amigdas.com

Cum să spălați rapid și eficient spălarea de zăpadă din tavan

Spatula pentru curățarea tavanului de la spălare cu mânaÎn timpul reparației în apartament, există adesea o situație în care este necesar să se spală vopseaua din tavan. De obicei, eliminați lapte de var în cazul în care s-a transformat deja galben, a devenit funingine prăfuit, a apărut pe ea petele de mucegai sau rugină. Pentru a reîmprospăta suprafața tavanului, trebuie să faceți o mulțime de efort și să aveți suficientă răbdare.

Astfel de reparații sunt dificile atunci când stratul de lapte de var vechi aderă foarte bine la tavan si are duritatea de rocă, mai ales dacă sunt aplicate în perioada sovietică. Prin urmare, există o întrebare rezonabilă: cum să spălați zăpada din tavan rapid și eficient?

Instrumente și materiale necesare

Modalități de eliminare a zăbrelelor din tavan

Înainte de a înlătura vopseaua din tavan, trebuie să faceți stocuri pe următoarele instrumente și materiale:

 • Filmul de polietilenă, care va fi necesar pentru a ascunde mobilierul și pardoseala de la așternutul de construcție;
 • un spray mic pentru udarea suprafeței;
 • umed și răspândit pe pragul unei pânze de pardoseală, care evitați scurgerile de gunoi pentru alte camere;
 • scara;
 • cilindru de vopsea sau burete de spumă;
 • tavă din plastic;
 • O spatula sau racleta cu un maner lung.

În plus, pentru a se proteja de resturile de construcție și de praf, sunt necesare următoarele echipamente:

 • haine de lucru confortabile;
 • ochelari pentru construcții de protecție;
 • o pălărie sau o eșarfă pentru a proteja părul;
 • mănuși de cauciuc.

De asemenea, pentru a proteja plămânii de clădirea prafului, puteți utiliza un aparat respirator special.

Etapa pregătitoare

Scoateți zăpada din tavan cu un bureteÎnainte de spălarea zgurii de pe tavan, ar trebui să acoperiți totul cu o folie de plastic. În acest scop, reparat camera de mobilier și diverse obiecte interior. Acest lucru va permite, după finalizarea lucrării, să nu curățați totul de praf și murdărie.

În cazul în care mobilierul nu are unde să îndure, atunci este simplu acoperit cu un film și fixat ferm cu bandă adezivă. Pentru o fiabilitate mai mare, puteți pune mai întâi hârtie și apoi film.

Podelele sunt acoperite cu ziare vechi sau, de asemenea, cu un film. Acest lucru economisește un pic de timp care poate fi folosit pentru spălarea murdăriei de pe podea.

Pe prag ar trebui să puneți o cârpă umedă. Dacă este necesar să părăsiți camera renovată, ștergeți cârpa din talpa încălțămintei, pentru a nu moșteni în alte camere.

Modalități de eliminare a zăbrelelor din tavan

De obicei, vopseaua este îndepărtată din tavan în două moduri:

 • uscat;
 • umed.

Metoda uscată

Instrument pentru îndepărtarea murdărieiAceastă tehnologie este faptul că placa veche de zăpadă a fost răzuită cu o racletă sau o spatulă fără pre-umezire, din cauza a ceea ce camera este plina de praf. Dar a fost inventat un mod original, care este destul de simplu în execuția sa.

Vechile ziare sunt folosite și tencuite cu adeziv obișnuit, apoi sunt lipite pe tavan, cu un vârf care nu este lipit. De îndată ce hârtia se usucă, luați marginea lipită și rupeți-o. Ca rezultat al acestor acțiuni, se obține un plafon, curățat în mod remarcabil de vopsea, rămășițele și urme de clei sunt îndepărtate cu ajutorul unui mop.

Această metodă este utilă pentru îndepărtarea varului rezistent insuficient de rezistent la cretă. Un strat suficient de durabil de var nu poate fi îndepărtat cu hârtie.

Pentru a determina cu ce tavan a fost tratat, utilizați picături de apă. Dacă este cretă, apa va fi absorbită, dar pe suprafața calcaroasă va rămâne sub formă de picături.

Metoda umedă

Această metodă de eliminare a zăbrelelor din tavan este considerată mai populară. În primul rând, mobilierul și podeaua este acoperită cu folie de plastic, montate pe scara, și lângă ea pune o găleată cu un burete, raclete și spray-astfel încât pentru ei a fost ușor să ajungă.

Apoi, urcând pe scară aproape până la tavan, folosind o pistol de pulverizare, umeziți partea din tavan, pe care o puteți ajunge. După 10 minute, acoperirea se umflă și se presează din nou cu apă. atunci Folosind o spatulă sau o racletă, curățați tavanul de la vopsea umedă la bază de beton. Este mai bine să utilizați racleta atașată la tava, decât cu o spatulă, pentru că, în acest caz, porțiunea răzuită de lapte de var va cădea în tavă, și nu pe podea.

Soluții speciale pentru spălarea rapidă a vopselei vechi

Fonduri lichide pentru înlăturarea varului din tavanSpecialiștii în domeniul decorării au venit cu o varietate de metode de spălare rapidă și ușoară a vopselei vechi. Pentru a umezi tavanul, nu folosesc apă obișnuită, ci agenți speciali de înmuiere.

Pentru ca vopseaua să se înmoaie cât mai repede posibil, utilizați astfel de mijloace speciale:

 • Se adaugă 1 kg de sare de masă într-o găleată cu apă fierbinte. Această soluție trebuie răcită la 40 de grade;
 • două linguri spuma de rufe spalata se dizolvă într-o găleată cu apă fierbinte, după care se adaugă 5 linguri de sodă;
 • două linguri de oțet și 5 capace de baie cu bule se adaugă într-o găleată de apă caldă;
 • în magazinele specializate se achiziționează o spălare cu adeziv care este pulverizat pe suprafață. Se dovedește o crustă, care este ușor de curățat fără murdărie și praf.

Pentru a reduce costul timpului de lucru, trebuie să lucrați în așa fel încât să nu existe perioade de nefuncționare. În timp ce albirea este curățată de un singur loc de pe suprafața tavanului, în alt loc ar trebui să fie deja saturată cu apă.

Etapa finală

Cum să eliminați vărsarea din tavan cu unelte electriceDupă ce tavanul a fost șters de vechiul variuș, ar trebui să fie spălat de mai multe ori cu apă folosind un burete de cauciuc spumant, o cilindru de vopsea sau o cârpă. În acest burete nu ar trebui să fie udate într-o găleată mare, astfel încât să nu contamineze toată apa imediat. Este mai bine să turnăm apă dintr-o găleată mare în recipiente mici și să le bureți deja buretele.

Calitatea spãlãrii executate poate fi verificatã numai în cazul în care plafonul se usucã complet. Ar trebui să țineți palma peste suprafață. Dacă degetele nu lasă urme de vărsare, înseamnă că munca se face calitativ. Dar dacă se mai găsesc rămășițele sale, este mai bine în acest caz utilizați un grund pentru suprafețe vopsite, care va fi o decizie bună în această situație.

Dacă spălați corect vopseaua din tavan, puteți să vă protejați cu ușurință pe dvs. și pe cei dragi de murdăria de pe podea și de praful dăunător pentru clădiri. Iar utilizarea unui instrument special va facilita foarte mult lucrul și îl va face rapid și plăcut. Repararea în acest caz va trece ușor și rapid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci o bariera de vapori de plafonCum sa faci o bariera de vapori de plafon
Cum și ce să spălați plafoanele întinse?Cum și ce să spălați plafoanele întinse?
Cum se aplică tapet lichid la tavan?Cum se aplică tapet lichid la tavan?
Cum să pictezi bine o sticlă cu o rolăCum să pictezi bine o sticlă cu o rolă
Cum să lipiți corect placa de plafonCum să lipiți corect placa de plafon
Placi de tavan. Cum să lipiți de tavan, evitând greșelile?Placi de tavan. Cum să lipiți de tavan, evitând greșelile?
Decât și cum să spălați plafonul stretch: sfaturi și trucuriDecât și cum să spălați plafonul stretch: sfaturi și trucuri
Ceiling whitewash: utilizare și economieCeiling whitewash: utilizare și economie
Decorarea unei suprafețe cu o placă de tavan din spumăDecorarea unei suprafețe cu o placă de tavan din spumă
Cum sa faci un tavan intins cu mainile taleCum sa faci un tavan intins cu mainile tale
» » Cum să spălați rapid și eficient spălarea de zăpadă din tavan
© 2021 amigdas.com