amigdas.com

Coșul de fum și coșul de fum: ce este și de ce?

Ce este aceasta și unde este aplicată?De unde știi cum este implementat și proiectat sistemul de canalizare? Există o serie de factori care indică punerea în aplicare a normelor și normelor - lipsa de sunete externe în timpul funcționării, etanșeitatea și retragerea la timp a masei deșeurilor. Dacă există o scurgere în casă, un miros neplăcut va apărea întotdeauna. Pentru a preveni acest fenomen, este necesar să echipăm raftul ventilatorului.

Care sunt fanii de vârf?

Vâscul ventilatorului este utilizat atât în ​​clădiri cu nivel scăzut, cât și în clădiri înalte.Pentru a determina de ce trebuie instalat un ventilator, este necesar să se ia în considerare mai întâi procesul complet al sistemului de canalizare internă și să se determine toate cauzele posibile de miros care ies din țevi.

Un miros neplăcut poate apărea doar din conductele centrale de canalizare sau dintr-o instalație de purificare autonomă - un rezervor septic. Datorită faptului că fumul care se formează în aceste zone are o greutate specifică mai mică decât atmosferic, ei merg în sus prin țevile sistemului de canalizare. Dar pentru a preveni retragerea lor din conductele de apă potabilă există câteva metode de blocare:

 • canal de reținere a canalului. Nu permite ca fluxul invers al masei de epurare să curgă și, în același timp, nu permite trecerea gazelor din conducte;
 • închideri de apă care sunt în sifoane. Aceasta este zona a țevilor ramificate de evacuare, proiectarea lor face posibila conținerea unei anumite părți a apei de drenaj. Apă și protejează împotriva emisiilor de miros din conductele de canalizare.

După instalarea acestor elemente, puteți scăpa complet de mirosul neplăcut. În același timp, în timpul funcționării sistemului de canalizare se va produce următorul efect, pe care îl vom lua în considerare pas cu pas:

 • Supapa pentru țeavă este un element important al designului.dacă sistemul nu este implicat, atunci presiunea din interior este stabilă și identică cu cea externă;
 • începe descărcarea apelor de apă, urcând prin conducte în scurgere. Aici este formată o zonă de aer evacuată, care este situată în spatele fluxului de apă;
 • Procesul de compensare a presiunii începe, fluxul de aer dintr-un rezervor septic. În același timp, are loc o lovitură aeriană, care poate dezactiva sistemul de porți și țevi hidraulice.

Pentru a preveni un astfel de fenomen, este nevoie de un sistem de compensare a aerului, în cazul în care rampa ventilatorului este un element integrat. Suprafața de fundal reprezintă proiectarea unei conducte separate sau continuarea unui răscruce central, care este necesar pentru circulația liberă a aerului în conductele de canalizare.

Cum de a face un fan fan

Potrivit SNiP de astăzi, în astfel de cazuri este necesară instalarea unui sistem ventilator:

 • Diagrama prezintă varianta construcției ascensorului ventilatorului.la educație constantă miros neplăcut în casă;
 • când canalul proiectarea unui sistem autonom, adică a unui rezervor septic, a unei cisterne sau a unui acumulator de cariere;
 • pentru clădiri cu mai mult de două etaje, unde este instalat un sistem de canalizare și sunt situate dispozitivele de canalizare.

Există mai multe moduri de a utiliza dispozitivul. Cea mai populară este alungirea verticală centrală verticală înainte de retragerea acesteia pe acoperișul clădirii. Dar, conform regulilor aceluiași SNiP, țevile de ventilație trebuie să fie conectate la sistem imediat după ultima instalație sanitară. Nu tot timpul o puteți face fizic. Deoarece au existat mai multe scheme de ventilare a canalului.

Dispozitivul unei trepte de ventilator

Pentru casele în care există două etaje, dispozitivul nu este foarte dificil. Pentru a instala - ai nevoie doar prelungiți conducta de deasupra nivelului acoperișului. Dar, în același timp, este necesar să se țină seama de regulile de retragere a puțului de ventilație și de amplasarea conductelor de canalizare. Acestea sunt reglementate în astfel de dimensiuni obligatorii de îndepărtare:

 • de pe un acoperiș înclinat - 50 cm;
 • de la nivelul acoperișului plat neexploatat - 30 cm;
 • distanța minimă față de deschiderile ferestrelor este de 4 metri;
 • Distanța de la finalizarea ascensorului la acoperișul exploatat este de 3 metri.

O coborâre în casă va ajuta la evitarea consecințelor neplăcute ale unei căderi de presiune.

Există reguli clare, care efectuează funcționarea normală a unui ascensor ventilator pe acoperiș. Înainte de sfârșitul secțiunii plate, care trece prin suprapunerea podelei, aveți nevoie să pună o hală de inspecție. La locul de tranziție, manșonul este întotdeauna plasat, ceea ce nu permite ca structura șinei să atingă materialul tavanului.

Atenție vă rog! Îmbinările sunt sigilate și prelucrate fără întârziere. Iar înălțimea treptei de ventilație trebuie să respecte cerințele descrise mai sus. În ceea ce privește diametrul, acesta nu este făcut mai mic decât dimensiunea șipcii principale.

Dacă în casă există mai mult de un răscruce principal, pentru optimizarea schimbului de aer, acestea pot fi combinate într-un singur tub de ventilator. Dar zona de îmbinare trebuie să fie situată deasupra ultimului dispozitiv sanitar conectat.

Dispozitiv de ventilație

Ventilația ventilatorului trece în mod natural. Un rol foarte important îl joacă aici aceleași gaze, creând un miros neplăcut. Temperatura lor este în mod constant ușor peste temperatura stradală. Ca urmare, așa cum s-a descris mai sus, ele se deplasează prin conductele de canalizare la ramura de evacuare.

Cea mai apropiată analogie a acestui proces este împingerea în aparatele de încălzire. Dar dacă se recomandă ca conducta cazanului să fie închisă cu un deflector sau cu un volant, utilizarea acestor structuri în turnul de ventilație este inacceptabilă.

Există o serie de motive pentru aceasta:

 • în timpul descărcării unui volum mare de apă pe conducta de ridicare, structura adițională va începe să împiedice pătrunderea rapidă a aerului în interior. Nivelul de aer evacuat va începe să crească pe măsură ce se deplasează masele de drenaj, ceea ce poate duce la defectarea blocajelor hidraulice de pe instalațiile sanitare;
 • în timpul iernii există o diferență de temperatură pe suprafața șanțului de conducte, conduce la formarea condensului. La o temperatură negativă, este transformată în gheață, reducând astfel debitul de conductă.

Instalarea unui ascensor de aer într-o casă privată

Instalarea ascensorului de aer - fotografie a lucrării.Lucrările privind instalarea ascensorului de aer trebuie planificate chiar și în timpul proiectării sistemului intern de canalizare. Pentru o ventilație mai eficientă este de dorit să se evite rotirea colțului în proiectare.

Ventilatorul este ideal ideal să treacă vertical prin etajele dintre podele de pe acoperiș. Dar acest lucru este uneori imposibil, mai ales în casele particulare. De regulă, nu puteți face fără elemente intermediare de conexiune.

Un factor important în instalarea corectă a țevilor de ventilație este diametrul coloanei de ventilație utilizate. Scopul său este corespunde dimensiunii ascendentei principale, și ramura de evacuare, care conectează sistemul de canalizare extern și intern.

De asemenea, nu este permisă combinarea ventilației sistemului de canalizare cu emisia de monoxid de carbon din boiler sau un fel de echipament climatic.

Înlocuirea coloanei ventilatorului

Înlocuirea ascensorului ventilatorului poate fi necesară din cauza uzurii elementelor.

Dacă există o defalcare sau o pierdere a caracteristicilor de performanță ale ascensorului, este necesară înlocuirea acestuia. Acest proces este foarte asemănător înlocuirea unei secțiuni a sistemului de canalizare. Diferențele se referă numai la modalitățile de îmbinare a țevilor și a materialului fabricării acestora. Înainte de procesul de reparație este necesar să se îndeplinească următoarele condiții:

 • după efectuarea lucrărilor, este necesară verificarea etanșeității țevilor pe întreaga conducte;
 • Toate lucrările au loc cu ajutorul echipamentului de protecție - un aparat respirator, mănuși de cauciuc;
 • dacă dezmembrarea sistemului are loc într-o clădire de apartament, atunci este necesar să se asigure ventilarea aerului în acesta.

Ceea ce este mai bine: o supapă sau un ventilator

Există o alternativă la ascensorul ventilatorului - este o supapă de aer. Supapa poate fi montată atât pe unele secțiuni orizontale ale conductei, cât și pe șinele principale. Principiul de funcționare a supapei de aer se bazează pe efectul mecanic al presiunii aerului când este redus în mod semnificativ în sistemul de canalizare.

Când apare această situație diafragma sau tija ventilului de aer este afectată de diferența presiuni interne și externe, ca urmare, supapa se deschide și sistemul este normalizat. Instalarea acestuia are o serie de avantaje principale:

 • instalare simplă. Dacă intenționați să instalați pe platforma principală, puteți utiliza adaptoare speciale de la o mărime la alta;
 • nu este nevoie să scoateți o conductă separată din casă.

Deseori, conducta verticală este montată numai în spațiul mansardei, iar aici este deja pusă supapa de aer. Cu toate acestea, în ciuda acestor avantaje, instalarea acestuia poate provoca unele probleme:

 • Tuburi ventilator într-o casă de apartamente.Supapa de aer poate reacționa numai la anumite căderi de presiune. Instalarea tubului ventilatorului îndeplinește rolul de nivelare mult mai lină, în timp ce munca sa este aproape independentă de diferența dintre temperaturile interne și externe;
 • există limite de temperatură de funcționare. Intervalul ideal este de 10-45 ° C. Cu o scădere a temperaturii, gheața se poate forma pe suprafața sa, ceea ce reprezintă o defecțiune a echipamentului;
 • ca orice mecanism, supapa de aer se poate descompune, iar sistemul de control nu va funcționa.

Alegerea unei anumite versiuni a compensării presiunii normale în conductă va depinde de proiectul de canalizare internă. Pentru apartamente este de dorit să se utilizeze o supapă de aer, iar pentru clădiri individuale - un ventilator riser.

Să rezumă ceea ce este un tub de ventilator

Țeavă este o parte a sistemului de canalizare, care este instalat pentru a menține presiunea admisă a sistemului și ventilarea conductei. Montarea conductei ventilatorului trebuie efectuată în conformitate cu toate cerințele și regulile standardelor de construcție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este Shambo și de ce este nevoie de această capacitate?Ce este Shambo și de ce este nevoie de această capacitate?
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce esteCoșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?Cum de a pune o țeavă de canalizare într-o casă privată?
Cum sa faci o baie bine drenata in podea?Cum sa faci o baie bine drenata in podea?
Septic Bionics este un canal autonom pentru o casă privatăSeptic Bionics este un canal autonom pentru o casă privată
Opinii despre utilizarea unui termit de rezervor septicOpinii despre utilizarea unui termit de rezervor septic
Canalizare într-o casă privată cu mâinile lorCanalizare într-o casă privată cu mâinile lor
Instalații sanitare pentru canalizare autonomă flotenkInstalații sanitare pentru canalizare autonomă flotenk
Microbian septic 450: o descriere a sistemului de tratare a apelor reziduale, recenziiMicrobian septic 450: o descriere a sistemului de tratare a apelor reziduale, recenzii
» » Coșul de fum și coșul de fum: ce este și de ce?
© 2021 amigdas.com