amigdas.com

Cum poți distinge un șarpe de o viperă?

Cum de a determina groaza și sumatorulUn sezon fierbinte este întotdeauna marcat de excursii la natură. Oamenii se grăbesc să fugă de metropola subțire, mai aproape de natură, astfel încât cel puțin câteva zile însorite să se poată odihni de hassle de muncă. Dar în pădure, lângă râu și chiar în țară, poate exista pericol sub forma unei vipă otrăvitoare. Pe teritoriul Rusiei există un număr impresionant de șerpi și nu toți oamenii pot distinge o viperă periculoasă de un uzhik complet inofensiv. Acești doi șerpi sunt cei mai obișnuiți și pot aștepta un om care se odihnește în picioare sub stânci, în tufișuri și chiar în apă.

Este foarte important să fii capabil să distingi o viperă otrăvitoare de o groază pentru a nu întâlni accidental o creatură periculoasă târâtoare.

Cum să distingi groaza de o viperă: principalele diferențe

Cu siguranță cei mai mulți oameni știu că șarpele poate fi identificat de către banda caracteristică de culoare portocalie, dar nu toate reptilele are această trăsătură distinctivă, unele specii de șerpi este extrem de dificil de distins de vipera, pentru că nu numai că nu au nici o trăsătură distinctivă, dar culoarea este aproape aceeași.

De fapt, asemănările acestor două specii de reptile sunt mult mai mici decât diferențele și, prin urmare, cunoscând cele mai semnificative dintre ele, este posibil să recunoaștem o creatură otrăvitoare. Astfel, principalele diferențe dintre viperă și groază pot fi găsite mai jos.

Forma capului

Și adderulpoate, și anume forma capului Ar trebui să fiți atenți imediat când priviți la șarpe. Capul are un cap în formă de oval sau ou, dar viperii au o suliță sau un triunghi. La reptile otrăvitoare pentru toate celelalte există așa-numitele arcuri superciliare, care sunt destul de pronunțate și sunt ușor de observat. Dar dacă el este foarte supărat, el poate vedea și aceste arce și distinge-l de o viperă este aproape imposibil.

Nu este întotdeauna posibil ca o persoană să ia în considerare cu atenție forma capului unui șarpe care apare brusc lângă el, dar, de regulă, este pe capul unei persoane să acorde atenție mai întâi.

Elevul ocular

În ciuda numărului mare de diferențe între cele două reptile, pentru a distinge sarpele poate fi dificil într-o stare de luptă dintr-o viperă, și, uneori, o persoană pur și simplu nu se întâmplă să se uite la posibilitatea unui potențial inamic. Dar dacă o persoană are încă o viziune bună și are ocazia să privească șarpele mai aproape, merită să fiți atenți elevul ochiului ei.

Elevul de vipere este asemănător vizual cu un băț subțire situat în corp, iar în ochii urâtului, ochii sunt ca niște feline sau au formă rotundă. La restul, groaza are un iris care coincide cu culoarea culorii corpului. Vederea acestor reptile non-veninoase este excelentă și, datorită ei, caută alimente, iar organele vizuale sunt mari și reacționează instantaneu la obiectele în mișcare.

Forma de scutece pe cap

O altă diferență între șobolani periculoși pentru oameni de la vierii periculoși - aceasta este o formă de scuturi. În șerpi care nu sunt veninoși, ele sunt mari și de formă obișnuită, situate simetric și care acoperă partea principală a capului. Viperii otrăvitori au 3 scuturi de formă non-standard și dimensiuni mici. Ele sunt situate pe partea din față a capului și apoi urmează balanțele corpului.

De la o distanță de a lua în considerare aceste scuturi este destul de dificilă, dar din apropiere au lovit imediat ochiul.

Desen pe spate și cap

Care sunt diferențele dintre groază și adancimeMajoritatea oamenilor încearcă să distingă un șarpe care nu este otrăvitoare de o otrăvitoare cu ajutorul culorii ei. Dar această metodă este cea mai nesigură, deoarece există un număr semnificativ de reptile cu culoare închisă și pete caracteristice sau zigzaguri pe corp.

Pentru a vă uita cu atenție desenul pe corpul unui șarpe, trebuie să vă apropiați de el la o distanță destul de apropiată, ceea ce este foarte nesigur. Șerpii de pe corp nu au un model în formă de zig-zag, dar vipera pe spate are triunghiuri caracteristice, care sunt pliate într-o bandă. În reptilele netoxice, modelul pe corp constă în pete sau pete și este întotdeauna izbitoare.

Cu toate acestea, există mai multe soiuri de șerpi, cifra de pe corpul căruia este foarte ușor să se confunde cu culoarea viperă. Deci, de exemplu, Natrix Maura Ea are un model în zig-zag, cum ar fi vipere și șarpele din spate și capul de apă iarbă decorate cu spoturi, aranjate într-un model tip tablă de șah, care de la distanță este foarte similar cu zigzaguri. Prin urmare, nu trebuie să vă bazați numai pe culoarea reptilei, altfel puteți confunda cu ușurință vipera cu o creatură otrăvitoare târâtoare.

Culoarea șerpilor este destul de variată. Printre ele există reptile cu maro, maroniu, măslin și chiar negru. Mulți șerpi non-otrăvitoare pot, de asemenea, imita otrăvitoare pentru a speria presupusa inamic și, prin urmare, este necesar să se cunoască toate diferențele majore pentru a distinge de sarpe viperă.

Forma corpului, coada și cântarele

Corpul unui șarpe otrăvitor mult mai scurtă decât cea a celui netoxic. Pentru toate celelalte este mai gros și mai dens. Viperii au, de asemenea, o tranziție bruscă de la vițel la coadă, iar coada însăși este scurtă. Șerpii sunt mult mai lungi și mai subțiri, iar tranziția este mai fină. Coada reptilelor non-veninoase este, de asemenea, mai subțire și mai lungă. În interiorul coada, culoarea șerpilor otrăviți este mult mai ușoară. Cel mai adesea culoarea are o nuanță gălbuie.

La fiecare scară, toți reptilele au o înălțime îngustă nestandardă - chila. În vipers, el nu împarte cântarele în jumătate și îl lasă întreg, iar șerpii se compun din două fulgi. Dar o astfel de diferență caracteristică este puțin probabil să contribuie la distingerea oroarei unei viperă, deoarece este imposibil să se facă scara la distanță. Ele pot fi văzute dacă luați doar un șarpe în mâinile voastre sau o ucideți și considerați cadavrul mai aproape.

Culoarea abdominalelor

Diferențele dintre viperă și șarpeÎn condiții de luptă, este destul de dificil să distingi un ghoul de o viperă. Pentru început, este necesar să se concentreze atenția asupra culoarea abdominalelor, care în șerpi otrăvitori este negru sau gri închis. Scuturile au, de asemenea, pete gălbui caracteristice, care sunt separate sau fuzionate. Forma lor poate fi, de asemenea, diferită.

Abdomenul abdominal poate fi împărțit în 3 părți. Partea superioară va fi o nuanță deschisă, culoarea de mijloc va fi colorată, iar partea inferioară va fi întunecată, transformându-se ușor în negru. Dar este puțin probabil să fie capabil să distingă o ghoul apoasă de o viperă de culoarea scuturilor, deoarece acestea au pete albe pe ele.

Principala caracteristică distinctivă a vipera este dinții otrăviți

Dacă vi se dă posibilitatea să luați un șarpe în mână și să priviți aproape, puteți să determinați cu exactitate dacă este otrăvitor. Pentru a detecta dinții otrăviți ai unui șarpe, este necesar să se efectueze următoarele acțiuni secvențiale:

  1. Apăsați pe fiecare parte a maxilarului și trageți ușor gâtul pielii de pe cap pentru a deschide gura șarpelui.
  2. Luați în considerare gura deschisă pentru prezența dinților.

Dacă se găsește colții, atunci nu pot fi atinși în niciun caz, deoarece chiar și un aderent mort are o otrăvire pentru o lungă perioadă de timp. O persoană poate fi otrăvită dacă lovește un dinte al unui viper cu un dinte otrăvitor. La șerpi nu există colți otrăvitoare.

Cum să distingi o viperă de o groază de apă?

Apa termofila este destul de des găsită în sudul Rusiei și îi place să se scufunde, înot în sare și apă dulce. Din soarele arzător se ascunde sub apă și, prin urmare, poate fi întâlnit pe râu. De la o vipera pentru a distinge apa uzhika este foarte dificil, dar diferențele sunt încă acolo. Și așa, Șarpele non-otrăvitor poate fi distins de otrăvitor prin următoarele caracteristici:

  • măsline, maro și verzuie, inerente numai în ororile de apă;
  • pete de culoare închisă pe spate, eșalonate;
  • roșcată sau burtă galbenă cu pete negre.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?
A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?A visat un mare șarpe? Ce poate să viseze acest vis reptilian?
» » Cum poți distinge un șarpe de o viperă?
© 2021 amigdas.com