amigdas.com

Cum să conectați motorul de la mașina de spălat la mașina 220

Mașină de spălatDacă aveți un motor lăsat acasă de la o mașină de spălat veche, nu este dificil să aflați cum să îl aplicați. Puteți face din mașină o mașină de rectificat, precum și să utilizați un motor electric din mașină pentru spălarea hainei și în construcții. De exemplu, atunci când creați o bază de locuință pentru o clădire viitoare, puteți face din ea un "vibrator", care este necesar atunci când slăbiți soluția de beton. Poate fi folosit și în alte scopuri. Motorul este capabil să răsucească o varietate de duze și să conducă diferite mecanisme.

Folosind propria imaginație și abilități în astfel de procese, puteți inventa multe metode diferite de utilizare a unui motor electric. Și cu siguranță, atunci când personificați fiecare tip de utilizare a acestui motor, va trebui să îl conectați.

Înainte de a vorbi despre conectarea motorului mașinii, trebuie să înțelegeți ce este. Probabil cineva este familiarizat cu schema de conectare a motorului electric al mașinii, iar cineva va auzi despre asta pentru prima dată.

Tipuri de motoare electrice

Un motor electric este o mașină acționată electric, care deplasează diverse elemente prin intermediul unei transmisii. Producem unități asincrone și sincrone.

Motorul sincron

Tipuri de motoareDin bancul școlii se stabilește că, prin aproximare reciprocă, magneții sunt atrase sau respinse. Primul caz apare în polii magnetici opuși, al doilea - în același nume. Conversația se referă la magneții stabili și la câmpul magnetic organizat în mod constant.

Cu excepția celor prezentate, există magneți instabili. Toți, fără excepție, își amintesc exemplul din manual: figura prezintă un magnet sub forma unui potcoav obișnuit. Între polițele sale este plasat un cadru realizat sub formă de potcoavă cu semireturi. Un curent a fost furnizat cadrului.

Deoarece magnetul respinge același nume și atrage diferite poli, în jurul acestui cadru apare un câmp electromagnetic care îl deschide într-o poziție verticală. Ca rezultat, inversul casei principale asupra simbolului curent acționează asupra acestuia. Polaritatea modificată răstoarnă cadrul și apoi revine în regiunea orizontală. Pe această convingere, se formează lucrarea unui motor electric sincron.

În această diagramă, curentul este alimentat la înfășurarea rotorului, reprezentat de un cadru. Sursa, care creează un câmp electromagnetic, este considerată a fi înfășurată. Statorul funcționează ca un magnet. În plus, este realizat din înfășurări sau dintr-un set de magneți stabili.

Viteza rotorului unui astfel de motor electric este aceeași ca și pentru un curent care este aplicat la bornele de înfășurare, adică funcționează simultan, ceea ce a dat numele motorului electric.

Aparat asincron

Cum să reparați un motorPentru a înțelege principiul muncii, amintim imaginea: cadrul (dar fără semigrări) se află între poli magneți. Magnetul este realizat sub formă de potcoavă, al cărei capăt este combinat.

Începem să-l răsturnăm încet în jurul cadrului, urmărind ce se întâmplă. Până în prezent, cadrul nu este respectat. Mai mult, la un anumit unghi de rotație al magnetului, începe să se rotească în spatele acestuia cu o viteză mai mică decât tempo-ul ultimului. Ele nu funcționează în același timp, așa că motoarele sunt numite asincrone.

În acest motor, un magnet este o înfășurare electrică plasată în sloturile statorului în care este aplicat un curent electric. Rotorul este considerat un cadru. În canelurile sale există plăcuțe de legătură scurte. Se numește - scurtcircuitat.

Distincții ale motoarelor electrice

În exterior, motoarele sunt greu de recunoscut. Principala lor diferență este regula muncii. De asemenea, acestea diferă în ceea ce privește domeniul de aplicare: cele sincrone sunt mai complexe în proiectare, ele sunt utilizate pentru a activa echipamente precum pompe, compresoare etc., adică funcționează la o viteză constantă.

Asincron cu creșterea suprasarcinii reduce frecvența rotației. Ele sunt livrate cu un număr mare de dispozitive.

Pro motoare asincrone

Cum să porniți motorulMotorul electric, tamburul de răsucire este inima mașinii de spălat. Acționarea în primele versiuni ale mașinilor a existat curele, răsucirea recipientului cu rufe. Cu toate acestea, până în prezent, un dispozitiv asincron care convertește energia electrică în energie mecanică a fost semnificativ îmbunătățit.

Mai des, în schemele de mașini de spălat există motoare asincrone constând dintr-un stator care nu se mișcă și este destinat simultan de un circuit magnetic și un sistem de transport și un rotor mișcat care rotește tamburul. Motorul de inducție funcționează datorită interacțiunii câmpurilor magnetice instabile ale acestor structuri. Motoarele asincrone sunt împărțite în motoare cu două faze, care sunt mai puțin frecvente și trifazate.

Plusurile de dispozitive asincrone sunt:

 • sistem necomplicat;
 • Întreținere elementară, care prevede înlocuirea rulmenților;
 • lubrifierea periodică a motorului electric;
 • operațiune silențioasă;
 • cost scăzut condiționat.

Desigur, există unele dezavantaje:

 • eficiență scăzută;
 • pe scară largă;
 • putere redusă.

Astfel de motoare, ca regulă, au un cost mai mic.

Conectarea la o mașină de spălat

Cum să conectați motorul la mașina de spălat? Caracteristici care trebuie luate în considerare pentru a conecta motorul electric de la mașina de spălat la rețeaua de 220 V:

 • modelul de conectare arată că motorul funcționează fără o înfășurare de pornire;
 • în schema de conectare nu există nici un condensator de pornire - nu este necesar pentru pornire. Dar cablurile către rețea trebuie să fie conectate strict în conformitate cu schema.

Fiecare dintre aceste motoare este evaluat pentru două tensiuni de rețea. Diagrama de conectare este 2.

Conectați motorul electric de la mașina de spălat:

 • "Triunghi" (220 V);
 • "Star" (380 V).

Repararea motorului mașinii de spălatComutând înfășurările, atingeți o schimbare a valorii de 1 tensiune în 2. Cu jumperii existenți și cu un bloc de borne cu 6 pini, este necesară schimbarea poziției joncilor.

În orice schemă de conectare, direcția înfășurărilor trebuie să corespundă direcției de înfășurare. Un punct zero pentru o "stea" poate fi fie baza bobinării, fie sfârșitul, spre deosebire de "triunghiul", unde acestea sunt combinate numai alternativ. Cu alte cuvinte, sfârșitul celui precedent cu începutul următorului.

De asemenea, este posibil ca motorul să fie utilizat într-o rețea monofazată, dar nu cu o eficiență absolută. Pentru aceasta se folosesc condensatori nepolari. Cu condensatoarele incluse în rețea, puterea maximă nu va depăși 70%.

Conectarea motorului la rețeaua de 220 V

Dacă trebuie să conectați motorul mașinii la o rețea de 220 volți, trebuie luate în considerare trăsăturile caracteristice ale acestei părți. Caracteristicile sale sunt după cum urmează:

 • nu are nevoie de o înfășurare de pornire;
 • condensatorul de pornire nu va fi necesar pentru pornire.

Pentru a începe, trebuie să combinăm cablul în motor. Două fire albe plasate pe partea stângă, nu vom folosi. Acestea sunt necesare pentru măsurarea mișcărilor motorului. Următorul este un fir roșu. Trece la stingerea statorului. În spatele lui există un fir maro. De asemenea, este orientat spre una dintre înfășurările statorului. Cablul gri și verde este conectat la periile motorului.

Pentru a vă arăta schema conexiuni mai clar, am creat următoarea schemă:

 1. La unul din conductorii de înfășurare conectăm un singur cablu de 220 V.
 2. În continuare vom conecta o perie. În peria de motor a mașinii conectăm cel de-al doilea fir 220 V.

Care sunt motoarele?După aceasta, puteți porni motorul în rețeaua 220 și verificați funcționalitatea acestuia. Dacă ați făcut totul bine, veți observa cum se deplasează partea mobilă a motorului și se aude zgomotul funcționării sale. Dacă totul este normal, atunci motorul este gata de utilizare. Apropo, cu această legătură se mișcă într-o direcție.

Și ce trebuie făcut pentru a schimba rotația? După cum știți din afișarea schematică, pentru a schimba direcția de rotație, trebuie să schimbăm periile motorului electric. După ce porniți din nou motorul, aflați funcționalitatea acestuia conectându-l la rețea.

Apropo, pentru a vă simplifica munca, am decis să adăugăm un tutorial video, care descrie întregul proces de conectare a motorului de la mașină la electricitate.

Metoda de conectare a motorului de la o mașină modernă în acest articol se bazează direct pe materialul utilizat, care este prezentat în videoclip.

Diagrama conexiunii

Mașină de spălatConectați corect motorul electric al mașinii nu este atât de simplu. Aveți nevoie de o schemă de conectare a motorului de la mașina de spălat. Totuși, dacă înțelegeți cum se face acest lucru, nu va aduce dificultăți.

Mai intai trebuie sa gasim 2 perechi de iesiri. Pentru a înțelege în ce loc sunt, putem folosi un multimetru. Selectăm una din conductele de înfășurare și conectăm sonda testerului. Cu cealaltă probă a multimetrului vom examina alte concluzii pentru a găsi perechea.

Deci, vom găsi prima pereche. Aceste două concluzii, care sunt păstrate, formează o altă pereche. Acum trebuie să înțelegem unde este începutul și funcționarea. Pentru aceasta, este necesară măsurarea rezistenței. Partea de pornire are mai multă rezistență.

Deci, am găsit deja lichidarea. Acum putem conecta motorul folosind figura.

Diagrama arată:

 1. ON - pornirea înfășurării electrice. Este necesar pentru a forma momentul inițial de întoarcere în orice direcție.
 2. OB - bobina excitației. Se mai numește și o bandă de lucru. Este necesar pentru formarea unui câmp magnetic de rotație.
 3. SB - comutatorul (cheie) pentru introducerea pe termen scurt a PO la rețeaua electrică în 220V.

Dacă este nevoie să schimbați direcția în care va fi direcționată rotația motorului, va trebui să schimbați ieșirile software-ului în locuri. Cu această schimbare, direcția de rotație este inversată.

Dacă începeți să faceți conexiunea la încercare și porniți motorul, nu uitați să aveți grijă de propria siguranță și siguranța celorlalți, fixați motorul. Acest lucru va împiedica vibrațiile sale puternice și mișcările inutile.

Regulator de viteză

Mașini de spălatMotorul de la stiralki este destul de mare, din acest motiv este necesar să facem regulatorul să funcționeze la viteze diferite și să nu se supraîncălzească. Pentru a face acest lucru, releul obișnuit de intensitate a luminii va funcționa, dar este necesară o modificare minoră.

Extragem din mașina anterioară un triac cu un radiator. Așa numit un dispozitiv semiconductor pe comanda electronică, care realizează funcția comutatorului.

Acum este necesar să o lipiți în circuitul releului în locul piesei cu putere redusă. Această operațiune, dacă nu aveți astfel de competențe, este preferabil să instruiți un specialist - un tehnician electronic familiar sau un tehnician de calculator.

În unele cazuri, motorul execută în mod normal sarcina fără regulatorul de viteză.

Sfaturi de lucru

Atunci când utilizați un motor puternic al mașinii într-o altă mantie, trebuie să vă amintiți despre două nuanțe importante ale conexiunii sale:

 • astfel de instalații nu sunt pornite printr-un condensator;
 • nu au nevoie de o înfășurare de pornire.

Înainte de conectare, vă recomandăm să înțelegeți firele de diferite culori situate acolo pe carcasa de transfer:

 • 2 fire albe - aceasta este de la generator, nu avem nevoie de ele;
 • maro și roșu merg, de obicei, la bobina la stator și rotor;
 • gri și verde sunt conectate la perii.

Fiți pregătiți pentru faptul că în diferite modificări firele diferă în funcție de culoare, dar principiul conectării acestora rămâne constant. Pentru a identifica perechi, apelați firele în ordine: ieșirea la tahogenerator are o contra-reactivitate de 60-70 ohmi. Trageți-le deoparte și lipiți-le împreună pentru a nu interveni. Alte fire inel pentru a găsi o pereche.

Eventuale defalcări

Defecțiuni ale motoarelorAcum știți cum să conectați un motor electric pentru a da o viață complet nouă, dar poate exista un incident mic: motorul nu a început. Este necesar să înțelegeți motivele și să găsiți o modalitate de a rezolva problema.

Verificați motorul după încălzire timp de 1 minut. În timpul unei perioade scurte de timp, căldura nu are timp să treacă la toate componentele și este posibilă fixarea fermă a locului de încălzire activă: statorul, ansamblul rulmentului sau altceva.

Principalii factori pentru încălzirea rapidă sunt:

 • uzura sau contaminarea rulmentului;
 • capacitatea sporită a condensatorului (numai pentru tipul de motor asincron).

Apoi inspectăm fiecare 5 minute de lucru, fă-o de 3 ori. Dacă motivul este în rulment, atunci trebuie să îl dezasamblați, lubrifiați sau înlocuiți. În timpul perioadei de funcționare ulterioară, observăm cu regularitate încălzirea motorului. Nu permiteți o supraîncălzire puternică, deoarece reparațiile pot provoca daune uriașe bugetului de origine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pe lângă faptul că este posibil să se facă un motor dintr-o jucărie sau electrocasnicePe lângă faptul că este posibil să se facă un motor dintr-o jucărie sau electrocasnice
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Cum se spală uleiul de motor din haineCum se spală uleiul de motor din haine
Cum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizareCum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizare
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Schemă de conectare a unui motor trifazat la o rețea monofazatăSchemă de conectare a unui motor trifazat la o rețea monofazată
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
Efectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâiniEfectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâini
Chopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălatChopper de iarbă de casă dintr-o mașină de spălat
» » Cum să conectați motorul de la mașina de spălat la mașina 220
© 2021 amigdas.com