelui. Un astfel de aranjament al sculei de lucru elimină complet deplasarea sau prinderea burghiului.

Perforatoarele cu dispunere verticală a motorului sunt mai compacte și utilizate pentru așezarea tavanului. Ele sunt foarte convenabile atunci când lucrează la nivelul centurii, în deschideri și locuri înguste. Motorul are un indice de încălzire mai scăzut, ceea ce sporește durata de viață a acestuia.

Cartușele Bosch sunt disponibile în două versiuni: SDS plus și SDS max. Până în prezent, cel mai bine este să cumpărați un model cu abrevierea SDS plus, este potrivit pentru burghie cu tije de până la 10 mm. În prezent, există și un număr incredibil de atașamente și adaptoare, ceea ce face ca un astfel de instrument să fie un instrument universal. Cel de-al doilea tip de cartuș este potrivit pentru burghie cu diametrul coapsei mai mare de 20 de milimetri. Se folosește la efectuarea unor sarcini tehnice complexe.

Caracteristici suplimentare

Fiecare producător încearcă în felul său să surprindă clienții. Acest lucru se reflectă în dezvoltarea de noi moduri și funcții care permit efectuarea de diverse lucrări complexe. Merită subliniat câteva dintre ele:

 1. Soft start. O cantitate mare de curent este furnizată la modul inițial de rotație a motorului, un sistem special reduce încărcătura în rețeaua de domiciliu și protejează împotriva supraîncărcării.
 2. Puncher de calitate - set cu valizaEliberați manșonul. Tehnologia deconectării automate a burghiului de la perforator. Funcționează atunci când unealta de lucru este blocată în piatră.
 3. Cresterea accidentala. Rotație reversibilă în direcția opusă, care permite eliberarea burghiului.
 4. Controlul vitezei. Pentru a lucra cu diferite tipuri de materiale, puteți alege numărul optim de rotații.
 5. Protecție anti-vibrație. Puncherul efectuează mișcări de translație și rotație și impacturi, apar vibrații atât de puternice. Sistemul le blochează sau le reduce la minimum.

De asemenea, setul de scule include un compartiment convenabil, un limitator de riglă și alte tipuri de atașamente. Producătorii formează diferite seturi pentru instrumentele lor, deci la etapa inițială se recomandă să vă familiarizați cu toate ofertele și numai apoi să faceți o comandă.

Cel mai bun dispozitiv pentru acasă

Pe baza criteriilor de mai sus, putem concluziona că cea mai optimă va fi modelul clasei de mijloc. Astfel de marci precum Makita, Bosch, Hitachi sau Interskol furnizează modele destul de bune de instrumente care vor dura mult timp și își vor îndeplini sarcinile la cel mai înalt nivel. De aceea, alegerea pentru dvs. este evidentă și trebuie să vă opriți pe următorii indicatori:

 • Comparație între perforatoare internedisponibilitatea unei cuplări divizate;
 • trei moduri de bază ale funcționării unui perforator;
 • putere în limitele de 1-1,2 kW, energia de impact nu este mai mare de 2,5 jouli;
 • un cartuș care permite utilizarea unei largi varietăți de duze, adică SDS Plus.

Perforatorul pentru casa pe care o veți folosi foarte rar, astfel încât disponibilitatea funcțiilor suplimentare se va extinde.

În prezent, dezvoltatorii furnizează un număr mare de opțiuni unice de dispozitiv, permițându-vă să alegeți un model bazat pe nevoile individuale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Cum de a alege burghiele potrivite pentru metalCum de a alege burghiele potrivite pentru metal
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturileReparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
» » Cum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnică
© 2021 amigdas.com