amigdas.com

Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?

Descrierea gândacului de rinocerUimitorul gândac de rinocer este una dintre cele mai comune specii de insecte de pe întreaga planetă. În prezent, un număr de reprezentanți ai acestui grup sunt cunoscuți în știință.

Un gândac de rinocer obișnuit aparține familiei lameliforme. Lungimea sa poate ajunge la 40 mm. Culoarea principală a specimenului este castanul închis. Frunza din gâtul rinocerului este destinată exclusiv săpării. Pe picioarele din spate ale insectei sunt spini și dinți. În total, familia are mai mult de 1300 de specii, care reprezintă 170 de genuri.

Gândacul de rinocer, ca animalul cu același nume, este foarte lent în comportamentul său și are o piele groasă de chitină care creează aspectul armurii.

Caracteristicile unei insecte

Aspectul gândacului rinocerPrincipala caracteristică distinctivă a gândacului este cornul său curbat pe cap. La femele în loc de un astfel de corn pe nas există un mic tubercul. În plus, femela poate fi distinsă prin dimensiunea corporală mai mică. Rinocerii gemeni există o altă caracteristică interesantă - culoarea lor depinde de mărimea insectei. Cu cât este mai mare insecta, cu atât va fi mai întunecată.

Dacă te bazezi pe calculele de aerodinamică, atunci gândacii rhino nu ar trebui să zboare. În ciuda acestui fapt, insectele sunt capabile să zboare pe distanțe lungi până la 50 km. În acest caz, zborul lor este însoțit de un sunet caracteristic.

Un corn pentru o insectă este necesar pentru orientarea în spațiu și este remarcabil pentru structura sa uimitoare. Pentru diferite microparticule de coarne rezistențele semiconductoare sunt caracteristice. Acest lucru poate fi comparat cu un cip creat de natură. Perii de păr de pe plăcile cu chitină inferioară pot fixa încărcarea cu electroni. De aceea, atunci când un gândac zburător atinge o persoană, se poate simți o descărcare electrică.

Unde trăiește insecta?

În ceea ce privește zona gândacului rinocer, este foarte largă. Aceste insecte nu trăiesc doar în tundră. Insectele se găsesc în următoarele regiuni:

 • Hrană de gândaci de rhinocerÎn nord-estul Turciei;
 • În Africa de Nord;
 • În Europa;
 • În Asia de Sud-Est;
 • În Caucaz;
 • În Ciscaucasia;
 • În nordul și estul Iranului.

Zece specii de toate sunt considerate cele mai comune. În țările CSI există trei tipuri, locuită de la taiga la deserturi. În sălbăticie, gândacii de rhinocer trăiesc în păduri cu frunze largi și în stepa pădurilor din Europa. Cel mai adesea, ei se așeză pe brațele fluviului și pe văi. Specia este de asemenea remarcată în sud-vestul Siberiei. În Asia de Sud, puteți întâlni un rhinocer palmier uriaș, care dăunează palmei de nucă de cocos.

Stilul de viață al insectei

Perioada de vară a gândacilor depinde de gama lor. De regulă, durează de la mai până la sfârșitul lunii iulie, în cazuri rare înainte de începutul toamnei. În timpul zilei, insectele se ascund pe pământ sau în crăpăturile coajelor copacilor. Prefer sălcii și stejarul mai mult. Când vine amurgul, începe anul, care durează majoritatea nopții. Beetles se aruncă de bună voie la sursele de lumină artificială.

Și ce mănâncă gândacii de rhino? Sistemul digestiv al acestor insecte este atrofiat. Ce mănâncă - până la capăt și nu au fost studiate de oamenii de știință. Unele date sugerează că gândacii nu se hrănesc deloc, iar energia lor este produsă din substanțe acumulate anterior. Alte date indică faptul că insectele se pot hrăni cu sucul unei plante.

Reproducerea insectelor și a larvelor

Gandacii-rinoceroza sunt insecte dioice, reproducerea lor se face sexual. În ovare la femele sunt ovule. În testiculele masculilor există un fluid seminal.

După fertilizare, femelele plasează ouăle în:

 • Cioburi rotunde;
 • Nereusita;
 • Gunoi de grajd;
 • Sfere de copaci;
 • Morman de ras.

Unde trăiesc rinocerii?Stadiul de ou durează aproximativ o lună, după care apare larva. Larva râșniței rinocerului rămasă din ouă rămâne în substrat. Larva se hrănește cu produse de descompunere organică timp de 3-4 ani. Beetle își părăsesc casele exclusiv cu apusul soarelui.

Larve de gândaci de rinocer poate afecta culturile agricole. Dacă astfel de larve se găsesc într-o seră sau într-o seră, atunci nu pot fi recoltate.

Utilizarea umană

Gândacul de rinocer poate ridica greutatea, care este de 850 de ori mai mare decât greutatea proprie. În Japonia și China, au fost efectuate chiar și experimente care au fost publicate. Experimentele au fost realizate prin fotografierea la distanță a obiectelor care utilizează aceste insecte. Organizatorii experimentului au atașat videoclipuri și camere video miniatură la abdomenul insectelor.

În plus, experții au reușit să obțină controlul radio al gândacilor de rinocer în timpul zborului. Oamenii de știință au reușit să localizeze șase electrozi în mușchii și creierul insectelor. De asemenea, au furnizat un microcontroler, receptoare radio și baterii. Acest receptor a transmis semnalul la electrozi. Oamenii de stiinta spun ca astfel de gândaci de rhinoceros pot fi folosite pentru a studia locuri dificile pentru accesul oamenilor.

Beneficiu și rău

După cum am menționat mai devreme, gândacii de rhinocer preferă să locuiască în gunoi de grajd. Această insectă este un îngrășământ natural pentru sol. Și acolo puteți găsi larvele care hrănesc rădăcinile răsadurilor tinere. Există cazuri, când astfel de larve au mâncat sistemul rădăcină:

 • La struguri;
 • Cu trandafiri;
 • Aveți lămâi.

Beatiul rinocerului habitatViața unui gândac de rinocer este puțin înțeleasă. Sunt multe documentare, monografii și articole despre ele. Cu toate acestea, știința a înregistrat puțin progrese în ceea ce privește studiul acestei specii.

Unii oameni țin gândacii de rhinocer la domiciliu ca pe un animal exotic. Uneori, acești reprezentanți ai faunei pot fi cumpărați la magazinele de animale de companie. Cel mai adesea, cumpără bărbați, deoarece au un aspect mai atractiv decât femelele. Cu toate acestea, atunci când cumpără un astfel de animal de companie, ar trebui să acorde atenție faptului că condițiile de conținut la domiciliu ar trebui să fie cât mai apropiate de natura. De asemenea, este necesar să se știe că bărbații trăiesc doar câteva luni, deci nu sunt potriviți pentru rolul unui animal de companie, care se distinge prin longevitatea sa.

Din păcate, numărul de gândaci de rinocer, din motive evidente, a început să scadă drastic. Informații precise privind acest fapt nu au fost încă publicate. Dar unele ipoteze sugerează că acest lucru se datorează schimbărilor climatice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranescBeetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lorDescrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor
Beetle-mreana. Caracteristicile și modul de viață al unei insecte cu mușchi lungiBeetle-mreana. Caracteristicile și modul de viață al unei insecte cu mușchi lungi
» » Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
© 2021 amigdas.com