amigdas.com

Bull vultur: cum arată și ce se hrănește

Ce se hrăneșteVulturile sunt regii împărăției păsărilor. De-a lungul timpului, toți vulturii cu pene sunt considerați cei mai curajoși, mai puternici și nobili. Astăzi există aproximativ 40 de specii în fauna lumii, care sunt împărțite în mai multe genuri ale familiei de șoim. Cele mai apropiate rude ale vulturilor sunt harpi, vultur și vultur.

Aspectul vulturilor

Aproape toți reprezentanții speciilor diferă în mărime mare. Lungimea unor persoane poate ajunge la 90-95 cm, iar femelele sunt mult mai impresionante decât bărbații. Greutatea vulturului este de la 3 la 7 kg. Masa reprezentanților speciilor mici este mai mică.

Caracteristici principale

Aspectul vulturului:

 1. Cum arata un vulturCorpul mare, musculatura bine dezvoltată. Picioare puternice și lungi, penajul pe ele ajunge la degete.
 2. Gâtul este muscular și robust, capul compact. Balonul de ochi nu este activ, dar gâtul dezvoltat compensează această deficiență.
 3. Ciocul și ghearele sunt impresionante, ale căror capete sunt îndoite. Aceste calități fac din vultur un adevărat prădător. Toate ghearele de viață și un cioc crește, dar pasărea în timpul vieții lor rămâne.
 4. Aripile sunt lungi și late, măsura lor atingând 2,5 metri. Această gamă ajută să se înalțe pentru o lungă perioadă de timp la distanțe mari de la pământ (peste 700 de metri).
 5. Coada nu este lungă, îngustă. Fiecare specie are o coadă specială, specială. Deci, pentru unele vultur este liber, în formă de pene, dar în vulturul cocoșat și pieptene constă dintr-un pachet de pene.

Viziunea este foarte ascuțită, datorită lui, el este capabil să caute mici pradă la distanțe mari. De exemplu, vulturul de aur poate vedea un iepure la o distanță de până la 2 km. Viziunea periferică vă permite să studiați teritoriul de 12 kilometri pătrați. Audierea acvilei este necesară pentru comunicarea cu alte persoane, dar simțul mirosului este foarte slab dezvoltat.

Zborul păsării este însoțit de o anvergură puternică și profundă a aripilor. Chiar și cu rafale puternice de vânt, vulturul este capabil să facă față curenților de aer și să se scufunde la viteze de până la 330 km pe oră.

Câți vulturi trăiesc? Speranța medie de viață este de 30 de ani, dar indivizii speciilor mari pot trăi până la 45-50 de ani.

culoare

Culoarea vulturilor este împărțită în două tipuri - monocrom și contrast. Majoritatea păsărilor din specie sunt vopsite în culori monocromatice, de exemplu, maro, roșu, negru. Adesea, culoarea monofonică este diluată cu urme sau pete pe aripi.

Unele vulturi au o culoare contrastantă. Deci, în luptă, vulturul și vulturul încoronat, vârful și capul sunt întunecate, dar fundul este mai ușor. Aripile și burta sunt diluate cu dungi și dungi. Unele păsări au pe cap o grămadă de pene lungi.

Stilul de viata al vulturului

Eagles HabitatÎn ciuda puterii și a puterii, Vulturile sunt o legătură foarte vulnerabilă în lanțul ecologic. În natură, au puțini dușmani. Vulturul moare în timp ce se luptă cu un alt individ sau cu un lup. Mult mai periculoase pentru ei este foamea. În căutarea unei pradă mare, păsările migrează adesea din banda temperată spre sud. De-a lungul timpului, animalele mari dispăreau din floră, se deschide terenul virgin, iar mâncarea obișnuită pentru ei devine dificil de extras.

În plus, câte vulturi mor sub liniile electrice, cu amenajarea carcasei pe stâlp. Astăzi, speciile europene se află pe punctul de a dispărea, multe dintre ele fiind enumerate în cărțile roșii din diferite țări.

Locul de reședință

Spațiul de distribuție a păsărilor foarte diverse, iar locurile de ședere depind de specie. Aproape toti reprezentantii speciilor prefera sa se stabileasca departe de oameni, in peisaje montane sau semi-deschise.

Sunt larg răspândite persoane din genul de vulturi reali. Ei preferă un climat subtropical și temperat. Deci, le puteți întâlni:

 • la nord-vest de Scoția până în Kazahstan;
 • în sud-estul Mongoliei în India.

Prefer să se stabilească în stepele, în munți și în semi-deșerturi, care se învecinează cu câmpii fără copaci. Eagles care trăiesc în Africa (crestate, pieptene, încoronat), trăiesc în păduri rare și arbuști savana.

Berkut, care trăiesc în Rusia (în sudul Primorie și Caucazul de Nord), îi place să cuib în zona de pădure inaccesibil, dar vulturul australian se simte mare în marile păduri din Guineea. Cimitirul Orel preferă să trăiască stepele din Ucraina și Kazahstan, pădurile din Spania, România și Republica Cehă. Orlov se găsește în China și Iran, Grecia și Germania, Ungaria și Slovacia.

Sursă de alimentare

Acești prădători trăiesc în perechi. Pentru a găsi mâncare, ei se hrănesc ore întregi în aer, căutând pradă în aer și pe pământ. Când se găsește extracția, ei zboară rapid, tragând labele și apucând victima cu ghearele ascuțite. Mai mult, prădătorul ucide victima cu ajutorul loviturilor puternice de cioc.

Foarte adesea pradă unei vultur sunt animale mari:

 • Aspectul vulturilorvulpi și ghazale;
 • lupi și căprioare;
 • antelope și maimuțe.

Vânătoarea pentru vânatul mic (marmote, iepuri de câmp, dihori și altele) este ușor și simplu pentru el. Atunci când un prădător nu reușește să găsească hrana pentru o perioadă lungă de timp, se transformă într-o pasăre mistuitor.

Când vulturul a prins jocul, apoi încearcă cât mai repede posibil să o mănânce la fața locului. El împarte o parte din pradă într-un caz - hrănindu-și puicuțele. După o masă, vulturii beau mult și își curăță mult pene.

reproducere

Aceste păsări se înmulțesc o dată pe an. Persoanele care trăiesc în regiunile sudice au ouă în iarna, în nord - în primăvară. În cea mai mare parte preferă să cuibărească copaci și roci, rareori pe uscat. Se întâmplă ca acvilele să captureze cuiburi de șoimi, șoimi, ciori și să le construiască la dimensiunile lor. Astfel de locuințe cuplul folosește mai mulți ani la rând, în fiecare an, punând noi ramuri. Astfel, în timp, cuibul devine ca o mulțime de ramuri.

În ambreiaj există 2 ouă. Ouăle sunt incubate timp de 35-45 de zile (în funcție de specie). Toată îngrijirea viitorilor descendenți se află pe umerii femeii. În acest moment, masculul oferă mâncarea. După apariția puiilor, femeia le mai încălzește pentru o vreme, iar apoi încearcă treptat să vâneze.

Părinții acestor prădători sunt foarte afectuoși și afectuoși. Dar puii, dimpotrivă, sunt însetat de sânge. Din primele zile ale vieții ei intră în conflict pentru mâncare. Adesea, o pui puternică bate una mai slabă și apoi o mănâncă.

Tinerii încep să vâneze independent după primul zbor. Persoanele tinere rătăcesc până când găsesc o pereche. Cu 4-5 ani, vulturii au pubertate. Loialitatea la a doua jumătate a lui este păstrată până la moarte.

Tipuri de vulturi

Familia de șoimi este formată din 70 de genuri. La rândul lor, ele includ 14 subfamilii. Clasificarea modernă distinge 17 tipuri principale de vulturi, care au diferențe între ele. Iată doar câteva dintre ele:

 1. Ce se hrăneșteVulturul de aur este cel mai mare vultur din lume, greutatea lui putând ajunge până la 7 kg. Lungimea corpului este de 76-95 cm, aripile sunt de 2-2.35 metri. Vulturul de aur este larg răspândit în Mexic, Africa, Asia, în munții din țările europene, pe insulele Mării Mediterane. În Rusia, pasărea este distribuită de la Kamchatka la Priamurye.
 2. Vulturul de șoim are o culoare din spate negru-maroniu și o burtă albă, cu linii transversale de nuanță întunecată. Greutatea păsării este de aproximativ 2,5 kg, lungimea corpului este de 67-77 cm, lungimea aripilor este de 46-56 cm și trăiește în sudul Europei și în Africa. În țările europene, speciile sunt folosite ca păsări de vânătoare.
 3. Vulturul de piatră trăiește în stepele și savanele din Africa de sud-vest, în Iran și în India. Greutatea corporală a bărbatului este de 2 kg, femelele - 1,5-2,5 kg. Lungimea corpului este de 63-73 cm, anvergura aripii este de 155-175 cm. În exterior, pasărea seamănă cu vulturul de stepă. Această specie este considerată a fi dispărută și inclusă în Cartea Roșie a Federației Ruse.
 4. Vulturul de stepă. Un adult are o culoare maro închis de pene și un spot roșu pe cap. Lungimea corpului este de 60-80 cm, anvergura aripii este de 215-225 cm. Greutatea vulturului de stepă variază de la 2,8 până la 5 kg. Specia este mică, locuiește în stepele din Asia centrală și centrală. Speciile sunt enumerate în Cartea Roșie a Federației Ruse.
 5. Terenul de înmormântare este o specie rară, arată ca vulturul de aur, dar cu epoletele albe pe umeri. Reprezentanții speciilor sunt foarte vociferi, pot fi auziți la o distanță de până la 1 km. Lungimea corpului terenului de înmormântare este de 73-85 cm, anvergura aripii este de 170-215 cm, greutatea prădătorului este de 2,7-4,7 kg. Preferă să cuibărească în regiunile de stepă forestieră din India, Mongolia și Asia. Se întâmplă în partea centrală a Rusiei.
 6. Piticul vultur - reprezentantii speciilor sunt mici pana la 1,3 kg, lungimea corpului nu este mai mare de 57 cm. Dimensiunea si forma corpului seamana cu buzzard-urile. Anvergura aripilor este de numai 100-130 cm. Preferă să cuibărească în Sudan, Egipt, Libia, Franța, Grecia și Turcia. În Rusia este larg răspândită în suburbiile Tambov și Tula, în Transbaikalia și în Teritoriul Altai. Migrează în nordul Africii și în Orientul Mijlociu.
 7. Vulturul de argint. O pasăre cu o aripă de 127-160 cm și o lungime a corpului de 57-62 cm. Distribuită în țările din Africa de Sud.
 8. Vulturul mic, reperat. Greutatea individului este de 1,5-1,9 kg, iar lungimea corpului este de 63-66 cm. In Rusia se cuibeste in regiunile Novgorod, Tula, Leningrad si Moscova. Dar specia este, de asemenea, răspândită în centrul și în estul Europei. El preferă să migreze în țările din sud-estul Africii.
 9. Mare vultur reticulat. Greutatea păsării este de 1,5-3 kg, lungimea corpului este de 65-74 cm. Această specie este mai închisă și mai mare decât o specie mică. Distribuit în Europa de Est, Rusia, China, Kazahstan, Mongolia. Migrează în Iran, India, Africa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Bull vultur: cum arată și ce se hrănește
© 2021 amigdas.com