amigdas.com

Cum de a alege ancora de metal dreapta

Domeniul de aplicare al dispozitivuluiPentru a fixa cadrul ferestrei pe peretele din beton, inginerii au dezvoltat o ancora metalica speciala. Deoarece este utilizat în principal pentru fixarea ferestrelor din metal-plastic cu cadre, se numește "cadru". În piață puteți găsi diferite modele de astfel de fixare. Potrivit mai multor experți, ancora de cadru poate fi considerată un element universal de fixare. Prin urmare, ea rămâne mereu populară și în cerere.

Domeniul de aplicare al dispozitivului

Una dintre cele mai populare elemente de fixare sunt șuruburile de ancorare. Datorită versatilității sale, precum și a caracteristicilor tehnice excelente, ele sunt utilizate în fixarea celor mai complexe structuri, indiferent de masa și dimensiunile lor.

Inițial, o ancoră cu cadru metalic a fost utilizată pentru a instala rame de ferestre. Astăzi, domeniul de aplicare al unui astfel de detaliu a devenit mult mai mare. Constructorii și reparatorii folosesc astfel de ancore pentru fixarea materialelor de finisare, instalând grinzi de lemn.

Caracteristicile designului și principiului de funcționare

Caracteristicile designului și principiului de funcționareAncora de ferestre are anumite capacități tehnice, în funcție de design. Înainte de a începe să efectuați lucrări de instalare, trebuie să vă amintiți acest lucru O astfel de ancoră nu este proiectată pentru sarcini grele. El nu va putea să păstreze o greutate mai mare de 30 kg.

Cel mai important element al acestui design este o bucșă din oțel cu fante longitudinale. Din acestea se obțin petalele originale care nu se strâng atunci când produsul de fixare este instalat. Pentru a extinde petalele, partea laterală a manșetei era echipată cu o piuliță conică.

Înșurubând șurubul, se apasă în bucșă, iar petalele încep să se deconecteze. Diametrul manșonului crește, se lipsește strâns pe suprafața orificiului de montare, există o conexiune fiabilă. Pentru a facilita lucrul cu manșonul distanțier, partea superioară a șurubului este prevăzută cu fante pentru o șurubelniță curbă.

Pentru ca capacul de ancorare a cadrului să se potrivească complet în gaura de montare, suprafața laterală a capului este realizată dintr-o formă conică. Prin urmare, pentru a lucra cu aceste elemente de fixare, este necesar, pe lângă găurile de găurire, să se asigure o "sudoare" specială, în cazul în care capul șurubului se va ascunde.

Reguli pentru alegerea elementelor de fixare

Pentru a alege în mod corespunzător o ancoră cadru, Este necesar să se ia în considerare câțiva parametri tehnologici importanți și anumiți factori:

 • Cum se instaleazăDe obicei, aceste piese sunt fabricate din oțel carbon de înaltă calitate. Uneori utilizați alamă. Atunci când alegeți o ancora, trebuie să acordați atenție suprafeței sale. Trebuie să aibă o acoperire rezistentă la coroziune din zinc.
 • Produsele din alamă nu au rezistență ridicată. Prin urmare, ele sunt cumpărate pentru instalarea de obiecte care nu sunt foarte grele.
 • Dimensiunea ancorei de cadru depinde de greutatea produsului. Cu greutate mare, știftul filetat trebuie să aibă un diametru mare și o lungime lungă.
 • Este foarte important ca grosimea distanțierului să fie mai mare de 0,8 mm. Dacă această dimensiune este mai mică, suportul va fi nesigur. Calitatea acestui bolț lasă mult de dorit.

Documentele actuale de reglementare specifică în mod specific cei mai importanți parametri ai acestor șuruburi:

 • Lungimea filetului.
 • Diametrul bucșei.

Cel mai popular diametru al bucșei este de 8 mm. Este potrivit pentru majoritatea structurilor de construcție. Atunci când este necesară crearea unei fixări mai fiabile, se instalează ancore de cadru, în care diametrul știftului este de 10 mm. Astfel de piese sunt proiectate pentru sarcini mari atât statice, cât și dinamice.

Lungimea bolțului a fost, de asemenea, standardizată. Industria modernă produce produse cu lungimea de 72-172 mm.

Cum se instalează

Pentru a efectua lucrări de instalare, trebuie să aveți următoarele instrumente:

 • Puncher.
 • Șurubelniță Phillips.
 • Ciocan.

Pentru a efectua instalarea ramei ferestrei, trebuie să efectuați mai mulți pași tehnologici. Și toți trebuie să treacă într-o anumită ordine:

 1. Cadru metalic de ancorareMai întâi trebuie să instalați cadrul pe distanțiere.
 2. Apoi, cadrul este aliniat cu privire la orizontală și verticală.
 3. Pentru fixare, cadrul este fixat pe fiecare parte cu pene care sunt bine înfundate cu un ciocan.
 4. Punctele de fixare sunt notate. Pentru a face acest lucru, din colțul superior măsoară 30 cm și pune primul semn. În mod similar, acțiunile se repetă cu partea de jos. Această dimensiune este recomandată. Dacă este necesar, poate fi mărită sau scăzută.
 5. În rama de lemn se găsește un orificiu intermediar. O ancoră este introdusă în ea și este înșurubată cu o șurubelniță. Extinderea produsului de fixare are loc pe mai multe laturi. Partea superioară se extinde cu un capac, partea inferioară cu o piuliță în formă de con.
 6. La etapa de finisare, toate sloturile formate sunt atent sigilate cu spumă de asamblare de înaltă calitate.

Dacă instalarea ancorei de cadru este realizată în conformitate cu toate cerințele tehnologice, putem vorbi despre crearea unei fixări fiabile a cadrului ferestrei. Un astfel de detaliu este capabil să suporte sarcini enorme. Acesta va crea o legătură puternică a pieselor fabricate din materiale diferite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fixarea plaselor de țânțari: cum se pune pe ferestrele din plasticFixarea plaselor de țânțari: cum se pune pe ferestrele din plastic
Vizor deasupra intrării de policarbonatVizor deasupra intrării de policarbonat
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Cum sa faci propria ancora pvc pentru barca taCum sa faci propria ancora pvc pentru barca ta
Corectați instalarea unei uși metalice cu mâinile propriiCorectați instalarea unei uși metalice cu mâinile proprii
Instrucțiuni video pentru instalarea geamurilor din plastic cu propriile mâiniInstrucțiuni video pentru instalarea geamurilor din plastic cu propriile mâini
Caracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwichCaracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwich
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
Ancore pentru beton: dimensiuni și prețAncore pentru beton: dimensiuni și preț
» » Cum de a alege ancora de metal dreapta
© 2021 amigdas.com