amigdas.com

Care este această oprire standard și individuală: tipuri și descriere

Tipuri de abutmentÎnainte de a decide cu privire la implantare, este necesar să înțelegeți cu atenție ce instrumente și materiale vor fi folosite, precum și ce se va face. În acest articol, vom examina care este bontul pentru implanturi, ce fel de implanturi pot fi și modul în care are loc procedura de instalare pentru acest element.

Abutment: ce este?

Odată cu implantarea în stomatologie, bontul a fost folosit de mult timp. Cu toate acestea, la început, acest cuvânt a apărut pentru a determina suportul în timpul instalării podurilor. Și numai când puteau să-și dea seama cum să pună un dinte artificial fără a rupe integritatea unităților vecine cu ajutorul implanturilor, semnificația acestei definiții a fost transferată într-un design absolut diferit.

De ce este necesar acest element? Acesta este un fel de conectare între pin, înlocuind rădăcina dintelui și coroana care se află pe ea. În scopul de a stabili în mod convenabil și sigur principala zonă vizibilă a dintelui artificial pe baza sa, care este profund implantată în gingie, este doar un adaptor necesar în toate privințele considerat și calitativ.

Bontul este instalat imediat după implantare sau după un anumit timp, când gingia se va vindeca complet. Există un număr mare de tipuri de opriri, mai multe opțiuni de instalare și o mare selecție a companiilor de producție, precum și materiale pentru producție.

Tipuri de implanturi

Fabricarea bonturilor implică posibilitatea de a fi atașate la diferite caracteristici ale osului maxilarului și la cerințele diferite ale pacienților. De ce este dezvoltat un complex mare? toate variațiile posibile, acest lucru pentru fiecare caz vă permite să alegeți elementele ideale. Astfel, la început, bonturile trebuie împărțite în două tipuri principale: piedica individuală și bontul standard.

Element standard sunt produse în masă, sunt cele mai ieftine și mai populare. Este destul de universal, dar are niște dezavantaje, pe care trebuie să le spuneți cu exactitate:

 • Care este piciorul?în fabricarea de precizie perfectă nu se observă, mici erori sunt probabile în dimensiuni;
 • Ei nu pot repeta forma exactă a dintelui, uneori dă o origine artificială;
 • În unele cazuri, ele încep să preseze țesuturile moi, provocând inflamații sau iritații după procedură;
 • nu tot timpul se potrivesc exact forma gingiilor, aceasta pentru corecție va necesita în plus intervenția chirurgicală.

Este mult mai bine să instalați o bontură individuală, va fi făcută exact sub forma danturii și a caracteristicilor gingiei pacientului. bont individuală a făcut, datorită unei exprimate de maxilarului, și apoi folosind programul de calculator rulează un model tridimensional pentru a ajuta la selectarea perfect toate partiile, forma, mărimea și chiar culoarea fiecărui element.

natural, costul de sprijin individual va fi mult mai mult, dar în același timp, o persoană se va obișnui cu ea mai repede, iar procesul de operare va fi mult mai confortabil. Este necesar să se indice principalele avantaje ale acestui produs:

 • Care sunt rezervele?în materialele de calcul și alte nuanțe ale viitoarelor poduri sau proteze sunt luate, pe care ele decid să le pună pe picior;
 • poate determina caracteristicile pacientului - grosimea osului, mușcătura, dimensiunea unui număr de unități, înclinațiile și unghiurile implantului etc.
 • o montare clară a produsului sub gingie, aceasta suplimentar nu necesită vindecare complicată a țesuturilor sau manipulare chirurgicală;
 • conformitatea completă cu forma naturală a dintelui, aceasta face posibilă obținerea unei funcționalități perfecte în funcționarea și estetica unui zâmbet;
 • viteza de fabricare a produselor;
 • riscurile de efecte secundare neplăcute sunt reduse, procesul de regenerare tisulară în perioada postoperatorie este crescut;
 • precizia de fixare, cu atât mai importantă este aceasta în timpul cimentării substratului.

Când să ia în considerare clasificarea bonturilor, atunci cu siguranță este necesar să spun despre următoarele tipuri:

 • Detaliile individualeStandard - oferă posibilitatea de a alege cea mai populară formă, lungime și dimensiune, care vă permit să puneți o opțiune ieftină, dar destul de bună.
 • Formatorul de gume, instalat imediat după asamblarea implantului, și solicitat de țesuturile moi pentru a ajuta la formarea modului necesar în apropierea viitorului dinte. De asemenea, joacă un rol protector de a intra în rana deschisă rămășițele de alimente, resturi și bacterii. Acesta este un element temporar, este înlocuit ulterior.
 • Globul este forma rotundă a elementului, necesară în cazul fixării protezelor detașabile.
 • Direct este cel mai adesea potrivit pentru situații normale, dacă designul implică o linie uniformă. Această metodă, ca regulă, este folosită pentru partea frontală.
 • Angular, uneori în diferite companii, se numește multjunit. Este necesară în situațiile în care implantul nu este plasat, dintr-un anumit motiv, la un unghi de 90 de grade și este necesară o reazemă pentru o tranziție corectă între el și coroana existentă.

materiale

În plus față de dimensiuni și tipuri, este de asemenea necesar să se determine ce material să se realizeze. Acest lucru va depinde în mod semnificativ de puterea produsului, de costul acestuia și, în unele cazuri, de aspectul dintelui. În mod tipic, medicii recomandă astfel de materiale:

 • Bonturi standard și individualeMaterialele din plastic sunt cele mai ieftine, dar stomatologii lor nu le plac prea mult, pentru că aceste modele nu durează prea mult și se pot rupe destul de repede. Vă sfătuiesc să le puneți numai în cazurile în care pacientul are nevoie de timp pentru a colecta suma necesară pentru o piedică de calitate.
 • Zirconiu - aspectul aparent bun și rezistența maximă. Zirconiul vă permite să îndepliniți toate criteriile necesare pentru a crea un produs compatibil cu țesuturile vii și un dinte de încredere. Cu toate acestea, costul lor este destul de ridicat.
 • Titan - în plus față de implant, acest material este, de asemenea, folosit pentru a crea un gingivă formator, rareori pentru unghiulare și alte bont. Titanul are o biocompatibilitate excelentă cu țesuturile umane, cu costuri reduse și ca bază este complet fiabilă. Un dezavantaj este că, prin suprafața coroanei, metalul este translucid. Deoarece este instalat numai pe acele unități de dinți care nu sunt pe partea din față a rândului.
 • Ceramica - sunt cea mai bună soluție dacă o persoană este alergică la orice alte materiale. De asemenea, arată foarte bine și pot reproduce nuanța naturală a dintelui.

Soluția cea mai ideală este o combinație de materiale - titan și zirconiu. Este acest aliaj care poate da designului cea mai bună rezistență, fără a strica aspectul unui zâmbet. Aceste bonturi sunt făcute la comandă și costă mult mai mult decât de obicei.

Producatori

În diverse țări, companii dentare oferă variațiile lor de produse pentru implantare. Cele mai populare pe piața internă sunt următoarele:

 • Materiale pentru rezemareAlpha Bio este o firma din Israel care ofera bontari si alte piese pentru implantare la un cost foarte accesibil. Și materialele pentru producerea lor sunt întotdeauna biocompatibil și toate părțile se potrivesc perfect țesutului gingiilor.
 • Nobel - face piedici din combinații de aliaje, unde, de regulă, se utilizează aur, zirconiu și titan. Aceste produse sunt bine stabilite fără a crea alergii, sunt durabile și fiabile.
 • Locator - compania are o specializare îngustă pe un segment mic de proteze amovibile. Extensiile sunt realizate pentru a fi ușor atașate și, dacă este necesar, pentru îndepărtarea, oferă persoanei posibilitatea de a regla frecvența de funcționare a structurilor.
 • MP Xive este un producător din Germania. Compania este caracterizată de cerințe sporite de calitate și produce numai modele de înaltă calitate. Dezvoltările și inovațiile permanente vă permit să realizați astfel de piedici care sunt ușor de instalat și nu au obiceiuri de lungă durată sau efecte secundare.
 • Astra Tech - producător din Suedia de implanturi și alte piese pentru proteze permanente. Datorită evoluțiilor sale, compania produce structuri fiabile care asigură o operare ușoară și instalarea tuturor elementelor, precum și o adaptare confortabilă.
 • MIS - această companie a creat cel mai mare număr de variații de elemente pentru implantare pentru diferite situații. Și puteți alege astfel de rezemătoare, care sunt potrivite atât pentru structurile care nu pot fi detașabile, cât și pentru cele detașabile. Este o opțiune bugetară.
 • Zimmer sunt implanturi și bonturi din Statele Unite, capabile să susțină bine concurența. Produsele sunt fabricate numai de înaltă clasă, la un cost corespunzător. Particularitățile acestor rezerve sunt că ele nu sunt fabricate din titan, ca în alte companii, ci din tantal, care o depășește considerabil.
 • Producătorul de implanturi Straumann din Elveția face din bobine zirconiu și aliaje de titan și, de asemenea, produce în mod constant noi evoluții. În plus, compania produce pentru a acoperi elementele de formulări speciale și utilizează opțiunile bonturilor speciale de prindere, care rezistă la o sarcină crescută, precum și de la bacterii proteja componentele interne.
 • Firma germană Impro produce și produse de înaltă calitate. Și, deși piața este relativ recentă, totuși sa dovedit a fi o companie cu o bună reputație și fiabilitate.

Există alți producători, oferind opțiuni mai ieftine pentru bonturi și implanturi. De exemplu, Neo Biotech produce constructii de cobalt-crom-molibden, ceea ce permite economisirea semnificativa a implantului. Acestea sunt produse coreeană necostisitoare.

Caracteristici de alegere

Cum în toate opțiunile propuse să nu confundați și să alegeți cel mai potrivit? Aceasta necesită consultare un implantolog cu experiență vastă, care va putea lua în considerare un număr mare de nuanțe ale desenelor și caracteristicilor individuale ale pacientului:

 • distanța dintre încheieturile dinților antagoniști;
 • grosimea naturală a suprafeței mucoasei;
 • unghiul necesar între coroană și implant;
 • caracteristicile muscării;
 • metoda adecvată de atașare;
 • estetice potrivite cu o serie naturală de dinți.

Modalități de fixare

Pentru că fiabilitatea structurii nu este numai responsabilă pentru material. Pentru a nu se agita un dinte artificial și nu sa rupt în timpul funcționării zilnice, trebuie să fie fixat corect și corect. Există mai multe opțiuni, descriem cele mai populare dintre ele:

 • fixarea cimentului - utilizați o soluție medicală specială pentru lipirea celor două elemente împreună;
 • șuruburi - în acest caz, bontul este măcinat, producând inciziile necesare în el pentru răsucire.

Prima metodă este o anumită cantitate de risc, deoarece în timpul contactului ne-ideal al cimentului de la picior cu guma, acesta poate cădea sub el și poate crea iritație.

Posibile complicații

În timpul slăbirii țesutului osos, este foarte posibil ca canalul să cadă sau să răsucească implantul. Împiedicați acest lucru în prealabil nu poate nici un dentist, dar pentru a preveni acest lucru, pacientul este adesea prescris fonduri cu un conținut ridicat de calciu.

Când supraaglomerarea site-ului plantei de guma, medicul trebuie să-l îndepărteze și să formeze o margine nu foarte naturală, ceea ce poate agrava aspectul estetic al seriei. Prin urmare, este recomandabil să nu se salveze pe formatorul de gumă, pentru ca țesuturile să se vindece în mod egal după cum este necesar.

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, pot apărea astfel de consecințe neplăcute precum inflamația, sângerarea, senzațiile de durere, divergența cusăturilor și respingerea materialului. În fiecare caz particular este necesar să contactați medicul dentist pentru ajutor și să urmați instrucțiunile acestuia în mod clar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este implantarea dinților și instalarea implantuluiCe este implantarea dinților și instalarea implantului
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Care este forma de guma in timpul implantarii?Care este forma de guma in timpul implantarii?
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Implantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentarImplantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentar
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Implanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de siliconImplanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de silicon
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Implantarea bazală: avantajele implantării bazale a dințilorImplantarea bazală: avantajele implantării bazale a dinților
» » Care este această oprire standard și individuală: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com