amigdas.com

Cum să conectați mașina de spălat la sistemul de alimentare cu apă și canalizare

Cum să conectați o mașină de spălat de unul singurMașinile de spălat automate au primit foarte repede recunoașterea gospodinelor, înlocuind aproape imediat modelele vechi, care astăzi sunt considerate anacronice. Acum, gospodina nu sperie nici macar nevoia unei "spalari mari", deoarece masina realizeaza aproape toata munca fizica pentru ei.

Alegeți o mașină de spălat în timpul nostru poate fi dificil: acestea sunt prezentate pe piață într-o gamă foarte largă și diferă de producător, de caracteristicile funcționale și de nivelul prețurilor. În același timp, nu toată lumea știe cum să conecteze corect aparatul la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, astfel încât în ​​saloanele serioase de aparate de uz casnic acest serviciu este adesea oferit cumpărătorilor ca suplimentar.

Dacă astfel de servicii nu sunt oferite în salon, puteți folosi serviciile unor meseriași privați, dar aceștia iau foarte mulți bani pentru munca lor. Dar chiar și un proprietar foarte puțin priceput poate realiza cu ușurință conexiunea canalizării la sistemul de canalizare și conducta de apă cu propriile mâini.

Cum să vă conectați propriile mâini cu o mașină de spălat

Procesul de instalare a mașinii și conectarea acesteia la comunicații poate începe imediat după ce este livrat în locul potrivit. Principalele etape ale acestui proces sunt următoarele:

 • Cum să conectați o mașină de spălat la o priză electricăcăutarea și pregătirea unui loc adecvat pentru mașină;
 • îndepărtarea ambalajelor și a pieselor de expediere;
 • conectarea mașinii la sursa de alimentare cu apă;
 • pregătirea deversării apei în canalizare;
 • instalarea mașinii și conectarea acesteia la rețeaua electrică;
 • proces de încercare.

Este foarte important ca fiecare etapă să fie efectuată atunci când proprietarul are suficient timp liber: majoritatea greșelilor care apar atunci când se conectează mașinile de spălat cu mâinile lor se întâmplă în grabă. În plus, trecerea la fiecare etapă următoare trebuie să înțelegeți clar ce anume și ce trebuie să faceți.

Alegerea locului potrivit pentru instalarea mașinii de spălat

Cea mai importantă condiție pentru instalarea unei mașini de scris automate este posibilitatea alimentării cu apă a acestuia, organizarea scurgerii în sistemul de canalizare și conectarea mașinii la rețeaua electrică. Majoritatea mașinilor sunt instalate în băi, băi combinate sau în bucătării.

Uneori, puteți vedea mașinile instalate pe coridor, dar aceste opțiuni sunt aproape întotdeauna însoțite de prezența furtunurile de apă lungi și aerisiti-l, iar acest lucru este extrem de nedorit, deoarece nu numai că împiedică, ci crește probabilitatea de urgență.

În bucătărie, mașinile de spălat detașate sunt instalate sau construite în seturi de bucătărie. Cea de-a doua opțiune este din ce în ce mai frecventă în fiecare zi, deoarece bucătăriile tipice de apartamente tipice au dimensiuni miniaturate și adesea alte opțiuni pentru instalarea mașinilor de spălat în aceste zone sunt inacceptabile.

Mulți oameni cred că rufele murdare nu ar trebui să se găsească în încăperile în care se prepară mâncarea și nu este suficient ca toată lumea să utilizeze un detergent suficient de curat, în care alimentele să fie deschise în mod deschis. Cu toate acestea, în baie există un dezavantaj și mai semnificativ, și anume, umiditate ridicată. Este necesar să se aranjeze o capotă bună sau să se organizeze ventilație forțată, în caz contrar vaporii de apă vor cauza probleme cu electronica, iar piesele metalice ale mașinii vor fi corodate rapid.

Ar trebui să verificați, de asemenea, prezența unei legături fiabile a liniilor electrice. Este important să știți că mașina de spălat poate fi conectată numai la o priză cu trei pini, iar împământarea nu trebuie scoasă din conductele de încălzire sau din conductele de apă.

Pe video de pe Internet puteți vedea că mașina de spălat poate fi instalată în toaletă, dacă observați, în același timp, măsuri de precauție suficiente.

În plus, ar trebui să ia în considerare și astfel de momente:

 • Auto-conectarea geek-ului de spălarepentru o mașină de spălat, conducta la ieșire are nevoie de trei fire, a căror secțiune transversală nu este mai mică de 2,5 mm. Pentru conectare, trebuie să instalați o mașină separată de 15-25 amp și, pentru a asigura o siguranță completă, să o echipați cu un dispozitiv de curent rezidual (RCD). Se recomandă încrederea în lucrările liniei preliminare și instalarea armăturilor electrice numai la electricieni profesioniști care au acces la astfel de lucrări;
 • Podeaua de la locul de instalare a mașinii trebuie să fie stabilă la nivel și maxim. Pe o podea placi din lemn, realizate din acoperiș pe grinzi au nevoie pentru a alege cel mai durabil, nu se îndoaie Locul de amplasare, și chiar mai bine pentru a face suport (de exemplu, o foaie de placaj sau PAL).

Dacă mașina este instalată corect, aceasta trebuie să stea ferm pe pardoseală, iar dacă este prea alunecoasă, puteți pune un covor de cauciuc sub mașină.

Eliminarea mașinii de la piesele de transport

Pentru a începe instalarea aparatului, ar trebui pentru a scăpa de ambalaje din carton: adică scoateți cutia din mașină și scoateți inserțiile de spumă.

Construcția ambalajului este adesea armată cu blocuri de lemn, care sunt fixate pe picioarele șuruburilor. Acestea trebuie să fie îndepărtate, apoi deschideți trapa principală a mașinii și verificați dacă există elemente de blocare instalate acolo, așa cum este obișnuit cu unii producători.

Șuruburile de blocare care țin tamburul în poziția optimă de transport trebuie să fie deșurubate. De obicei, 4 sau 5 dintre aceste șuruburi sunt situate pe spatele mașinii. Acestea sunt îndepărtate, iar gaurile lăsate de ele sunt introduse în prize. Se recomandă salvarea șuruburilor împreună cu bucșe: acestea vor fi utile dacă trebuie să transportați mașina în altă locație.

Conectarea mașinii de spălat la sursa de alimentare cu apă

Există numeroase opțiuni pentru conectarea unei mașini la o conductă de apă: alegerea depinde de condițiile specifice și de competențele instalatorului de acasă. În setul complet al mașinii există un furtun, al cărui capăt este unul are o formă L și mâinile cu o anumită cantitate de forță sunt înfășurate pe duza dispozitivului. Al doilea capăt este conectat la alimentarea cu apă într-un mod accesibil.

Modalitățile de conectare a mașinii la sursa de alimentare cu apă pot fi după cum urmează:

 • Alegerea unui loc pentru a instala o mașină de spălatdacă casa are un robinet de la conducta rece cu macaraua, așa cum se întâmplă în multe clădiri noi, este proiectat special pentru conectarea unei mașini de spălat. În casele mai vechi, proprietarii necesită adesea conectarea unei mașini la înlocuirea conductelor de apă. În acest caz, va fi suficient doar să înșurubați piulița cu garnitura de pe filetul filetat și, dacă este necesar, să instalați adaptorul;
 • În multe cazuri este utilizată o tee specială cu un robinet și un terminal. Cel mai simplu mod de ao pune în fața unui furtun flexibil pentru apă rece, mergând la mixer sau pe rezervorul de scurgere al vasului toaletei. Ca material de etanșare se folosește o bandă sau un cablu. După instalarea tevii, furtunul de la mașină este conectat la a treia priză;
 • Pentru întreaga secțiune a țevii de oțel, utilizați o clemă de bandaj. În conductă, trebuie să găuriți o gaură și apoi să instalați clema și să strângeți bandajul. Furtunul mașinii este conectat la ieșire printr-un robinet. Pe Internet, puteți găsi cu ușurință un videoclip care detaliază exact cum se face acest lucru.

În țevi din polipropilenă sudați un element special pentru mașinile de spălat este foarte simplă. Și cel mai leneș poate conecta furtunul mașinii de spălat direct la mixerul din baie. Mulți cred că utilizarea acestei conexiuni este, de asemenea, destul de convenabilă.

Conectarea mașinii la sistemul de canalizare

Reguli pentru conectarea unei mașini de spălatPentru a conecta mașina la canalizare, trebuie să cunoașteți câteva nuanțe și caracteristici ale acestui proces. Cea mai ușoară cale este să utilizați o duză specială care este pusă pe conducta de scurgere și pompată apa direct în cada sau chiuveta.

Cu toate acestea, această metodă este potrivită doar pentru cei care șterg doar ocazional, deoarece nu toți sunt liniștiți în legătură cu faptul că apa murdară cu săpun curge în același loc unde se spală vasele sau când oamenii trebuie să se scalde. În plus, în acest sens, procesul de spălare trebuie monitorizat cu atenție: în furtunul mașinii există un cap neuniform, astfel încât furtunul să cadă și să provoace multe probleme. Că nu se întâmplă acest lucru, este mai bine fixați-l cu un lanț sau un cablu.

Cel mai convenabil mod permanent conectați aparatul la canalizare „în acest caz, asigurați-vă că pentru a asigura în furtunul de evacuare a diferenței de aer, înălțimea care nu poate fi mai mică decât nivelul maxim al apei, introdus în baie. Dacă nu, s-ar putea“ sifon „efect, care rezultă în canalizare Acest lucru va duce la defectarea programelor automate și poate duce chiar la o aruncare inversă a apei din canalizare în mașină. Un sifon cu racord de furtun de scurgere Pentru a preveni scurgerea apei din mașină, furtunul trebuie fixat pe partea superioară a panoului din spate.

În cazul în care nu este suficientă lungimea furtunului, poate fi mărită, dar trebuie avut în vedere că pentru un furtun prea lung, puterea pompei poate să nu fie suficientă. Lungimea furtunului nu trebuie să depășească 3-5 m3.

Instalarea utilajului în poziție și testul de funcționare

Punctul principal al instalării mașinii este alinierea perfectă a acesteia în planurile orizontale și verticale. Pentru aceasta, mașinile sunt echipate cu picioare reglabile, care pot fi rotite cu cheia furnizată cu dispozitivul. Pentru a verifica corectitudinea instalării, se utilizează nivelul apei.

Fiecare suport trebuie apăsat cu fermitate pe podea, fără a lăsa nici un gol. Când mașina este instalată, fixați șuruburile cu piulițe de blocare și verificați din nou stabilitatea. Dacă se detectează chiar și cea mai mică defecțiune, este necesar să se alinieze din nou, astfel încât mașina să nu pornească în timpul rotirii și nu produce sunete prea puternice.

Când procesul de instalare este finalizat, trebuie să conectați aparatul la rețea și să porniți în modul de testare (de exemplu, în modul de spălare cu puțină încălzire), fără a uita să deschideți mai întâi robinetul de alimentare cu apă. Conexiunea poate fi considerată completă dacă, în timpul testării, mașina nu a făcut tunete, nu sa mișcat și a îndeplinit cu succes sarcina atribuită acesteia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se conectează o mașină de spălat vaseCum se conectează o mașină de spălat vase
Cum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălatCum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălat
Cum să alegeți o pompă forțată pentru canalizareCum să alegeți o pompă forțată pentru canalizare
Cum să alegeți mașina de spălat vase construităCum să alegeți mașina de spălat vase construită
Cum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizareCum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizare
Mașină automată de spălat cu rezervor de apăMașină automată de spălat cu rezervor de apă
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?
Instalarea mașinii de spălat vase cu mâinile în bucătăria finităInstalarea mașinii de spălat vase cu mâinile în bucătăria finită
Cum să conectați în mod corespunzător mașina de spălat vaseCum să conectați în mod corespunzător mașina de spălat vase
» » Cum să conectați mașina de spălat la sistemul de alimentare cu apă și canalizare
© 2021 amigdas.com