amigdas.com

Cum de a elimina înfundarea în baie - moduri de a rezolva problema

Cum și cum să eliminați blocajul în baieÎn cazul în care canalizarea din baie a încetat să mai plece și apare un miros neplăcut în cameră, trebuie să căutați imediat o soluție la problemă. Nu este necesar să apelați imediat instalațiile sanitare, ale căror servicii sunt greu de numit ieftine, dar este mai bine să încercați să curățați singur conducta de canalizare. Dar, în primul rând, este important să înțelegem ce și cum să eliminăm blocajul în baie și ce măsuri preventive trebuie luate pentru ca problema să nu se repete în viitor.

Proprietarii experimentați, care s-au confruntat în mod repetat cu acest lucru, știu cum să facă față blocajului nu numai în baie, ci și în chiuveta și alte unități sanitare care necesită drenaj. În același timp, cu fiecare an, metode îmbunătățite de combatere a fenomenului neplăcut se adaugă metodelor deja testate de practică. La urma urmei, totul în această lume se dezvoltă, inclusiv industria sanitară, care, la rândul său, a dus la apariția unor instrumente și dispozitive moderne de curățare de înaltă calitate a sistemelor de canalizare și a articolelor sanitare de uz casnic.

Principalele motive care însoțesc blocajele din baie

Formarea blocajelor este în majoritatea cazurilor consecință a nerespectării normelor, utilizarea sistemelor de canalizare și a echipamentelor sanitare, precum și instalarea necorespunzătoare. Dar este, de asemenea, imposibil să numim această neglijență a locuitorilor apartamentului, deoarece este aproape imposibil să urmăriți tot ce intră în stoc. Dar, cel mai adesea, cauza principală a blocajului poate fi următoarele:

 • nap și fir după spălarea hainei;
 • păr după spălarea capului;
 • gunoi din cârpe și alte lucruri care sunt spălate în baie;
 • lână de animale de companie.

Datorită combinării tuturor acestor componente, în conducta de canalizare se formează o bucată densă, care împiedică drenajul normal al apei. Dar, înainte de a elimina blocajele în baie, trebuie să decideți ce metodă este potrivită pentru cazul respectiv. La urma urmei, sunt multe dintre ele și, prin urmare, vreau să iau în considerare mai detaliat cele mai populare dintre ele.

Vantuz - un asistent în lupta împotriva blocării în baie

Cum de a sparge blocajulVantuz este considerat cel mai simplu dispozitiv, scopul principal, care este abilitatea de a elimina obstrucția sistemului de canalizare de sine. Pentru a rezolva problema, există o serie de acțiuni specifice:

 • Mai întâi, pistonul trebuie instalat pe orificiul de evacuare, astfel încât să nu iasă din marginile părții de cauciuc a dispozitivului;
 • Înainte de curățarea băii trebuie umplut cu apă, care este necesară pentru împingerea gunoiului;
 • Purificarea se efectuează mișcări tranzaționale ale mânerului, prin care aerul umflat care rupe brusc în gaura de scurgere, împingând astfel resturile de-a lungul conductei, iar spălările de curgere a apei în sistem de canalizare central.

Utilizarea pistonului, eventual, în scopuri preventive, și nu numai atunci când apa a încetat să părăsească baie. Deci, dacă folosiți acest dispozitiv din când în când, atunci nu se vor repeta în mod practic vasele de canalizare.

Produse chimice de uz casnic - un mijloc modern

Pentru a elimina înfundările cu propriile mâini, mulți folosesc diferite substanțe chimice, care abundă în contoarele magazinelor de hardware. Această metodă de curățare a sistemului de canalizare a fost folosită de oameni pentru mai mult de un deceniu, chimie de uz casnic tot timpul îmbunătățirea. Vreau să observ că pentru a elimina blocarea în baie cu ajutorul reactivilor speciali există o anumită secvență de acțiuni:

 • Mai întâi de toate, trebuie să achiziționați un produs adecvat care este vândut atât sub formă lichidă, cât și sub formă de pulbere;
 • studiați cu atenție instrucțiunile și determinați dacă acest instrument nu va dăuna tipului de beton din conductele de canalizare;
 • se toarnă sau se toarnă în proporțiile specificate în instrucțiuni înseamnă produse chimice de uz casnic, orificiu de scurgere a apei, cu o baie în care dacă se utilizează reactivul de pudră, este umplut cu apă fierbinte într-un volum de 1 litru;
 • pentru o eficiență maximă, produsul este menținut pentru o anumită perioadă de timp, specificată în instrucțiunile pentru reactiv;
 • în stadiul final se deschide apa fierbinte și se colectează o baie completă, după care se scoate o plută și un curent puternic de apă clătește sedimentele dizolvate.

Atunci când alegeți o soluție adecvată pentru baie, este important să se dizolve părul și părul animal, dacă este cazul, în casă. În acest caz, dacă deșeurile din plastic de apartament sunt importante, astfel încât substanța chimică să nu mănânce plasticul.

Ne luptăm cu înfundarea în baie - curățăm sifonul

Ce instrumente vor ajuta la înfundareaCu orice curățare a sistemului de canalizare, este important să dezasamblați și să verificați sifonul. La urma urmei, prin aceasta, apa intră în conductele de canalizare și, prin urmare, dacă ciocănește, poate interfera cu scurgerea scurgerilor. În acest caz, procedura de curățare a sifonului constă în anumite etape.

 1. Pe podea sub sifon este necesar să se răspândească o bucată de țesătură care absoarbe bine apa.
 2. Pe materialul întins, instalați un recipient plat care să nu permită ca apa contaminată din sifon să pătrundă în podea, reducând astfel procesul de curățare.
 3. În etapa următoare, piulița bolțului este deșurubată și balonul sifon este scos. În acest sens, trebuie să faceți acest lucru fără eforturi excesive.
 4. Toată apa din sifon intră în recipientul setat.
 5. Sifonul din interior este clătit sub un curent de apă curgătoare, care vă permite să curățați murdăria acumulată în timpul funcționării. În cazul în care se formează placă pe pereții bulbului, aceasta trebuie de asemenea scoasă mecanic.
 6. Sifonul este instalat sub baie în ordine inversă. Este foarte important ca garnitura de cauciuc de pe piulița de blocare să rămână în poziție. De asemenea, trebuie să vă asigurați că rezervorul nu se sprijină pe balon. În caz contrar, poate încălca capcana de apă.
 7. În etapa finală, apa care umple garnitura de apă este pornită și îmbinările sunt testate pentru scurgeri.

Această procedură, de asemenea util în scopuri preventive. Dacă sifonul este curățat cel puțin o dată la 3 luni, conductele de canalizare din baie nu vor fi înfundate pentru o perioadă lungă de timp.

Cablu pentru a lupta împotriva blocajelor din baie

Produse chimice din blocajCablul pentru curățarea canalului nu este altceva decât un cablu răsucite, de grosime mare, înfășurat într-o spirală și echipat cu un mâner special la capăt pentru confort. Acțiunea acestui dispozitiv vizează eliminarea blocajului în sistemul de canalizare. Este chiar procesul de curățare efectuând o serie de manipulări simple.

 1. Capătul cablului este introdus în orificiul de scurgere și, de preferință, direct în conducta de canalizare.
 2. Această lucrare este mai bine făcută cu un partener. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că o persoană ar transforma mânerul, astfel încât cablul va fi ca să se răsucească, iar al doilea - pentru a împinge dispozitivul înainte impingandu adânc în sistemul de canalizare.
 3. Când cablul este derulat, acesta va trece fără probleme în sistemul de canalizare, în timp ce înșurubează murdăria, distrugându-l astfel.
 4. După ce cablul trece prin înfundare, după cum este evidențiat prin reducerea tensiunii, trebuie să faceți câteva lovituri înainte și înapoi, distrugând astfel plută care rezultă.
 5. În stadiul final, cablul este luat din conducta de canalizare, spălat cu apă și depozitat pentru depozitare.
 6. Dacă nu se obține rezultatul așteptat prin scurgerea apei, întreaga procedură se repetă.

În timpul eliminării blocajului în cadă, este important ca cablul să fie în tensiune constantă, ceea ce îl împiedică să se răsucească și ca urmare a deteriorării.

Deblocarea hidrodinamică

Această metodă de curățare a sistemului de canalizare este cea mai eficientă în locurile greu accesibile. Esența sa este că conductele de canalizare curățat cu apă de înaltă presiune. Dar utilizarea acestei metode, poate doar dacă există un compresor special, care este destul de scump și este folosit numai de către instalatori profesioniști. Nu este recomandabil să achiziționați un astfel de dispozitiv pentru curățarea unică a canalizării, deoarece este mult mai ieftin să apelați specialiști.

Căile oamenilor de curățare a sistemului de canalizare

Mijloace împotriva blocajuluiPersoanele în vârstă își amintesc bine acele momente în care o soluție automată de sifon și oțet a fost folosită pentru a elimina înfundarea în baie. Astăzi, căile oamenilor au fost înlocuite de tehnologiile moderne și au fost uitate treptat. Cu toate acestea, canalizarea auto-drenării poate fi curățată cu mijloace există fiecare gospodină în bucătărie.

 • O jumătate de pachet de sifon este turnat în orificiul de scurgere din baie. După 5 minute, apa caldă este pornită și sistemul este clătit.
 • 4 linguri de sodă sunt turnate în gaura de scurgere și jumătate din paharul de oțet este turnat. Apoi, gaura de scurgere este închisă cu un dop și o reacție chimică violentă are loc înăuntru. După 5-7 minute, totul se spală cu apă fierbinte.

Cu toate acestea, utilizarea acestor metode este eficace în prezența superficială superficială. Este important să se considere că oțetul cu sifon poate deteriora sifonul și, uneori, țevile.

Măsuri preventive de formare a înfundării

După cum puteți vedea, curățarea blocajelor din baie nu este prea dificilă și aproape toată lumea poate face. Dar, așa cum se întâmplă adesea, măsurile preventive care nu permit ca țevile de canalizare să fie înfundate sunt mult mai ușoare și mai eficiente decât rezolvarea problemei. Ca prevenire cel mai adesea folosiți următoarele metode și instrumente:

 • Ce măsuri trebuie luateO mică rețea instalată pe orificiul de scurgere, care nu permite înfundarea conductei de canalizare;
 • produse chimice de uz casnic de curățare pentru apele uzate, a căror utilizare periodică împiedică aderarea murdăriei la pereții conductelor;
 • vantuz, care, cel puțin o dată la 3 luni, curăță scurgerea canalizării în scopuri preventive.

Dacă luați în mod regulat măsuri preventive formarea blocajelor în baie, apariția unei probleme cu devierea apei de mai mulți ani nu va deranja locuitorii apartamentului. În plus, baia va fi întotdeauna curată și cu aer proaspăt, nu răsfățată de mirosurile canalului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Toaleta este înfundată și cum se curăță acumToaleta este înfundată și cum se curăță acum
Cum să ascundeți țevile în baie?Cum să ascundeți țevile în baie?
Cum de a curăța toaleta de la înfundarea acasăCum de a curăța toaleta de la înfundarea acasă
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Cum să curățați conductele de canalizare din casăCum să curățați conductele de canalizare din casă
Cum sa faci o baie bine drenata in podea?Cum sa faci o baie bine drenata in podea?
Cum de a curăța chiuveta dacă bucătărie chiuveta în bucătărie?Cum de a curăța chiuveta dacă bucătărie chiuveta în bucătărie?
Cum să cureți toaleta acasăCum să cureți toaleta acasă
Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizareCum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare
Eliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasăEliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasă
» » Cum de a elimina înfundarea în baie - moduri de a rezolva problema
© 2021 amigdas.com